Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

sumirprimus

#476 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by sumirprimus »

ono kad ti fali u zivotu da pripadas,nekome ili necemu..podanicki mentalitet.. :D
Radio Sarajevo

#477 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by Radio Sarajevo »

Urednik Klixa je jedan od onih likova koji su osnovali Barselona fan klub u BiH. Taj se po Fejsbuku razbacuje sa ovim "mi" i "vi" kada igraju Barselona i drugi klubovi.

Naravno, meni je to idiotski, i proizilazi iz teškog kompleksa i činjenice da takvi likovi nemaju svoj klub u vukojebini iz koje su došli. Ovaj lik mrzi Sarajevo iz dna duše da bi navijao za neki sarajevski klub (nekad davno je bio Pitar, šta drugo, a sad lafo simpatiše Velež, iako reže vene jedino na Barselonu), pa onda tako pizdi ako Barsa izgubi.

Pored ovakvih likova, postoji još i fenomen djece, koje roditelji nisu naučili da se treba navijati za lokalni klub, a ne za mančestere, reale, bajerne, kurce palce.
Obuca9

#478 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by Obuca9 »

5 0 5 wrote:
Tvrtko II Kotromanić wrote:
ne kontam kako si uopste to dvoje uspio povezati :/
nisam spominjao navijacke grupe vec eto mene kao pojedinca koji sa tim nema veze vec ide na utakmice svog kluba

a inace vani nema toga
boixos nois su janjad fina?
Ne kontaš. Pokušat ću ti objasniti. Osamdesetih godina sam išao počesto na utakmice. A poslije rata samo nekoliko puta. E, u tih nekoliko utakmica. Jednom je čovjeku eksplodirala baklja par metara od mene. Odnijela mu šaku. Drugi put dečko izgubio oko. Treći put kamenovaše momcima auto, jedva ljudi živi ostali. E sad ja tebe pitam. Kakve to veze ima sa fudbalom? Nastranu to što je i sami kvalitet fudbala kriminalno loš. Zašto bih ja rizikovao da ostanem invalid gledajući tu bijedu? Ja odem gledati Ajax sa sestrićem od 8 godina. Isto je i na Camp Nou. Uživam u dobrom fudbalu. Isto kao što i ti, ako hoćeš gledati kvalitetan tenis nećeš ići u Zetru iz patriotizma, nego ćeš gledati Wimbledon na tv-u.
A jednom je zalutao projektil i ubio 15 ljudi.

Haj ne laži i ne izmišljaj. Imam iza sebe dvjesto utakmica i nikad mi dlaka s glave nije falila, ti šatro tri put otišao, sva tri puta pokušaj ubistva se desio. Lažeš kao pas.
sumirprimus

#479 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by sumirprimus »

a ha primarna zadaca rpditelja je da nauci djecu da navijaju za lokalni klub?zato smo mi u ovolkom sranju,jer jeca ne navijaju za lokalne klubove... :D
mO k3

#480 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by mO k3 »

sumirprimus wrote:a ha primarna zadaca rpditelja je da nauci djecu da navijaju za lokalni klub?zato smo mi u ovolkom sranju,jer jeca ne navijaju za lokalne klubove... :D
:thumbup: slicno sam krenuo da napise...eno vidim nekidan negdje sliku neznam vise gdje ... neki japanci dosli u ´Sarajevo da navijaju za Zelju :mrgreen: ...
alphonse kauders

#481 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by alphonse kauders »

Ne kontam, što ne navijate srcem i dušom isključivo za Vratnik, Pofalićki, Hrid, Vrbanjušu, ne može lokalnije od toga? Što ste izabrali Sarajevo/Želju, nije valjda samo zato što su bolji timovi i što igraju prvu ligu? Gdje u vašim glavama prestaje taj lokaliteti i ako se držiš do toga, što nisi doslijedan pa bodriš tim iz svoje mahale, makar igrao 3. ligu?

