BAKIRE ODLAZI

Post Reply
XXS

#4726 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by XXS »

Banksy wrote:Image

moglo bi se malo na dijetu...
Sebija citav vikend gazala paprike za ajvar, a on sad da kaze ja na dijeti. :shock:
Slomila bi ga k'o Kinez stapice poslije rucka. :evil:
ultima_palabra

#4727 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by ultima_palabra »

Fudo387 wrote:
ultima_palabra wrote:
Fudo387 wrote:Stvarno ne kontam ovu pricu sa amanetom, em sto je zesca glupost, em sto objektivno Tursku boli prangija za nama...sta je svrha? Vaditi zivce, loziti lokalne turkofile, cemu?
I onaj Erdogan, ako mu je vec jaran, umjesto da mu kaze daj Bakire ne lupaj matere ti, i on nesta drobi, jest’, tako je...
Neozbiljno je ovo taman da tale pazar u kaficu a kamo li ove zajebancije sa drzavama.
Jedino sto mi smisleno pada na pamet, Bake se drogira, nema druge opcije.
Svrha je da turkofilima zaigra srce, a i da Mile odgovori... pa da krene jos jedna partija ping-ponga...
Mah, i to mi je izlizano,
Kakve koristi imaju od ping ponga?
Sta ce mu to?
Pa sta drugo moze ponuditi? Sve se raspada... kad krenu teme tipa referendumi, Haag i turski amanet sirotinja na par dana zaboravi prazan stomak.
Fudo387

#4728 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Fudo387 »

Meni bi to bilo razumljivo da je nova fora, al’ posto to pice po ko zna koji put, ne mogu da vjerujem da ima dovoljan broj kretena koji se upecaju na to?
Bezveze.
ultima_palabra

#4729 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by ultima_palabra »

Fudo387 wrote:Meni bi to bilo razumljivo da je nova fora, al’ posto to pice po ko zna koji put, ne mogu da vjerujem da ima dovoljan broj kretena koji se upecaju na to?
Bezveze.
Vidi se da si podaleko :mrgreen:
vivaldi

#4730 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by vivaldi »

Fudo387 wrote:
ultima_palabra wrote:
Fudo387 wrote:Stvarno ne kontam ovu pricu sa amanetom, em sto je zesca glupost, em sto objektivno Tursku boli prangija za nama...sta je svrha? Vaditi zivce, loziti lokalne turkofile, cemu?
I onaj Erdogan, ako mu je vec jaran, umjesto da mu kaze daj Bakire ne lupaj matere ti, i on nesta drobi, jest’, tako je...
Neozbiljno je ovo taman da tale pazar u kaficu a kamo li ove zajebancije sa drzavama.
Jedino sto mi smisleno pada na pamet, Bake se drogira, nema druge opcije.
Svrha je da turkofilima zaigra srce, a i da Mile odgovori... pa da krene jos jedna partija ping-ponga...
Mah, i to mi je izlizano,
Kakve koristi imaju od ping ponga?
Sta ce mu to?
ako ostavimo baketove politicke interese i simpatije po strani, veza sa erdoganom ima ekonomskog smisla u vidu finansijskog back upa u slucaju nuzde. svi finanijski arnzmani sa svijetom idu preko drzavnog nivoa, a to podrazumijeva saglasnost i mileta i dragana sto znaci da nije sve u baketovim rukama, a kada god zavisis od drugih to je uvijek losije nego kad ne zavisis ni od koga. da je mile npr rijesio one famozne kredite s rusima vrlo vjerovatno bi onda tjerao inat izmedju ostalog i preko tih ino aranzmana. ovako bake ima skoro sigurno obecanje brke da se u slucaju nuzde uletiti sa par stotina miliona sto za tursku nikada nece biti problem bez obzira na vlastite ekonomske probleme cisto zbog razlike u velicini. baketu treba ta sigurnost jer sda skoro tradicionalno ima premijersku fotelju i odgovornost za plate i penzije.

a brki s druge strane bake dobro dodje u nekom simbolicnom politickom smislu jer ga vanjska politika bas i ne ide vec godinama, a posto su mu izjave vise reis-ovske nego predsjednicke onda daj sta das. ova ljubav ga svakako ne kosta puno. slican odnos ko mile i rusi.

sranje je sto su bake i mile nesposobni da naprave ekonomski iskorak i smanje vlastitu ovisnost od dvojice trenutno najneomiljenijih politicara na zapadu, istom zapadu kojem tezimo kroz reformu agnedu :-)
Ludzak

#4731 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Ludzak »

