Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
DaysleepeR

#476 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by DaysleepeR »

skupljac_zeljeza wrote:
DaysleepeR wrote:
zateznistub wrote: NE, upravo suprotno, po njemu se hrače samo zato što je bošnjo. Muzika, pola vas ovdje ne zna ni nabrojati note, ali uredno pametuje o muzici i stvaralaštvu.
Dino jeste umjetnik, svijdelo se to nekome, ko ni zviždati ne zna kako treba, ili ne to je tako...
pa i treba da se hrače jer je popularan samo zato što je bošnjo.
Po čemu si ti popularan?
da se lik zove Zoran Dimitrijević i da su mu iste pjesme, samo da oduzmeš ovaj bošnjački element, niko ga slušao ne bi

a ja o sebi ne bih, možemo privatno
Tegla ajvara

#477 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by Tegla ajvara »

Tema o koncertu se razvi u temu o Dininim radnjama u 90im...
skupljac_zeljeza

#478 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by skupljac_zeljeza »

DaysleepeR wrote:
skupljac_zeljeza wrote:
DaysleepeR wrote: pa i treba da se hrače jer je popularan samo zato što je bošnjo.
Po čemu si ti popularan?
da se lik zove Zoran Dimitrijević i da su mu iste pjesme, samo da oduzmeš ovaj bošnjački element, niko ga slušao ne bi

Kada je izašao Burek našima bilo smiješno koliko se slušao u BG. Za Dinu se znalo i u Jugoslaviji.
zateznistub

#479 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by zateznistub »

DaysleepeR wrote: da se lik zove Zoran Dimitrijević i da su mu iste pjesme, samo da oduzmeš ovaj bošnjački element, niko ga slušao ne bi

Kao što ne slušamo Darka Rudeka, Balaševića, Tonija... i masu njih "drugih"
DaysleepeR

#480 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by DaysleepeR »

skupljac_zeljeza wrote:
Kada je izašao Burek našima bilo smiješno koliko se slušao u BG. Za Dinu se znalo i u Jugoslaviji.
zašto ne bi kad je napisao najveći Cecin hit
DaysleepeR

#481 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by DaysleepeR »

zateznistub wrote:
DaysleepeR wrote: da se lik zove Zoran Dimitrijević i da su mu iste pjesme, samo da oduzmeš ovaj bošnjački element, niko ga slušao ne bi

Kao što ne slušamo Darka Rudeka, Balaševića, Tonija... i masu njih "drugih"
njima muzika valja i nije pokradena
skupljac_zeljeza

#482 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by skupljac_zeljeza »

DaysleepeR wrote:
skupljac_zeljeza wrote:
zašto ne bi kad je napisao najveći Cecin hit
Aha. Tako što naš svijet njihovim taksistima morao prevoditi neke riječi i uprkos tome vrtili ga.

Da ponovimo ovaj dio...
Edin Dervišhalidović ili "Dino Merlin", što je njegovo umjetničko ime, rođen je 12. rujna 1962. u Sarajevu, gdje provodi djetinjstvo i gdje se školuje. 1983. Dino osniva glazbenu grupu "Merlin" za koju piše tekstove i glazbu, i gdje pjeva, čime postaje jedan od najpoznatijih glazbenika na području bivše Jugoslavije. Svoju solo karijeru Dervišhalidović započinje 1991. pod umjetničkim imenom "Dino Merlin".

https://hr.wikipedia.org/wiki/Dino_Merlin
p206

#483 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by p206 »

kakav Dino, mene više brine što je Šaban počeo da plagira pjesme

Rockefeller

#484 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by Rockefeller »

Kakvo je stanje na koncertu :mrgreen:
zateznistub

#485 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by zateznistub »

DaysleepeR wrote: njima muzika valja i nije pokradena
Jes' jes',

samo DIno krao...Ni Brega, ni Sexon, Ni Tonči Hujić....niko, samo Dino

Ovim si se diskreditovao kao sagovorik o muzici.
DaysleepeR

#486 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by DaysleepeR »

skupljac_zeljeza wrote:
Aha. Tako što naš svijet njihovim taksistima morao prevoditi neke riječi i uprkos tome vrtili ga.

Da ponovimo ovaj dio...
Edin Dervišhalidović ili "Dino Merlin", što je njegovo umjetničko ime, rođen je 12. rujna 1962. u Sarajevu, gdje provodi djetinjstvo i gdje se školuje. 1983. Dino osniva glazbenu grupu "Merlin" za koju piše tekstove i glazbu, i gdje pjeva, čime postaje jedan od najpoznatijih glazbenika na području bivše Jugoslavije. Svoju solo karijeru Dervišhalidović započinje 1991. pod umjetničkim imenom "Dino Merlin".

https://hr.wikipedia.org/wiki/Dino_Merlin
tu stranicu na wikipediji je vjerovatno Dino sam pisao, tako inače funkcioniše wikipedija

nego ja sam mislio na ovu pjesmu

insomnia78

#487 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by insomnia78 »

