ko da smo to vec vidjeli?
nego sta ti mislis jel ovo priprema za zavrsetak pitanja kosovoa i da li je pickousti aca zapadni igrac?
Pa mora nečiji biti...a ako bude igrao na dvije karte, onda mu se zna...sumirprimus wrote: ↑09/07/2020 08:59 nije kataklizma, ali jeste haos kada policija bije po ulicama glavnog grada redom...
nego sta ti mislis jel ovo priprema za zavrsetak pitanja kosovoa i da li je pickousti aca zapadni igrac?
Duka Dizel II wrote: ↑09/07/2020 08:58Kataklizma Srbije i beznadje.costacurta wrote: ↑09/07/2020 08:57Ono sinoć i noć prije je karakteristika i odlika navijača,zavrzlama wrote: ↑09/07/2020 08:41 sve sto se desava u srbiji je smisljeno izrezirano u vucicevom stabu...huligani su vucicevi operativci koji su szs pretvorili u bandu i huligane,danas se isti operativci koriste da neredima posalju sliku i poruku zapadu" ne trazite da priznamo kosovo,jer ce biti haos"
vucic ima 100% vlast,ali je sebi obezbijedio da ulica brani kosovo i ruski uticaj...dobitna kombinacija ,hapaj lovu i podrsku od zapada,a srpzki narod proruski opredijeljen i kupuj vrijeme do po srbima momenta na geopolitickoj sceni kad ce vucic biti pravi vucic,onaj 100 muslimana za jednog srbina...the end.
Njih je kupio i ima ih pod kontrolom i vrlo uspiješno odrađuju posao, ali šta će se desiti kad njima porastu apetiti, kad ih on više ne bude mogao i financirati i kontrolisati? Zasad koristi fondove međunarodne zajednice, a i njima je strpljenje pri kraju. Vakat je da se Srbija odluči, hoće li sa Evropom ili je uz Rusiju ili pak Kinu? On bi da koketira po uzoru na Tita, neće ni sa kim ali bi da koristi resurse svih. Moš tako al qurko, evo ti samo opomena da je vrijeme da se ova priča završi.
Nije mu lako.
Evropa je jasna, Putin je već izgubio strpljenje a Kinezi su popušili financijski sa ovom koronom tako da bi htjeli bilo šta, bilo kakav uticaj bilo gdje. Arapi su tu na stand by. Država više cvonjka nema viška ni za andola.
Ebeno
Još ću se i rasplakat![]()
Samo to može biti.
Čuj, fondovi medjunarodne zajednice.
Dje ima to da se uzme?
Opšta bolnica u Novom Pazaru poslednjih godina dobila je značajne donacije ne samo Srbije.
Pre tri godine, ovde je otvoren savremeni Dijagnostički centar, koji su sa više od tri miliona evra finansirali Ujedinjeni Arapski Emirati.
Nemoj da si TošoEvropska unija namenjuje Srbiji 200 miliona evra godišnje, kaže za RSE Ana Ilić, konsultant i nekadašnja zamenica direktora i koordinator za EU fondove u Kancelariji vlade Srbije za evropske integracije.
poslije korone nista nece biti isto... srbiji treba novi sponzor inace odose u hendek... kosovo il ekonomski krah... treceg nema...Tomahawk11 wrote: ↑09/07/2020 09:13 Pa Hr će se koju milijardu zadužiti sad obzirom da su down. Mislim svi su down, ali ima onih koji to jedva čekaju.
MMF će raditi punom parom, Njemačka treba novu Grčku i tako to.
N znam meni upravo suprotno, ta vremena su cak povovljnija nego devedesete.Tomahawk11 wrote: ↑09/07/2020 08:27Prošla su ta vremena. Sad se samo o sebi (Srbija) mogu zabaviti.sumirprimus wrote: ↑09/07/2020 08:25 sve u vezi njih ne treba nas iznenadit.
pogotovu mogucnost preljevanja tenzija i sukoba. nizeg ili viseg intenziteta. plus desavanja u svijetu. ne treba zanemarit cinjenicu da se nekome karte mogu poklopit tako da mi oplacemo.
pogotov imajuc u vidu dosadasnje iskustvo..
daleko nam rat od kuce bio, ali mogucnost izbijanja sukoba radi previranja u srbiji ne treba iskljuciti.
