RUSIJA

Post Reply
LDLT

#4726 Re: RUSIJA

Post by LDLT »

Ali Kemal wrote:Zapad pravi veliku gresku sto od Rusije ne pravi partnera, umjesto sto pravi neprijatelja.
Koja je logika nastojanje da se unisti Rusija?

Zapad je puno prejak i prebogat da bi on morao raditi partnera od jedne Rusije. Nitko im ne brani da se ukrcaju na isti brod oko nekih stvari gdje postoji isti stav, ali jedno su zajednički interesi a drugo savezništvo.
Njihove resurse će u svakom slučaju dobiti, pošto je to jedini način da Rusija dođe do ikakvog kapitala. Čudan taj odnos, ali kao izvoznik ti si UVIJEK u podređenom položaju pa čak i da izvoziš dobra za koja je teško nać zamjenu (Europa - plin)
Najvrijedniji kapital je uvijek - ljudski
saim_adka

#4727 Re: RUSIJA

Post by saim_adka »

.
Last edited by saim_adka on 19/01/2017 09:40, edited 1 time in total.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#4728 Re: RUSIJA

Post by Chmoljo »

ako ne smirite tenzije biće banova ko u priči. lupaću nemilice i lupaću neselektivno.

:)
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#4729 Re: RUSIJA

Post by JoseMujica »

_BataZiv_0809 wrote:
JoseMujica wrote:
za pad tužbe smo sami krivi...birali se podobni advokati
Naravno. Zato i kazem da treba prestati moliti pravednu silu da nas stavi pod svoje skute i raditi na sebi. A kad posaljes Sakiba Softica na megdan prekaljenim vukovima, izgubices vlasnistvo makar u ZK izvatku bio napisan kao 1/1 :izet:

nije se Sakib ni upirao da dokazuje agresije Srbije na BiH već se bavio šupljiranjem milozvučnom sarajevskim minderašima koji su ga i poslali tamo, a to je da mjesto dokazivanja agresije dokazuje jel bio genocid, kolko je džamija srušeno, da kao vjerodostojno pokazuje da je u BiH ubijeno 300 hiljada Prošnjaka što su političari odokativno izjavljivali 1992, a ne oko 100 što je dokumentovao onaj Tokačin centar i tako to, što ni u kom slučaju nije trebalo biti predmet tužbe.

evo samo prelistajte izjave učesnika tog cirkusa, vođenog ponajprije zbog imidža u javnosti a ponajmanje zbog istine

http://www.camo.ch/tuzba_bih.htm

:(
Last edited by JoseMujica on 08/07/2015 19:20, edited 1 time in total.
jefferson

#4730 Re: RUSIJA

Post by jefferson »

