Sebija citav vikend gazala paprike za ajvar, a on sad da kaze ja na dijeti.Banksy wrote:
moglo bi se malo na dijetu...
Slomila bi ga k'o Kinez stapice poslije rucka.
Sebija citav vikend gazala paprike za ajvar, a on sad da kaze ja na dijeti.Banksy wrote:
moglo bi se malo na dijetu...
Pa sta drugo moze ponuditi? Sve se raspada... kad krenu teme tipa referendumi, Haag i turski amanet sirotinja na par dana zaboravi prazan stomak.Fudo387 wrote:Mah, i to mi je izlizano,ultima_palabra wrote:Svrha je da turkofilima zaigra srce, a i da Mile odgovori... pa da krene jos jedna partija ping-ponga...Fudo387 wrote:Stvarno ne kontam ovu pricu sa amanetom, em sto je zesca glupost, em sto objektivno Tursku boli prangija za nama...sta je svrha? Vaditi zivce, loziti lokalne turkofile, cemu?
I onaj Erdogan, ako mu je vec jaran, umjesto da mu kaze daj Bakire ne lupaj matere ti, i on nesta drobi, jest’, tako je...
Neozbiljno je ovo taman da tale pazar u kaficu a kamo li ove zajebancije sa drzavama.
Jedino sto mi smisleno pada na pamet, Bake se drogira, nema druge opcije.
Kakve koristi imaju od ping ponga?
Sta ce mu to?
Vidi se da si podalekoFudo387 wrote:Meni bi to bilo razumljivo da je nova fora, al’ posto to pice po ko zna koji put, ne mogu da vjerujem da ima dovoljan broj kretena koji se upecaju na to?
Bezveze.
ako ostavimo baketove politicke interese i simpatije po strani, veza sa erdoganom ima ekonomskog smisla u vidu finansijskog back upa u slucaju nuzde. svi finanijski arnzmani sa svijetom idu preko drzavnog nivoa, a to podrazumijeva saglasnost i mileta i dragana sto znaci da nije sve u baketovim rukama, a kada god zavisis od drugih to je uvijek losije nego kad ne zavisis ni od koga. da je mile npr rijesio one famozne kredite s rusima vrlo vjerovatno bi onda tjerao inat izmedju ostalog i preko tih ino aranzmana. ovako bake ima skoro sigurno obecanje brke da se u slucaju nuzde uletiti sa par stotina miliona sto za tursku nikada nece biti problem bez obzira na vlastite ekonomske probleme cisto zbog razlike u velicini. baketu treba ta sigurnost jer sda skoro tradicionalno ima premijersku fotelju i odgovornost za plate i penzije.Fudo387 wrote:Mah, i to mi je izlizano,ultima_palabra wrote:Svrha je da turkofilima zaigra srce, a i da Mile odgovori... pa da krene jos jedna partija ping-ponga...Fudo387 wrote:Stvarno ne kontam ovu pricu sa amanetom, em sto je zesca glupost, em sto objektivno Tursku boli prangija za nama...sta je svrha? Vaditi zivce, loziti lokalne turkofile, cemu?
I onaj Erdogan, ako mu je vec jaran, umjesto da mu kaze daj Bakire ne lupaj matere ti, i on nesta drobi, jest’, tako je...
Neozbiljno je ovo taman da tale pazar u kaficu a kamo li ove zajebancije sa drzavama.
Jedino sto mi smisleno pada na pamet, Bake se drogira, nema druge opcije.
Kakve koristi imaju od ping ponga?
Sta ce mu to?
turske investicije u srbiju su mit. tek sa ovom posjetom brke postoje neke malo ozbiljnije najave, ali to je cisti business i ekonomski interes.Ludzak wrote:Ja vam kažem, Bakir igra na nacionalističku i religijsku kartu jer samo takva 'igra' mu osigurava opstanak na vlasti. Maže oči narodu (doduše glupom narodu) sa nekakvim prijateljstvom sa Turskom, dok ta Turska istovremenom pregovara investicije i razvijaju ekonomsku saradnju sa Srbima.
vivaldi wrote:ovako bake ima skoro sigurno obecanje brke da se u slucaju nuzde uletiti sa par stotina miliona sto za tursku nikada nece biti problem bez obzira na vlastite ekonomske probleme cisto zbog razlike u velicini. baketu treba ta sigurnost jer sda skoro tradicionalno ima premijersku fotelju i odgovornost za plate i penzije.
