Dešavanja u Srbiji

sumirprimus

#47126 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by sumirprimus »

nije kataklizma, ali jeste haos kada policija bije po ulicama glavnog grada redom... :)
ko da smo to vec vidjeli?
nego sta ti mislis jel ovo priprema za zavrsetak pitanja kosovoa i da li je pickousti aca zapadni igrac?
Tomahawk11
Globalni moderator

#47127 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Tomahawk11 »

sumirprimus wrote: 09/07/2020 08:59 nije kataklizma, ali jeste haos kada policija bije po ulicama glavnog grada redom... :)
nego sta ti mislis jel ovo priprema za zavrsetak pitanja kosovoa i da li je pickousti aca zapadni igrac?
Pa mora nečiji biti...a ako bude igrao na dvije karte, onda mu se zna...
sumirprimus

#47128 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by sumirprimus »

pitam ovog duku, kakvo je njihovo vidjenje situVacije :D
costacurta

#47129 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by costacurta »

Duka Dizel II wrote: 09/07/2020 08:58
costacurta wrote: 09/07/2020 08:57
zavrzlama wrote: 09/07/2020 08:41 sve sto se desava u srbiji je smisljeno izrezirano u vucicevom stabu...huligani su vucicevi operativci koji su szs pretvorili u bandu i huligane,danas se isti operativci koriste da neredima posalju sliku i poruku zapadu" ne trazite da priznamo kosovo,jer ce biti haos"

vucic ima 100% vlast,ali je sebi obezbijedio da ulica brani kosovo i ruski uticaj...dobitna kombinacija ,hapaj lovu i podrsku od zapada,a srpzki narod proruski opredijeljen i kupuj vrijeme do po srbima momenta na geopolitickoj sceni kad ce vucic biti pravi vucic,onaj 100 muslimana za jednog srbina...the end.
Ono sinoć i noć prije je karakteristika i odlika navijača,
Njih je kupio i ima ih pod kontrolom i vrlo uspiješno odrađuju posao, ali šta će se desiti kad njima porastu apetiti, kad ih on više ne bude mogao i financirati i kontrolisati? Zasad koristi fondove međunarodne zajednice, a i njima je strpljenje pri kraju. Vakat je da se Srbija odluči, hoće li sa Evropom ili je uz Rusiju ili pak Kinu? On bi da koketira po uzoru na Tita, neće ni sa kim ali bi da koristi resurse svih. Moš tako al qurko, evo ti samo opomena da je vrijeme da se ova priča završi.
Nije mu lako.
Evropa je jasna, Putin je već izgubio strpljenje a Kinezi su popušili financijski sa ovom koronom tako da bi htjeli bilo šta, bilo kakav uticaj bilo gdje. Arapi su tu na stand by. Država više cvonjka nema viška ni za andola.
Ebeno
Još ću se i rasplakat :mrgreen:
Kataklizma Srbije i beznadje.
Samo to može biti. :)
Čuj, fondovi medjunarodne zajednice.
Dje ima to da se uzme?
Opšta bolnica u Novom Pazaru poslednjih godina dobila je značajne donacije ne samo Srbije.

Pre tri godine, ovde je otvoren savremeni Dijagnostički centar, koji su sa više od tri miliona evra finansirali Ujedinjeni Arapski Emirati.
Evropska unija namenjuje Srbiji 200 miliona evra godišnje, kaže za RSE Ana Ilić, konsultant i nekadašnja zamenica direktora i koordinator za EU fondove u Kancelariji vlade Srbije za evropske integracije. 
Nemoj da si Tošo
Tomahawk11
Globalni moderator

#47130 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Tomahawk11 »

Pa Hr će se koju milijardu zadužiti sad obzirom da su down. Mislim svi su down, ali ima onih koji to jedva čekaju.
MMF će raditi punom parom, Njemačka treba novu Grčku i tako to.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#47131 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by pici »

200 miliona ojra je malo... ovim nasim bace milijardu samo da se ne kolju... kako spiro sviro menja veru za veceru... allaha mi :mrgreen:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#47132 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by pici »

Tomahawk11 wrote: 09/07/2020 09:13 Pa Hr će se koju milijardu zadužiti sad obzirom da su down. Mislim svi su down, ali ima onih koji to jedva čekaju.
poslije korone nista nece biti isto... srbiji treba novi sponzor inace odose u hendek... kosovo il ekonomski krah... treceg nema...
General War

