Sead Kolašinac
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Ajatolah_
#476 Re: Sead Kolašinac
Pa svejedno, mogao bi opet kasnije dobiti njemačko državljanstvo kad hoće.
-
Micaha
#477 Re: Sead Kolašinac
Ma jok, ne predstavlja se on lazno. Tamo zivi, i zena mu je cehinjica. Legenda nad legendama. Neki dan rece za Papeta da nije timski trenerzlajapravaraja wrote:Hrle stari chetalj lafo Ceh se bas nameracio da nam "razvuce pamet"![]()
![]()
Hrle hiljadudevetstosedamdesetises, katarina, sneki i iamia su razlozi zasto ja upalim ovaj forum.
- hrle1976
#478 Re: Sead Kolašinac
To nije istina - nije ni iskljucena opcija ali put do tog je mnogo duzi i upitan. Garancija bi bila dvojno drzavljanstvo ali to nije do Saveza nego do same BiH kao drzave i Njemacke da usklade, svi mi znao da je to u jednu ruku MISSION IMPOSSIBLE jer Njemacka nema volje, jer njemci od 1990 godine, za one koji dobro nepamte, vode politiku povrtka stranaca.EdoI wrote:Pa svejedno, mogao bi opet kasnije dobiti njemačko državljanstvo kad hoće.
Tako kad se jednom odreknes Njemackog drzavljanstva koje si stekao putem naturalizacije - sanse da ces opet dobiti Njemacko drzavljanstvo su 0,001%
- hrle1976
#479 Re: Sead Kolašinac
Kao prvo meni niko u porodici nije ortodoksne vjere, a kao drugi ti si glup i primitivna osoba koja dalje od nosma i nezna. Kad budes postigao sve sto ja imam pokucaj na vrata, a do tada bolje broj do 10 prije nego sto nesto kazes, jer si uspjesan ko Albanski turizam!zlajapravaraja wrote:Hrle stari chetalj lafo Ceh se bas nameracio da nam "razvuce pamet"![]()
![]()
-
Micaha
#480 Re: Sead Kolašinac
Kakav cetalj, hrle je za one liste uspjesnih bosnjaka s pdf Dijaspora.hrle1976 wrote:Kao prvo meni niko u porodici nije ortodoksne vjere, a kao drugi ti si glup i primitivna osoba koja dalje od nosma i nezna. Kad budes postigao sve sto ja imam pokucaj na vrata, a do tada bolje broj do 10 prije nego sto nesto kazes, jer si uspjesan ko Albanski turizam!zlajapravaraja wrote:Hrle stari chetalj lafo Ceh se bas nameracio da nam "razvuce pamet"![]()
![]()
Legendo, zaljepi mu na celo spisak nekretnina kad te molim... Bilo je dole po dijasporskim temama, znam da te ima po Sloveniji, Azurnoj rivijeri, Istri, Sarajvu, Ceskoj... Pliz, dekni ga imovnim stanjem
- Charuga
- Globalni moderator
#481 Re: Sead Kolašinac
Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» hrle1976
» zlajapravaraja
Ostali, vratite se temi!
» hrle1976
» zlajapravaraja
Ostali, vratite se temi!
- GeneralBHF
#482 Re: Sead Kolašinac
Nije Seo naturalizovan nego je rodjen u Njemackoj pa on moze da ima Njemacko drzavljanstvo kada hoce.
- GeneralBHF
#483 Re: Sead Kolašinac
Stara je ova slika jos kada su bili u posjeti iz http://www.reprezentacija.ba
Ne znam kakva je situacija sada i kada ce da ide u Capljinu!
Ne znam kakva je situacija sada i kada ce da ide u Capljinu!
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#484 Re: Sead Kolašinac
Ne znam sta ovi ovdje bubaju ko maksim po diviziji za njemacko drzavljanstvo.
