Sead Kolašinac

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Ajatolah_

#476 Re: Sead Kolašinac

Post by Ajatolah_ »

Pa svejedno, mogao bi opet kasnije dobiti njemačko državljanstvo kad hoće.
Micaha

#477 Re: Sead Kolašinac

Post by Micaha »

zlajapravaraja wrote:Hrle stari chetalj lafo Ceh se bas nameracio da nam "razvuce pamet" :lol: :lol: :lol:
Ma jok, ne predstavlja se on lazno. Tamo zivi, i zena mu je cehinjica. Legenda nad legendama. Neki dan rece za Papeta da nije timski trener :D
Hrle hiljadudevetstosedamdesetises, katarina, sneki i iamia su razlozi zasto ja upalim ovaj forum.
hrle1976

#478 Re: Sead Kolašinac

Post by hrle1976 »

EdoI wrote:Pa svejedno, mogao bi opet kasnije dobiti njemačko državljanstvo kad hoće.
To nije istina - nije ni iskljucena opcija ali put do tog je mnogo duzi i upitan. Garancija bi bila dvojno drzavljanstvo ali to nije do Saveza nego do same BiH kao drzave i Njemacke da usklade, svi mi znao da je to u jednu ruku MISSION IMPOSSIBLE jer Njemacka nema volje, jer njemci od 1990 godine, za one koji dobro nepamte, vode politiku povrtka stranaca.

Tako kad se jednom odreknes Njemackog drzavljanstva koje si stekao putem naturalizacije - sanse da ces opet dobiti Njemacko drzavljanstvo su 0,001%
hrle1976

#479 Re: Sead Kolašinac

Post by hrle1976 »

zlajapravaraja wrote:Hrle stari chetalj lafo Ceh se bas nameracio da nam "razvuce pamet" :lol: :lol: :lol:
Kao prvo meni niko u porodici nije ortodoksne vjere, a kao drugi ti si glup i primitivna osoba koja dalje od nosma i nezna. Kad budes postigao sve sto ja imam pokucaj na vrata, a do tada bolje broj do 10 prije nego sto nesto kazes, jer si uspjesan ko Albanski turizam!
Micaha

#480 Re: Sead Kolašinac

Post by Micaha »

hrle1976 wrote:
Kao prvo meni niko u porodici nije ortodoksne vjere, a kao drugi ti si glup i primitivna osoba koja dalje od nosma i nezna. Kad budes postigao sve sto ja imam pokucaj na vrata, a do tada bolje broj do 10 prije nego sto nesto kazes, jer si uspjesan ko Albanski turizam!
Kakav cetalj, hrle je za one liste uspjesnih bosnjaka s pdf Dijaspora.
Legendo, zaljepi mu na celo spisak nekretnina kad te molim... Bilo je dole po dijasporskim temama, znam da te ima po Sloveniji, Azurnoj rivijeri, Istri, Sarajvu, Ceskoj... Pliz, dekni ga imovnim stanjem
Charuga
Globalni moderator

#481 Re: Sead Kolašinac

Post by Charuga »

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» hrle1976
» zlajapravaraja

Ostali, vratite se temi!
GeneralBHF

#482 Re: Sead Kolašinac

Post by GeneralBHF »

Nije Seo naturalizovan nego je rodjen u Njemackoj pa on moze da ima Njemacko drzavljanstvo kada hoce.
GeneralBHF

#483 Re: Sead Kolašinac

Post by GeneralBHF »

Stara je ova slika jos kada su bili u posjeti iz http://www.reprezentacija.ba

Ne znam kakva je situacija sada i kada ce da ide u Capljinu!
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#484 Re: Sead Kolašinac

Post by mali_milojica »

Ne znam sta ovi ovdje bubaju ko maksim po diviziji za njemacko drzavljanstvo.
Neka ga se odrekne,bice u istoj situaciji kao Hasan Salihamidzic,Barbarez ili kao danas Mujdza. Dobice radnu dozvolu i teci ce mu staz u Njemackoj,za 10 godina kada zavrsi karijeru svakako ce ispuniti sve uslove za ponovno dobijanje Njemackog drzavljanstva i onda neka se odrekne bosanskog,kao sto se i Brazzo odrekao.
:thumbup:
DonVito

