Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
244
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 556

Kuvet

#47326 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Kuvet »

Zavrsen Control.

Volim Remedyeve igre jos od Max Paynea. Napucavanje, prica odlicna i po meni najbolja fizika u igrama uvijek od Remedy-a.
Dope_Man

#47327 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Dope_Man »

Chmoljo wrote: 23/02/2024 22:18 AoM je tako divna igra.

RTS sa lijepom pricom. Taman se sjecam, polozio rimsko pravo, ocistio prvu godinu i uzeo sebi ovo na jacapi i uzivao do iznemoglosti.
Meni je ova obiljezila srednju, naucio uz AoM kako treba praviti 3D modele, ponesto i animacija.. a ponos i dika tog perioda je nekoliko kampanja koje sam napravio, cak bio i featured author il tako nesto jednog mjeseca na AoMHeaven - tamo neke 2008te otprilike :D

Savrsena igra,slicice iz ovog remake izgledaju soldino, puno bolje od onog "remastera" il sta je vec od prije 10tak godina koji je samo pokvario igru.
ferratilis

#47328 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

CharakterZnak wrote: 27/02/2024 06:53
ferratilis wrote: 22/02/2024 23:32 Bio neki sale skoro, uzmem Jedi Survivor za 35 eura, kontam morali su ga ispeglat za godinu dana. Jesu vraga, i dalje je neoptimizirano smece kakvo je i bilo. Dva crasha za dva sata, stutter je nepodnosljiv, svaki put kad ga pokrenem radi jebeni shader compilation. Igra kao igra je super, ok mi je glavni lik, gameplay, level dizajn. Ali dzaba ti sve kad je optmizacija nula, nisam duzan trpit onakav stutter, pogotovo u igri baziranoj na refleksima. Uninstall. Refund.
Čudno. Ja sam tu igru prešao sa RX 580. Većinu vremena sam imao dobre performanse izuzev Koboha. Na tom planetu je znao pasti fps poprilično i to u par navrata.

Ako ti je NVIDIA grafička onda možeš skinuti sa Nexusove stranice frame generation mod. Pogledaj na YouTubeu malo o tome.
Ne treba mi mod jer imam RTX 4070, mogu ukljuciti DLSS frame generation. Ali problem nije fps, nego stutter. Dzaba ti 100+ fps kad je stutter nepodnosljiv. Ali nema veze, ima se sta igrat i bez Survivora. :D
BAN___KAI

#47330 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by BAN___KAI »

Igra li iko Monster Hunter preko steama? Krenuo da igram Rise I Iceborne ali izgleda da je novi patch sjebao sve i ne mogu ni na pokrenem :-)
vaučer

#47331 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by vaučer »

Bosnian Dragon1 wrote: 28/02/2024 10:37 --

You must gather your party before venturing forth.
Istina nad svim istinama.
CharakterZnak

#47333 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by CharakterZnak »

ferratilis wrote: 27/02/2024 21:00
ferratilis wrote: 22/02/2024 23:32 Bio neki sale skoro, uzmem Jedi Survivor za 35 eura, kontam morali su ga ispeglat za godinu dana. Jesu vraga, i dalje je neoptimizirano smece kakvo je i bilo. Dva crasha za dva sata, stutter je nepodnosljiv, svaki put kad ga pokrenem radi jebeni shader compilation. Igra kao igra je super, ok mi je glavni lik, gameplay, level dizajn. Ali dzaba ti sve kad je optmizacija nula, nisam duzan trpit onakav stutter, pogotovo u igri baziranoj na refleksima. Uninstall. Refund.
Čudno. Ja sam tu igru prešao sa RX 580. Većinu vremena sam imao dobre performanse izuzev Koboha. Na tom planetu je znao pasti fps poprilično i to u par navrata.

Ako ti je NVIDIA grafička onda možeš skinuti sa Nexusove stranice frame generation mod. Pogledaj na YouTubeu malo o tome.
Ne treba mi mod jer imam RTX 4070, mogu ukljuciti DLSS frame generation. Ali problem nije fps, nego stutter. Dzaba ti 100+ fps kad je stutter nepodnosljiv. Ali nema veze, ima se sta igrat i bez Survivora. :D
Šteta jer igra je baš dobra. Meni jedna od rijetkih iz prošle godine da je valjala.
Averus

#47334 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Bosnian Dragon1 wrote: 28/02/2024 10:37 Image

Never Preorder. Ever.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#47335 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Bosnian Dragon1 wrote: 28/02/2024 10:37 Image
zaguglo sam iskreno da bih se sjetio, i onda nađem ovo:
“In the darkest hour, there is always a way out.”