Po ovoj lokalnavijačkoj logici, ako si rođen npr. u Župči, proklet si do kraja života da moraš biti vječni navijač lokalnog kluba "Mladost", jer hej - mora se navijati za lokalni fudbalski klub, je li tako? Gdje ćeš sad za Želju, Čelik navijati - nemaš pravo, jesi normalan, drži se Župče!

Ne postoji nijedan racionalan razlog (osim neke navike i ubijanja vremena) za praćenje našeg fudbala, niti za ozbiljno navijanje za bilo koji naš klub.

1. kvalitet fudbala;
2. huliganstvo, narkomanija, neobrazovana samopromotivna stoka na tribinama;
3. užasna infrastruktura;
4. mito/korupcija/amaterizam;
(mogao bi se elaborat napisati o ove 4. tačke)

Ljudi koji prate i navijaju za strane klubove vjerovatno žele da budu dio nečeg svjetski priznatog, da se poistovjete sa uspjehom navedenih timova, sa svjetskim fenomenima Ronaldom i Messi-em, neće se valjda poistovjećavati sa našim amaterlijama koji jedva dobace sa šesnaesterca do gola i ne mogu meda nakon 60-70 min. igre.

A o toj čuvenoj "nikad nisu pogledali utakmice" - mislite da ne bi naši ljudi išli da navijaju za svjetske klubove da je godišnja karta 50-100 KM (kao ovdje) i da mogu za male pare doći na te stadione?

Ma jok, bolje je sjediti na tribini sa lokalnim propalitetima koji tu nisu radi fudbala već liječenja frustracija i slavljenja samog sebe, koji svoj tim zaborave čim loše igra 5-6 utakmica, koji prijete, psuju, štete materijalno i psihološki klubu itd, i koje kada pogledaš možeš batine popiti :-)

Ovo naše "navijanje" može biti samo nešto što čovjek rutinski ugradi u životne navike pa ode s rajom na utakmicu reda radi. Ko išta ozbiljnije shvata ovu našu propast od fudbala, po meni potpuno traći svoje živce.
5 0 5

#482 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by 5 0 5 »

Obuca9 wrote: A jednom je zalutao projektil i ubio 15 ljudi.

Haj ne laži i ne izmišljaj. Imam iza sebe dvjesto utakmica i nikad mi dlaka s glave nije falila, ti šatro tri put otišao, sva tri puta pokušaj ubistva se desio. Lažeš kao pas.
Hahaha. Rodila majka "fudbalera" i navijača. Nauči čitati materinji jezik.

http://m.klix.ba/vijesti/bih/kamenovan- ... /060820003
ozdrlje_donje

#483 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by ozdrlje_donje »

Da navija - ne, ali smatram normalnim da neko simpatise nekog od svjetskih velikana. Ja npr. dolazim iz manjeg grada gdje lokalni klub vec dugo nema nekih uspjeha tj. vrti se oko dna premijer lige ali ce mi uvijek biti broj jedan tako da nisam ni za centralizaciju tipa Zveljo i Nanajevo kao da su jedina dva kluba u drzavi iako sam 7 godina zivio u Sarajevu za vrijeme studija. 98% mojih kolega sa faksa koji su dolazili iz ostalih dijelova BiH da studiraju u Sa su navijali iskljucivo za jedan od ova dva kluba. To mi nekako, mada i nije bas pravilna usporedba, dodje kao navijanje za United, Real, Barsu itd. Od stranih klubova simpatisem Liverpool, svidja mi se sve u vezi tog kluba i uvijek rado pogledam njihove utakmice i raduju me njihovi uspjesi ali nikad ne bi mogao reci da sam njihov navijac jer nisam nikad bio na Otoku a kamoli u Liverpool-u. Doduse, planiram vec iduce sezone sa zenom da posjetim Anfield i rezervisem nam karte za Kop i da sebi ispunim i tu zelju. Ima se u Liverpoolu i pored toga jos stosta vidjeti. A posebno me nervira kada neko spominje jedan od velikih klubova u kontekstu "mi" ili "vi" i to mi je jako smjedno pogotovo kada se sjetim jednog lika sa faksa koji je onako prilicno primitivan, ne zna beknuti engleski a "diehard" je navijac Uniteda i uvijek je imao neke namjere da me kao isprovocira znajuci da simpatisem njima mrski Liverpool :lol: Uglavnom, cesto razmisljam o tome kada gledam LP kako je to biti rodjen u gradu odakle potice jedan od velikih klubova, biti njihov navijac "od rodjenja", da nasljedis to od oca i da ih pratis svake godine kako igraju protiv ostalih velikana. Mozda to ljudima iz manjih sredina fali, ima ih dosta koji vole fudbal, i sam sam takav ali pratiti lokalni tim u ovoj do-ruk "lizi" je nekako otuzno..
sumirprimus

