LOKALNI IZBORI

Post Reply
poznanik

#476 Re: LOKALNI IZBORI

Post by poznanik »

Opetja033 wrote:
madner wrote:...Sem toga, ako nisi primjetio "pro-bosanske" stranke se medjusobno ne mogu dogovoriti :D
...Probosanske stranke se itekako mogu dogovoriti i vrlo je bitno da imaju sto je moguce vise vijecnika/nacelnika u tim dijelovima BiH...

Kakve veze imaju probosanske stranke sa lokalnim izborima :?
PapeSusic

#477 Re: LOKALNI IZBORI

Post by PapeSusic »

Opetja033 wrote:
dječak sa šibicama wrote:U Vukosavlju SNSD nacelnika dobio za ravno 6 glasova prednosti.
Na proslim lokalnim izborima sve prosrpske stranke nisu imale nijednog glasa postom, dok su koalicija SDA-SBiH i SDP imale 24 glasa postom. Tako da je vjerovatno SDA uzela Vukosavlje.
Koliko stanovnika ta opstina ima?
Cosmic

#478 Re: LOKALNI IZBORI

Post by Cosmic »

poznanik wrote:
Opetja033 wrote:
madner wrote:...Sem toga, ako nisi primjetio "pro-bosanske" stranke se medjusobno ne mogu dogovoriti :D
...Probosanske stranke se itekako mogu dogovoriti i vrlo je bitno da imaju sto je moguce vise vijecnika/nacelnika u tim dijelovima BiH...

Velike u mjestima poput ovih koje on nabraja.
poznanik

#479 Re: LOKALNI IZBORI

Post by poznanik »

Cosmic wrote:
poznanik wrote:
Opetja033 wrote:...Probosanske stranke se itekako mogu dogovoriti i vrlo je bitno da imaju sto je moguce vise vijecnika/nacelnika u tim dijelovima BiH...
Velike u mjestima poput ovih koje on nabraja.

Pa koje u to "probosanske" stranke, a koje nisu? I - po čemu su "probosanske", a po čemu druge nisu?
ŽIKA_Antić

#480 Re: LOKALNI IZBORI

Post by ŽIKA_Antić »

Helem sve opet isto osta, ponovo stranka koja vlada od 1990. godine hajmo reci apsolutni pobjednik je izbora, po svemu viđenom nista bolje nismo ni zasluzili niti imamo pravo da se žalimo na uslove života i sl. stvari, jednostavno sa SDA u tri lijepe pm. :evil: :run:
DougHeffernan

#481 Re: LOKALNI IZBORI

Post by DougHeffernan »

poznanik wrote:
Pa koje u to "probosanske" stranke, a koje nisu? I - po čemu su "probosanske", a po čemu druge nisu?
Po tome sto neke stranke zele da se dijelovi BiH pripoje Srbiji i Hrvatskoj, a neke druge ne. Jednostavno je.
poznanik

#482 Re: LOKALNI IZBORI

Post by poznanik »

DougHeffernan wrote:
poznanik wrote:
Po tome sto neke stranke zele da se dijelovi BiH pripoje Srbiji i Hrvatskoj, a neke druge ne. Jednostavno je.
A da... Zaboravih :oops: :D :lol:
ibizza

#483 Re: LOKALNI IZBORI

Post by ibizza »

Malo mi je dosadno,pa sam oobracunao ukupne glasove SBB-a i SBiH...

SBB ima oko 82000 glasova sto je skoro na nivou SBiH na proslim izobrima(Znaci,TONU :D )
SBiH ima oko 42000 glasova,mada mislim da bi broj bio nesto veci da su izasli u svim opcoinama sa kandidatima.
DougHeffernan

#484 Re: LOKALNI IZBORI

Post by DougHeffernan »

poznanik wrote: A da... Zaboravih :oops: :D :lol:
Molim :kravata:
Opetja033

#485 Re: LOKALNI IZBORI

Post by Opetja033 »

poznanik wrote:
DougHeffernan wrote:
poznanik wrote:
A da... Zaboravih :oops: :D :lol:
Nakon sto si dobio odgovor na svoja pitanja, pretpostavljam da ces nam sada iznijeti svoje cijenjeno misljenje ili ces kompletnu diskusiju zakljuciti ovim brilijantnim komentarom?
poznanik

#486 Re: LOKALNI IZBORI

Post by poznanik »

Opetja033 wrote:...Nakon sto si dobio odgovor na svoja pitanja, pretpostavljam da ces nam sada iznijeti svoje cijenjeno misljenje ili ces kompletnu diskusiju zakljuciti ovim brilijantnim komentarom?
Rekoh da sam zaboravio da mnoge stranke iz BiH aktivno rade na otcjepljenju pojedinih dijelova BiH u pravcu Srbije i Hrvatske, ali ih probosanske u tome vješto sprečavaju :D
Cosmic

