Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Moderator: Benq
-
Kuvet
#47326 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Zavrsen Control.
Volim Remedyeve igre jos od Max Paynea. Napucavanje, prica odlicna i po meni najbolja fizika u igrama uvijek od Remedy-a.
Volim Remedyeve igre jos od Max Paynea. Napucavanje, prica odlicna i po meni najbolja fizika u igrama uvijek od Remedy-a.
- Dope_Man
#47327 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Meni je ova obiljezila srednju, naucio uz AoM kako treba praviti 3D modele, ponesto i animacija.. a ponos i dika tog perioda je nekoliko kampanja koje sam napravio, cak bio i featured author il tako nesto jednog mjeseca na AoMHeaven - tamo neke 2008te otprilike
Savrsena igra,slicice iz ovog remake izgledaju soldino, puno bolje od onog "remastera" il sta je vec od prije 10tak godina koji je samo pokvario igru.
- ferratilis
#47328 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ne treba mi mod jer imam RTX 4070, mogu ukljuciti DLSS frame generation. Ali problem nije fps, nego stutter. Dzaba ti 100+ fps kad je stutter nepodnosljiv. Ali nema veze, ima se sta igrat i bez Survivora.CharakterZnak wrote: ↑27/02/2024 06:53Čudno. Ja sam tu igru prešao sa RX 580. Većinu vremena sam imao dobre performanse izuzev Koboha. Na tom planetu je znao pasti fps poprilično i to u par navrata.ferratilis wrote: ↑22/02/2024 23:32 Bio neki sale skoro, uzmem Jedi Survivor za 35 eura, kontam morali su ga ispeglat za godinu dana. Jesu vraga, i dalje je neoptimizirano smece kakvo je i bilo. Dva crasha za dva sata, stutter je nepodnosljiv, svaki put kad ga pokrenem radi jebeni shader compilation. Igra kao igra je super, ok mi je glavni lik, gameplay, level dizajn. Ali dzaba ti sve kad je optmizacija nula, nisam duzan trpit onakav stutter, pogotovo u igri baziranoj na refleksima. Uninstall. Refund.
Ako ti je NVIDIA grafička onda možeš skinuti sa Nexusove stranice frame generation mod. Pogledaj na YouTubeu malo o tome.
-
Bosnian Dragon1
- BAN___KAI
#47330 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Igra li iko Monster Hunter preko steama? Krenuo da igram Rise I Iceborne ali izgleda da je novi patch sjebao sve i ne mogu ni na pokrenem 
- vaučer
#47331 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
You must gather your party before venturing forth.
Istina nad svim istinama.
- ferratilis
-
CharakterZnak
#47333 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Šteta jer igra je baš dobra. Meni jedna od rijetkih iz prošle godine da je valjala.ferratilis wrote: ↑27/02/2024 21:00Ne treba mi mod jer imam RTX 4070, mogu ukljuciti DLSS frame generation. Ali problem nije fps, nego stutter. Dzaba ti 100+ fps kad je stutter nepodnosljiv. Ali nema veze, ima se sta igrat i bez Survivora.CharakterZnak wrote: ↑27/02/2024 06:53Čudno. Ja sam tu igru prešao sa RX 580. Većinu vremena sam imao dobre performanse izuzev Koboha. Na tom planetu je znao pasti fps poprilično i to u par navrata.ferratilis wrote: ↑22/02/2024 23:32 Bio neki sale skoro, uzmem Jedi Survivor za 35 eura, kontam morali su ga ispeglat za godinu dana. Jesu vraga, i dalje je neoptimizirano smece kakvo je i bilo. Dva crasha za dva sata, stutter je nepodnosljiv, svaki put kad ga pokrenem radi jebeni shader compilation. Igra kao igra je super, ok mi je glavni lik, gameplay, level dizajn. Ali dzaba ti sve kad je optmizacija nula, nisam duzan trpit onakav stutter, pogotovo u igri baziranoj na refleksima. Uninstall. Refund.
Ako ti je NVIDIA grafička onda možeš skinuti sa Nexusove stranice frame generation mod. Pogledaj na YouTubeu malo o tome.![]()
- Averus
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#47335 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
zaguglo sam iskreno da bih se sjetio, i onda nađem ovo:
i odmah se sjetim teške atmosfere u trici, bezizlaznosti, sa kojom smo se i mi suočavali, većina nas u djetinjstvu. nije vjerovatno best pis of advajs, al je primjenjivo u životu, i dočaralo mi je atmosferu same igre.“In the darkest hour, there is always a way out.”
Mass Effect 3
fantastične igre.
- W0rM
- Grijem se na: sunčevu energiju
- Vozim: se po mahali
#47336 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
ovo je cisto qrcenje bilo, "kad niko nece za setup da me pita, sam cu, neofirno, da se pohvalim"ferratilis wrote: ↑27/02/2024 21:00Ne treba mi mod jer imam RTX 4070, mogu ukljuciti DLSS frame generation. Ali problem nije fps, nego stutter. Dzaba ti 100+ fps kad je stutter nepodnosljiv. Ali nema veze, ima se sta igrat i bez Survivora.CharakterZnak wrote: ↑27/02/2024 06:53Čudno. Ja sam tu igru prešao sa RX 580. Većinu vremena sam imao dobre performanse izuzev Koboha. Na tom planetu je znao pasti fps poprilično i to u par navrata.ferratilis wrote: ↑22/02/2024 23:32 Bio neki sale skoro, uzmem Jedi Survivor za 35 eura, kontam morali su ga ispeglat za godinu dana. Jesu vraga, i dalje je neoptimizirano smece kakvo je i bilo. Dva crasha za dva sata, stutter je nepodnosljiv, svaki put kad ga pokrenem radi jebeni shader compilation. Igra kao igra je super, ok mi je glavni lik, gameplay, level dizajn. Ali dzaba ti sve kad je optmizacija nula, nisam duzan trpit onakav stutter, pogotovo u igri baziranoj na refleksima. Uninstall. Refund.
