Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Roccohljup

#47076 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Roccohljup »

Patton44 wrote: 05/12/2020 20:09
JoseMujica wrote: 05/12/2020 19:50 Image

sastanak Četvorke :evil:
:pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
Hadžibajra vodi zapisnik :D
sumirprimus

#47077 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sumirprimus »

moram zamjerit prije svega pickast odnos ns, i lokalnih clanova spram predstojecih promjena u kantonalnim vladama.
sramota brate, mooda su tolika kolika su, nece nova izrast.
:palacdole
VladaFBiH

#47078 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VladaFBiH »

tutku wrote: 07/12/2020 10:15
izvrsni direktor wrote: 05/12/2020 16:47
Edin Forto će ponovo biti premijer Kantona Sarajevo
Gdje su oni sto imaju insajdere direktno sa pregovora sto izrazavase zabrinutost kako je nip potpuno pokrio ljevicu :-) :-) pa cak i imadose insajderske informacije ko ce biti novi premier i rekose da odnosi unutar cetvprke nisu dpbri :-)
Hajde da sacekamo i vidimo koliko ce ministarstava dobiti NiP (ja kazem ne ispod 6, moguce 7). Pored toga, Forto nece moci nista bez saglasnosti NiP i Dine. Da se razumijemo, moja teza nikad nije bila NiP je poklopio ljevicu, vec da NiP ima i najveci legitimitet da vodi procese.

Odnosi unutar cetvorke, barem s moje strane, nikada nisu ocijenjeni kao losi, vec da u nekim strankama - citaj NS postoje ljudi na visokim pozicijama koji ne gledaju previse blagonaklono ka Dini i NiP-u.
možda zato NS i prođe tako kako prođe jer su se ti isti odrekli jednog Dennisa Gratza a i još mnogih sličnih njemu...
tutku

#47079 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by tutku »

VladaFBiH wrote: 07/12/2020 11:07

Gdje su oni sto imaju insajdere direktno sa pregovora sto izrazavase zabrinutost kako je nip potpuno pokrio ljevicu :-) :-) pa cak i imadose insajderske informacije ko ce biti novi premier i rekose da odnosi unutar cetvprke nisu dpbri :-)
Hajde da sacekamo i vidimo koliko ce ministarstava dobiti NiP (ja kazem ne ispod 6, moguce 7). Pored toga, Forto nece moci nista bez saglasnosti NiP i Dine. Da se razumijemo, moja teza nikad nije bila NiP je poklopio ljevicu, vec da NiP ima i najveci legitimitet da vodi procese.

Odnosi unutar cetvorke, barem s moje strane, nikada nisu ocijenjeni kao losi, vec da u nekim strankama - citaj NS postoje ljudi na visokim pozicijama koji ne gledaju previse blagonaklono ka Dini i NiP-u.
možda zato NS i prođe tako kako prođe jer su se ti isti odrekli jednog Dennisa Gratza a i još mnogih sličnih njemu...
suti, ne smijes to ovdje spomenuti, sad ce te razapeti da si zelena ljevica i sda igrac.
zippoo87

#47080 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

Edin Forto će ponovo biti premijer Kantona Sarajevo

opet povlacis ovaj spin...malo je reci da si jadan
pa jesam li ti ja (a i jos jedan) par stranica unazad pobio te tvoje tvrdnje koje ti spinujes a ti opet po svojim lazima nastavljas
jadno,jadno,jadno,prejadno druze
tutku

#47081 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by tutku »

zippoo87 wrote: 07/12/2020 12:57

pa jesam li ti ja (a i jos jedan) par stranica unazad pobio te tvoje tvrdnje koje ti spinujes a ti opet po svojim lazima nastavljas
Ti si uvjerenja da si pobio, postujem. Pripazi na rjecnik u svakom slucaju.
zippoo87

