ulijeces kao padobranac ne pratis od pocetka sta sam tvrdio i naravno pravis formulacije u kojima sam bot. ja nemam nikakvu namjeru u spinovanju o cetvorki, no imam problem kada neko se postavlja nepartnerski prema koalicionim partnerima. vrijeme ce pokazati, pa cemo vidjeti ko je bio upravu ko u krivu.izvrsni direktor wrote: ↑23/11/2020 14:28 Bot taktika:
-evo jedna nova laz, izvolite gubite vrijeme dokazujuci da ovo nije istina, dok ja u medjuvremenu novu laz smisljam.
Pitam se koji ce spin narednih dana o cetvorki biti
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
tutku
#46951 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
kluz franjo
#46952 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kolega čita i sopstvene redove "između redova", pa im još i hiperbolsku sintagmu spuca...
I haj' sad' ti dokaži kontru za "njegovu sintagmu između redova", ako možeš.
Pri tome on to ne tvrdi, nego neko drugi, a i taj drugi opet kroz "sintagmu i između redova".
Šou živi.
Designed by reufljagić
Ima li neki smajli koji nosi gol?
Pri tome on to ne tvrdi, nego neko drugi, a i taj drugi opet kroz "sintagmu i između redova".
Šou živi.
Designed by reufljagić
- joint union
#46953 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ne vjerujem da ce Dino tako naivno raditi, jer onda opet nije bitan rad i rezultat vec "demokratski kapacitet", tj opet podobnost prije sposobnosti. Sto bi se onda moglo protumaciti Dino "ukrao" Vretu da srusi Fortu, a nesto ne vjerujem (iskreno, ne zelim da vjerujem) da je to tako, inace nema neke razlike sa SDA modus operandi.tutku wrote: ↑23/11/2020 14:38ne bi trebalo mijenjati takvu vladu, no to je hipotetsko pitanje i iskreno u ovom slucaju ne govori previse. ono sto je realnost jeste da objektivno nip sada ima najveci demokratski kapacitet u predalganju mandatara. to ne mora biti tako, dogovor moze biti i drugaciji naravno, ali ne moze neko ko nema vecinu ocekivati kao da u medjuvremenu okolnosti nisu izmijenjene.joint union wrote: ↑23/11/2020 14:32Ne znam bas za to korektno ili osnovano, da su bili izbori za kanton, pa da se promijenila situacija OK.
Vjerovatno si misljenja da NiP treba imati mandatara, i prema broju mandata si u pravu, no u tom slucaju bi, hipotetski, vladu cetvorke trebali mijenjati i bez da se petak 13 uopste desio, obzirom da je preletima NiP povecao, a NS smanjio broj vijecnika.
Dakle, moje hipotetsko pitanje tebi bi bilo: da je Fortina vlada opstala i radila sve po PS-u, te da je bila najbolja vlada ikad (sto iz cetvorke i tvrde), da li bi je trebalo opet mijenjati (pogotovo Fortu) nakon porasta broja vijecnika NiP-a, a smanjenja NS-a?
-
tutku
#46954 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
prepustimo sudu vremena pa cemo vidjeti ko je sta citao izmedju redova, a ko je precijenio svoje golgeterske sposobnosti. svaka dalja rasprava s tobom je dalja potvrda nekih od ranije poznatih maksima.kluz franjo wrote: ↑23/11/2020 14:45 Kolega čita i sopstvene redove "između redova", pa im još i hiperbolsku sintagmu spuca...
Šou živi.
Designed by reufljagić
-
tutku
#46955 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
jebiga mislim da strogo stvari postavljas. bitno je ko ce biti mandatar, najbolje bi bilo da bude osoba koja nije u politici. ako ga dino predlozi, ima puno pravo na to ali naravno najprije to mora iskomunicirati sa partnerima.joint union wrote: ↑23/11/2020 14:50Ne vjerujem da ce Dino tako naivno raditi, jer onda opet nije bitan rad i rezultat vec "demokratski kapacitet", tj opet podobnost prije sposobnosti. Sto bi se onda moglo protumaciti Dino "ukrao" Vretu da srusi Fortu, a nesto ne vjerujem (iskreno, ne zelim da vjerujem) da je to tako, inace nema neke razlike sa SDA modus operandi.tutku wrote: ↑23/11/2020 14:38ne bi trebalo mijenjati takvu vladu, no to je hipotetsko pitanje i iskreno u ovom slucaju ne govori previse. ono sto je realnost jeste da objektivno nip sada ima najveci demokratski kapacitet u predalganju mandatara. to ne mora biti tako, dogovor moze biti i drugaciji naravno, ali ne moze neko ko nema vecinu ocekivati kao da u medjuvremenu okolnosti nisu izmijenjene.joint union wrote: ↑23/11/2020 14:32
Ne znam bas za to korektno ili osnovano, da su bili izbori za kanton, pa da se promijenila situacija OK.
Vjerovatno si misljenja da NiP treba imati mandatara, i prema broju mandata si u pravu, no u tom slucaju bi, hipotetski, vladu cetvorke trebali mijenjati i bez da se petak 13 uopste desio, obzirom da je preletima NiP povecao, a NS smanjio broj vijecnika.
Dakle, moje hipotetsko pitanje tebi bi bilo: da je Fortina vlada opstala i radila sve po PS-u, te da je bila najbolja vlada ikad (sto iz cetvorke i tvrde), da li bi je trebalo opet mijenjati (pogotovo Fortu) nakon porasta broja vijecnika NiP-a, a smanjenja NS-a?