#47133 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by General War »

Tomahawk11 wrote: 09/07/2020 08:27
sumirprimus wrote: 09/07/2020 08:25 sve u vezi njih ne treba nas iznenadit.
pogotovu mogucnost preljevanja tenzija i sukoba. nizeg ili viseg intenziteta. plus desavanja u svijetu. ne treba zanemarit cinjenicu da se nekome karte mogu poklopit tako da mi oplacemo.
pogotov imajuc u vidu dosadasnje iskustvo..
daleko nam rat od kuce bio, ali mogucnost izbijanja sukoba radi previranja u srbiji ne treba iskljuciti.
Prošla su ta vremena. Sad se samo o sebi (Srbija) mogu zabaviti.
Ne kažem da nema želje, ali to su sad samo teoretske osnove.
N znam meni upravo suprotno, ta vremena su cak povovljnija nego devedesete.
sumirprimus

#47134 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by sumirprimus »

upravo. neki dan vucko vec poceo vojskom paradirat, veli sad su jaci od hrvata :D
mozda nisu ratne trube, al su ipak trube pocele svirat :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#47135 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Tomahawk11 »

General War wrote: 09/07/2020 09:19
sumirprimus wrote: 09/07/2020 08:25 sve u vezi njih ne treba nas iznenadit.
pogotovu mogucnost preljevanja tenzija i sukoba. nizeg ili viseg intenziteta. plus desavanja u svijetu. ne treba zanemarit cinjenicu da se nekome karte mogu poklopit tako da mi oplacemo.
pogotov imajuc u vidu dosadasnje iskustvo..
daleko nam rat od kuce bio, ali mogucnost izbijanja sukoba radi previranja u srbiji ne treba iskljuciti.
Morebit sam ja naivan.

A možda ste vi prepadnuti shodno bliskoj prošlosti.

Istina je obično negdje na sredini.
General War

#47136 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by General War »

pici wrote: 09/07/2020 09:17
Tomahawk11 wrote: 09/07/2020 09:13 Pa Hr će se koju milijardu zadužiti sad obzirom da su down. Mislim svi su down, ali ima onih koji to jedva čekaju.
poslije korone nista nece biti isto... srbiji treba novi sponzor inace odose u hendek... kosovo il ekonomski krah... treceg nema...
...ima treceg, pumpanje patriotizma kad nemas sta ponuditi....a to se obicno zavrsi sa puskom u ruci.
Tomahawk11
Globalni moderator

#47137 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Tomahawk11 »

sumirprimus wrote: 09/07/2020 09:20 upravo. neki dan vucko vec poceo vojskom paradirat, veli sad su jaci od hrvata :D
Meni to izgleda kao šuplja....blanks, ćorci.
sumirprimus

#47138 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by sumirprimus »

Tomahawk11 wrote: 09/07/2020 09:22
sumirprimus wrote: 09/07/2020 09:20 upravo. neki dan vucko vec poceo vojskom paradirat, veli sad su jaci od hrvata :D
meeeeh, gori si od kikija to ti je...
al bar ne drzis predavanja :D
General War

#47139 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by General War »

General War wrote: 09/07/2020 09:19

Morebit sam ja naivan.

A možda ste vi prepadnuti shodno bliskoj prošlosti.

Istina je obično negdje na sredini.
Ko mi? I na koju blisu proslost mislis?
Tomahawk11
Globalni moderator

#47140 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Tomahawk11 »

sumirprimus wrote: 09/07/2020 09:23
meeeeh, gori si od kikija to ti je...
al bar ne drzis predavanja :D
Ma kakav ja...uđem na politiku samo kad baš negdje gori :mrgreen:
General War wrote: 09/07/2020 09:24 Ko mi? I na koju blisu proslost mislis?
Pa ko god mi je odgovorio, smatra da postoji neka opasnost od rata.
To je ''mi'' na koje sam mislio.
Škobo Habu

#47141 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Škobo Habu »

Duka Dizel II wrote: 09/07/2020 08:58

Kataklizma Srbije i beznadje.
Samo to može biti. :)
Čuj, fondovi medjunarodne zajednice.
Dje ima to da se uzme?
Iste one sinošnje četnike, Noćne vukove, članove "Dveri", "Levijatana", "Obraza" i slične ekstermiste, Vučić je često znao transferirati u susjedna dvorišta kako bi oni demonstrirali srpsku nadmoć.