Ja vam kažem, Bakir igra na nacionalističku i religijsku kartu jer samo takva 'igra' mu osigurava opstanak na vlasti. Maže oči narodu (doduše glupom narodu) sa nekakvim prijateljstvom sa Turskom, dok ta Turska istovremenom pregovara investicije i razvijaju ekonomsku saradnju sa Srbima.
vivaldi

#4732 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by vivaldi »

Ludzak wrote:Ja vam kažem, Bakir igra na nacionalističku i religijsku kartu jer samo takva 'igra' mu osigurava opstanak na vlasti. Maže oči narodu (doduše glupom narodu) sa nekakvim prijateljstvom sa Turskom, dok ta Turska istovremenom pregovara investicije i razvijaju ekonomsku saradnju sa Srbima.
turske investicije u srbiju su mit. tek sa ovom posjetom brke postoje neke malo ozbiljnije najave, ali to je cisti business i ekonomski interes.

manuelna industrija je najveci turski adut, a srbija je zemlja jeftine radne snage. druga stvar, iako je mala srbija granici sa cak 8 drzava, mahom clanica eu. srbija daje i dobre subvencije po radnom mjestu sto takodjer ide na ruku manuelnoj industriji. i na kraju najvaznija stvar, srbija je od ozbiljnjih sagovornika dobila okvirni dtum ulaska u eu pa je sasvim logicno da i turci (imajuci na umu vrlo neizvjesnu vlastitu buducnost i odnos sa briselom) se vec sada pozicioniraju trazeci najjeftiniji ulaz za eu trziste.

medjutim, isto je cinjenica da su turska i rusija drzve jednog lica koji mogu cak i privatne kompanije natjerati da negdje investiraju cak i po cijenu izvjesnog gubitka jer se nije pametno zavaditi tako mocnim vladarima. to se npr ne moze desiti u zapadnim zemljama. oni mogu pomoci na druge nacine, ali nema sanse da angela natjera mercedes da negdje samo zbog politickih razloga otvori fabriku. da je tako, mercedes bi vjerovatno davno propao
statixx

#4733 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by statixx »

vivaldi wrote:ovako bake ima skoro sigurno obecanje brke da se u slucaju nuzde uletiti sa par stotina miliona sto za tursku nikada nece biti problem bez obzira na vlastite ekonomske probleme cisto zbog razlike u velicini. baketu treba ta sigurnost jer sda skoro tradicionalno ima premijersku fotelju i odgovornost za plate i penzije.

Ako je ovo objasnjenje onda smo gluplji nego sam mislio.

Nema tih poreznih obveznika koji ce uletiti u budzet ili PIO fond sa 200 miliona za necije plate i penziije. Podcijenjujemo druge narode. Pomoc mozes dobiti u vidu drustvenih i kulturnih projekata, renoviranja specificnih objekata, ili kredite za infrastrukturu kao sto je slucaj sa Kuvajtskim i Saudijskim fondom, ali sa Turskom nemamo takvih aranzmana.

Procedure u takvim situacijama su prilicno jasne, dolazi MMF, trazi se restruktuiranje javnog sektora, fiskalna konsolidacija, smanjivanje plata, privatizacija drzavnih resursa i sl.

Ali dobro, kad vec nema stranih ulaganja, mozemo bar gledati serije.
vivaldi

#4734 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by vivaldi »

statixx wrote:Ako je ovo objasnjenje onda smo gluplji nego sam mislio.
pa prodaja mtela je bila upravo to, politicka podrska kroz finansijsku injekciju, bas kao i kupovina obevznica (koju je ako se sjecas mile najavio onda kada je mu vaskovic naletio na kafu usred banjaluke) nekoliko mjeseci prije nego sto se desila, ili recimo sad ovaj kredit komercijalne (drzavne) banke.

to isto se moze ponoviti i ovde kroz npr pretplaceni bhtelecom - da se razumijemo nisam ni mislio da ce dati pare u vreci onako vec kroz neku preplacenu privatizaciju ii nesto sl
statixx

#4735 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by statixx »

To je vec druga prica i opet pokazuje nasu glupost, jer kupiti telecom ili obveznice nije nacin da se nekome pomogne.
vivaldi

#4736 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by vivaldi »

statixx wrote:To je vec druga prica i opet pokazuje nasu glupost, jer kupiti telecom ili obveznice nije nacin da se nekome pomogne.
ma slazem se, ali praksa pokazuje da se to desilo i desava, mada su te stvari neuporedivo vece cudo bas u truskoj i rusiji nego kod nas. vjerovatno si procitao sta je putin rekao neki dan direktoru sperbanke na sastanku sa kolindom, a sjecas se i onog cuvenog videa putina sa oligarsima kada im je samo dao olovku u ruke da redom potpisu povecanja plata u svojim firmama bez ikakve rasprave, ili kad je erdogan rekao kako u turskoj ima milion firmi i ako svaka zaposli samo jednu osobu otvorice se milion radnih mjesta :-)

nema te sta onda cudit kod nas liliputanaca :D
salik79

#4737 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by salik79 »