_BataZiv_0809 wrote:
insomnia78 wrote: 100%
Procitaj samo komentare na novinske clanke o njima
Budi insan i reci, smeta mi pjesma o Aliji i/ili izjava o srbima i cao
Nista od navedenog. Ne svidja mi se njegov muzicki zaokret od Bureka i imidz kvazifilozofa. To sto se tebi dize na pomisao da su mi porivi nacionalisticki i prosrpski, nije moja stvar.
Aha, pa dobro onda
Zanimljivo kako se tvoja prica uvijek poklapa sa velikosrpskim naklapanjima i ide uvijek u korist istih ciljeva
DaysleepeR

#488 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by DaysleepeR »

zateznistub wrote:
Jes' jes',

ko je njih pomenuo? ja sam se izjasnio o ovim prvim koje si pomenuo. ti si se diskreditovao kao sagovornik uopšte.
Moamer

#489 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by Moamer »

Edin je siptar i seoska varalica :mrgreen:
klixo

#490 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by klixo »

Koliko kriticara rek'o bi covjek pola Bosne slusa Betovena.
Otkud vi znate donira li Dino ? Neko ne zeli da se zna pogotovo vjernici jer je djelo puno manje vrijednije ako se hvalis sa njike.
dezurni_ucenik

#491 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by dezurni_ucenik »

Znaci juce smo hrakali po Slini jer smo ljubomorni sto ima jahtu, danas hracemo jer je bosnjo

@zatezni stub :thumbup: . Ej, ono, logika ti je za cistu desetku. Vidim nestaje ti argumenata pa sad igras na to da ga mrzimo jer je bosnjo.
Ommadawn

#492 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by Ommadawn »

Pa eto ako moramo povuci po ko zna koji put na tu temu - meni se izmedju ostalog ne svidja pjesma o Aliji. Ne volim Aliju Izetbegovica. To je moj politicki stav. Onaj ko ga postuje, neka mu ustane - ja necu. Ali mislim da je dupeuvlakacki od njega da napise i otpjeva tu pjesmu. A isto bi uradio da je imao uspjeha dok je vladao Tito pa da napise nesto i o njemu. I to bi mu bilo dupeuvlakacki.
Ne svidja mi se njegova muzika, njegovo pjevanje, njegovi tekstovi. Mozda samo pjesma "Da sutis" jer me podsjeca na jedan lijep trenutak u pocetku veze sa mojom sadasnjom suprugom - vozili smo se autom, isla je slucajno na radiju i eto. Inace, sve ostalo - napisao sam prethodno i to je to.

I za one koji tvrde da je bio cijeli rat u Sarajevu: 1993-e godine u svedskom gradu Landskrona, Dino Merlin drzao koncert. Sjatili se svi oko njega kao da je Mesija. Pokupio frajer lovu. Sto ne bi? I gori od njega su se bogatili tokom rata.
das auto

#493 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by das auto »

wikipedia

...,, rodjen je Sarajevu gdje odrasta i gdje se skoluje ,, :-D
ova floskula moze proci kod ove balavurdije na koncertu.odrastao covjek se zapita?

sta ima osim osnovne skole ?
samo pitam . nista drugo
Arteta

#494 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by Arteta »

zateznistub wrote:
Jes' jes',

Brega nije puno bolji od Merlina, a Sexona ne moze u istu recenicu sa tom dvojicom.
Sexon je uredno potpisivao i znao je npr.spominjati Johny Casha kad je pjevao pjesmu Zenica blues.
Last edited by Arteta on 25/07/2015 21:33, edited 1 time in total.
budza

#495 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by budza »

Moamer wrote:Edin je siptar i seoska varalica :mrgreen:

nebi me zacudilo jer su to vrlo uspesni i zilavi ljudi.
das auto

#496 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by das auto »

klixo wrote:Koliko kriticara rek'o bi covjek pola Bosne slusa Betovena.
Otkud vi znate donira li Dino ? Neko ne zeli da se zna
pogotovo vjernici
jer je djelo puno manje vrijednije ako se hvalis sa njike.

haj reci da se zezas necu ti nista
zateznistub

#497 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by zateznistub »

Evo malo brzinski iz rukava

[youtube]http://www.youtube.com/watch?t=12&v=dN3GbF9Bx6E[/youtube]

Ne mogu vise
Last edited by zateznistub on 25/07/2015 21:29, edited 1 time in total.
budza

#498 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by budza »

Edin Dervishalidovic salje besplatnu hitnu pomoc u sve krajeve Sarajeva i Bosne!!!
DaysleepeR

#499 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by DaysleepeR »

zateznistub wrote:Evo malo brzinski iz rukava

Ne mogu vise
i nemoj više, totalno fula od argumenta

lik je omiljen jer je veliki bošnjo i musliman i lafo patriota

muzika? slušana radi ovog iznad.
insomnia78

#500 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by insomnia78 »

DaysleepeR wrote:
zateznistub wrote:Evo malo brzinski iz rukava

Ne mogu vise
i nemoj više, totalno fula od argumenta

lik je omiljen jer je veliki bošnjo i musliman i lafo patriota

muzika? slušana radi ovog iznad.
I u Bg isto?
Post Reply