#485 Re: Sead Kolašinac

Post by DonVito »

Mulja se ovdje nešto drugo... a svi znamo šta pa nismo od jučer.
DonVito

#486 Re: Sead Kolašinac

Post by DonVito »

KvaziExpert wrote:
DonVito wrote:Mulja se ovdje nešto drugo... a svi znamo šta pa nismo od jučer.
:shock: nece valjda u Napoli :mrgreen:
:lol:

Napoli ima boljeg lijevog beka.
A1fa

#487 Re: Sead Kolašinac

Post by A1fa »

joj al lupetate o ovim dvojnim drzavljanstvima, povlacenjima paralela Salihamidzic-Kolasinac-Misimovic....

Njemacki zakon poznaje vise vrsta dodjeljivanja drzavljanstava i oduzimanja istih. Ne znam prevesti, ali ukucajte u Google Ermessens, Soll i Einspruchseinbuergerung. I nije isto kada rodjeni Nijemac kao sto je Misimovic ili Kolasinac traze drzavljanstvo druge zemlje, i kada punoljetni Bosnjo podnosi zahtjev za dodjelu istog (Salihamidzic). Vrlo je vjerovatno, cak sigurno da se Salihamidzic morao odreci naseg drzavljanstva, jer skoro svaki od ovih zakona to eksplicitno zahtjevaju od drzavljana van EU.
Ali za ove ,,nase'' i ovdje za Kolasinca je bitno ovo (citat)

,,Deutsche, die im Ausland eine zweite Staatsbürgerschaft annehmen, können die deutsche Staatsbürgerschaft verlieren, aber es besteht die Möglichkeit, eine Beibehaltungsgenehmigung zu beantragen. Wenn Sie die Staatsbürgerschaft eines EU-Staates oder der Schweiz annehmen, benötigen Sie seit August 2008 keine Beibehaltungsgenehmigung mehr. Sie haben also eine doppelte Staatsbürgerschaft, wenn Sie die Ausländische erwerben und nicht ausdrücklich auf die Deutsche verzichten.''

Ukratko, Nijemci koji prihvate drzavljanstvo zemlje van EU generalno gube njemacko drzavljanstvo, ali postoji mogucnost podnosenja zahtjeva za izuzecem od ovog propisa. Vjerujem da su svi ovi nasi tipa Misimovica upravo ,,izganjali'' ovakvu potvrdu.
forum_selektor

#488 Re: Sead Kolašinac

Post by forum_selektor »

A1fa wrote:joj al lupetate o ovim dvojnim drzavljanstvima, povlacenjima paralela Salihamidzic-Kolasinac-Misimovic....

Njemacki zakon poznaje vise vrsta dodjeljivanja drzavljanstava i oduzimanja istih. Ne znam prevesti, ali ukucajte u Google Ermessens, Soll i Einspruchseinbuergerung. I nije isto kada rodjeni Nijemac kao sto je Misimovic ili Kolasinac traze drzavljanstvo druge zemlje, i kada punoljetni Bosnjo podnosi zahtjev za dodjelu istog (Salihamidzic). Vrlo je vjerovatno, cak sigurno da se Salihamidzic morao odreci naseg drzavljanstva, jer skoro svaki od ovih zakona to eksplicitno zahtjevaju od drzavljana van EU.
Ali za ove ,,nase'' i ovdje za Kolasinca je bitno ovo (citat)

,,Deutsche, die im Ausland eine zweite Staatsbürgerschaft annehmen, können die deutsche Staatsbürgerschaft verlieren, aber es besteht die Möglichkeit, eine Beibehaltungsgenehmigung zu beantragen. Wenn Sie die Staatsbürgerschaft eines EU-Staates oder der Schweiz annehmen, benötigen Sie seit August 2008 keine Beibehaltungsgenehmigung mehr. Sie haben also eine doppelte Staatsbürgerschaft, wenn Sie die Ausländische erwerben und nicht ausdrücklich auf die Deutsche verzichten.''

