Po(Mi)licjiski automobili

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
insomnia78

#476 Re: Po(Mi)licjiski automobili

Post by insomnia78 »

holowey wrote:mogao bih shvatiti dvozonsku klimu, masazu u sjedistima, grijanje u sjedistima, sve te kerefeke koje se ticu udobnosti jer ipak drotovi smjenu provode u autu pa mi to sve ima smisla... ali estetika na patrolnom autu poput alu felgi mi je nonsens
Ih svatiti, zato i uzimaju
Kakve klime i masaze, vani drotovi vecinom koriste osnovne modele, gole ko pistolj :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#477 Re: Po(Mi)licjiski automobili

Post by _BataZiv_0809 »

dingosp0 wrote:Ima se može se, samo su napravili grešku veliku za ove rotacije...trebali su staviti LED rotacije ..kao u RSu, dosta bolje .. Kvalitetnije i vidljivost bolja
U Ze-Do kantonu su nabavili kontigent Skoda Rapida sa LED rotacijama
trambusek88

#478 Re: Po(Mi)licjiski automobili

Post by trambusek88 »

holowey wrote:koji k.... alu felge na patrolnom autu??? :-)

kad se drzavne pare trose moze se i guzica maslom mazati :bih:
Ove inače idu serijski uz srednji paket opreme. (Comfortline).
johntra

#479 Re: Po(Mi)licjiski automobili

Post by johntra »

Tih 70, navodnih, komada ide sigurno i za ostale KMUP-ove...sumnjam da je to samo za policiju KS, osim ako ne misle izbaciti sva ostala patrolna auta iz upotrebe...
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#480 Re: Po(Mi)licjiski automobili

Post by konektovan »

Zasto ne kupuju osnovne varijante,kad je oprema u pitanju??? Ovo je zaista budalastina,trositi pare na alu felge,automatske klime itd. U ovom bananistanu od drzave,jos ce poceti nabavljati i bentley vozila za policiju. Jutros gledam passata iz pratnje od nekog glavesine,b7,full oprema mrtva,a narod jadni rovi po kontejnerima, na svakom cosku. Nigdje na svijetu,najskuplja ponuda na tenderu ne prodje,izuzev kod nas?! Pa kupite stoko politicka dacie,i u njima se vozite,a ostatak novca u druge fondove prebacite,npr.u javne kuhinje. Zaista,bezobrazluku nikad kraja kod nas,sramota da ne bude veca. :evil:
direstraits0078

#481 Re: Po(Mi)licjiski automobili

Post by direstraits0078 »

Eh, kad se pravi tender, onda se u njega stavi tacno ono sto se moze dobiti na konkretnom modelu na kojeg se cilja, a kojeg opet isporucuje konkretni zastupnik za ta vozila, a koji je opet konkretno vezan za odgovarajucu stranacku opciju. I ti bi sad da se kupi dacia, a on u tenderu definisao velicinu tocka koja ne dolazi na tom vozilu, ili nosivost i zapreminu prtljaznika koja odgovara samo modelu koji je vec unaprijed dogovoren da prodje na tenderu? :lol: Grohotom se smijem. Tako je svugdje u svijetu, kupi se ono sto je njima cejf, a podmazivanje van legalnih kanala je praksa, a ne izuzetak. Samo sto to neko radi transparentnije, a neko otvoreno.
dingosp0

#482 Re: Po(Mi)licjiski automobili

Post by dingosp0 »

konektovan wrote:Zasto ne kupuju osnovne varijante,kad je oprema u pitanju??? Ovo je zaista budalastina,trositi pare na alu felge,automatske klime itd. U ovom bananistanu od drzave,jos ce poceti nabavljati i bentley vozila za policiju. Jutros gledam passata iz pratnje od nekog glavesine,b7,full oprema mrtva,a narod jadni rovi po kontejnerima, na svakom cosku. Nigdje na svijetu,najskuplja ponuda na tenderu ne prodje,izuzev kod nas?! Pa kupite stoko politicka dacie,i u njima se vozite,a ostatak novca u druge fondove prebacite,npr.u javne kuhinje. Zaista,bezobrazluku nikad kraja kod nas,sramota da ne bude veca. :evil:
Pa i jesu osnovne varijante.. Svaka službena 5tica je gola nemaš nikakve opreme... 6tice koje su došle su modza pola koraka ispred 5tica ... Kao sto sam rekao ALU felge su sig neki dogovor o kupovini...kupiš 30 vozila ko gratis dobiješ ALU felge...
Bakir1

#483 Re: Po(Mi)licjiski automobili

Post by Bakir1 »

Image
Image
daleko je ovo od ful opreme, dvadesetak hiljada daleko....
konektovan

#484 Re: Po(Mi)licjiski automobili

Post by konektovan »

Bakir1 wrote:Image
Image
daleko je ovo od ful opreme, dvadesetak hiljada daleko....
Dobro Bakire,al' nije ni trendline oprema u pitanju. :wink:
konektovan

