Anime

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Broly_the_Legend

#476 Re: Anime

Post by Broly_the_Legend »

nisam ni znao da im ova tema
nisam gledao puno animea a stripove nekako ne volim
avatar i nick su iz najdrazih animea :D
pregledah jos samo nesto one piecea i death note koji mi je bio fenomenalan
attack on titan isto imam u vidu za pogledat, mozda i bleach
dragonz

#477 Re: Anime

Post by dragonz »

Life hater wrote:
lajkujMe wrote:Nego jeste vi skontali da Naruta nece biti izgleda do Januara? Rekose nastavlja se u prvom izdanju nove godine :(
Ja sam pročitao na netu da se to odnosi na posebnu japansku novu godinu koja je negdje ove ili sljedeće 2 ili 3 sedmice sad je li to istina ili ne nisam siguran.
Image

P.S. Broly_the_Legend i slika Kakashi-ja :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Broly_the_Legend

#478 Re: Anime

dragonz wrote:
Life hater wrote:
lajkujMe wrote:Nego jeste vi skontali da Naruta nece biti izgleda do Januara? Rekose nastavlja se u prvom izdanju nove godine :(
Ja sam pročitao na netu da se to odnosi na posebnu japansku novu godinu koja je negdje ove ili sljedeće 2 ili 3 sedmice sad je li to istina ili ne nisam siguran.
Image

P.S. Broly_the_Legend i slika Kakashi-ja :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:D
Gandalf

#479 Re: Anime

Post by Gandalf »

Life hater wrote:
nešto slično piše i na kraju zadnje OP mange - naravno, prekinuto je na apsolutno najzanimljivijem mogućem mjestu sa nekom pauzom koja slijedi od jedno 15 dana :evil: japanski pokvarenjaci :oops:
Life hater

#480 Re: Anime

Post by Life hater »

dragonz wrote:
Life hater wrote:
Image

Vidio sam ja to I razumio evo linkova na kojima sam pročitao oovo što sam napisao:

http://www.narutoforums.com/showthread.php?t=951907

http://www.reddit.com/r/Naruto/comments ... or_a_week/

http://sakashirocksmusic.tumblr.com/pos ... uto-online

3 link najbolje objašnjava :D
Life hater

#481 Re: Anime

Post by Life hater »

Gandalf wrote:
Life hater wrote:
nešto slično piše i na kraju zadnje OP mange - naravno, prekinuto je na apsolutno najzanimljivijem mogućem mjestu sa nekom pauzom koja slijedi od jedno 15 dana :evil: japanski pokvarenjaci :oops:
Hahahah vjeruj mi kad sam pročitao zadnju stranicu mrak mi pao na oči :evil: evo sad s velikim nestrpljenjem čekam sljedeći chapter i ako igraš Naruto full burst 3 možeš otprilike vidjeti koliko će zakon biti borba između Madare i Naruta.
Life hater

#482 Re: Anime

Post by Life hater »

Broly_the_Legend wrote:nisam ni znao da im ova tema
Za bleach moraš na početku imati strpljenja i tokom fullbring arke(zadnje) i za neke fillere,Attack on Titan je fenomenalan nećeš se razočarati a i manga nije loša ako želiš pokušati čitati.Ja ti predlažem i: Hellsing Ultimate,Code Geass,Fairy tail za ovaj anime sam mislio da je bezveze ali kad sam ga pogledao pravo mi se svidio pa ako imaš koje predrasude prema njemu daj mu šansu,Rosario to vampire komedia i romantika i ima fan servicea ali je jako zanimljiv,Highschool DxD isto kao predhodni,Devil Survivor animated.Eto dovoljno za mjesec dana ako si puno na netu :D
Avatar sa nickom ti je šminka po mom mišljenju :D Dobrodošao u anime dio foruma :D
Broly_the_Legend

#483 Re: Anime

Hvala. :D
Nemam toliko vremena da sve to odgledam sto ne znaci da necu.Za sad samo naruta gledam, sutra nova epizoda. :D
PIMP-Meister-2000