#484 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by sumirprimus »

alphonse kauders wrote:Ne kontam, što ne navijate srcem i dušom isključivo za Vratnik, Pofalićki, Hrid, Vrbanjušu, ne može lokalnije od toga? Što ste izabrali Sarajevo/Želju, nije valjda samo zato što su bolji timovi i što igraju prvu ligu? Gdje u vašim glavama prestaje taj lokaliteti i ako se držiš do toga, što nisi doslijedan pa bodriš tim iz svoje mahale, makar igrao 3. ligu?

Po ovoj lokalnavijačkoj logici, ako si rođen npr. u Župči, proklet si do kraja života da moraš biti vječni navijač lokalnog kluba "Mladost", jer hej - mora se navijati za lokalni fudbalski klub, je li tako? Gdje ćeš sad za Želju, Čelik navijati - nemaš pravo, jesi normalan, drži se Župče!

Ne postoji nijedan racionalan razlog (osim neke navike i ubijanja vremena) za praćenje našeg fudbala, niti za ozbiljno navijanje za bilo koji naš klub.

1. kvalitet fudbala;
2. huliganstvo, narkomanija, neobrazovana samopromotivna stoka na tribinama;
3. užasna infrastruktura;
4. mito/korupcija/amaterizam;
(mogao bi se elaborat napisati o ove 4. tačke)

Ljudi koji prate i navijaju za strane klubove vjerovatno žele da budu dio nečeg svjetski priznatog, da se poistovjete sa uspjehom navedenih timova, sa svjetskim fenomenima Ronaldom i Messi-em, neće se valjda poistovjećavati sa našim amaterlijama koji jedva dobace sa šesnaesterca do gola i ne mogu meda nakon 60-70 min. igre.

A o toj čuvenoj "nikad nisu pogledali utakmice" - mislite da ne bi naši ljudi išli da navijaju za svjetske klubove da je godišnja karta 50-100 KM (kao ovdje) i da mogu za male pare doći na te stadione?

Ma jok, bolje je sjediti na tribini sa lokalnim propalitetima koji tu nisu radi fudbala već liječenja frustracija i slavljenja samog sebe, koji svoj tim zaborave čim loše igra 5-6 utakmica, koji prijete, psuju, štete materijalno i psihološki klubu itd, i koje kada pogledaš možeš batine popiti :-)

Ovo naše "navijanje" može biti samo nešto što čovjek rutinski ugradi u životne navike pa ode s rajom na utakmicu reda radi. Ko išta ozbiljnije shvata ovu našu propast od fudbala, po meni potpuno traći svoje živce.
nema ti pojma!nisi nikad s bracom dijelio dobro i zlo!
ExNihilo

#485 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by ExNihilo »