Mi smo taj problem imali sa vehabijama i sličnim ekstremistima. Baš kao i kod selefija, tako i u Srbiji postoji gomila grupacija koju podupiru ruska pravoslavna braća i koriste ih za svoje političke ciljeve. Za to vrijeme je Vučić pjenio o islamskom ekstermizmu i povampirenim ustašama, dok mu je četnička ordija služila za unutrašnju koheziju.

Sada mu ništa nije ostalo osim da optužuje "unutrašnji i vanjski faktor".
Last edited by Škobo Habu on 09/07/2020 09:26, edited 2 times in total.
Duka Dizel II

#47142 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Duka Dizel II »

sumirprimus wrote: 09/07/2020 08:59 nije kataklizma, ali jeste haos kada policija bije po ulicama glavnog grada redom... :)
Ne znam čiji je pickousti igrač. Svačiji pomalo i po potrebi.

Ovo što se dešava ovih par dana nema nikakve veze ni sa Rusima, ni sa Kosovom, ni sa Kinezima...niti su u pitanju nekakve zavese, niti postoje nekakvi skriveni motivi i šta znam sve šta ovdašnji vrsni stručnjaci analiziraju.

Mnogo naroda u Srbiji, pogotovo mladjeg sveta ne voli Vučića, njegovu partiju i način vladanja.
Ne dovoljno mnogo, ali taman toliko da se skupi neka masa na ulici.

Nijedna vlast u Srbiji od Miloševića nije bila poštedjena sličnih uličnih nemira. Ali baš nijedna.
I Vučić je nekad dobijao batine na ulici od žandarmerije.

U suštini je dobro da se narod malo izduva i iskaže nezadovoljstvo. A policija je tu da bije ako se pretera.
To smo gledali i u Americi i Francuskoj

Ja ne znam u kom vi svetu živite. Vidite li vi šta se dešava.
Ovo sa koronom je nešto sa čim se savremeni svet još nije suočio. Mi posledice ne možemo još ni da zamislimo.
Niko ne zna kakva nas jesen čeka u vezi korone, a pogotovo u vezi ekonomije.

A vi ovde o Rusima, Kinezima, NATO, Kosovu...i geopolitičkim igrama, kao da se ništa drugo u svetu ne dešava i svet nema drugih jada do balkanskih vukojebina.
sumirprimus

#47143 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by sumirprimus »

ima ima ,al ostale se ne ticu toliko nas koliko stanje kod vas :D
a malo je prenaivno mislit da nema veze sa pitanjem kosova, odnosa sa rusijom i eu... :D
uostalom oni na prvoj crti i prigovaraju vucicu da ce prodati kosovo :D
a on optuzuje proruske snage .. :D
Last edited by sumirprimus on 09/07/2020 09:30, edited 1 time in total.
Škobo Habu

#47144 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Škobo Habu »

Duka Dizel II wrote: 09/07/2020 09:26

Ovo što se dešava ovih par dana nema nikakve veze ni sa Rusima, ni sa Kosovom, ni sa Kinezima...niti su u pitanju nekakve zavese, niti postoje nekakvi skriveni motivi i šta znam sve šta ovdašnji vrsni stručnjaci analiziraju.
:lol:
costacurta

#47145 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by costacurta »

pici wrote: 09/07/2020 09:14 200 miliona ojra je malo... ovim nasim bace milijardu samo da se ne kolju... kako spiro sviro menja veru za veceru... allaha mi :mrgreen:
200M je samo iz IPA fondova.
I to je znak da nešto ne valja. Nama daju za koronu 300M eura, CG, MK, Kosovu daju, samo njima ni centa.
Ali je fol što se to sve prikazuje kao ulaganja države, svi tako rade.
Tomahawk11
Globalni moderator

#47146 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Tomahawk11 »

Duka Dizel II wrote: 09/07/2020 09:26
Ne znam čiji je pickousti igrač. Svačiji pomalo i po potrebi.

Mnogo naroda u Srbiji, pogotovo mladjeg sveta ne voli Vučića, njegovu partiju i način vladanja.
Ne dovoljno mnogo, ali taman toliko da se skupi neka masa na ulici.

Nijedna vlast u Srbiji od Miloševića nije bila poštedjena sličnih uličnih nemira. Ali baš nijedna.
I Vučić je nekad dobijao batine na ulici od žandarmerije.