Izetbegović se zahvalio turskom predsjedniku Recepu Tayyipu Erdoganu i njegovoj supruzi Emini Erdogan, što čuvaju sjećanje na rahmetli Aliju Izetbegovića, istakavši da je priznanje njemu i njegovoj borbi priznanje svim ljudima koji su bili uz njega.
"Vrijedan je taj čovjek čuvanja sjećanja na njega. Ja sam gledao njegovu borbu izbliza. On je prošao kroz dva rata i dva zatvora – osam godina ratova, devet godina zatvora. Nijednog dana ga nisu puštali iz zatvora, puštali su ubice, silovatelje, ali političke zatvorenike nikada nisu pustili na jedan vikend da se odmore. Priznanje njemu i njegovoj borbi je priznanje svim ljudima koji su bili uz njega. Svim onima koji su ostavili svoje živote u kazamatima komunističkim ili u blatnjavim rovovima tokom rata i agresije na BiH. Ta borba je rezultirala time da je u BiH sačuvan islam, da je sačuvan bošnjački narod, da se on vratio svom identitetu, svojoj vjeri, kulturi, da je obnovljena državnost BiH nakon 450 godina
"Neki nisu sretni zbog ovako dobre saradnje Turske i BiH. Ali šta im ja mogu, dok je Alijinih sljedbenika i dok je Tayyipovih sljedbenika, dok je nas dvojice i dok je onih koji će doći poslije nas, ti odnosi će biti takvi i ako Bog da jačati".
Skupu, u Ankari, prisustvovao je i Fadil Novalić, premijer Federacije BiH.
drug_profi

#4738 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by drug_profi »

Brko pominje obnovu drzavnosti BiH nakon 450 godina. Kad je to po njemu Bosna prestala biti drzava? 1567?
A ne onda kad nam je njegov predak ubio kralja i plemstvo 1463?
Dr. Kuca

#4739 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Dr. Kuca »

Bakir puko ocam ko kokica.
Obi Wan Bosnian

#4740 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Obi Wan Bosnian »

Image

Ovim je SDA upravo dobila sljedeće izbore. Samo što to većina FGR ne razumije jer ne razumije kako većinski razmišlja bošnjački narod.
Seyfo

#4741 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Seyfo »

I zaslužili su da ih dobiju ! Pomešće konkurenciju metlom, uzeće ih lopatom, zgaziće ih ko zadnju cigaretu...
Dozer

#4742 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Dozer »

Image
Seyfo

#4743 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Seyfo »

Meni ova premijera filma Alija u isto vrijeme kad i posjet Srbiji i ugovaranje brojnih investicija liči na davanje zagrebačkog aerodroma Francuzima u koncesiju i nazivanje istog "Franjo Tuđman". Ono kao da se javnost umiri jednom nacionalnističkom tabletom. haštagsamokažem#
agent_zero

#4744 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by agent_zero »

Obi Wan Bosnian wrote:Image

Ovim je SDA upravo dobila sljedeće izbore. Samo što to većina FGR ne razumije jer ne razumije kako većinski razmišlja bošnjački narod.
Ako svi izađemo na izbore i glasamo za promjene, umjesto što "glasamo" preko tastature, onda naravno da neće dobiti.

Osim mooožda prevarama i izbornim krađama.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#4745 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by pici »

Image

Image
strong69

#4746 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by strong69 »

Covjek koji vodi ovu drzavu hvali se svojim podanickim stavom i time da smo turski robovi ostavljeni njima u amanet. Ne znam jesam li ja normalan ako ovo vidim kao prijetnju BiH i njenom drzavnom suverenitetu i integritetu uz istovremeno dizanje tenzija sa ostalim narodima u ovoj zemlji? I ne znam vidi li Bakir gdje je Turska geografski a gdje su "matice" Srbima i Hrvatima te da mi nemamo zajednicke granice sa tim Turcima? Hoce li iko uloziti trud da sredimo stanje unutar zemlje ili cemo svi da trcimo da nam drugi "pomognu"?