#47082 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

tutku wrote: 07/12/2020 13:31

evo opet cu ti postaviti post u kojem te pobijamo a ti nam pokazi da si upravu
tamo sam te i oznacio da odgovoris ali si naravno preskocio pitanje ...tipicno za spinera
evo post ponovo pa objasni nam
zippoo87 wrote: 23/11/2020 16:46 @tutku
hajde pojasni ovaj post
tutku wrote: 23/11/2020 14:24
joint union wrote: 23/11/2020 14:16 Ja koliko sam je shvatio, zena je rekla da NS nece ulaziti u vlade (bilo kakve, ne konkretno vladu KS), samo zbog jednog ministarskog mjesta, tj nece da budu u vladama samo kozmeticki, vec hoce i da rade i imaju nekog uticaja, tj kormilare.
Sto se vlade KS tice, rekla je da bi voljela da ta vlada nikad nije ni pala, sto valjda implicira da je zadovoljna i vladom i partnerima u njoj.
Ne znam, mozda ja nisam dobro skonto...

da tako je. medjutim ona javno potencira kormilarenje vlade ks od strane ns, a znamo da nije korektno ni osnovano da ns opet ima mandatara.
druze,moram se ukljuciti...ti ocito ne vidis dobro ono sto citas
eto gore ti je franjo boldirao da je se pitanje odnosilo na ucesce u vlasti 2022. a ne 2020...
a ti si to razumio kao da se odnosi na formiranje vlade KS i evo tri dana mlatis o tome a sve si pogresno procitao pa onda na osnovu toga i sve ovo ostalo

procitaj jos jednom franjin post gdje citira izjavu i gdje ti je boldirao godinu o kojoj se prica
ti si ono bas promasio cijeli fudbal :D

edit:
evo cijeli post cu postaviti
kluz franjo wrote: 23/11/2020 14:16 S obzirom da kolega tutku izbjegava konkretne činjenice, evo ga puni odgovor S. Ćudić 16.10. na pitanje voditelja N1 o predviđanjima za 2022. godinu:

Novinar:
Zagovarate optimizam, ne želite biti u koaliciji sa nacionalističkim strankama, ali se vidite u vlasti 2022. godine. Je li to realno očekivanje?
Ćudić:
"Pazite, ono što smo mi rekli je da ne želimo biti dio kozmetičkih koalicija, koje nisu programske i u kojima NS nema mogućnost dakle ozbiljne promjene i nametanja vlastitog programa. Tamo gdje će NS imati jednog ministra ili ministricu i statirati nije ni po kakvu cijenu ili ucjenu nešto u čemu će NS učestvovati. Ali tamo gdje ostvarimo mogućnost da učestvujemo na način na koji vodimo kormilo - kao što je radila vlada KS, bez obzira na ideološke razlike, uspjela je usmjeriti na način koji je neupitno progresivan. To ćemo i raditi i u državi 2022. godine."

http://ba.n1info.com/Vijesti/a479208/Cu ... iciji.html (19:40min)
tutku

#47083 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by tutku »

zippoo87 wrote: 07/12/2020 13:49
tutku wrote: 07/12/2020 13:31
evo opet cu ti postaviti post u kojem te pobijamo a ti nam pokazi da si upravu
tamo sam te i oznacio da odgovoris ali si naravno preskocio pitanje ...tipicno za spinera
evo post ponovo pa objasni nam
zippoo87 wrote: 23/11/2020 16:46 @tutku
hajde pojasni ovaj post
tutku wrote: 23/11/2020 14:24

da tako je. medjutim ona javno potencira kormilarenje vlade ks od strane ns, a znamo da nije korektno ni osnovano da ns opet ima mandatara.
druze,moram se ukljuciti...ti ocito ne vidis dobro ono sto citas
eto gore ti je franjo boldirao da je se pitanje odnosilo na ucesce u vlasti 2022. a ne 2020...
a ti si to razumio kao da se odnosi na formiranje vlade KS i evo tri dana mlatis o tome a sve si pogresno procitao pa onda na osnovu toga i sve ovo ostalo

procitaj jos jednom franjin post gdje citira izjavu i gdje ti je boldirao godinu o kojoj se prica
ti si ono bas promasio cijeli fudbal :D

edit:
evo cijeli post cu postaviti
kluz franjo wrote: 23/11/2020 14:16 S obzirom da kolega tutku izbjegava konkretne činjenice, evo ga puni odgovor S. Ćudić 16.10. na pitanje voditelja N1 o predviđanjima za 2022. godinu:

Novinar:
Zagovarate optimizam, ne želite biti u koaliciji sa nacionalističkim strankama, ali se vidite u vlasti 2022. godine. Je li to realno očekivanje?
Ćudić:
"Pazite, ono što smo mi rekli je da ne želimo biti dio kozmetičkih koalicija, koje nisu programske i u kojima NS nema mogućnost dakle ozbiljne promjene i nametanja vlastitog programa. Tamo gdje će NS imati jednog ministra ili ministricu i statirati nije ni po kakvu cijenu ili ucjenu nešto u čemu će NS učestvovati. Ali tamo gdje ostvarimo mogućnost da učestvujemo na način na koji vodimo kormilo - kao što je radila vlada KS, bez obzira na ideološke razlike, uspjela je usmjeriti na način koji je neupitno progresivan. To ćemo i raditi i u državi 2022. godine."

http://ba.n1info.com/Vijesti/a479208/Cu ... iciji.html (19:40min)
Ponovicu receno. U intervjuu je vec napisano pitanje od strane novinara, tice se odnosa NS i koalicije s nacionalnim strankama, nebitno dal u kontektstu 2018-20-22. Ozbiljna politicarka kakva je Sabina takve stavove ne mijenja od kampanje do kampanje. U takvom odgovoru i kontekstu ona istice da NS nece biti dio vlasti gdje ce na osnovu 1 ministra statirati, vec tamo gdje ce kormilariti.

Tebi i slicnima to nista ne govori, ne zelis, prije nego li ne znas, citati izmedju redova politicke poruke.
zippoo87

#47084 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

Znaci trebamo vise vjerovati tvojim insinuacijama nego Sabininim rijecima...evo citam izmedju redova
OK
tutku

#47085 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by tutku »

zippoo87 wrote: 07/12/2020 15:17 Znaci trebamo vise vjerovati tvojim insinuacijama nego Sabininim rijecima...evo citam izmedju redova
OK
Mozes ti to i bolje procitati izmedju redova.
sumirprimus

#47086 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sumirprimus »

vi se definitivno u tuzlanskom kantonu morate vec jednom o0dlucit.
hocete li ici u obaranje sda ili sa svojom neutralnosti pruzati im podrsku?
ono jel moguce da toliko nemate petlje bar se jasno i glasno odredit? ili ili
putokaz1

#47087 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

sumirprimus wrote: 09/12/2020 14:17 vi se definitivno u tuzlanskom kantonu morate vec jednom o0dlucit.
SDA=PDA tako da tu nema neutralnosti ,odlazak s PDA je anstavak vlasti SDA
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#47088 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JoseMujica »

pa neka obore SDA vladu i podrže novu bez ulaska u nju
putokaz1

#47089 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

JoseMujica wrote: 10/12/2020 20:38 pa neka obore SDA vladu i podrže novu bez ulaska u nju
Teško je to SBB se koleba a za obaranje Vlade SDA treba 6 ruku PDA zvane SDA
Glasači NS i SDP TK su protiv bilo koej saradnje SDP/NS sa SDA(SDA+PDA)
sumirprimus

#47090 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sumirprimus »

fino sam pitao da li to znaci da definitivno iz ns.a nemaju petlje jasno i glasno se odrediti, ako je cilj prvobitne cetvorke iz sarajeva izbaciti sda sa vlasti?
ns ukoliko ne podrzi obaranje sda u tk, to znaci da podrzavaju njihov ostanak jasno ko dan, i zato ne zele ni da se oglase?
kao sto je evidentno ismijavanje tuzlanskih ns clanova podrsci bh bloku mostara , a kojeg su i sami clanovi.
sizofrena istuacija. rekli bi iskakanje iz sina a ne skretanje sa kolosijeka?
sumirprimus