Bodkin wrote:
ExNihilo wrote:
Prijatelju, ponavljaš se. Već si (više puta) naglasio da "ne znam gdje udaram", "imam komplekse" i "poznaješ sportiste". Taj dio je jasan, i nemam ti namjeru protivriječiti, čisto zato što me ne dotiču cyber psihoanalize jednog anonimusa nad drugim. Dakle, neka je sve tako. Neka su svi tvoji lični napadi istina. Ostaje nejasno kako ponavljanje tih fraza čini tvoju tezu nešto istinitijom. Ako sam ja idiot i pun kompleksa, to ne znači automatski da si ti u pravu. Teza koju nastojiš odbraniti stoji kao tačna (ili ne) potpuno nezavisno od mojih kompleksa, ili lupanja. Ja te samo pozivam da racionalno argumentuješ zašto smatraš da jeste tačna, zašto je tako žarko braniš, pri čemu racionalan argument nije i ne može biti "mišljenje tebe i tvojih prijatelja" niti bilo koji aspekt moje ličnosti, kojem se nastojiš narugati.

Da si barem s pažnjom isčitao moje postove, prije impulsivnog repliciranja praćenog uvredama, možda bi shvatio da nigdje nisam napisao, kako tvrdiš, "da navijanje kurcu ne vrijedi i da si levat što misliš suprotno". Naprotiv, na samom početku ove priče, kao i u zadnjoj replici tebi, jasno sam naglasio da postojanje efekta nije dokazano (prema mojim saznanjima), te je stoga čisto hipoteza, koje može biti tačna ili ne, ali ju je neozbiljno zagovarati bez dokaza, kao što ti radiš. Ti, pak, kategorički tvrdiš da efekta ima. Stoga je teret argumentacije na tebi. Umjesto toga, klizeći ulijećeš u raspravu, riječima "očito se nikad nisi bavio sportom", svodeći sve na lični nivo.

Taj i takav nivo rasprave prolazi u većini forumskih začatavanja, kojima se baviš, ali kada te neko pozove da obrazložiš stav, gubiš se i bulazniš. Štaviše, kada ti potanko objasnim zašto takvo razmišljanje nije logično, mada si uvjeren u isto, nastavljaš bulazniti i ne uspijevaš izaći izvan okvira "ja mislim, dakle istina je". Pa, drug, bulazni, vrijeđaj, pljuj. Samo je tužno da osoba koja, ako se ne varam, ima diplomu magistra nije sposobna za bazičan logički proces i nema elementarno metodološko obrazovanje.
idiotom te nisam nigdje nazvao. nemoj izmisljati stvari. kompleksasem, da. na kraju krajeva i ti i ja smo potegli teske rijeci. zar nije tako?

vidi, to nije nesto sto moras statisticki ili pak istrazivanjem potvrditi. na kraju krajeva, masa knjiga je napisana o psihologiji sportista. o njihovim reakcijama po pritiskom rezultata ili publike. konkretno u kosarci imas pojam clutch shot gdje se radi o ponasanju tj sutu i sekundama kad se sve odlucuje. element straha je isto tako tu pod uticajem publike. mislim smijesno je da ja tebi sad postavljam neke naucne hipoteze jer se to ne moze dokazati. kako ces izmjeriti to? mjeris adrenalin ili serotonin igracima?

ja sam ti nekoliko puta rekao da sam JA iskusio i ljudi bliski meni koji su tada bili pod istim uticajem. doslovno sam vidio strah u ocima kad su pogasili svjetla, a 15000 ljudi vristalo da podrzi svoju ekipu. to je jedna od oblasti gdje je pratkicno nemoguce napraviti naucnu studiju. ali ako imas masu sportista (pusti sad mene. izjava milion do sad) da im znaci podrska ili ih poremeti navijanje protiv njih, onda fino zanemaris anonimusa na forumu i kazes vidis mozda oni znaju o cemu govore.

ovako ti je malo glupo reci to je marketinska navlakusa i kad ti neko oponira, da trazis naucno istrazivanje koje to potvrdjuje.
Naravno da možeš istraživati. Rezultati, možda, neće biti egzaktni, ali svakako indikativni i statistički značajni. Pa nisu prirodne nauke jedine podložne istraživanju i naučnom metodu. Makar da postoji neka pozitivna korelaciju između rezultata i navijačke podrške. Ubaciš u jednačinu više varijabli; poput domaćeg terena, broja navijača, ratio domaćih/gostujućih navija, etc. i opališ regresiju. To bi imalo barem nekog smisla, za razliku od "ja mislim, meni rekli". Ali, hajde ne mora ni toliko. Da makar obrazložiš racionalno zašto smatraš to što smatraš, zašto očekuješ efekat koji očekuješ.