Ekonomije radi, mi pravimo 250 mio robne razmjene a Srbija 1 mlrd. Od te razmjene najveci izvoz iz BiH pravi jedna od rijetkih turskih firmi u BiH a to je Natron Maglaj. Dok se u Srbiji i Hrvatskoj otvaraju fabrike sa hiljadama zaposlenih kod nas sarene laze, amaneti, Alije i Erdogani kao da je ovo njihovo. Laz je da je Turska nas prijatelj, ona je to samo na rijecima.
Last edited by strong69 on 24/10/2017 12:51, edited 1 time in total.
putokaz1

#4747 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by putokaz1 »

Svi Mi glasamo za PROMJENE
-Za Čovjeka
-Za Cunami Ekonomskog Razvoja
-Za DF
-Za Glasaj Promjeni,100 BH
-Za Ukidanje Kantona
-Za Borce i Seferevog Sina
-Za ASDA i Potpunu zamotanu Hanumu
...
Svi glasamo za Promjene,po Rečenici :''Nećemo da nam SDA vlada''
Ali
-Čitave stranke pred izbore Govore o Promjeni ,Poslije izbora rade Isto
-Pojedini članovi stranaka dobiju glasove radi Promjene ali Promjene dres preko noći i Rade isto
Razočarali su nas SDP DF SBB ali i Pojedinci
Trebamo sad očekivat Promjene od Nikšića,Komšića,Bajrovića....
hhaarree

#4748 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by hhaarree »

pici wrote:Image

Image
Da bogdo izgledaju ko ova dvojica, bar bi ih lakse bilo gledat :oops: :mrgreen:
agent_zero

#4749 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by agent_zero »

putokaz1 wrote:Svi Mi glasamo za PROMJENE
-Za Čovjeka
-Za Cunami Ekonomskog Razvoja
-Za DF
-Za Glasaj Promjeni,100 BH
-Za Ukidanje Kantona
-Za Borce i Seferevog Sina
-Za ASDA i Potpunu zamotanu Hanumu
...
Svi glasamo za Promjene,po Rečenici :''Nećemo da nam SDA vlada''
Ali
-Čitave stranke pred izbore Govore o Promjeni ,Poslije izbora rade Isto
-Pojedini članovi stranaka dobiju glasove radi Promjene ali Promjene dres preko noći i Rade isto
Razočarali su nas SDP DF SBB ali i Pojedinci
Trebamo sad očekivat Promjene od Nikšića,Komšića,Bajrovića....
I šta, po tvojoj naopakoj logici treba pustiti SDA da vječno ima vlast?
putokaz1

#4750 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by putokaz1 »

I šta, po tvojoj naopakoj logici treba pustiti SDA da vječno ima vlast?[/quote]
-Nije Logika već Činjenice
-Po meni Stranke Opozicije semoraju Promjeniti
-Nikšić kao sinonim koalicija SDP SDA 2010-2014,Te Komšić kao Sinonim oDržavanja SDa na vlasti kroz koaliciju 2014 i Izbor Kadrova ala Stojnić 2016,MORAJU OTIĆI iz OBJE STRANKE
-Da biti se SDA sklonila potrebno je
-Oko 12 Bošnjačkih ruku u BH Parlamentu
-a FBIH oko 40 tak
-Kantonima ok 18,negdje manje
''Ujedinjena'' Ljevica NE MOŽE dobiti 12 ruku u BH Parlamentu,niti 18 u Kantonalnim
-ULJ može dobiti oko 13 po Kantonima,i oko 7/8 BH nivu,30 tak FBIH
-Znači mora imate podršku manjih stranaka poput:ASDA BPS BOSS NEZAVISNIH NAČELNIKA SBB SBIH....
-RJEŠENJE :KVALITETAN ZAJEDNIČKI KANDIADT LJEVICE PLUS DRUGIH STRANAKA ZA BOŠNJAČKOG ČLANA PREDSJEDNIŠTVA,UJEDINJENJE MANJIH STRANAKA KOJE NEMOGU PROĆI PRAG DA GA TAKO PROĐU,ZAJEDNIČKE LISTE ZA VIŠE NIVOE VLASTI,MNOGO BOLJI IZBOR KANDIDATA NA LISTAMA NAROČITO VISOKO POZICIONIRANIH,ZBOH VISOKOG UNUTARSTRANAČKOG PRAGA,BEZ STOJNIĆA,MILADINA,JURIĆKE,BERILA ISL,DOBRO PAZITI NA KOJE KOJI SU IZAŠLI IZ SDA,UKRATS ĆE GLASOVE,I VRATITE SE SDA,POKRITI SVE BIRAČKE ODBORE NE DATI KRAĐU,DOPISIVANJE...
POBJEDITI U 3/4 KANTONA I RADITI DJELOVATI MIJENJATI
Post Reply