Slike Banjaluke
Moderator: banjaluka078
- Ommadawn
#476 Re: Slike Banjaluke
Prvo piće (Pepsi-Cola) u kafani sam popio na Slapu. Imao devet godina. Stari mi znao konobare a oni mene. Sjeo, naručio, popio kraj Vrbasa i to je to.
Tuleke znam k’o najbliži rod. 1993 tek frišak u Švedskoj, hodam kroz park u Malmeu kad neko me uhvati za rame. Hari! Padoše zagrljaji, suze... kao da sam nekog najrođenijeg vidio.
Tuleke znam k’o najbliži rod. 1993 tek frišak u Švedskoj, hodam kroz park u Malmeu kad neko me uhvati za rame. Hari! Padoše zagrljaji, suze... kao da sam nekog najrođenijeg vidio.
- mO k3
#477 Re: Slike Banjaluke
Odes li sada dole?Ommadawn wrote:Prvo piće (Pepsi-Cola) u kafani sam popio na Slapu. Imao devet godina. Stari mi znao konobare a oni mene. Sjeo, naručio, popio kraj Vrbasa i to je to.
- Ommadawn
#478 Re: Slike Banjaluke
Prvi put nakon rata bio 2007 godine. Drugi put 2017.mO k3 wrote:Odes li sada dole?Ommadawn wrote:Prvo piće (Pepsi-Cola) u kafani sam popio na Slapu. Imao devet godina. Stari mi znao konobare a oni mene. Sjeo, naručio, popio kraj Vrbasa i to je to.
Oba puta samo par dana i to je to.
- Ommadawn
#481 Re: Slike Banjaluke
Kod moje škole.Tipicoti wrote:
Šteta! Ovoj sam se kući nekada divio.
- pirmin
#484 Re: Slike Banjaluke
Haris - moj drugOmmadawn wrote: Tuleke znam k’o najbliži rod. 1993 tek frišak u Švedskoj, hodam kroz park u Malmeu kad neko me uhvati za rame. Hari! Padoše zagrljaji, suze... kao da sam nekog najrođenijeg vidio.
Imran je vec bio starija raja.
Mati Munira i otac Halid.
Koliko smo samo ljetnih dana proveli sa njima uzvodno od slapa gdje su imali vikendicu a kasnije i mi.
- Ommadawn
#487 Re: Slike Banjaluke
2007, došao prvi put u BL, stojim na visećem mostu, slikam kad odjednom čujem “Halo!!! Đe si, jebote! Hajd ovamo na pivu”. Rekoh ne mogu odmah, doći ću kasnije.pirmin wrote:Haris - moj drugOmmadawn wrote: Tuleke znam k’o najbliži rod. 1993 tek frišak u Švedskoj, hodam kroz park u Malmeu kad neko me uhvati za rame. Hari! Padoše zagrljaji, suze... kao da sam nekog najrođenijeg vidio.![]()
Imran je vec bio starija raja.
Mati Munira i otac Halid.![]()
Koliko smo samo ljetnih dana proveli sa njima uzvodno od slapa gdje su imali vikendicu a kasnije i mi.
“Bujrum kad god”. A oni renovirali mlin i napravili terasu nad Vrbasom, sjede s rajom i uživaju.
I Imran i Hari su stariji od mene ali su me iz samo njima poznatog razloga uvijek gotivili.
- Ommadawn
#493 Re: Slike Banjaluke
A sad poplava tamo.
- pirmin
#497 Re: Slike Banjaluke
Da nema prirode grad bi bio tmuran i ruzan.
Cuvajte zelenilo kao vlastito dobro!
Cuvajte zelenilo kao vlastito dobro!