Neka ga se odrekne,bice u istoj situaciji kao Hasan Salihamidzic,Barbarez ili kao danas Mujdza. Dobice radnu dozvolu i teci ce mu staz u Njemackoj,za 10 godina kada zavrsi karijeru svakako ce ispuniti sve uslove za ponovno dobijanje Njemackog drzavljanstva i onda neka se odrekne bosanskog,kao sto se i Brazzo odrekao.

Neka ga se odrekne,bice u istoj situaciji kao Hasan Salihamidzic,Barbarez ili kao danas Mujdza. Dobice radnu dozvolu i teci ce mu staz u Njemackoj,za 10 godina kada zavrsi karijeru svakako ce ispuniti sve uslove za ponovno dobijanje Njemackog drzavljanstva i onda neka se odrekne bosanskog,kao sto se i Brazzo odrekao.
- DonVito
#485 Re: Sead Kolašinac
Mulja se ovdje nešto drugo... a svi znamo šta pa nismo od jučer.
- DonVito
#486 Re: Sead Kolašinac
KvaziExpert wrote:DonVito wrote:Mulja se ovdje nešto drugo... a svi znamo šta pa nismo od jučer.nece valjda u Napoli
Napoli ima boljeg lijevog beka.
- A1fa
#487 Re: Sead Kolašinac
joj al lupetate o ovim dvojnim drzavljanstvima, povlacenjima paralela Salihamidzic-Kolasinac-Misimovic....
Njemacki zakon poznaje vise vrsta dodjeljivanja drzavljanstava i oduzimanja istih. Ne znam prevesti, ali ukucajte u Google Ermessens, Soll i Einspruchseinbuergerung. I nije isto kada rodjeni Nijemac kao sto je Misimovic ili Kolasinac traze drzavljanstvo druge zemlje, i kada punoljetni Bosnjo podnosi zahtjev za dodjelu istog (Salihamidzic). Vrlo je vjerovatno, cak sigurno da se Salihamidzic morao odreci naseg drzavljanstva, jer skoro svaki od ovih zakona to eksplicitno zahtjevaju od drzavljana van EU.
Ali za ove ,,nase'' i ovdje za Kolasinca je bitno ovo (citat)
,,Deutsche, die im Ausland eine zweite Staatsbürgerschaft annehmen, können die deutsche Staatsbürgerschaft verlieren, aber es besteht die Möglichkeit, eine Beibehaltungsgenehmigung zu beantragen. Wenn Sie die Staatsbürgerschaft eines EU-Staates oder der Schweiz annehmen, benötigen Sie seit August 2008 keine Beibehaltungsgenehmigung mehr. Sie haben also eine doppelte Staatsbürgerschaft, wenn Sie die Ausländische erwerben und nicht ausdrücklich auf die Deutsche verzichten.''
Ukratko, Nijemci koji prihvate drzavljanstvo zemlje van EU generalno gube njemacko drzavljanstvo, ali postoji mogucnost podnosenja zahtjeva za izuzecem od ovog propisa. Vjerujem da su svi ovi nasi tipa Misimovica upravo ,,izganjali'' ovakvu potvrdu.
Njemacki zakon poznaje vise vrsta dodjeljivanja drzavljanstava i oduzimanja istih. Ne znam prevesti, ali ukucajte u Google Ermessens, Soll i Einspruchseinbuergerung. I nije isto kada rodjeni Nijemac kao sto je Misimovic ili Kolasinac traze drzavljanstvo druge zemlje, i kada punoljetni Bosnjo podnosi zahtjev za dodjelu istog (Salihamidzic). Vrlo je vjerovatno, cak sigurno da se Salihamidzic morao odreci naseg drzavljanstva, jer skoro svaki od ovih zakona to eksplicitno zahtjevaju od drzavljana van EU.
,,Deutsche, die im Ausland eine zweite Staatsbürgerschaft annehmen, können die deutsche Staatsbürgerschaft verlieren, aber es besteht die Möglichkeit, eine Beibehaltungsgenehmigung zu beantragen. Wenn Sie die Staatsbürgerschaft eines EU-Staates oder der Schweiz annehmen, benötigen Sie seit August 2008 keine Beibehaltungsgenehmigung mehr. Sie haben also eine doppelte Staatsbürgerschaft, wenn Sie die Ausländische erwerben und nicht ausdrücklich auf die Deutsche verzichten.''
