Korisničkoime wrote:Prvo da naglasim da nisma glasac SDA nikad svoj glas ne bi dao toj stranci po meni jedna od rak rana nase drzave u biti mislim sve najgore o njima. Medutim poznajem F.N. kroz posao radi se o izuzetno izuzetno sposobnom covjeku koji nije ponavljam nije politicar. Ako bih ja mogao birati koga da postavim da nas izvuce iz krize on bi zasigurno bio moj izbor. Medutim postoji uvijek ono ALI. U slucaju premijera to ali je njegova stranka i voda im od babe Bake te kompanija oko njega. F.N. je rahmetli Tihica covjek uvijek bio taki je i on rahmetli Tihic istog vec davno htio za premijera ali je ovaj odbio. Bake je Novalicu obecao slobodu u radu ali je to porekao vec pocev od savjetnika premijera preko Trhulja pa i do ovih reformi. Najveci zagovornik reformi je upravo F.N te je istom garantovano da ce u providenju istih inati podrsku stranke medutim haman da se Bake predomislio. Nesto sumnjam da ce Novalic odraditi svoj mandat ali vidit cemo
Je li se to Trhulj uvalio kao savjetnik sada Novaliću? Nije više Bajrovićev?
Novalić jeste izuzetno sposoban čovjek sebi. Ali, ostalima nije. A to je razlika između privrednika i političara.
Ne znam nijednu njegovu odluku kao premijera za koju bih znao reći da je dobra. Kako je krenuo, ući će u historiju kao premijer koji će nakon robusnih najava reformi biti prezadovoljan ako uspije isplatiti redovno penzije.
Potpisaće famoznu agendu samo da MMF da para, i onda pokušati na mišiće progurati te reforme kroz parlament koje neće biti ni naličje njegova programa rada.
Svi njegovi medijski nastupi su populistički. Npr. spajanje upravnih organa radi ušteda. A onda se zagrebe ispod površine i vidi da tu vlada neznanje. (spojiti agenciju za reviziju privatizacije sa agencijom za privatizaciju - nadrealno).
Ili prodati telekom i napraviti dva tunela autoputa. Ili, sad najavljeni kredit od banke neke strane države - a nigdje ugovora, ni potpisa, ni procedure (i Dodik isto priča o ruskom kreditu - samo ga zezaju neke "tehničke izvodljivosti").
Šef stranke je naravno taj koji mu mora obezbjediti sigurnost ruku u parlamentu za njegov program, ali je njegova Uredba bila okidač koji je otjerao DF iz vlasti u FBiH. To sam negdje spomenuo - dobar političar bi tu materiju kroz parlament provukao.