FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post Reply
GoldenSpoon

#476 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by GoldenSpoon »

Edin H. wrote:
GoldenSpoon wrote:
vivaldi wrote:pa nije ni imao izbora, sredstva su upakovana jer je to vjeorvatno davno trazeno
Sto znaci da oni nisu ni u snu bili za reforme i ono sto je mmf trazio od nas. Kakve inicijative i pritisci, banda ne odustaje :thumbup:
Prekucali MMF :D
:lol:

Ma samo neka MMF drži pipu na standby, svima dobro, neće barem prodati kompanije u bescijenje
Edin H.

#477 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Edin H. »

Drzi vodu dok MAJSTORI odu :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#478 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by JoseMujica »

što vrijeme odmiče ovaj Novalić mi sve više liči na dijete s posebnim potrebama :roll:
ultima_palabra

#479 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by ultima_palabra »

JoseMujica wrote:što vrijeme odmiče ovaj Novalić mi sve više liči na dijete s posebnim potrebama :roll:
Kad skontaš da smo nešto i očekivali od ovog lika... ispade na kraju retard teški. Čuj kredit od komercijalne banke duplo povoljniji od MMF-a :lol: Pa to ni djeca u vrtiću (koja su upravo pojela Gold Mignon pavlaku) ne bi povjerovala.
mirzadelibasic

#480 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by mirzadelibasic »

Skočio je u duboku vodu, a ne zna plivati. Ugušit će se zbog vlastitih grešaka...
tandmand

#481 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by tandmand »

ultima_palabra wrote:
JoseMujica wrote:što vrijeme odmiče ovaj Novalić mi sve više liči na dijete s posebnim potrebama :roll:
Kad skontaš da smo nešto i očekivali od ovog lika... ispade na kraju retard teški. Čuj kredit od komercijalne banke duplo povoljniji od MMF-a :lol: Pa to ni djeca u vrtiću (koja su upravo pojela Gold Mignon pavlaku) ne bi povjerovala.
On je u biti samo glasnogovornik Bakirove ekipe .....
Maharadza

#482 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Maharadza »

sunceKOtepsija wrote:s druge strane citam komentare pojedinih na internetu i fejsu, gdje kazu da cemo se ovako izvuc iz ralja svjetskih mocnika i MMF-a, uzimaju za primjer grcku koja je upravo u aranzmanima sa tim stranim fondovima propala, pa sad navodno mi uzimamo pouku i izvlacimo se iz ralja, uz pomoc te neke zemlej i njenih baanaka, nije bas najjasnije o cemu se radi
Nisu oni propali što su se zaduživali nego što su trošili bezobrazno taj keš na svakakve gluposti, bez ikakvog plana kako ga VRATITI nego očekivali da će i to neko drugi "srediti" ili čak "halaliti"! :-) A ko god kaže banka mu je kriva...pa što si se onda zadužio in the first place, ha-ya! :P

Inače, nema sumnje da nas ovdje čeka isti ako ne i gori scenario od onoga u grčkoj, pogotovu jer je ovo "bure baruta" uvijek spremno (opet) eksplodirati!
golfiista

#483 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by golfiista »

Upakovali sredstva...i to banke neke druge drzave?
Jbt..

MMF na aparatima
Korisničkoime

#484 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Korisničkoime »

Prvo da naglasim da nisma glasac SDA nikad svoj glas ne bi dao toj stranci po meni jedna od rak rana nase drzave u biti mislim sve najgore o njima. Medutim poznajem F.N. kroz posao radi se o izuzetno izuzetno sposobnom covjeku koji nije ponavljam nije politicar. Ako bih ja mogao birati koga da postavim da nas izvuce iz krize on bi zasigurno bio moj izbor. Medutim postoji uvijek ono ALI. U slucaju premijera to ali je njegova stranka i voda im od babe Bake te kompanija oko njega. F.N. je rahmetli Tihica covjek uvijek bio taki je i on rahmetli Tihic istog vec davno htio za premijera ali je ovaj odbio. Bake je Novalicu obecao slobodu u radu ali je to porekao vec pocev od savjetnika premijera preko Trhulja pa i do ovih reformi. Najveci zagovornik reformi je upravo F.N te je istom garantovano da ce u providenju istih inati podrsku stranke medutim haman da se Bake predomislio. Nesto sumnjam da ce Novalic odraditi svoj mandat ali vidit cemo
JoseMujica

