Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
zateznistub wrote:
NE, upravo suprotno, po njemu se hrače samo zato što je bošnjo. Muzika, pola vas ovdje ne zna ni nabrojati note, ali uredno pametuje o muzici i stvaralaštvu.
Dino jeste umjetnik, svijdelo se to nekome, ko ni zviždati ne zna kako treba, ili ne to je tako...
pa i treba da se hrače jer je popularan samo zato što je bošnjo.
Po čemu si ti popularan?
da se lik zove Zoran Dimitrijević i da su mu iste pjesme, samo da oduzmeš ovaj bošnjački element, niko ga slušao ne bi
skupljac_zeljeza wrote:
Kada je izašao Burek našima bilo smiješno koliko se slušao u BG. Za Dinu se znalo i u Jugoslaviji.
zašto ne bi kad je napisao najveći Cecin hit
Aha. Tako što naš svijet njihovim taksistima morao prevoditi neke riječi i uprkos tome vrtili ga.
Da ponovimo ovaj dio...
Edin Dervišhalidović ili "Dino Merlin", što je njegovo umjetničko ime, rođen je 12. rujna 1962. u Sarajevu, gdje provodi djetinjstvo i gdje se školuje. 1983. Dino osniva glazbenu grupu "Merlin" za koju piše tekstove i glazbu, i gdje pjeva, čime postaje jedan od najpoznatijih glazbenika na području bivše Jugoslavije. Svoju solo karijeru Dervišhalidović započinje 1991. pod umjetničkim imenom "Dino Merlin".
skupljac_zeljeza wrote:
Aha. Tako što naš svijet njihovim taksistima morao prevoditi neke riječi i uprkos tome vrtili ga.
Da ponovimo ovaj dio...
Edin Dervišhalidović ili "Dino Merlin", što je njegovo umjetničko ime, rođen je 12. rujna 1962. u Sarajevu, gdje provodi djetinjstvo i gdje se školuje. 1983. Dino osniva glazbenu grupu "Merlin" za koju piše tekstove i glazbu, i gdje pjeva, čime postaje jedan od najpoznatijih glazbenika na području bivše Jugoslavije. Svoju solo karijeru Dervišhalidović započinje 1991. pod umjetničkim imenom "Dino Merlin".
insomnia78 wrote:
100%
Procitaj samo komentare na novinske clanke o njima
Budi insan i reci, smeta mi pjesma o Aliji i/ili izjava o srbima i cao
Nista od navedenog. Ne svidja mi se njegov muzicki zaokret od Bureka i imidz kvazifilozofa. To sto se tebi dize na pomisao da su mi porivi nacionalisticki i prosrpski, nije moja stvar.
Aha, pa dobro onda
Zanimljivo kako se tvoja prica uvijek poklapa sa velikosrpskim naklapanjima i ide uvijek u korist istih ciljeva
Koliko kriticara rek'o bi covjek pola Bosne slusa Betovena.
Otkud vi znate donira li Dino ? Neko ne zeli da se zna pogotovo vjernici jer je djelo puno manje vrijednije ako se hvalis sa njike.
Pa eto ako moramo povuci po ko zna koji put na tu temu - meni se izmedju ostalog ne svidja pjesma o Aliji. Ne volim Aliju Izetbegovica. To je moj politicki stav. Onaj ko ga postuje, neka mu ustane - ja necu. Ali mislim da je dupeuvlakacki od njega da napise i otpjeva tu pjesmu. A isto bi uradio da je imao uspjeha dok je vladao Tito pa da napise nesto i o njemu. I to bi mu bilo dupeuvlakacki.
Ne svidja mi se njegova muzika, njegovo pjevanje, njegovi tekstovi. Mozda samo pjesma "Da sutis" jer me podsjeca na jedan lijep trenutak u pocetku veze sa mojom sadasnjom suprugom - vozili smo se autom, isla je slucajno na radiju i eto. Inace, sve ostalo - napisao sam prethodno i to je to.
I za one koji tvrde da je bio cijeli rat u Sarajevu: 1993-e godine u svedskom gradu Landskrona, Dino Merlin drzao koncert. Sjatili se svi oko njega kao da je Mesija. Pokupio frajer lovu. Sto ne bi? I gori od njega su se bogatili tokom rata.
DaysleepeR wrote:
njima muzika valja i nije pokradena
Jes' jes',
samo DIno krao...Ni Brega, ni Sexon, Ni Tonči Hujić....niko, samo Dino
Ovim si se diskreditovao kao sagovorik o muzici.
Brega nije puno bolji od Merlina, a Sexona ne moze u istu recenicu sa tom dvojicom.
Sexon je uredno potpisivao i znao je npr.spominjati Johny Casha kad je pjevao pjesmu Zenica blues.
Last edited by Arteta on 25/07/2015 21:33, edited 1 time in total.