Ali Kemal wrote:jefferson wrote:Opetja033 wrote:Da i na ovoj temi napomenem kako se dobro naserem u razvaljene zvalje Rusima, rusofilima i putincadi.
Rusija do sada Srbiji nije dala dolara nepovratnih grantova, nego je sve sa kamatom uracunala (doduse dali su im dva akumulatora za MIG-ove

).
Do sada je SAD Srbiji dala oko 650 miliona dolara nepovratnih sredstava.
Srbiaj i dalje bi jela Rusko govno sa kamatama.
To su slucajevi za psihijatrije a ne zaludjenost.
To bi bilo tako da SAD nije prvo malo bombardovala Srbiju. Ne mozes davati takve zakljucke, a preskakati takve stvari
Drugo, Rusija je velika sila, najveca drzava na svijetu cijeg se prirodnog bogatstva svijet ne moze odreci. Mislim moze, ali niko od toga ne bi imao koristi. Npr Bosna ne bi imala plin za grijanje, opet bi se morao loziti ugalj.
Zapad pravi veliku gresku sto od Rusije ne pravi partnera, umjesto sto pravi neprijatelja.
Koja je logika nastojanje da se unisti Rusija?
O cemu ti bolan pricas? Pa SAD su ulozile u BiH, HR i ostale drzave. Nije SAD ulozila u Srbiju zbog toga sto se osjecaju "krivi" jer su ih bombardovali.
Medjutim, cak recimo da ides tom logikom da eto SAD su njima "dali" 650 miliona jer kao bombardovali su ih, sta je sa Rusima? Gdje ta ruska pomoc? Rusi vazda pricaju kako su jebeni, nesto kokodacu, rusofili malo malo neki argument tipa: S-300, S-400, S-10000000, a vamo nikad od njih niko nikakvu pomoc ne dobi da se eto suprostavi tom "imperijalizmu." Koliko je ta Srbija zapala u corsokak (mislim nismo ni mi nista bolji sa svrsavanjem an Turke i Erdogana) je cinjenica da danas Srbija ima samo ejdan helikopter koji ima vitlo za izvlacenje, dok BIh ima 4-6. E sad, Srbiaj hoce evo da kupi nove helikoptere, par njih, i Rusija, bratska zemlja im pukne cijenu od 27 miliona dolara za jedan Mi-171, pare za koje mozes kupiti Pumu, BlackHawk na kojim nemas sate ogranicenja. Naravno, Vucic prije nekoliko sedmica kaze: Ruska ponuda je preskupa mi to necemo. Rusija ulozi veto na rezoluciju, i Srbija ne da ce kupiti helikoptere, nego ce komplet avijaciju obnoviti kod Rusa, po "bratskim" cijenama.