#484 Re: Anime

Post by PIMP-Meister-2000 »

Life hater wrote:
Broly_the_Legend wrote:nisam ni znao da im ova tema
Za bleach moraš na početku imati strpljenja i tokom fullbring arke(zadnje) i za neke fillere,Attack on Titan je fenomenalan nećeš se razočarati a i manga nije loša ako želiš pokušati čitati.Ja ti predlažem i: Hellsing Ultimate,Code Geass,Fairy tail za ovaj anime sam mislio da je bezveze ali kad sam ga pogledao pravo mi se svidio pa ako imaš koje predrasude prema njemu daj mu šansu,Rosario to vampire komedia i romantika i ima fan servicea ali je jako zanimljiv,Highschool DxD isto kao predhodni,Devil Survivor animated.Eto dovoljno za mjesec dana ako si puno na netu :D
Avatar sa nickom ti je šminka po mom mišljenju :D Dobrodošao u anime dio foruma :D
Code Geass i Fullmetal Alchemist: Brotherhood = EPICNESS i MUST SEE ZA SVAKOGA bez obzira da li fan ili ne! :thumbup:

Još bi preporučio Gurren Lagann i Fate/Zero! 8-)
tagomago

#485 Re: Anime

Post by tagomago »

Obskurni wrote:
tagomago wrote:hajte mi molim vas :mrgreen: preporučitepar finih (sa ne tako velikim brojem ep, do 20 mi je prihvatljivo), triler & misterija, arigatou
Higashi no Eden definitivno
Ako hoces neki malo supernatural twist probaj Darker than Black
a kako ja tek ovaj post iskopah sada :mrgreen: :D

hvala, prvi nisam i hoću, drugi jesam, nekako mi je odmah došao nakon death note.

je li vi downloadujete sve te silne epizode ili watch online opcije? meni nekako uvijek merak veći skinuti u kvalitetnoj rezoluciji nego čekati hoće li stream štekati :mrgreen:
Gandalf

#486 Re: Anime

Post by Gandalf »

ja online odgledam sve anime - Jutros One Piece završio sa Pank Hazard Arcom, obzirom da OP ne praktikuje filer epizode, očekivati je da možda već sljedeće sedmice započne Dress Rossa Arc

U Naruti ništa novo - Madara naravno, taman kad izgleda uštopan postane u sekundi nikada jači :D
vnm

#487 Re: Anime

Post by vnm »

pregledah attack on titan za dva dana komplet prvu sezonu, a ostatak procitah. nema potrebe da komentarisem, fantasticno.
vidim neki su vec preporucili, ali moram da podebljam da je meni Black Lagoon odlican. za one koji vole nesto drugaciji zanr i koji zele da se vise upoznaju sa japanskom otaku kulturom preporucujem Genshiken.
Life hater

#488 Re: Anime

Post by Life hater »

tagomago wrote:
Obskurni wrote:
tagomago wrote:hajte mi molim vas :mrgreen: preporučitepar finih (sa ne tako velikim brojem ep, do 20 mi je prihvatljivo), triler & misterija, arigatou
Higashi no Eden definitivno
Ako hoces neki malo supernatural twist probaj Darker than Black
a kako ja tek ovaj post iskopah sada :mrgreen: :D

hvala, prvi nisam i hoću, drugi jesam, nekako mi je odmah došao nakon death note.

je li vi downloadujete sve te silne epizode ili watch online opcije? meni nekako uvijek merak veći skinuti u kvalitetnoj rezoluciji nego čekati hoće li stream štekati :mrgreen:
Meni se svaki brzo učita stream na gogoanime verion1: 1 i 3 player se najbrže učitavaju pa pokušaj.
Life hater

#489 Re: Anime

Post by Life hater »