#485 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by JoseMujica »

ne sekirajmo se za sredsva bračo i sestre Prošnjaci jema vazda Don Neonko kakav turski kredit za vas u rukavu...jes da čete svi koze uzgajat, al gledajte to i sa vedrije strane, moče se vazda koja i nagpomust
Maharadza

#486 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Maharadza »

JoseMujica wrote:ne sekirajmo se za sredsva bračo i sestre Prošnjaci jema vazda Don Neonko kakav turski kredit za vas u rukavu...jes da čete svi koze uzgajat, al gledajte to i sa vedrije strane, moče se vazda koja i nagpomust
Image

nOrOd znO! :oops:
saja_dj

#487 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by saja_dj »

JoseMujica wrote:ne sekirajmo se za sredsva bračo i sestre Prošnjaci jema vazda Don Neonko kakav turski kredit za vas u rukavu...jes da čete svi koze uzgajat, al gledajte to i sa vedrije strane, moče se vazda koja i nagpomust
Neki ce cak dobiti i priliku da budu sluge kozojebima u trnovu.
JoseMujica

#488 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by JoseMujica »

saja_dj wrote:
Neki ce cak dobiti i priliku da budu sluge kozojebima u trnovu.

sad si mi otvorio oći :shock: tek sam spoznao vezu izmedžu turskih kredita u kozouzgoj i investicija u kozojahaćke naseobine...šo bi se reklo ništa nije slućajno

valja sad uvest obarazovanje za zanimanja tipa kozopodmazivać, kozoprivodać itd.
agnostic_front

#489 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by agnostic_front »

I dilfa je shvatio da je imperijalizam na čelu sa MMF-om propao, ušli smo već u treći dan propasti. Iako naša zemlja nije toliko bitna, pokazali smo da smo za bolji svijet bez nejednakosti. Podrška za premijera :thumbup: :bih:
mirzadelibasic

#490 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by mirzadelibasic »

Korisničkoime wrote:Prvo da naglasim da nisma glasac SDA nikad svoj glas ne bi dao toj stranci po meni jedna od rak rana nase drzave u biti mislim sve najgore o njima. Medutim poznajem F.N. kroz posao radi se o izuzetno izuzetno sposobnom covjeku koji nije ponavljam nije politicar. Ako bih ja mogao birati koga da postavim da nas izvuce iz krize on bi zasigurno bio moj izbor. Medutim postoji uvijek ono ALI. U slucaju premijera to ali je njegova stranka i voda im od babe Bake te kompanija oko njega. F.N. je rahmetli Tihica covjek uvijek bio taki je i on rahmetli Tihic istog vec davno htio za premijera ali je ovaj odbio. Bake je Novalicu obecao slobodu u radu ali je to porekao vec pocev od savjetnika premijera preko Trhulja pa i do ovih reformi. Najveci zagovornik reformi je upravo F.N te je istom garantovano da ce u providenju istih inati podrsku stranke medutim haman da se Bake predomislio. Nesto sumnjam da ce Novalic odraditi svoj mandat ali vidit cemo
Pa ako je to sve tako, zašto se ne povuče i ne prepusti mjesto nekom podobnom ? Ne želim sa ulazim u njegovu stručnost, jer se o njegovoj historiji jako malo zna. Pojavio se bukvalno preko noći, predstavio sebe kao reformatora i čovjeka sa idejom i imenovan premijerom. Znam da je radio u Cimosu i upravo na ovom forumu procitah post da je u istom tom Cimosu Fadil razriješen dužnosti direktora ili ti ga otjeran.
Do sada se pokazao jako loše i zbog njega mi je postala degutantna priča da on može nešto uraditi. On je od početka obični podobnik i sve upućuje na to da će njegov mandat biti kopija Mujezinovicevog i Brankovicevog mandata - a to ne bi bilo dobro.
Last edited by mirzadelibasic on 03/07/2015 09:16, edited 2 times in total.
Haris.ba