Ali Kemal wrote:
jefferson wrote:
Opetja033 wrote:Da i na ovoj temi napomenem kako se dobro naserem u razvaljene zvalje Rusima, rusofilima i putincadi.
Rusija do sada Srbiji nije dala dolara nepovratnih grantova, nego je sve sa kamatom uracunala (doduse dali su im dva akumulatora za MIG-ove :lol: ).
Do sada je SAD Srbiji dala oko 650 miliona dolara nepovratnih sredstava.
Srbiaj i dalje bi jela Rusko govno sa kamatama.
To su slucajevi za psihijatrije a ne zaludjenost.
To bi bilo tako da SAD nije prvo malo bombardovala Srbiju. Ne mozes davati takve zakljucke, a preskakati takve stvari :shock:
Drugo, Rusija je velika sila, najveca drzava na svijetu cijeg se prirodnog bogatstva svijet ne moze odreci. Mislim moze, ali niko od toga ne bi imao koristi. Npr Bosna ne bi imala plin za grijanje, opet bi se morao loziti ugalj.
Zapad pravi veliku gresku sto od Rusije ne pravi partnera, umjesto sto pravi neprijatelja.
O cemu ti bolan pricas? Pa SAD su ulozile u BiH, HR i ostale drzave. Nije SAD ulozila u Srbiju zbog toga sto se osjecaju "krivi" jer su ih bombardovali.
Medjutim, cak recimo da ides tom logikom da eto SAD su njima "dali" 650 miliona jer kao bombardovali su ih, sta je sa Rusima? Gdje ta ruska pomoc? Rusi vazda pricaju kako su jebeni, nesto kokodacu, rusofili malo malo neki argument tipa: S-300, S-400, S-10000000, a vamo nikad od njih niko nikakvu pomoc ne dobi da se eto suprostavi tom "imperijalizmu." Koliko je ta Srbija zapala u corsokak (mislim nismo ni mi nista bolji sa svrsavanjem an Turke i Erdogana) je cinjenica da danas Srbija ima samo ejdan helikopter koji ima vitlo za izvlacenje, dok BIh ima 4-6. E sad, Srbiaj hoce evo da kupi nove helikoptere, par njih, i Rusija, bratska zemlja im pukne cijenu od 27 miliona dolara za jedan Mi-171, pare za koje mozes kupiti Pumu, BlackHawk na kojim nemas sate ogranicenja. Naravno, Vucic prije nekoliko sedmica kaze: Ruska ponuda je preskupa mi to necemo. Rusija ulozi veto na rezoluciju, i Srbija ne da ce kupiti helikoptere, nego ce komplet avijaciju obnoviti kod Rusa, po "bratskim" cijenama.
Last edited by jefferson on 08/07/2015 19:21, edited 1 time in total.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#4731 Re: RUSIJA

Post by _BataZiv_0809 »

Mislim slusam danas onu neku diplomatkinju, ne znam odakle je, i tvrdi da ce buduce genocide sprijeciti "sistem za rano uzbunjivanje". Ko Alan Ford Tita mi dragog. Koju lovu ti ljudi uzimaju da se naprdjuju oko stvari u koje se ne razumiju.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#4732 Re: RUSIJA

Post by _BataZiv_0809 »

JoseMujica wrote:

nije se Sakib ni upirao da dokazuje agresije Srbije na BiH već se bavio šupljiranjem milozvučnom sarajevskim minderašima koji su ga i poslali tamo, a to je da mjesto dokazivanja agresije dokazuje jel bio genocid, kolko je džamija srušeno, da kao vjerodostojno pokazuje da je u BiH ubijeno 300 hiljada Prošnjaka što su političari odokativno izjavljivali 1992, a ne oko 100 što je dokumentovao onaj Tokačin centar i tako to, što ni u kom slučaju nije trebalo biti predmet tužbe.

evo samo prelistajte izjave učesnika tog cirkusa, vođenog ponajprije zbog imidža u javnosti a ponajmanje zbog istine

http://www.camo.ch/tuzba_bih.htm

:(
Gostovao kod nas na fakultetu i skoro zabranio da ga se pita o tuzbi protiv Srbije. Na svako pitanje koje se iole doticalo toga reagovao kao zenska u PMS kojoj si upravo povratio na omiljenu haljinu.
desni

#4733 Re: RUSIJA

Post by desni »

_BataZiv_0809 wrote:
5 0 5 wrote: da se ne uvlacimo u tu pricu. hajde crno bijelo kad ne moze drukcije. danas je rusija bila protiv bosne i hercegovine a na strani srbije. je li tako? ruski interesi nikako da se poklope sa nasim. a svaki put se poklope sa srpskim. srbija lobira, ili placa ili voli rusiju, sta god da je razlog. ali o cemu onda pricao ovdje. i tako je od kako je bosna i hercegovina nastala kao samostalna drzava. pa drug, ako se ruski interesi nikako ne poklapaju sa bosanskim (osim sa bosancima iz republike srpske), onda dozvoli da i ja nemam nikakve simpatije prema ruskoj politici i ruskim interesima. cisto k'o suza.
Slazem se. Danas je Rusija bila na strani Srba, a kontra Bosnjaka.