Gandalf wrote:ja online odgledam sve anime - Jutros One Piece završio sa Pank Hazard Arcom, obzirom da OP ne praktikuje filer epizode, očekivati je da možda već sljedeće sedmice započne Dress Rossa Arc

U Naruti ništa novo - Madara naravno, taman kad izgleda uštopan postane u sekundi nikada jači :D
Sad je najbolji dio Naruta što se tiče progresa i borbe a čuo sam da će još par sedmica ili mjesec i kraj mange nešto će odužit se manga od planiranog.Moram se natjerati da odgledam taj one piece kad kod sam pokušao odustajao sam hahahah.Ali sad planiram do kraja ići svih 600 i nešto epizoda -.-.
pregledah attack on titan za dva dana komplet prvu sezonu, a ostatak procitah. nema potrebe da komentarisem, fantasticno.
vidim neki su vec preporucili, ali moram da podebljam da je meni Black Lagoon odlican. za one koji vole nesto drugaciji zanr i koji zele da se vise upoznaju sa japanskom otaku kulturom preporucujem Genshiken.
Evo da preporučim Beserk sva 3 dijela animiranog filma ne morate gledati anime seriju jer je sve urađeno po njoj samo sa ekstra animacijom također preporučujem i Sacred seven (isti razlozi kao i Beserk),Resident evil bolje nego holivudski film,Tekken: Blood Vegance isti razlozi .I pogledajte Sword for Truth vidjet ćete zašto ;)
Broly_the_Legend

#490 Re: Anime

Jel pogledo ko ovaj apregio of blue steel, nekako me mami da pogledam.

edit
arpegio dosta dobar :D
staradis

#491 Re: Anime

Post by staradis »

Pregledao Wolf Children, jako fin.
W0LVERINE

#492 Re: Anime

Post by W0LVERINE »

Image

:thumbup:
Gandalf

#493 Re: Anime

Post by Gandalf »

Broly_the_Legend

#494 Re: Anime

Gledah 25 epizoda i haman nema vise ,kao nastavak radnje u mangi a nisam joj neki ljubitelj. Trebali su zavrsit s serijom kad su vec zapoceli.
vnm

#495 Re: Anime

Post by vnm »

serija ide u sezonama. druga sezona je u pripremi.
Broly_the_Legend

#496 Re: Anime

vnm wrote:serija ide u sezonama. druga sezona je u pripremi.
To je vec nesto. :D
SmokingMan

#497 Re: Anime

Post by SmokingMan »

Gandalf wrote:
:thumbup:

Dobar,upravo gledam u najboljoj rez,ali preporuka za one iznad+18.
elfa

#498 Re: Anime

Post by elfa »

Da malo ozivimo temu....
Zankyou no terror ili Terror in Resonance

Image
Image
Radnja se desava u Tokiu,sadasnje vrijeme,sve se vrti oko dva srednjoskolca koji su odlucili biti teroristi,nakon sto su ukrali plutonij iz strogo cuvanog mjesta,odluce da naprave plasticni eksploziv i raznesu zgradu trgovinskog centra.Ali prije nego li urade to postavljaju na internetu video uredak pod imenom "sphinx" u kojem objasnjavaju siroj masi da ce nestati struje u poslijepodnevnim satima,nakon tog snimka,policijska sluzba saznaje za snimak i bivaju ostavljeni u velikom cudu itd.....

Tokyo Ghoul
Image
Image
Ovo je super mracna/horor prica smjestana u tokiu,grad pun "ghoulova" ili ti ga demonskih spiritualnih nakaza koji imaju ljudski oblik osim ako nisu u akciji napada na svjeze meso jer su kanibalisti po prirodi i nagonu.Glavni lik je Kaneki ide u visu srednju skolu,voli citati knjige i stalno visi po bibliotekama.Kaneki pozove djevojku imenom Rize na spoj u jednom kaficu gdje se sastaju ljudi koji im je hobi citanje knjiga.Nakon druzenja Rize zamoli Kanekija da je otprati do kuce jer su ulice do njene kuce veoma mracne pri cemu on pristane.Prelazeci mracnu ulicu Kaneki ne slutivsi sta ga ocekuje Rize se preoblikuje u Ghoula i čapi ga :-) e ja se sasro :run: i ovaj dalje sami pogledajte necu da spoilam....