#491 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Haris.ba »

Korisničkoime wrote:Prvo da naglasim da nisma glasac SDA nikad svoj glas ne bi dao toj stranci po meni jedna od rak rana nase drzave u biti mislim sve najgore o njima. Medutim poznajem F.N. kroz posao radi se o izuzetno izuzetno sposobnom covjeku koji nije ponavljam nije politicar. Ako bih ja mogao birati koga da postavim da nas izvuce iz krize on bi zasigurno bio moj izbor. Medutim postoji uvijek ono ALI. U slucaju premijera to ali je njegova stranka i voda im od babe Bake te kompanija oko njega. F.N. je rahmetli Tihica covjek uvijek bio taki je i on rahmetli Tihic istog vec davno htio za premijera ali je ovaj odbio. Bake je Novalicu obecao slobodu u radu ali je to porekao vec pocev od savjetnika premijera preko Trhulja pa i do ovih reformi. Najveci zagovornik reformi je upravo F.N te je istom garantovano da ce u providenju istih inati podrsku stranke medutim haman da se Bake predomislio. Nesto sumnjam da ce Novalic odraditi svoj mandat ali vidit cemo
Je li se to Trhulj uvalio kao savjetnik sada Novaliću? Nije više Bajrovićev? :)

Novalić jeste izuzetno sposoban čovjek sebi. Ali, ostalima nije. A to je razlika između privrednika i političara.

Ne znam nijednu njegovu odluku kao premijera za koju bih znao reći da je dobra. Kako je krenuo, ući će u historiju kao premijer koji će nakon robusnih najava reformi biti prezadovoljan ako uspije isplatiti redovno penzije.

Potpisaće famoznu agendu samo da MMF da para, i onda pokušati na mišiće progurati te reforme kroz parlament koje neće biti ni naličje njegova programa rada.

Svi njegovi medijski nastupi su populistički. Npr. spajanje upravnih organa radi ušteda. A onda se zagrebe ispod površine i vidi da tu vlada neznanje. (spojiti agenciju za reviziju privatizacije sa agencijom za privatizaciju - nadrealno).
Ili prodati telekom i napraviti dva tunela autoputa. Ili, sad najavljeni kredit od banke neke strane države - a nigdje ugovora, ni potpisa, ni procedure (i Dodik isto priča o ruskom kreditu - samo ga zezaju neke "tehničke izvodljivosti").
Šef stranke je naravno taj koji mu mora obezbjediti sigurnost ruku u parlamentu za njegov program, ali je njegova Uredba bila okidač koji je otjerao DF iz vlasti u FBiH. To sam negdje spomenuo - dobar političar bi tu materiju kroz parlament provukao.
LeonardoAC

#492 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by LeonardoAC »

Dobro Šćepo večeras na FTV dnevniku reče - MMF nije humanitarna organizacija i prema njima se svi ponašaju kao "moraju nam dati kredit"... ne moraju. Šteta što se nije ušlo u reforme oštro i žestoko, postizborni zamah je bio dobra prilika... ovako daj Bože da ovdje u septembru ne budu nemiri žestoki. nema tog novalića koji može isplatiti ovoliku administraciju i javnu potrošnju.
ultima_palabra

#493 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by ultima_palabra »

Haris.ba wrote: Novalić jeste izuzetno sposoban čovjek sebi. Ali, ostalima nije. A to je razlika između privrednika i političara.

Ne znam nijednu njegovu odluku kao premijera za koju bih znao reći da je dobra. Kako je krenuo, ući će u historiju kao premijer koji će nakon robusnih najava reformi biti prezadovoljan ako uspije isplatiti redovno penzije.