U suštini je dobro da se narod malo izduva i iskaže nezadovoljstvo. A policija je tu da bije ako se pretera.
To smo gledali i u Americi i Francuskoj

Ja ne znam u kom vi svetu živite. Vidite li vi šta se dešava.
Ovo sa koronom je nešto sa čim se savremeni svet još nije suočio. Mi posledice ne možemo još ni da zamislimo.
Niko ne zna kakva nas jesen čeka u vezi korone, a pogotovo u vezi ekonomije.

A vi ovde o Rusima, Kinezima, NATO, Kosovu...i geopolitičkim igrama, kao da se ništa drugo u svetu ne dešava i svet nema drugih jada do balkanskih vukojebina.
Pa jesu li protesti zbog korone ili tih Kineza, Kosova...nečeg trećeg?

Ma zadužiće se Vučić koliko god bude trebalo. Bar to nije problem.
Duka Dizel II

#47147 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Duka Dizel II »

Škobo Habu wrote: 09/07/2020 09:25

Iste one sinošnje četnike, Noćne vukove, članove "Dveri", "Levijatana", "Obraza" i slične ekstermiste, Vučić je često znao transferirati u susjedna dvorišta kako bi oni demonstrirali srpsku nadmoć.

Mi smo taj problem imali sa vehabijama i sličnim ekstremistima. Baš kao i kod selefija, tako i u Srbiji postoji gomila grupacija koju podupiru ruska pravoslavna braća i koriste ih za svoje političke ciljeve. Za to vrijeme je Vulčić pjenio o islamskom ekstermizmu i povampirenim ustašama, dok mu je četnička ordija služila za unutrašnju koheziju.

Sada mu ništa nije ostalo osim da optužuje "unutrašnji i vanjski faktor".
Jel ti stvarno veruješ u ovo što pišeš?

Ne postoje nikakve iole značajne grupacije u Srbiji, koje nisu pod Vučićevom kontrolom.
Kakav Levijatan? Kakav Obraz?
sumirprimus

#47148 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by sumirprimus »

ono ko najvise strepi u ovom haosu su ovi u rs.u i crnoj gori...
i treba.
cyprus

#47149 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by cyprus »

Kikibombona wrote: 08/07/2020 20:03
cyprus wrote: 08/07/2020 19:56
Kikibombona wrote: 08/07/2020 19:39 Za razliku od juce, proteste vode opozicioni lideri...
Znači, propadoše...
U Novom Sadu izbila svadja izmedju lijevih i desnih oko toga ko ce voditi proteste
Desno orijentisani demonstranati su došli sa zastavom Kosova, dok "levi" nose transparent "ko tebe pendrekom ti njega revolucijom", prenosi portal.
...

Trifunovicu razbijena glava a demonstranti su upravo napali i Djilasa. Juce je napadnut Jeremić. Demonstranti ocigledno ne zele opozicione lidere.
Treba biti realan - Srbi imaju vlast kakvu zaslužuju, i cisdrinski i transdrinski... Vučić je maksimum dobrog što im se može desiti, koliko god njegova vladavina nadrealna bila...
Banksy

#47150 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Banksy »

last mohicans wrote: 08/07/2020 22:11
Banksy wrote: 08/07/2020 22:08
omar little wrote: 08/07/2020 21:25 isto utakmicu da komentirate :D
Dočekali smo i to, da se o sebi zabave,

Sad samo kokice :thumbup:
Od Nato bombardovanja nisam ovako ushicen bio. Samo da potraje.
Potrajaće sigruno, dok ne završe Kosovo, pa zaliječe rane, pa reset društva, pa demokratska vlast, pa vraćanje u normalu, itd. Stoljeće, najmanje.
Nažalost, na neki način, spojili su nam posude, pa dok ne bude mira tamo, neće ni ovdje. Pogotovo kako se naša vlast (Bakir i SDA) spojila s njihovom, na tragu zagrljaja Erdogana i Putina, pa umjesto da se okrećemo Evropi i zapadnoj civilizaciji, mi se grlimo s Vučićem i dozvoljavamo da nas vuku prema zaostalom, retrogradnom i nemirnom istoku.
Nažalost, perspektiva je do daljnjeg zamrznuto Kosovo.
Sad je pitanje kako bar ovdje skinuti SDA, da se skinu njihovi bliskoistočno-ruski koncepti, ne bi li se neka nova vlast okrenula zapadu i modernom svijetu. Daj bože.
Post Reply