Nikako kontra drzave BiH, jer nasa delegacija nije smjela ni prisustvovati sjednici ni davati izjave o ovom pitanju. Nema konsenzusa i to je stav BiH. Zvanicni.

Koliko god tebi ili meni bila bliska ideja da je bosansko po automatizmu bosnjacko, nije tako. Ovo je neko potpisao i valja sa tim zivjeti.
Nije valjda na strani svih Srba bila danas,meni se ucinilo da je bila na strani onih Srba koji su pocinili Genocid u Srebrenici. Ovo je kontra Bosne i Hercegovine i svi mi koji zivimo u njoj necemo naprijed dokle god Rusi podrzavaju Dodicka i slicne da uzgajaju mrznju.
Ali Kemal

#4734 Re: RUSIJA

Post by Ali Kemal »

LDLT wrote:
Ali Kemal wrote:Zapad pravi veliku gresku sto od Rusije ne pravi partnera, umjesto sto pravi neprijatelja.
Zapad je puno prejak i prebogat da bi on morao raditi partnera od jedne Rusije. Nitko im ne brani da se ukrcaju na isti brod oko nekih stvari gdje postoji isti stav, ali jedno su zajednički interesi a drugo savezništvo.
Interes je u partnerstvu, a ne u neprijateljstvu. Ne samo Zapad-Rusi nego izmejdu bilo koga.
LDLT wrote:Njihove resurse će u svakom slučaju dobiti, pošto je to jedini način da Rusija dođe do ikakvog kapitala. Čudan taj odnos, ali kao izvoznik ti si UVIJEK u podređenom položaju pa čak i da izvoziš dobra za koja je teško nać zamjenu (Europa - plin)
Najvrijedniji kapital je uvijek - ljudski
A tu je Kina prva u svijetu, zedna sirovina.
jefferson wrote:O cemu ti bolan pricas? Pa SAD su ulozile u BiH, HR i ostale drzave. Nije SAD ulozila u Srbiju zbog toga sto se osjecaju "krivi" jer su ih bombardovali.
Medjutim, cak recimo da ides tom logikom da eto SAD su njima "dali" 650 miliona jer kao bombardovali su ih, sta je sa Rusima? Gdje ta ruska pomoc? .
Ja ti samo kazem zasto Srbija ne voli Ameriku i ako je Amerika dala 650 miliona. Ne voli je zbog bombardovanja, to je valjda normalno.
Drinski

#4735 Re: RUSIJA

Post by Drinski »

_BataZiv_0809 wrote:
5 0 5 wrote: da se ne uvlacimo u tu pricu. hajde crno bijelo kad ne moze drukcije. danas je rusija bila protiv bosne i hercegovine a na strani srbije. je li tako? ruski interesi nikako da se poklope sa nasim. a svaki put se poklope sa srpskim. srbija lobira, ili placa ili voli rusiju, sta god da je razlog. ali o cemu onda pricao ovdje. i tako je od kako je bosna i hercegovina nastala kao samostalna drzava. pa drug, ako se ruski interesi nikako ne poklapaju sa bosanskim (osim sa bosancima iz republike srpske), onda dozvoli da i ja nemam nikakve simpatije prema ruskoj politici i ruskim interesima. cisto k'o suza.
Slazem se. Danas je Rusija bila na strani Srba, a kontra Bosnjaka.

Nikako kontra drzave BiH, jer nasa delegacija nije smjela ni prisustvovati sjednici ni davati izjave o ovom pitanju. Nema konsenzusa i to je stav BiH. Zvanicni.