Ukratko, Nijemci koji prihvate drzavljanstvo zemlje van EU generalno gube njemacko drzavljanstvo, ali postoji mogucnost podnosenja zahtjeva za izuzecem od ovog propisa. Vjerujem da su svi ovi nasi tipa Misimovica upravo ,,izganjali'' ovakvu potvrdu.
u jbt od kad tebe nije bilo na fudbalu.. dobar ja, ti?
Edin H.

#489 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

JoseMujica wrote:
Edin H. wrote:
JoseMujica wrote:isto tako mislim kako :? :shock: :? al eto pustiše baju pa vi dumajte

znam da je moguće i to brzo ide da dobiješ bh. državljanstvo i pasoš kad ti roditelji već imaju državljanstvo, a nisi se prije ni upisivao ni ispisivao
Nije ba u tome problem, ja vjerujem hrletu, vec potencijalni gubitak njemackog drzavljanstava.
a dobro to...al mislim da si baš ti to pojašnjavao da ima fore valjat do 23 godine s oba pa onda mora izabrati
Evo vidis da sam bio u pravu.

http://www.klix.ba/sport/nogomet/otac-s ... /130704028

Pod hitno Savez da kontaktira nekog dobrog imigracionog advokata da provjere opcije.
nKrkan

#490 Re: Sead Kolašinac

Post by nKrkan »

Hebem ti papirologiju kako to ne ide malo brže pa da više Kolašinac dobije te papire
DonVito

#491 Re: Sead Kolašinac

Post by DonVito »

Nista od njega.
garankich2013

#492 Re: Sead Kolašinac

Post by garankich2013 »

DonVito wrote:Nista od njega.
oD KAD TO
DonVito

#493 Re: Sead Kolašinac

Post by DonVito »

Ne pise havaz gdje je stao :(
MOSALJOZE

#494 Re: Sead Kolašinac

Post by MOSALJOZE »

DonVito wrote:Ne pise havaz gdje je stao :(
Mogu sad popuniti rubriku o sportu pa ne rade intervju.
Faraone

#495 Re: Sead Kolašinac

Post by Faraone »

A valjao bi nam 8-)
GeneralBHF

#496 Re: Sead Kolašinac

Post by GeneralBHF »

Faraone wrote:
A valjao bi nam 8-)
Sve ok i sve zlatno ali kada je skontao da se mora odreci Njemackog pasosa onda se usuti.
Infaze Studio

#497 Re: Sead Kolašinac

Post by Infaze Studio »

Haha..ko je ovdje lud?
Kolasinac kao nije prije znao da se mora odreci njemackog da bi dobio bosanski pasos :roll: .
Tip citavo vrijeme trubi da "zeli" igrati za BiH I sada kada je vise glupost otezati slucaj, kaze da nije znao da gubi svapski ako uzme nas pasos I to predstavlja problem.
Cijelo vrijeme sumnjam u tipa...Volio bih da nisam u pravu, ali....
juventus

#498 Re: Sead Kolašinac

Post by juventus »

Hajd sačekajte malo...pričate u prazno...polako...
hodža

#499 Re: Sead Kolašinac

Post by hodža »

Seo...

:D
DonVito

#500 Re: Sead Kolašinac

Post by DonVito »

Infaze Studio wrote:Haha..ko je ovdje lud?
Kolasinac kao nije prije znao da se mora odreci njemackog da bi dobio bosanski pasos :roll: .
Tip citavo vrijeme trubi da "zeli" igrati za BiH I sada kada je vise glupost otezati slucaj, kaze da nije znao da gubi svapski ako uzme nas pasos I to predstavlja problem.
Cijelo vrijeme sumnjam u tipa...Volio bih da nisam u pravu, ali....
Upravo tako.

Mah dosta nam je dvoličnjaka..
Post Reply