pa prodaja mtela je bila upravo to, politicka podrska kroz finansijsku injekciju, bas kao i kupovina obevznica (koju je ako se sjecas mile najavio onda kada je mu vaskovic naletio na kafu usred banjaluke) nekoliko mjeseci prije nego sto se desila, ili recimo sad ovaj kredit komercijalne (drzavne) banke.statixx wrote:Ako je ovo objasnjenje onda smo gluplji nego sam mislio.
ma slazem se, ali praksa pokazuje da se to desilo i desava, mada su te stvari neuporedivo vece cudo bas u truskoj i rusiji nego kod nas. vjerovatno si procitao sta je putin rekao neki dan direktoru sperbanke na sastanku sa kolindom, a sjecas se i onog cuvenog videa putina sa oligarsima kada im je samo dao olovku u ruke da redom potpisu povecanja plata u svojim firmama bez ikakve rasprave, ili kad je erdogan rekao kako u turskoj ima milion firmi i ako svaka zaposli samo jednu osobu otvorice se milion radnih mjestastatixx wrote:To je vec druga prica i opet pokazuje nasu glupost, jer kupiti telecom ili obveznice nije nacin da se nekome pomogne.
Izetbegović se zahvalio turskom predsjedniku Recepu Tayyipu Erdoganu i njegovoj supruzi Emini Erdogan, što čuvaju sjećanje na rahmetli Aliju Izetbegovića, istakavši da je priznanje njemu i njegovoj borbi priznanje svim ljudima koji su bili uz njega.
"Vrijedan je taj čovjek čuvanja sjećanja na njega. Ja sam gledao njegovu borbu izbliza. On je prošao kroz dva rata i dva zatvora – osam godina ratova, devet godina zatvora. Nijednog dana ga nisu puštali iz zatvora, puštali su ubice, silovatelje, ali političke zatvorenike nikada nisu pustili na jedan vikend da se odmore. Priznanje njemu i njegovoj borbi je priznanje svim ljudima koji su bili uz njega. Svim onima koji su ostavili svoje živote u kazamatima komunističkim ili u blatnjavim rovovima tokom rata i agresije na BiH. Ta borba je rezultirala time da je u BiH sačuvan islam, da je sačuvan bošnjački narod, da se on vratio svom identitetu, svojoj vjeri, kulturi, da je obnovljena državnost BiH nakon 450 godina
"Neki nisu sretni zbog ovako dobre saradnje Turske i BiH. Ali šta im ja mogu, dok je Alijinih sljedbenika i dok je Tayyipovih sljedbenika, dok je nas dvojice i dok je onih koji će doći poslije nas, ti odnosi će biti takvi i ako Bog da jačati".
Skupu, u Ankari, prisustvovao je i Fadil Novalić, premijer Federacije BiH.

Ako svi izađemo na izbore i glasamo za promjene, umjesto što "glasamo" preko tastature, onda naravno da neće dobiti.Obi Wan Bosnian wrote:
Ovim je SDA upravo dobila sljedeće izbore. Samo što to većina FGR ne razumije jer ne razumije kako većinski razmišlja bošnjački narod.
Da bogdo izgledaju ko ova dvojica, bar bi ih lakse bilo gledatpici wrote:
I šta, po tvojoj naopakoj logici treba pustiti SDA da vječno ima vlast?putokaz1 wrote:Svi Mi glasamo za PROMJENE
-Za Čovjeka
-Za Cunami Ekonomskog Razvoja
-Za DF
-Za Glasaj Promjeni,100 BH
-Za Ukidanje Kantona
-Za Borce i Seferevog Sina
-Za ASDA i Potpunu zamotanu Hanumu
...
Svi glasamo za Promjene,po Rečenici :''Nećemo da nam SDA vlada''
Ali
-Čitave stranke pred izbore Govore o Promjeni ,Poslije izbora rade Isto
-Pojedini članovi stranaka dobiju glasove radi Promjene ali Promjene dres preko noći i Rade isto
Razočarali su nas SDP DF SBB ali i Pojedinci
Trebamo sad očekivat Promjene od Nikšića,Komšića,Bajrovića....