Valjda je jasno da ljudi/sportisti različito reaguju na pritisak. Postoje sportisti koji će, pod pritiskom, pružiti još bolju partiju. Kao i oni koji će poklenuti. Što je, valjda, vidljivo i iz samih utakmica: ne pobjeđuje uvijek onaj ko ima veću podršku. Ili, postoje timovi koji igraju bolje u gostima. Stoga je generalizacija, kakvu ti praviš, da publika nosi pozitivan efekat, odnosno negativan za drugi tim/sportistu, jednostavno netačna. Ni intuitivno nema smisla. Sad sam opalio search i našao neke studije koje zaključuju da postoje timovi koji (kod kuće) daju bolje rezultate, što je manje publike. Kako to objašnjavaš? Ako varijabla poprima suprotne vrijednosti, njena srednja vrijednost je nula ili približno nula. Što će reći, efekta nema ili je ambivalentan.

Jbt, tebi je dokaz nekoliko utakmica na kojima si bio i subjektivni dojam koji si stekao iz protivničke facijalne ekspresije. Izvini, prijatelju, ali to nije dokaz ničega, već primjer iracionalnog zaključivanja.
derion

#486 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by derion »

Kada sam bio mali, navijao sam za Crvenu Zvezdu. Bilo je zadovoljstvo pratiti Šestića, Stojkovića, Mrkelu, Šabanadžovića, Prosinečkog... Ali odem ja tako na ekskurziju sa svojim 8. razredom i to u Herceg Novi. Gledamo utakmicu finala Kupa šampiona i C. Zvezda postaje prvi put šampion Evrope, nakon pobjede nad Marsejom. Ali u središtu te slave, pojavljuje se veća grupa (da li crnogorskih ili srbijanskih) mladih četnika i uzvikuju četničke i nacionalističke parole i pjesme, lome stolice... Bio sam šokiran divljačkim ispadima tih mladića, da je to bio trenutak kada sam prestao navijati za Crvenu Zvezdu, jer nisam mogao nastaviti biti navijač kluba sa tim maloumnim kretenima nakon te majske hercegnovske noći. A bilo je već to vrijeme početka rata u Hrvatskoj, padali su srpski balvani po Lici, Krajini i Dalmaciji, i bio sam svjestan da je vrag odnio šalu i da to nije više kao nekada. I tako ja ne mogu smisliti tu zvijezdu crvene boje od maja 1991., koja je trebala simbolizirati nešto drugo od četničke kokarde, koja bi realno trebala od tada biti na klupskom grbu. A evo i naletih na srbijanski kontrafaktualni (ŠBBKBB) članak, koji diskutuje kako bi se vodeći srbijanski klubovi zvali, da su četnici pobjedili u Dr. svjetskom ratu. U biti, nema razlike, ali to je sada neka druga diskusija.

Ali i sada se sjetim dragih dana iz 1980-ih dok sam gledao utakmice Prve Savezne lige. Posebno su mi bili dragi direktni radijski izvještaji sa utakmica. I sada se sjećam riječi nekog reportera "Javljamo se sa stadiona Iskre iz Bugojna". :) Bilo je to valjda 84/85, jedina sezona u kojoj je Iskra igrala u Prvoj ligi Jugoslavije.

Danas navijam za Željezničar, to je nekako klub sa kojim se mogu identikovati, kako zbog njegove burne historije, tako i igrača koji su igrali u njegovim bojama: Osim, Katalinski, Baljić, Baždarević, Nikić (faca broj 1), a bogme i Džeko. :)

Naravno, i dan-danas pratim klub FK Borac Šamac, za koji sam igrao kao pionir. Eno vidim, upravo su izborili plasman u Prvu Ligu RS (BiH). :)

Od klubova iz svijeta, pratim utakmice Valencije, Arsenala, Dortmunda, i to uglavnom zbog stila igre, koji ove ekipe gaje, a skoro uvijek podržavam timove koji nisu favoriti protiv npr. Reala, Barcelone, Liverpoola...
Point.

