Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
holowey wrote:mogao bih shvatiti dvozonsku klimu, masazu u sjedistima, grijanje u sjedistima, sve te kerefeke koje se ticu udobnosti jer ipak drotovi smjenu provode u autu pa mi to sve ima smisla... ali estetika na patrolnom autu poput alu felgi mi je nonsens
Ih svatiti, zato i uzimaju
Kakve klime i masaze, vani drotovi vecinom koriste osnovne modele, gole ko pistolj
dingosp0 wrote:Ima se može se, samo su napravili grešku veliku za ove rotacije...trebali su staviti LED rotacije ..kao u RSu, dosta bolje .. Kvalitetnije i vidljivost bolja
U Ze-Do kantonu su nabavili kontigent Skoda Rapida sa LED rotacijama
Tih 70, navodnih, komada ide sigurno i za ostale KMUP-ove...sumnjam da je to samo za policiju KS, osim ako ne misle izbaciti sva ostala patrolna auta iz upotrebe...
Zasto ne kupuju osnovne varijante,kad je oprema u pitanju??? Ovo je zaista budalastina,trositi pare na alu felge,automatske klime itd. U ovom bananistanu od drzave,jos ce poceti nabavljati i bentley vozila za policiju. Jutros gledam passata iz pratnje od nekog glavesine,b7,full oprema mrtva,a narod jadni rovi po kontejnerima, na svakom cosku. Nigdje na svijetu,najskuplja ponuda na tenderu ne prodje,izuzev kod nas?! Pa kupite stoko politicka dacie,i u njima se vozite,a ostatak novca u druge fondove prebacite,npr.u javne kuhinje. Zaista,bezobrazluku nikad kraja kod nas,sramota da ne bude veca.
Eh, kad se pravi tender, onda se u njega stavi tacno ono sto se moze dobiti na konkretnom modelu na kojeg se cilja, a kojeg opet isporucuje konkretni zastupnik za ta vozila, a koji je opet konkretno vezan za odgovarajucu stranacku opciju. I ti bi sad da se kupi dacia, a on u tenderu definisao velicinu tocka koja ne dolazi na tom vozilu, ili nosivost i zapreminu prtljaznika koja odgovara samo modelu koji je vec unaprijed dogovoren da prodje na tenderu? Grohotom se smijem. Tako je svugdje u svijetu, kupi se ono sto je njima cejf, a podmazivanje van legalnih kanala je praksa, a ne izuzetak. Samo sto to neko radi transparentnije, a neko otvoreno.
konektovan wrote:Zasto ne kupuju osnovne varijante,kad je oprema u pitanju??? Ovo je zaista budalastina,trositi pare na alu felge,automatske klime itd. U ovom bananistanu od drzave,jos ce poceti nabavljati i bentley vozila za policiju. Jutros gledam passata iz pratnje od nekog glavesine,b7,full oprema mrtva,a narod jadni rovi po kontejnerima, na svakom cosku. Nigdje na svijetu,najskuplja ponuda na tenderu ne prodje,izuzev kod nas?! Pa kupite stoko politicka dacie,i u njima se vozite,a ostatak novca u druge fondove prebacite,npr.u javne kuhinje. Zaista,bezobrazluku nikad kraja kod nas,sramota da ne bude veca.
Pa i jesu osnovne varijante.. Svaka službena 5tica je gola nemaš nikakve opreme... 6tice koje su došle su modza pola koraka ispred 5tica ... Kao sto sam rekao ALU felge su sig neki dogovor o kupovini...kupiš 30 vozila ko gratis dobiješ ALU felge...
konektovan wrote:Zasto ne kupuju osnovne varijante,kad je oprema u pitanju??? Ovo je zaista budalastina,trositi pare na alu felge,automatske klime itd. U ovom bananistanu od drzave,jos ce poceti nabavljati i bentley vozila za policiju. Jutros gledam passata iz pratnje od nekog glavesine,b7,full oprema mrtva,a narod jadni rovi po kontejnerima, na svakom cosku. Nigdje na svijetu,najskuplja ponuda na tenderu ne prodje,izuzev kod nas?! Pa kupite stoko politicka dacie,i u njima se vozite,a ostatak novca u druge fondove prebacite,npr.u javne kuhinje. Zaista,bezobrazluku nikad kraja kod nas,sramota da ne bude veca.
Pa i jesu osnovne varijante.. Svaka službena 5tica je gola nemaš nikakve opreme... 6tice koje su došle su modza pola koraka ispred 5tica ... Kao sto sam rekao ALU felge su sig neki dogovor o kupovini...kupiš 30 vozila ko gratis dobiješ ALU felge...
Druze ne pricam o kantonalnoj policiji samo,vec i o drugim policijskim agencijama. Vidio sam i golfa VII od federalne uprave,alu felge,automatska klima,kozni paket,i da li je to zaista potreba ilí bahatost onih koji su odgovorni za nabavku?!
e to je vec nesto drugo, tenderi su smijesni, kada vidim tacnu zapreminu i tacan broj kw povraca mi se, a o dimenzijama d/s/v je smijesno polemisati
btw sretao sam na jednom ovlastenom servisu prave ful passate b6 iz predsjednistva, takva oprema se moze samo u katalozima sresti...
konektovan wrote:
Druze ne pricam o kantonalnoj policiji samo,vec i o drugim policijskim agencijama. Vidio sam i golfa VII od federalne uprave,alu felge,automatska klima,kozni paket,i da li je to zaista potreba ilí bahatost onih koji su odgovorni za nabavku?!
Bahatost, tj. uvezani deal. I zastupnici vw-a ili bilo kog drugog auta pokupe veći kajmak na auto od 70 hiljada, nego na onom od 30 ili 40. I svima dobro, i naručiocima, i korisnicima tih auta i prodavačima...narodne pare.
Nisam siguran da li je bilo, PU Kladanj koristi Feliciju, u raspadnom stanju.
jednom sam imao nesrecu da se vozim iza njih kada su krenuli na uviđaj prema Tuzli, napravili kolonu od dvadesetak auta, sramota te preteći, a oni pod rotaljkom uzbrdo oko 40 na sat
U Čeliću koriste trojku koja je umrla prije deset godina ali se nekako jos kotrlja. Takvo je stanje u svim manjim mjestima. Vjerovatno naslijede već pregaženi auto iz većih gradova. Nažalost
tempuser wrote:E-30 su nabavljene pred sami rat za RSUP. Inace RSUP je uvijek imao nekoliko automobila tog tipa, ja se kao dijete sjecam plavog Volva 244.