Koliko god tebi ili meni bila bliska ideja da je bosansko po automatizmu bosnjacko, nije tako. Ovo je neko potpisao i valja sa tim zivjeti.
Samo ovo: danas se bosansku i bosnjacki interesi podudaraju. Osim ako, Dodik predstavlja bosanske interese takodjer. A sam je kazao da on to ne cini i da ga to ne zanima.
Opetja033

#4736 Re: RUSIJA

Post by Opetja033 »

Ali Kemal wrote: Ne voli je zbog bombardovanja, to je valjda normalno.
Kakav cinizam.
Pa sta onda Bosnjaci trebaju da kazu za vas? Vi se onda cudite sto vas Bosnjaci ne vole i sto ne zele nikakvo pomirenje sa svojim zakletim neprijateljima koji im ni dan danas ne zele dobro.
Zbog par bombica opravdava mrznju Srba prema Amerikancima a ovamo se pravi naivna mlada sto Bosnjaci nece da pruze ruku pomirenja cetnickom vojvodi i pickoustom, drzavi i narodu koji ih je genocidom desetkovao i koji ni dan danas ne pokazuje nimalo griznje savjesti zbog toga (dovoljno pogledati rezultate izbori i manjem entitetu i u Srbiji).
spreca

#4737 Re: RUSIJA

Post by spreca »

nevolimo ni mi chetnike zbog genocida
Danguba

#4738 Re: RUSIJA

Post by Danguba »

spreca wrote:nevolimo ni mi chetnike zbog genocida
vrci se nazad pa da mogu reci ''dabogda ih sibir poklopio''. :D
spreca

#4739 Re: RUSIJA

Post by spreca »

Danguba wrote:
ma ako ce to biti nije me steta....spreman sam se zrtvovat :lol: :lol: :lol:
Danguba

#4740 Re: RUSIJA

Post by Danguba »

spreca wrote:
Danguba wrote:
ma ako ce to biti nije me steta....spreman sam se zrtvovat :lol: :lol: :lol:
a dusa moja skromna...volim ja tebe vise nego cijelu rusiju. :D
LDLT

#4741 Re: RUSIJA

Post by LDLT »

Ali Kemal wrote:Interes je u partnerstvu, a ne u neprijateljstvu. Ne samo Zapad-Rusi nego izmejdu bilo koga.
Pa tko kaže da ne surađuju ? I Rusi i Ameri rade na tome da nuklearno oružje ne može dobiti baš bilo tko.
Caka je u tome što sjedeći na bušotinama nafte i plina tebe ne čini supersilom pa da ti možeš kako hoćeš sa Amerikom. Što uostalom i dokazuje jedan narod koji je naselio valjda jedinu parcelu Bliskog Istoka gdje nema nafte a okruženi su sa nekoliko stotina milijuna Arapa. Ali je uvijek po njihovom a Arapi samo broje izgubljene ratove.

Ali Kemal wrote:A tu je Kina prva u svijetu, zedna sirovina.
Kina je veoma opasno precijenjena, ovo danas sa burzama je laganini uvod, a i da nije kao da Rusiju ne izbacuju iz srednje Azije. Tu logiku da glavnog kupca i manje-više jedinog potencijalnog saveznika (Njemačku) guraš u Američki i Engleski kamp dok ti Kina polako preuzima sve položaje u središnjoj Aziji glumeći nekog strateškog saveznika valjda razumije samo Putin.
spreca

#4742 Re: RUSIJA

Post by spreca »

Danguba wrote:
a dusa moja skromna...volim ja tebe vise nego cijelu rusiju. :D
:kiss: hvala :D
Ali Kemal

#4743 Re: RUSIJA

Post by Ali Kemal »

Opetja033 wrote:
Ali Kemal wrote: Ne voli je zbog bombardovanja, to je valjda normalno.
Kakav cinizam.
Pa sta onda Bosnjaci trebaju da kazu za vas? Vi se onda cudite sto vas Bosnjaci ne vole i sto ne zele nikakvo pomirenje sa svojim zakletim neprijateljima koji im ni dan danas ne zele dobro.
Zbog par bombica opravdava mrznju Srba prema Amerikancima a ovamo se pravi naivna mlada sto Bosnjaci nece da pruze ruku pomirenja cetnickom vojvodi i pickoustom, drzavi i narodu koji ih je genocidom desetkovao i koji ni dan danas ne pokazuje nimalo griznje savjesti zbog toga (dovoljno pogledati rezultate izbori i manjem entitetu i u Srbiji).
Cekaj malo odluci se generalno za kakve si principe. Da li mrziti bivseg neprijatelja ili preci preko svega i uspostaviti neke nove odnose.