Mass Effect 3
i odmah se sjetim teške atmosfere u trici, bezizlaznosti, sa kojom smo se i mi suočavali, većina nas u djetinjstvu. nije vjerovatno best pis of advajs, al je primjenjivo u životu, i dočaralo mi je atmosferu same igre.

fantastične igre.
W0rM
Grijem se na: sunčevu energiju
Vozim: se po mahali

#47336 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by W0rM »

ferratilis wrote: 27/02/2024 21:00

ovo je cisto qrcenje bilo, "kad niko nece za setup da me pita, sam cu, neofirno, da se pohvalim" :D
Tito_i_Partija

#47337 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

'Ta će mod, ja mu frejmove kroz noge probaciv'o. :D

Koliko je ovaj Survivor bolji od prvog dijela? Meni je prvi dio bio onako, štajaznam. Tehnički fino urađen i lijepo izgleda k'o i sve Respawn igre, al' dosta toga mi nekako fali. Igra bi k'o htjela da prati tu neku soulslike formulu, al' su recimo skillovi i mehanika toliko plitki da mi ukupni dojam više liči na Middle Earth: Shadow of Mordor ili Shadow of War.
ferratilis

#47338 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Nije kurcenje, vise je kritika na sopstveni racun. Sastavis racunar koji bi trebao sve gurati glatko,ali dzaba je kad su developeri lijeni. Mozes imati RTX 4090, stutter je i dalje tu. Ne samo Jedi Survivor, nego i Dead Space remake, Wo Long Fallen Dynasty i jos mnostvo igara. Oni racunaju na to da ce nekim ljudima biti svejedno pa ce igrati. Ko moze, svaka cast, ja necu.

Sreca pa postoje naslovi kao Lies of P koji su odlicno ispolirani. :)
DonieBrasco

#47339 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by DonieBrasco »

Nista to sto je 4070, nije super.

8-)
CharakterZnak

#47340 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by CharakterZnak »

Kupiš playstation, skupe igre. Za duple pare uzmeš duplo jaci komp. Igre nisu dobro optimizirane.
ferratilis

#47341 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Kojima je znao sta radi :)
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#47342 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

:thumbup:

Ono sto je meni bilo pozitivno kod DS je to sto taman u pravo vrijeme dobijes pristup vozilima i ostalim gadgetima da to vise nije samo puko hodanje.

Onda ne dosadi to uvezivanje baza i nema osjecaja grinda.

Stvarno dobra igra.
House

#47343 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by House »

btw. i dalje na čekanju :P

trošim ovaj TR Remaster. nevjerovatna nostalgija!

uživam svaku sekundu.
Tito_i_Partija

#47346 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Izgleda da doživljavamo jednu malu action-RPG renesansu. Nakon Last Epoch i najavljene Grim Dawn ekspanzije, stiže još jedan ARPG od mejkera Ori serije. No Rest for The Wicked. Izgleda baš lijepo.

Igra je u early accessu, a danas je dobila pohvale od PC Gamera:

https://www.pcgamer.com/games/rpg/the-next-adventure-from-the-developer-of-ori-and-the-blind-forest-is-a-gripping-soulslike-action-rpg-with-a-survival-game-twist/
ferratilis

#47347 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Sad je pravo vrijeme da izbace Ghost of Tsushima na PC-u, ili da barem najave izlazak, u jeku popularnosti odlicne serije Shogun. Dobro bi isla prodaja.

MarlboroGold

#47349 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by MarlboroGold »

FFVII Rebirth... jbt ne znam odakle da počnem. Brutalno dobra igra, ali priča je na momente baš konfuzna. Još više nego u Remake-u. GOTY kandidat sasvim sigurno.

Preko 20h za sad, a imam osjećaj da je nisam ni upolovio 8-)

Jedno 2 sata sam samo gledao svijet :mrgreen:
DonieBrasco

#47350 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by DonieBrasco »

Bosnian Dragon1 wrote: 02/03/2024 17:01 Image
Gledao sam na YT vezano za ove graficke modove i realizam, sve je to super ali je realnost da developeri nece moci to postici u igrama jos dugo niz godina. Da finalni projekat igre tako izgleda mora jos tehnolgija da napreduje u smislu da oni to mogu "napraviti", a onda mora hardver prije svega konzola da ima snagu procesorsku/graficku/memorijsku uz sve ostalo da to podnese, racunarski hardver je dosta napredniji, ali optimizacija jos nije na nivou.

ZA GTA6 ce mnogi biti razocarani po ovom pitanju jer ocekuju nesto slicno, bice bolje nego sto je RDR2 to je sigurno u svakom smislu po pitanju grafike i fizike, ali nece biti graficki kao ovi modovi za CP2077 to je nemoguce trenutno. Vec danas hardver PS5 je dosta star, tako da mozemo svi predpostaviti kakve ce igre biti narednih godina.
Post Reply