Potpisaće famoznu agendu samo da MMF da para, i onda pokušati na mišiće progurati te reforme kroz parlament koje neće biti ni naličje njegova programa rada.

Svi njegovi medijski nastupi su populistički. Npr. spajanje upravnih organa radi ušteda. A onda se zagrebe ispod površine i vidi da tu vlada neznanje. (spojiti agenciju za reviziju privatizacije sa agencijom za privatizaciju - nadrealno).
Ili prodati telekom i napraviti dva tunela autoputa. Ili, sad najavljeni kredit od banke neke strane države - a nigdje ugovora, ni potpisa, ni procedure (i Dodik isto priča o ruskom kreditu - samo ga zezaju neke "tehničke izvodljivosti").
Šef stranke je naravno taj koji mu mora obezbjediti sigurnost ruku u parlamentu za njegov program, ali je njegova Uredba bila okidač koji je otjerao DF iz vlasti u FBiH. To sam negdje spomenuo - dobar političar bi tu materiju kroz parlament provukao.
:thumbup:
Drvosjeca iz Dejcica

#494 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

LeonardoAC wrote:Dobro Šćepo večeras na FTV dnevniku reče - MMF nije humanitarna organizacija i prema njima se svi ponašaju kao "moraju nam dati kredit"... ne moraju. Šteta što se nije ušlo u reforme oštro i žestoko, postizborni zamah je bio dobra prilika... ovako daj Bože da ovdje u septembru ne budu nemiri žestoki. nema tog novalića koji može isplatiti ovoliku administraciju i javnu potrošnju.
Ako nam žele dobro neka nam MMF ne ispalaćuje pare.
JoseMujica

#495 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by JoseMujica »

MMF jedino interesuje fiskalna održivost sistema...niko ne želi haos i taman će dat toliko da do općeg haosa ne dodže
mirzadelibasic

#496 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by mirzadelibasic »

Međunarodne finansijske institucije, ako žele pomoći našoj državi, trebaju reprogramirati dio dugova i ne trebaju nam odobravati nove kredite koji će se trošiti na javnu potrošnju”, objašnjava Kasumović.
Očigledno je da misli na MMF, ali ovi naši čekaju transu kao ozeblo sunce. Sve u svemu, MMF će odobriti transu i za uzvrat će nam uzeti sva prirodna bogatstva koja imamo i od kojih bi se moglo profitirati u budućnosti.
Kako god okrenes, narodu se loše piše...
ultima_palabra

#497 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by ultima_palabra »

Pa očigledno je da ih reforme ne interesuju... ako ne da MMF, dat će komercijalne banke ili Erdogan. Ionako ne misle biti dovoljno na vlasti da vraćaju kredite.

Da ima pameti u opoziciji tražili bi vanrednu sjednicu parlamenta... neka premijer i ministrica odgovaraju na pitanja i otkriju sve karte. Ako su nepovoljni aranžmani u pitanju imaju kapacitet da izglasaju smjenu vlade.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#498 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by _BataZiv_0809 »

Cekajte, je li dobro za nas ili nije da slusamo MMF :roll:
LeonardoAC

#499 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by LeonardoAC »

mirzadelibasic wrote:
Međunarodne finansijske institucije, ako žele pomoći našoj državi, trebaju reprogramirati dio dugova i ne trebaju nam odobravati nove kredite koji će se trošiti na javnu potrošnju”, objašnjava Kasumović.
Očigledno je da misli na MMF, ali ovi naši čekaju transu kao ozeblo sunce. Sve u svemu, MMF će odobriti transu i za uzvrat će nam uzeti sva prirodna bogatstva koja imamo i od kojih bi se moglo profitirati u budućnosti.
Kako god okrenes, narodu se loše piše...
Ovo je utopija... BiH ne može bez MMF-a, pošto nismo dobili njihove pare (nismo proveli reforme) - premijer je najavio daćemo se zadužiti kod KOMERCIJALNIH banaka. To je Grčka radila btw....
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#500 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by pici »

fadilje ocel bitnus regresa....
Post Reply