Ja se inace ne cudim nicemu.
Kikibombona

#4744 Re: RUSIJA

Post by Kikibombona »

The 51st State wrote:[

jebali te kurdi, ovo je suludo razmisljanje osim ako nisi kurd.
A zbog cega je suludo?

Inace, sa Kurdima nemam nikakve veze, osim sto sam upoznao njih nekoliko...

Naveo sam primjer Palestinaca za ciju golgotu su Ameri jedni od glavnih krivaca?
Imas li na to sta reci?

Britanci, Francuzi i Amerikanci su nanijeli zla covjecanstvu kao malo ko... Rusi su stoka isto tako...

Povraca mi se na pricu o dobrim i losim velikim silama.

Opetja

Sisi je spasio Egipat. Spremalo im se veliko zlo. Al nije tema, necu o tome... Avatar Sisija sam stavio nakon zezancije sa Celijem. Nemam nista sa Sisijem, ne dijelimo iste vrijednosti, ma nista... Nq svu srecu, nemam politicke uzore, niti podrzavam ijednu svjetsku sili... Nabijem ih onako kolektivno.
Bosanski_kralj

#4745 Re: RUSIJA

Post by Bosanski_kralj »

Sad eto što Ameri fulaju u odnosu prema Palestincima, ne smijemo Ruse nazvati šupcima?

Da Bogda im NATO vojnici po glavama skakali, i njihove majke mrtve sinove brojale.
Opetja033

#4746 Re: RUSIJA

Post by Opetja033 »

Duboko vjerujem da ce doci do sukoba (makar hladnog) judeo-krscansko-islamske civilizacije sa Rusijom i Kinom, te njihovih satelita globalno. Na strani prvih naravno Japan i J. Koreja.
LBVIEW

#4747 Re: RUSIJA

Post by LBVIEW »

_BataZiv_0809 wrote:Nisi ti taj koji ce odredjivati u koji cu ja tor. Ali sa takvim kao ti, sigurno nisam u istom toru, makar mozda u necemu imali i isto misljenje i teznje ;-)
Svakako da ja necu to odredivati vec ti,samo nemoj damu pod bubrege da si u bosnjackom a ne
u serpskom,ovaj bosansko-rusofilskom. :D
Martinez_

#4748 Re: RUSIJA

Post by Martinez_ »

rajv0sa wrote:Genocidaše uče od starijeg brata kojemu je to već ustaljena praksa.

Boljševici muče poljskog vojnika
Izuzetan primer. Ja i ostali ex jugosi čitali o tome kod Andrića. Samo, nisu bili Rusi u glavnoj ulozi.
jao_situacije

#4749 Re: RUSIJA

Post by jao_situacije »

Opetja033 wrote:Duboko vjerujem da ce doci do sukoba (makar hladnog) judeo-krscansko-islamske civilizacije sa Rusijom i Kinom, te njihovih satelita globalno. Na strani prvih naravno Japan i J. Koreja.
mislim da se židovi neće miješati
dovoljan ih je broj i u rusiji :mrgreen:
TheMule

#4750 Re: RUSIJA

Post by TheMule »

Martinez_ wrote:
rajv0sa wrote:Genocidaše uče od starijeg brata kojemu je to već ustaljena praksa.

Boljševici muče poljskog vojnika
Izuzetan primer. Ja i ostali ex jugosi čitali o tome kod Andrića. Samo, nisu bili Rusi u glavnoj ulozi.
Ko je bio?
Egipcani i Francuzi?
Post Reply