Ne kažem da nema želje, ali to su sad samo teoretske osnove.
Morebit sam ja naivan.General War wrote: ↑09/07/2020 09:19N znam meni upravo suprotno, ta vremena su cak povovljnija nego devedesete.Tomahawk11 wrote: ↑09/07/2020 08:27Prošla su ta vremena. Sad se samo o sebi (Srbija) mogu zabaviti.sumirprimus wrote: ↑09/07/2020 08:25 sve u vezi njih ne treba nas iznenadit.
pogotovu mogucnost preljevanja tenzija i sukoba. nizeg ili viseg intenziteta. plus desavanja u svijetu. ne treba zanemarit cinjenicu da se nekome karte mogu poklopit tako da mi oplacemo.
pogotov imajuc u vidu dosadasnje iskustvo..
daleko nam rat od kuce bio, ali mogucnost izbijanja sukoba radi previranja u srbiji ne treba iskljuciti.
...ima treceg, pumpanje patriotizma kad nemas sta ponuditi....a to se obicno zavrsi sa puskom u ruci.pici wrote: ↑09/07/2020 09:17poslije korone nista nece biti isto... srbiji treba novi sponzor inace odose u hendek... kosovo il ekonomski krah... treceg nema...Tomahawk11 wrote: ↑09/07/2020 09:13 Pa Hr će se koju milijardu zadužiti sad obzirom da su down. Mislim svi su down, ali ima onih koji to jedva čekaju.
MMF će raditi punom parom, Njemačka treba novu Grčku i tako to.
Meni to izgleda kao šuplja....blanks, ćorci.sumirprimus wrote: ↑09/07/2020 09:20 upravo. neki dan vucko vec poceo vojskom paradirat, veli sad su jaci od hrvata
mozda nisu ratne trube, al su ipak trube pocele svirat![]()
meeeeh, gori si od kikija to ti je...Tomahawk11 wrote: ↑09/07/2020 09:22Meni to izgleda kao šuplja....blanks, ćorci.sumirprimus wrote: ↑09/07/2020 09:20 upravo. neki dan vucko vec poceo vojskom paradirat, veli sad su jaci od hrvata
Ko mi? I na koju blisu proslost mislis?Tomahawk11 wrote: ↑09/07/2020 09:22Morebit sam ja naivan.General War wrote: ↑09/07/2020 09:19N znam meni upravo suprotno, ta vremena su cak povovljnija nego devedesete.Tomahawk11 wrote: ↑09/07/2020 08:27
Prošla su ta vremena. Sad se samo o sebi (Srbija) mogu zabaviti.
A možda ste vi prepadnuti shodno bliskoj prošlosti.
Istina je obično negdje na sredini.
Ma kakav ja...uđem na politiku samo kad baš negdje gorisumirprimus wrote: ↑09/07/2020 09:23meeeeh, gori si od kikija to ti je...Tomahawk11 wrote: ↑09/07/2020 09:22Meni to izgleda kao šuplja....blanks, ćorci.sumirprimus wrote: ↑09/07/2020 09:20 upravo. neki dan vucko vec poceo vojskom paradirat, veli sad su jaci od hrvata
al bar ne drzis predavanja![]()
Pa ko god mi je odgovorio, smatra da postoji neka opasnost od rata.
Iste one sinošnje četnike, Noćne vukove, članove "Dveri", "Levijatana", "Obraza" i slične ekstermiste, Vučić je često znao transferirati u susjedna dvorišta kako bi oni demonstrirali srpsku nadmoć.Duka Dizel II wrote: ↑09/07/2020 08:58
Kataklizma Srbije i beznadje.
Samo to može biti.
Čuj, fondovi medjunarodne zajednice.
Dje ima to da se uzme?
Ne znam čiji je pickousti igrač. Svačiji pomalo i po potrebi.sumirprimus wrote: ↑09/07/2020 08:59 nije kataklizma, ali jeste haos kada policija bije po ulicama glavnog grada redom...