#487 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by Point. »

luckylaka wrote:
Point. wrote:Volio bih cuti sta mislite o dijaspori, tj nasim ljudima po bijelom svijetu. Za koga da oni navijaju, Sarajevo, Velez, Zeljo ili Inter, Chelsea, Real?
Jel ovo neki pokusaj sukanja ili stvarno pitanje.Evo da krenem od sebe.Jebe mi se za fudbal,kosarku ...u UsaReprezentacija BiH meni je svetinja,Zeljo malo manje a Boga mi kada se igraju euro kupovi nije mi mrsko ni Sarajevo,Borac ili Zrinjski.Drugo.Sto se mene licno tice sutra se svi ovi europski velikani poput Barse,Reala,Milana,Bayerna i dr.mogu raspasti ili ugasiti ne bi zazalio ni sekunde.
Ma ozbiljno pitam. Kazu treba navijati za lokalne domace klubove, pa me zanima za koga bodandzeros koji zivi u Malmeu, St Luisu, Rotterdamu itd da navija. A imas i sredina i gdje nemas lokalnog kluba.
Obuca9

#488 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by Obuca9 »

5 0 5 wrote:
Obuca9 wrote: A jednom je zalutao projektil i ubio 15 ljudi.

Hahaha. Rodila majka "fudbalera" i navijača. Nauči čitati materinji jezik.

http://m.klix.ba/vijesti/bih/kamenovan- ... /060820003
Rodila majka "katalonca" i građanina Barcelone. Čuvaj se da ne budeš dio jedne ovakve frke poslije jednog od narednih "el klasika", jer ćeš onda prestati navijati i za Barcelonu, pa ćeš morati tražiti novi klub, koji ima dobre igrače.

5 0 5

#489 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by 5 0 5 »

Obuca9 wrote: Rodila majka "katalonca" i građanina Barcelone. Čuvaj se da ne budeš dio jedne ovakve frke poslije jednog od narednih "el klasika", jer ćeš onda prestati navijati i za Barcelonu, pa ćeš morati tražiti novi klub, koji ima dobre igrače.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=pP-Oli0PVLo[/youtube
sta bi s onim "lazes ko pas"? :lol:
luckylaka

#490 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by luckylaka »

Point. wrote:
luckylaka wrote:
Point. wrote:Volio bih cuti sta mislite o dijaspori, tj nasim ljudima po bijelom svijetu. Za koga da oni navijaju, Sarajevo, Velez, Zeljo ili Inter, Chelsea, Real?
Jel ovo neki pokusaj sukanja ili stvarno pitanje.Evo da krenem od sebe.Jebe mi se za fudbal,kosarku ...u UsaReprezentacija BiH meni je svetinja,Zeljo malo manje a Boga mi kada se igraju euro kupovi nije mi mrsko ni Sarajevo,Borac ili Zrinjski.Drugo.Sto se mene licno tice sutra se svi ovi europski velikani poput Barse,Reala,Milana,Bayerna i dr.mogu raspasti ili ugasiti ne bi zazalio ni sekunde.
Ma ozbiljno pitam. Kazu treba navijati za lokalne domace klubove, pa me zanima za koga bodandzeros koji zivi u Malmeu, St Luisu, Rotterdamu itd da navija. A imas i sredina i gdje nemas lokalnog kluba.
Pa eto ja sam ti odgovorio za koga i sto ili da bolje pojasnim.Skrba,Berjan,Baljic,Sabanadzovic,Capljic,Komsic,Bahtic,Skoro,Bazdareviz,Samardzija su tim koji se pamti cijeli zivot i utakmica za kojom zalis cijeli zivot.Kontas.
5 0 5