#487 Re: LOKALNI IZBORI

Post by Cosmic »

poznanik wrote: Pa koje u to "probosanske" stranke, a koje nisu? I - po čemu su "probosanske", a po čemu druge nisu?
Nećemo bit' djeca, sve se zna. Ja ovdje haman 10 godina pod raznim nickovima (zbog čega sam dobivao i banove) pokušavam da objasnim da nema nikakvog razloga da se pravimo mutavi na nivou forumske rasprave. To što SDP, SDA ili neka treća probosanska stranka (jer ljudi koji vole BiH glasaju za njih) glume da im nije drago što je jedna od ovih stranaka preuzela Novi Travnik ili Bužim od HDZ-a, isključivo prohrvatske stranke (jer za tu stranku glasaju samo Hrvati koji ne vole BiH), ja potpuno razumijem, jer nije lijepo u javnosti likovati radi toga, shvatiće se loše. Al mi ovdje (koji se tako osjećamo) možemo onako s merakom proslavit' isparavanje antibosanskih snaga (u ovom slučaju HDZ-a) iz nekih opština, nikom ne odgovaramo za to. Ako se ti tako ne osjećaš meni je to sasvim OK.

Eh sad da odgovorim na pitanje još jednom direktno. Probosanske (ili probosanskohercegovačke zvanično, ali ne i suštinski) stranke su one za koje mahom glasaju ljudi koji vole Bosnu i Hercegovinu, dok su antibosanske one za koje glasaju ljudi koji mahom ne vole BiH i žele joj cijepanje. Pojedinci na obje strane me ne zanimaju, nebitni su u globalnom smislu. Istina je i to da su probosanci mahom Bošnjaci, da se ne lažemo, ali to je potpuno nebitno za nas same, a trebalo bi biti nebitno i za one nebošnjake koji vole BiH, koji su probosanci, jer bi u političkom smislu imali državu kakvu žele pobjedom ovakve ideje, dok bi nacionalni sastav bio od sekundarnog značaja, što je u potpunosti u skladu sa njihovim današnjim mišljenjem.
bambina78

#488 Re: LOKALNI IZBORI

Post by bambina78 »

Sad Fahri drago sto je prodao Avaz, vidi da od njega hajra vise nema :thumbup:
ŽIKA_Antić

#489 Re: LOKALNI IZBORI

Post by ŽIKA_Antić »

bambina78 wrote:Sad Fahri drago sto je prodao Avaz, vidi da od njega hajra vise nema :thumbup:
i ti fakat mislis da je prodao Avaz !? :-) :D
bambina78

#490 Re: LOKALNI IZBORI

Post by bambina78 »

ŽIKA_Antić wrote:
bambina78 wrote:Sad Fahri drago sto je prodao Avaz, vidi da od njega hajra vise nema :thumbup:
Ne mislim, nego znam. Citao u Avazu :thumbup:
Za i Protiv

#491 Re: LOKALNI IZBORI

Post by Za i Protiv »

Lokalno izborno povjerenstvo Brčko distrikta je 45 minuta iza ponoći objavilo prve neslužbene rezultate Lokalnih izbora za područje Brčko distrikta. Po tim rezultatima SDP BiH je dobila najviše glasova. Obrađena su sva biračka mjesta, izuzev 3 kod kojih je zbog nevremena došlo do nestanka električne energije, a to su Donji Zovik, Dizdaruša i Srpska Varoš, kazao nam je Milenko Zečević, predsjednik Povjerenstva.
Prema prvim procjenama, 10 političkih stranaka bi trebalo preći izborni prag, odnosno imat će svoje zastupnike u Skupštini Brčko distrikta, a kada je riječ o nacionalnim manjinama u skupštinskim klupama bi se trebali naći Lidija Ljubojević i Ćazim Dačaj. Evo i rezultata za sve političke subjekte u Distriktu:
POREDAK POLITIČKIH STRANAKA:
SDP BiH – 5.886
SNSD-DNS – 5.147
SDS – 4.444
SBB – 4.179
SDA – 3.770
SP-PUP-DP – 3.340
HDZ BiH – 2.416
HSS – 2.029
S BiH – 2.011
PDP-SNS – 2.008
Narodna demokratska stranka – 743
Nezavisna demokratska stranka – 520
SRS «Dr. V. Šešelj» – 438
HDZ 1990 – 410
Naša stranka – 237
SRS RS – 133
BOSS – 31
HSS-NHI – 86
NS «Radom za boljitak» – 34
HSP – 22
ŽIKA_Antić

#492 Re: LOKALNI IZBORI

Post by ŽIKA_Antić »

bambina78 wrote:
ŽIKA_Antić wrote:
Ne mislim, nego znam. Citao u Avazu :thumbup:
:lol: :lol:
poznanik