#47091 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sumirprimus »

nemogucnost sagledavanja sire slike, i konstantno valjanje u blatu lokalne politike i odnosa je frapantna u tuzli.
znaci pravo pizdast potez. zeleci smijeniti imamovica a niste uspjeli, dodvorili ste se sdaovim jurisnicima. kao sto im se sada dodvoravate ismijavanjem ovih aktivnosti u vezi izbora u mostaru i bh bloka a kome i sami pripadate.a kako vam je prosla ta poltika u tz najbolji pokazatelj je broj glasova. helou?tko je upalio mrak?
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#47092 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JoseMujica »

putokaz1 wrote: 10/12/2020 21:11
JoseMujica wrote: 10/12/2020 20:38 pa neka obore SDA vladu i podrže novu bez ulaska u nju
Teško je to SBB se koleba a za obaranje Vlade SDA treba 6 ruku PDA zvane SDA
Glasači NS i SDP TK su protiv bilo koej saradnje SDP/NS sa SDA(SDA+PDA)
čuj SBB se koleba :lol: :lol: :lol: :lol:

sudeći po pjesmama koje pjeva hAvaz, za čiju se naklonost SBB uveliko bori, čekaju poziv plaknuti i naparfemisani u sexy rublju i raširenih nogu

SDP i NS bi uveli SBB i u Sarajevu da protiv nisu bili Hadžibajrić i Nikšić

Osim NS i novog PzP, sve ostale sranke su derivati/otpaci ili SDA ili SDP pa mi nije jasno kako im je PDA=SDA a NiP nije :roll:

pretpostavljam da je u pitanju neki lokalni personalni clash
sumirprimus

#47093 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sumirprimus »

bogme po pricama u brijacnici ne koleba se sbb, nego clanovi ns.a :zzzz:
Patton44

#47094 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Patton44 »

Tuzlanska je A-NS i njom vladaju deda i unuk.
Sarajevska je K-NS i njom sad upravlja kifla.
Dje je NS niko nezna.
joint union

#47095 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by joint union »

Patton44 wrote: 11/12/2020 09:38 Tuzlanska je A-NS i njom vladaju deda i unuk.
Sarajevska je K-NS i njom sad upravlja kifla.
Dje je NS niko nezna.
Samo jadan Bake nicim ne upravlja :sad:
Dr Arsla

#47096 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Dr Arsla »

putokaz1 wrote: 10/12/2020 19:59
sumirprimus wrote: 09/12/2020 14:17 vi se definitivno u tuzlanskom kantonu morate vec jednom o0dlucit.
SDA=PDA tako da tu nema neutralnosti ,odlazak s PDA je anstavak vlasti SDA
A jel onda nip=sda ili szbih=sda ?
Dr Arsla

#47097 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Dr Arsla »

sumirprimus wrote: 11/12/2020 09:19 bogme po pricama u brijacnici ne koleba se sbb, nego clanovi ns.a :zzzz:
Upravo tako. Sbb je čvrst u namjeri da obori sda. Problem je u Ns tj odnos između Karadžina i Berbića tj. Bešlagića. Zvjezdan nikako ne može da prekabuli da je pao kao nosilac i nije ušao u vijeće jer ga je Selim tj. njegov unuk Omer pobjedio za 14 glasova
sumirprimus

#47098 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sumirprimus »

tu je ta prica, s tim da ovi iz sda i sd valjda ocekuju od selima da povuce potpis.
sumirprimus

#47099 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sumirprimus »

licni odnosi i netrpeljivosti na relaciji clanova ns izmedju sebe, kao i izmedju sdp i ns jbu sojke :D
mislim da bi ovo trebao biti posao vrhova stranaka da zaustave te nepotrebne sukobe i da ih vrate u pravi kolosijek, koalicije cetvorke i koncentracije za izbore 2022...
sumirprimus

#47100 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sumirprimus »

zato samo i pitao ima li iko iz ns.a petlju da se konacno jasno i glasno oglasi, da li su za skidanje sda sa vlasti. bez uvjeta, ili ce nastavii beskicmenjacku politku ravnu podrsci sda?
nije vrijedjanje cista konstatacija, drugovi izajsnite se konacno, valjda imate neki stav i princip.
Locked