#491 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by 5 0 5 »

luckylaka wrote:
Point. wrote: Ma ozbiljno pitam. Kazu treba navijati za lokalne domace klubove, pa me zanima za koga bodandzeros koji zivi u Malmeu, St Luisu, Rotterdamu itd da navija. A imas i sredina i gdje nemas lokalnog kluba.
Pa eto ja sam ti odgovorio za koga i sto ili da bolje pojasnim.Skrba,Berjan,Baljic,Sabanadzovic,Capljic,Komsic,Bahtic,Skoro,Bazdareviz,Samardzija su tim koji se pamti cijeli zivot i utakmica za kojom zalis cijeli zivot.Kontas.
zar ovi nisu igrali kada si ti bio delija? mozda si mislio napisati sestic, piksi, susic...
Edin H.

#492 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by Edin H. »

luckylaka wrote:
Edin H. wrote:
Mudro zboris lucky :oops:
Aaa sto te je pogodilo Boga mi ko da igras za neku od navedenih ekipa(mislim ovi europskih za ove nase si tanak ko Dzelmas :-D ) a nisi sebi do sada obezbjedio egzistenciju :D
Sta me napadas bolan :D , ja sam ti ozbljno rekao sa se slazem s tobom.
luckylaka

#493 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by luckylaka »

Edin H. wrote:
luckylaka wrote:
Edin H. wrote:
Mudro zboris lucky :oops:
Aaa sto te je pogodilo Boga mi ko da igras za neku od navedenih ekipa(mislim ovi europskih za ove nase si tanak ko Dzelmas :-D ) a nisi sebi do sada obezbjedio egzistenciju :D
Sta me napadas bolan :D , ja sam ti ozbljno rekao sa se slazem s tobom.
Haj jbga svoji smo mozemo sukati jedan drugom. Nismo od onih sto odmah zamjere
phillie

#494 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by phillie »

Imas jarana koji je gledao na TV-u neki serijal o kvalitetu zivljenja u Svedskoj koji ga je impresionirao. I ubi te pricom kako je u Svedskoj ljepota, kako je kod nas stanje qrac, kako Svedska ima to i to a Bosna ko biva nema to i to...i tako iz dana u dan, a lik nije dalje od Biljeseva dobacio...
sumirprimus

#495 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by sumirprimus »

phillie wrote:Imas jarana koji je gledao na TV-u neki serijal o kvalitetu zivljenja u Svedskoj koji ga je impresionirao. I ubi te pricom kako je u Svedskoj ljepota, kako je kod nas stanje qrac, kako Svedska ima to i to a Bosna ko biva nema to i to...i tako iz dana u dan, a lik nije dalje od Biljeseva dobacio...
svjestan si da ti je primjer ko stanje kod nas?
phillie

#496 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by phillie »

sumirprimus wrote:
phillie wrote:Imas jarana koji je gledao na TV-u neki serijal o kvalitetu zivljenja u Svedskoj koji ga je impresionirao. I ubi te pricom kako je u Svedskoj ljepota, kako je kod nas stanje qrac, kako Svedska ima to i to a Bosna ko biva nema to i to...i tako iz dana u dan, a lik nije dalje od Biljeseva dobacio...
svjestan si da ti je primjer ko stanje kod nas?
U pravu si :D gora sam ja budala sto uopste pisem postove na temi...nek se smatraju Headhuntersima ako hoce, ako im je to furka...
Svako dobro...
zlo zlo

#497 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by zlo zlo »

jok, sve to bolesno :D

forza juveeeeeeeeeee :zdravkocolic:
Logovan

#499 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by Logovan »

Dolaze li navijači Barce, Reala, Uniteda, Juventusa, itd, na derbi? :oops: :skoljka:
simonese

#500 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by simonese »

Logovan wrote:Dolaze li navijači Barce, Reala, Uniteda, Juventusa, itd, na derbi? :oops: :skoljka:
Bavarac dolazi
Post Reply