Sword Art Online 2 ili Gun Gale online

Image

Nakon jedne godine provede u SAO i ALO kirito dobije ponudu od ministra unutarnjih poslova i komunikacija da istrazu misteriozno ubistvo u novog igri GGO u kojoj nije moguce ubiti osobu jer je igra virtualna realnost (VRMMO).Ali tokom jednog live eventa u igri povodom obiljezavanja uspjeha 3 top pro-igraca sa prethodnih turnira desi se neocekivana situacija,igrac pod nickom Death Gun pridje iz publike i puca iz svog pistolja u najboljeg pro igraca pri cemu upucani dozivi srcani napad i umire u stvarnom svijetu :-) :-) .Pazi sad lafo Kirito prihvati zadatak da nadje ubicu i da pocne od lvl 1 mislim nema smisla da ga nadje a sta vise da ga smakne ehm ;-) .Nije radnja samo o starom igracu SAO i ALO vec se tu nalazi jos jedna tako reci glavna uloga koja također igra GGO i ona je pro-snajper :run: Image opasna je :run: ....
Nacky

#499 Re: Anime

Post by Nacky »

Sad vidjeh ove neke preporuke, ho-ho niste se baš proslavili, bar što se poznavanja animea i ukusa za kvalitet tiče (bar na 'prvu loptu', nadam se da griješim), pogotovo Life hater.

'ajde dobro, Hellsing Ultimate može proći, Code Geass odličan, Fairy Tail pa eto i to je ok, ali zašto bi iko sa barem tračkom nelošeg ukusa, ikada preporučio Highschool DxD ?! Kontam, možda se ložio na fanservice, ali opet ono...

Ali apsolutno sve je 'palo u vodu' kada sam pročitao : ''Evo da preporučim Beserk sva 3 dijela animiranog filma ne morate gledati anime seriju jer je sve urađeno po njoj samo sa ekstra animacijom (...)'' :zid:

Jesi li ti prokleto normalan ? Pazi, ti govoriš ljudima da ne gledaju i više nego odličnu anime seriju, već da umjesto toga pogledaju 3 prosječna anime filma upakirana u (lijepu) CGI animaciju ?! Nadam se da ovo govoriš bez da si gledao seriju, jer ako si odgledao seriju, a umjesto nje preporučuješ filmove zbog ''ekstra animacije'', sve tvoje preporuke/sugestije/komentari se komotno mogu smatrati irelevantnim.

Ne kažem da su filmovi loši, već imaju jednu jedinu svrhu - poslastica za fanove serije. Kao prvo, u filmovima je radnja dosta 'zbrzana', što je sasvim logično, jer nemoguće je radnju koja se proteže kroz 26 epizoda po 20ak minuta, podjednako prenijeti u 3 filma po sat vremena. A druga stvar, samim tim dosta scena je izostavljeno, dosta odličnih dijaloga i monologa i samim tim se gubi, kako na karakterizaciji likova, tako i na 'težini' i kvalitetu plota.

Tako da, nipošto NE GLEDATI BERSERK FILMOVE PRIJE SERIJE ! Ako budete uživali u seriji, svidjet će vam se i filmovi, a ako krenete gledati prvo filmove, samo ćete si narušiti užitak.

I vidim, niko ne preporučuje klasike poput Cowboy Bebop (must-watch za svakoga), Ginga Eiyuu Densetsu, Ghost in the Shell... Koliko vidim, ovdje se uglavnom priča o mainstream shounenima (uz izuzetke, naravo) :roll:
Zatamnjena stakla

#500 Re: Anime

Post by Zatamnjena stakla »

:skoljka:
Post Reply