Ukratko, Nijemci koji prihvate drzavljanstvo zemlje van EU generalno gube njemacko drzavljanstvo, ali postoji mogucnost podnosenja zahtjeva za izuzecem od ovog propisa. Vjerujem da su svi ovi nasi tipa Misimovica upravo ,,izganjali'' ovakvu potvrdu.
- forum_selektor
#488 Re: Sead Kolašinac
u jbt od kad tebe nije bilo na fudbalu.. dobar ja, ti?A1fa wrote:joj al lupetate o ovim dvojnim drzavljanstvima, povlacenjima paralela Salihamidzic-Kolasinac-Misimovic....
- Edin H.
#489 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Evo vidis da sam bio u pravu.JoseMujica wrote:a dobro to...al mislim da si baš ti to pojašnjavao da ima fore valjat do 23 godine s oba pa onda mora izabratiEdin H. wrote:Nije ba u tome problem, ja vjerujem hrletu, vec potencijalni gubitak njemackog drzavljanstava.JoseMujica wrote:isto tako mislim kako![]()
![]()
al eto pustiše baju pa vi dumajte
znam da je moguće i to brzo ide da dobiješ bh. državljanstvo i pasoš kad ti roditelji već imaju državljanstvo, a nisi se prije ni upisivao ni ispisivao
http://www.klix.ba/sport/nogomet/otac-s ... /130704028
Pod hitno Savez da kontaktira nekog dobrog imigracionog advokata da provjere opcije.
- nKrkan
#490 Re: Sead Kolašinac
Hebem ti papirologiju kako to ne ide malo brže pa da više Kolašinac dobije te papire
- DonVito
#491 Re: Sead Kolašinac
Nista od njega.
- garankich2013
#492 Re: Sead Kolašinac
oD KAD TODonVito wrote:Nista od njega.
- DonVito
#493 Re: Sead Kolašinac
Ne pise havaz gdje je stao 
- MOSALJOZE
#494 Re: Sead Kolašinac
Mogu sad popuniti rubriku o sportu pa ne rade intervju.DonVito wrote:Ne pise havaz gdje je stao
- Faraone
#495 Re: Sead Kolašinac
A valjao bi namDonVito wrote:Nista od njega.
- GeneralBHF
#496 Re: Sead Kolašinac
Sve ok i sve zlatno ali kada je skontao da se mora odreci Njemackog pasosa onda se usuti.Faraone wrote:A valjao bi namDonVito wrote:Nista od njega.
- Infaze Studio
#497 Re: Sead Kolašinac
Haha..ko je ovdje lud?
Kolasinac kao nije prije znao da se mora odreci njemackog da bi dobio bosanski pasos
.
Tip citavo vrijeme trubi da "zeli" igrati za BiH I sada kada je vise glupost otezati slucaj, kaze da nije znao da gubi svapski ako uzme nas pasos I to predstavlja problem.
Cijelo vrijeme sumnjam u tipa...Volio bih da nisam u pravu, ali....
Kolasinac kao nije prije znao da se mora odreci njemackog da bi dobio bosanski pasos
Tip citavo vrijeme trubi da "zeli" igrati za BiH I sada kada je vise glupost otezati slucaj, kaze da nije znao da gubi svapski ako uzme nas pasos I to predstavlja problem.
-
juventus
#498 Re: Sead Kolašinac
Hajd sačekajte malo...pričate u prazno...polako...
- DonVito
#500 Re: Sead Kolašinac
Upravo tako.Infaze Studio wrote:Haha..ko je ovdje lud?
Kolasinac kao nije prije znao da se mora odreci njemackog da bi dobio bosanski pasos.
Mah dosta nam je dvoličnjaka..