neon-x wrote: ↑29/10/2025 19:37
Cirkus od teme.
Ovo je najavljeno vec prosle sedmice kad je Dodik polizao sve sto je pokakio. Da se Ameri slazu sa Dodikom ne bi trazili da se povuce s cela RS i prizna Drzavu.
Ovaj sav proces iz dogovora o deeskalaciji je zapoceo jos kad je Dzuvo vozao Dodika po Sarajevu da se dodje pokloniti Sudu. Dzuvo je istureno odjeljenje CIA-e u BiH i operativno je provodio sav ovaj plan koji se jos realizira.
Upitnik je sada sta ce se dalje desavati kada je Dodik sada postao sugovornik Amerima i s obzirom da dokazao da je uspio dobiti nesto za sebe (ukidanje sankcija) sta moze izlobirati u buducnosti protiv BiH.
Glavni nauk kao i svaki put je da bosnjacka politika mora biti 90% vanjska politika, Amerika, EU i UK.
Sta je Dodik polizao prosle sedmice?
Ono samo sto je izmislio da stvori problem kako bi mu se popustilo. To se odnosi samo na proslu godinu.
Covjek stvara probleme 20 god. i sada je povukao sve ono sto su izmislili i stvorili da bi napravili problem i umjesto da ga se stisne jos vise oni ga mole ''dajte povucite ovo sto ste izglasali pa da vam skinemo sankcije''.
Zaboravljamo da je to sve US BiH ponistio.
Na stranu sto se sve moze kupiti kod Amera.
Nije valjda da su zaboravili ponizavanje Cormakove, rasisticko vrijedjanje Marfija i svih drugih americkih sluzbenika.
Ova Amerika se meni gadi i ja dok sam ziv necu im vjerovati da su nam prijatelji nego iz svojih nekih sitnih interesa trguju sa nama.
Ako smo do sada spavali sa jednim okom otvorenim sada moramo i drugo oko otvoriti jer nam rade o glavi(drzavi).
20 godina covjek samo stvara probleme i sada bude nagradjen za sve to.
Kod nas to zovu korupcija a kod njih lobiranje.
Postavlja se pitanje, zasto bi drugi imali americke sankcije kada su pomilovani najgori?