Duka Dizel II wrote: ↑09/07/2020 09:26
Ovo što se dešava ovih par dana nema nikakve veze ni sa Rusima, ni sa Kosovom, ni sa Kinezima...niti su u pitanju nekakve zavese, niti postoje nekakvi skriveni motivi i šta znam sve šta ovdašnji vrsni stručnjaci analiziraju.
200M je samo iz IPA fondova.
Pa jesu li protesti zbog korone ili tih Kineza, Kosova...nečeg trećeg?Duka Dizel II wrote: ↑09/07/2020 09:26Ne znam čiji je pickousti igrač. Svačiji pomalo i po potrebi.sumirprimus wrote: ↑09/07/2020 08:59 nije kataklizma, ali jeste haos kada policija bije po ulicama glavnog grada redom...
Ovo što se dešava ovih par dana nema nikakve veze ni sa Rusima, ni sa Kosovom, ni sa Kinezima...niti su u pitanju nekakve zavese, niti postoje nekakvi skriveni motivi i šta znam sve šta ovdašnji vrsni stručnjaci analiziraju.
Mnogo naroda u Srbiji, pogotovo mladjeg sveta ne voli Vučića, njegovu partiju i način vladanja.
Ne dovoljno mnogo, ali taman toliko da se skupi neka masa na ulici.
Nijedna vlast u Srbiji od Miloševića nije bila poštedjena sličnih uličnih nemira. Ali baš nijedna.
I Vučić je nekad dobijao batine na ulici od žandarmerije.
U suštini je dobro da se narod malo izduva i iskaže nezadovoljstvo. A policija je tu da bije ako se pretera.
To smo gledali i u Americi i Francuskoj
Ja ne znam u kom vi svetu živite. Vidite li vi šta se dešava.
Ovo sa koronom je nešto sa čim se savremeni svet još nije suočio. Mi posledice ne možemo još ni da zamislimo.
Niko ne zna kakva nas jesen čeka u vezi korone, a pogotovo u vezi ekonomije.
A vi ovde o Rusima, Kinezima, NATO, Kosovu...i geopolitičkim igrama, kao da se ništa drugo u svetu ne dešava i svet nema drugih jada do balkanskih vukojebina.
Jel ti stvarno veruješ u ovo što pišeš?Škobo Habu wrote: ↑09/07/2020 09:25
Iste one sinošnje četnike, Noćne vukove, članove "Dveri", "Levijatana", "Obraza" i slične ekstermiste, Vučić je često znao transferirati u susjedna dvorišta kako bi oni demonstrirali srpsku nadmoć.
Mi smo taj problem imali sa vehabijama i sličnim ekstremistima. Baš kao i kod selefija, tako i u Srbiji postoji gomila grupacija koju podupiru ruska pravoslavna braća i koriste ih za svoje političke ciljeve. Za to vrijeme je Vulčić pjenio o islamskom ekstermizmu i povampirenim ustašama, dok mu je četnička ordija služila za unutrašnju koheziju.
Sada mu ništa nije ostalo osim da optužuje "unutrašnji i vanjski faktor".
Treba biti realan - Srbi imaju vlast kakvu zaslužuju, i cisdrinski i transdrinski... Vučić je maksimum dobrog što im se može desiti, koliko god njegova vladavina nadrealna bila...Kikibombona wrote: ↑08/07/2020 20:03U Novom Sadu izbila svadja izmedju lijevih i desnih oko toga ko ce voditi proteste
...Desno orijentisani demonstranati su došli sa zastavom Kosova, dok "levi" nose transparent "ko tebe pendrekom ti njega revolucijom", prenosi portal.
Trifunovicu razbijena glava a demonstranti su upravo napali i Djilasa. Juce je napadnut Jeremić. Demonstranti ocigledno ne zele opozicione lidere.
Potrajaće sigruno, dok ne završe Kosovo, pa zaliječe rane, pa reset društva, pa demokratska vlast, pa vraćanje u normalu, itd. Stoljeće, najmanje.last mohicans wrote: ↑08/07/2020 22:11Od Nato bombardovanja nisam ovako ushicen bio. Samo da potraje.