Ako ti je NVIDIA grafička onda možeš skinuti sa Nexusove stranice frame generation mod. Pogledaj na YouTubeu malo o tome.![]()
- Tito_i_Partija
#47337 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
'Ta će mod, ja mu frejmove kroz noge probaciv'o.
Koliko je ovaj Survivor bolji od prvog dijela? Meni je prvi dio bio onako, štajaznam. Tehnički fino urađen i lijepo izgleda k'o i sve Respawn igre, al' dosta toga mi nekako fali. Igra bi k'o htjela da prati tu neku soulslike formulu, al' su recimo skillovi i mehanika toliko plitki da mi ukupni dojam više liči na Middle Earth: Shadow of Mordor ili Shadow of War.
Koliko je ovaj Survivor bolji od prvog dijela? Meni je prvi dio bio onako, štajaznam. Tehnički fino urađen i lijepo izgleda k'o i sve Respawn igre, al' dosta toga mi nekako fali. Igra bi k'o htjela da prati tu neku soulslike formulu, al' su recimo skillovi i mehanika toliko plitki da mi ukupni dojam više liči na Middle Earth: Shadow of Mordor ili Shadow of War.
- ferratilis
#47338 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nije kurcenje, vise je kritika na sopstveni racun. Sastavis racunar koji bi trebao sve gurati glatko,ali dzaba je kad su developeri lijeni. Mozes imati RTX 4090, stutter je i dalje tu. Ne samo Jedi Survivor, nego i Dead Space remake, Wo Long Fallen Dynasty i jos mnostvo igara. Oni racunaju na to da ce nekim ljudima biti svejedno pa ce igrati. Ko moze, svaka cast, ja necu.
Sreca pa postoje naslovi kao Lies of P koji su odlicno ispolirani.
Sreca pa postoje naslovi kao Lies of P koji su odlicno ispolirani.
-
DonieBrasco
#47339 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nista to sto je 4070, nije super.

-
CharakterZnak
#47340 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Kupiš playstation, skupe igre. Za duple pare uzmeš duplo jaci komp. Igre nisu dobro optimizirane.
- ferratilis
#47341 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Kojima je znao sta radi 
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#47342 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ono sto je meni bilo pozitivno kod DS je to sto taman u pravo vrijeme dobijes pristup vozilima i ostalim gadgetima da to vise nije samo puko hodanje.
Onda ne dosadi to uvezivanje baza i nema osjecaja grinda.
Stvarno dobra igra.
- House
#47343 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
btw. i dalje na čekanju 
trošim ovaj TR Remaster. nevjerovatna nostalgija!
uživam svaku sekundu.
trošim ovaj TR Remaster. nevjerovatna nostalgija!
uživam svaku sekundu.
- House
-
Bosnian Dragon1
- Tito_i_Partija
#47346 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Izgleda da doživljavamo jednu malu action-RPG renesansu. Nakon Last Epoch i najavljene Grim Dawn ekspanzije, stiže još jedan ARPG od mejkera Ori serije. No Rest for The Wicked. Izgleda baš lijepo.
Igra je u early accessu, a danas je dobila pohvale od PC Gamera:
https://www.pcgamer.com/games/rpg/the-next-adventure-from-the-developer-of-ori-and-the-blind-forest-is-a-gripping-soulslike-action-rpg-with-a-survival-game-twist/
Igra je u early accessu, a danas je dobila pohvale od PC Gamera:
https://www.pcgamer.com/games/rpg/the-next-adventure-from-the-developer-of-ori-and-the-blind-forest-is-a-gripping-soulslike-action-rpg-with-a-survival-game-twist/
- ferratilis
#47347 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Sad je pravo vrijeme da izbace Ghost of Tsushima na PC-u, ili da barem najave izlazak, u jeku popularnosti odlicne serije Shogun. Dobro bi isla prodaja.
- House
- MarlboroGold
#47349 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
FFVII Rebirth... jbt ne znam odakle da počnem. Brutalno dobra igra, ali priča je na momente baš konfuzna. Još više nego u Remake-u. GOTY kandidat sasvim sigurno.
Preko 20h za sad, a imam osjećaj da je nisam ni upolovio
Jedno 2 sata sam samo gledao svijet
Preko 20h za sad, a imam osjećaj da je nisam ni upolovio
Jedno 2 sata sam samo gledao svijet
-
DonieBrasco
#47350 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Gledao sam na YT vezano za ove graficke modove i realizam, sve je to super ali je realnost da developeri nece moci to postici u igrama jos dugo niz godina. Da finalni projekat igre tako izgleda mora jos tehnolgija da napreduje u smislu da oni to mogu "napraviti", a onda mora hardver prije svega konzola da ima snagu procesorsku/graficku/memorijsku uz sve ostalo da to podnese, racunarski hardver je dosta napredniji, ali optimizacija jos nije na nivou.
ZA GTA6 ce mnogi biti razocarani po ovom pitanju jer ocekuju nesto slicno, bice bolje nego sto je RDR2 to je sigurno u svakom smislu po pitanju grafike i fizike, ali nece biti graficki kao ovi modovi za CP2077 to je nemoguce trenutno. Vec danas hardver PS5 je dosta star, tako da mozemo svi predpostaviti kakve ce igre biti narednih godina.