#493 Re: LOKALNI IZBORI

Post by poznanik »

Cosmic wrote:... Eh sad da odgovorim na pitanje još jednom direktno. Probosanske (ili probosanskohercegovačke zvanično, ali ne i suštinski) stranke su one za koje mahom glasaju ljudi koji vole Bosnu i Hercegovinu, dok su antibosanske one za koje glasaju ljudi koji mahom ne vole BiH i žele joj cijepanje...
Dakle, svi birači HDZ, SNSD, PDP, SDS, HSP, HSS itd. ne vole Bosnu i Hercegovinu, žele joj raspad i otcjepljenje, samo je probosanske stranke održavaju u životu, posebno SDA i SDP, evo sad i SBB :?
Opetja033

#494 Re: LOKALNI IZBORI

Post by Opetja033 »

poznanik wrote:
Cosmic wrote:... Eh sad da odgovorim na pitanje još jednom direktno. Probosanske (ili probosanskohercegovačke zvanično, ali ne i suštinski) stranke su one za koje mahom glasaju ljudi koji vole Bosnu i Hercegovinu, dok su antibosanske one za koje glasaju ljudi koji mahom ne vole BiH i žele joj cijepanje...
Dakle, svi birači HDZ, SNSD, PDP, SDS, HSP, HSS itd. ne vole Bosnu i Hercegovinu, žele joj raspad i otcjepljenje, samo je probosanske stranke održavaju u životu, posebno SDA i SDP, evo sad i SBB :?
Umjesto sto na komentare odgovaras novim pitanjima, da li si u stanju iznijeti svoje misljenje? Sasvim je ocito da ne poznajes osnovna pravila diskusije i argumentacije:
Osoba A: iznosi jednu tezu
Osoba B: iznosi svoju

Ti do sada apsolutno nista nisi rekao, vec trosis i svoje i tudje vrijeme. Dakle, da li ces samo postavljati pitanja ili si sposoban sastaviti nesto vise od prostoprosirene recenice u kojoj ces iznijeti svoje misljenje?
Tirion

#495 Re: LOKALNI IZBORI

Post by Tirion »

Naravno, ako ne glasas sa SDA, ovi ce se odcjepiti.
Opetja033

#496 Re: LOKALNI IZBORI

Post by Opetja033 »

Tirion wrote:Naravno, ako ne glasas sa SDA, ovi ce se odcjepiti.
Sada vec podvaljujete i lazete. Tipicni SDP, lazni multi-kulti spin. Za vrijeme ove diskusije niko nije pomenuo samo SDA, naprotiv kada god bi se pomenula SDA - pomenuli su se i SDP, SBB, SBiH.
poznanik

#497 Re: LOKALNI IZBORI

Post by poznanik »

Opetja033 wrote:Umjesto sto na komentare odgovaras novim pitanjima, da li si u stanju iznijeti svoje misljenje?
Zašto se patiš, preskoči post ako ti smeta moje pitanje. Ili odgovori, ako znaš odgovor :oops:
DougHeffernan

#498 Re: LOKALNI IZBORI

Post by DougHeffernan »

poznanik wrote:
Opetja033 wrote:Umjesto sto na komentare odgovaras novim pitanjima, da li si u stanju iznijeti svoje misljenje?
Zašto se patiš, preskoči post ako ti smeta moje pitanje. Ili odgovori, ako znaš odgovor :oops:
Dakle, nisi u stanju iznijeti svoje misljenje?
Cosmic

#499 Re: LOKALNI IZBORI

Post by Cosmic »

poznanik wrote:
Rek'o sam fino, ne svi nego većina, tvrdim preko 98%. Dakle, dovoljno da tvrdim ovako.

Drugi dio si izmislio, nisam spominjao da te stranke održavaju BiH u životu nego da su probosanske jer se njihovi birači tako osjećaju, dakle izvrćeš.

Fino ti čovjek reče, postavi tezu, samo petljaš.

@Tirion Ja sam danas glasao za SDP, ako te baš zanima.
MUNAFIK

#500 Re: LOKALNI IZBORI

Post by MUNAFIK »

poznanik wrote:
kamen spoticanja wrote:ev tihi kaze da koalicija s sbb-om ipak nije moguca...
Moguća je, zašto nije, ali im nije potrebna, jer imaju dosta osvojenih pozicija u Vijećima, a za prevagu mogu koalirati sa mnjim strankama. SBB će svoje mjesto tražiti i dalje u koaliciji sa SDP, i na taj način rušiti odluke SDA.

Sto te dvije stranke duze koaliraju to vise stete nanose jedni drugima... PA ako im se isplati neka se handre...
Post Reply