#485 Re: Po(Mi)licjiski automobili

Post by konektovan »

dingosp0 wrote:
konektovan wrote:Zasto ne kupuju osnovne varijante,kad je oprema u pitanju??? Ovo je zaista budalastina,trositi pare na alu felge,automatske klime itd. U ovom bananistanu od drzave,jos ce poceti nabavljati i bentley vozila za policiju. Jutros gledam passata iz pratnje od nekog glavesine,b7,full oprema mrtva,a narod jadni rovi po kontejnerima, na svakom cosku. Nigdje na svijetu,najskuplja ponuda na tenderu ne prodje,izuzev kod nas?! Pa kupite stoko politicka dacie,i u njima se vozite,a ostatak novca u druge fondove prebacite,npr.u javne kuhinje. Zaista,bezobrazluku nikad kraja kod nas,sramota da ne bude veca. :evil:
Pa i jesu osnovne varijante.. Svaka službena 5tica je gola nemaš nikakve opreme... 6tice koje su došle su modza pola koraka ispred 5tica ... Kao sto sam rekao ALU felge su sig neki dogovor o kupovini...kupiš 30 vozila ko gratis dobiješ ALU felge...
Druze ne pricam o kantonalnoj policiji samo,vec i o drugim policijskim agencijama. Vidio sam i golfa VII od federalne uprave,alu felge,automatska klima,kozni paket,i da li je to zaista potreba ilí bahatost onih koji su odgovorni za nabavku?!
Bakir1

#486 Re: Po(Mi)licjiski automobili

Post by Bakir1 »

konektovan wrote:
2,0 tdi 4x4 dolazi u startu odmah sa comfortline ;-)
konektovan

#487 Re: Po(Mi)licjiski automobili

Post by konektovan »

Bakir1 wrote:
konektovan wrote:
2,0 tdi 4x4 dolazi u startu odmah sa comfortline ;-)
Al' zasto mora biti 2.0tdi 4x4?????? Je li i to prijeka potreba?
Bakir1

#488 Re: Po(Mi)licjiski automobili

Post by Bakir1 »

e to je vec nesto drugo, tenderi su smijesni, kada vidim tacnu zapreminu i tacan broj kw povraca mi se, a o dimenzijama d/s/v je smijesno polemisati ;-)
btw sretao sam na jednom ovlastenom servisu prave ful passate b6 iz predsjednistva, takva oprema se moze samo u katalozima sresti...
530i

#489 Re: Po(Mi)licjiski automobili

Post by 530i »

konektovan wrote: Druze ne pricam o kantonalnoj policiji samo,vec i o drugim policijskim agencijama. Vidio sam i golfa VII od federalne uprave,alu felge,automatska klima,kozni paket,i da li je to zaista potreba ilí bahatost onih koji su odgovorni za nabavku?!
Bahatost, tj. uvezani deal. I zastupnici vw-a ili bilo kog drugog auta pokupe veći kajmak na auto od 70 hiljada, nego na onom od 30 ili 40. I svima dobro, i naručiocima, i korisnicima tih auta i prodavačima...narodne pare.
dingosp0

#490 Re: Po(Mi)licjiski automobili

Post by dingosp0 »

konektovan wrote:
dingosp0 wrote:
Druze ne pricam o kantonalnoj policiji samo,vec i o drugim policijskim agencijama. Vidio sam i golfa VII od federalne uprave,alu felge,automatska klima,kozni paket,i da li je to zaista potreba ilí bahatost onih koji su odgovorni za nabavku?!
Dobro ja sam mislio isključivo na MUP KS
trambusek88

#491 Re: Po(Mi)licjiski automobili

Post by trambusek88 »

Tuzla
Image
Image
Image
Giancarlo

#492 Re: Po(Mi)licjiski automobili

Post by Giancarlo »

Ima MUP KS Nissan Pathfindera ni manje ni vise nego 4,0 motor. Voze ga kad npr. papa dode ili u korteu sa navijacima... Nema sta, potreba prava :-)
johntra

#493 Re: Po(Mi)licjiski automobili

Post by johntra »

Image
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#494 Re: Po(Mi)licjiski automobili

Post by bitanga_sa_otesa »

totalni fail :run:
SAID5

#495 Re: Po(Mi)licjiski automobili

Post by SAID5 »

Nisam siguran da li je bilo, PU Kladanj koristi Feliciju, u raspadnom stanju.

Image

jednom sam imao nesrecu da se vozim iza njih kada su krenuli na uviđaj prema Tuzli, napravili kolonu od dvadesetak auta, sramota te preteći, a oni pod rotaljkom uzbrdo oko 40 na sat :|
sparky

#496 Re: Po(Mi)licjiski automobili

Post by sparky »

U Čeliću koriste trojku koja je umrla prije deset godina ali se nekako jos kotrlja. Takvo je stanje u svim manjim mjestima. Vjerovatno naslijede već pregaženi auto iz većih gradova. Nažalost :bih:
ins

#497 Re: Po(Mi)licjiski automobili

Post by ins »

insomnia78 wrote:
tempuser wrote:E-30 su nabavljene pred sami rat za RSUP. Inace RSUP je uvijek imao nekoliko automobila tog tipa, ja se kao dijete sjecam plavog Volva 244.
Mislim da je ovaj sa slike donacija
Mozda bi bilo bolje da ne mislis... :roll:
trambusek88

#498 Re: Po(Mi)licjiski automobili

Post by trambusek88 »

Nije neka slika al nemamo T3 na temi u plavo-bijeloj.
Image
johntra

#499 Re: Po(Mi)licjiski automobili

Post by johntra »

Image
Image
Image
johntra

#500 Re: Po(Mi)licjiski automobili

Post by johntra »

Image
Post Reply