- joint union
#46956 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Samo strogotutku wrote: ↑23/11/2020 14:52jebiga mislim da strogo stvari postavljas. bitno je ko ce biti mandatar, najbolje bi bilo da bude osoba koja nije u politici. ako ga dino predlozi, ima puno pravo na to ali naravno najprije to mora iskomunicirati sa partnerima.joint union wrote: ↑23/11/2020 14:50Ne vjerujem da ce Dino tako naivno raditi, jer onda opet nije bitan rad i rezultat vec "demokratski kapacitet", tj opet podobnost prije sposobnosti. Sto bi se onda moglo protumaciti Dino "ukrao" Vretu da srusi Fortu, a nesto ne vjerujem (iskreno, ne zelim da vjerujem) da je to tako, inace nema neke razlike sa SDA modus operandi.tutku wrote: ↑23/11/2020 14:38
ne bi trebalo mijenjati takvu vladu, no to je hipotetsko pitanje i iskreno u ovom slucaju ne govori previse. ono sto je realnost jeste da objektivno nip sada ima najveci demokratski kapacitet u predalganju mandatara. to ne mora biti tako, dogovor moze biti i drugaciji naravno, ali ne moze neko ko nema vecinu ocekivati kao da u medjuvremenu okolnosti nisu izmijenjene.
Pa i ti pucas strogo na Delica
Naravno da treba iskomunicirati sve, jer ako tako ne bude, vracamo se na pocetak.
Razlog smjene Forte u ovakvoj vladi (koja se barem reklamira tako, ja se nadam i da jeste) moze biti samo njegova nesposobnost da vodi istu, a ne bilo kakvi demokratski kapaciteti ili brojevi... U suprotnom, ako se Vreto ili Marjanovic ili eventualno Niksic npr vrati u NS, onda opet ispocetka, novi kapacitet, nova vlada, novi mandatar... Rezultat ovih akrobacija moze biti samo radjanje novih Radeljasa.
-
tutku
#46957 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Otkud ti da pucam na Delica? Ja sam za mandatara koji ima najbolji CV i podrsku svih partnera. Razlog smjene Forte (zapravo smjene cjelokupne Vlade) jeste SDAova vecina koju su onomad znamo kako skupili i skinili Vladu, dakle nista konkretno protiv Forte.joint union wrote: ↑23/11/2020 14:58Samo strogotutku wrote: ↑23/11/2020 14:52jebiga mislim da strogo stvari postavljas. bitno je ko ce biti mandatar, najbolje bi bilo da bude osoba koja nije u politici. ako ga dino predlozi, ima puno pravo na to ali naravno najprije to mora iskomunicirati sa partnerima.joint union wrote: ↑23/11/2020 14:50
Ne vjerujem da ce Dino tako naivno raditi, jer onda opet nije bitan rad i rezultat vec "demokratski kapacitet", tj opet podobnost prije sposobnosti. Sto bi se onda moglo protumaciti Dino "ukrao" Vretu da srusi Fortu, a nesto ne vjerujem (iskreno, ne zelim da vjerujem) da je to tako, inace nema neke razlike sa SDA modus operandi..
Naravno da treba iskomunicirati sve, jer ako tako ne bude, vracamo se na pocetak.
Razlog smjene Forte u ovakvoj vladi (koja se barem reklamira tako, ja se nadam i da jeste) moze biti samo njegova nesposobnost da vodi istu, a ne bilo kakvi demokratski kapaciteti ili brojevi... U suprotnom, ako se Vreto ili Marjanovic ili eventualno Niksic npr vrati u NS, onda opet ispocetka, novi kapacitet, nova vlada, novi mandatar... Rezultat ovih akrobacija moze biti samo radjanje novih Radeljasa.
Nemoj stvari previse postavljat u odnos sbb-kbb, dal ce opet neko negdje se vratiti i slicno. U demokratskom politickom svijetu najjaca stranka (po broju mandata), najcesce (ne uvijek), predlaze mandatara. Dakle, NiP bi po toj logici trebao predloziti mandatara, imaju najvise prava na to pojednostavljeno receno.
Ipak, ako se partneri drugacije dogovore i predloze Fortu, ili nekog treceg, naravno nikakve prepreke. Fino bi bilo da osnovni kriterij bude CV.
- drug_profi
#46958 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
PA u situaciji da je potroseno dvije godine mandata i da je Forto kao premijer bio zadovoljavajući, da mu je situacija jasnija nego nekom ko bi tek ušao, sasvim logično je da bi najbolje rješenje bio baš on, a i radi simbolike da cetvorka zamjenom premijera ne posalje signal da nisu zadovoljni Fortinom vladom, tj. da je petak13. bio u pravu.
Dakle to je cijela slika i to treba tako gledat.
Dakle to je cijela slika i to treba tako gledat.
- geralt
#46959 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Mislim da ne treba interne koalicione pregovore oko pozicija previse ozbiljno shvatati. Dino ne bi bio nikakav pregovarac kad bi odmah u startu pristao na premijera Fortu kao na svrsen cin, mora se malo cjenjkati i traziti nesto zauzvrat za svoju stranku.
- drug_profi
#46960 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pa naravno, nije cetvorka prica za jedan ciklus. Ovim on pokrece pricu o diobi funkcija po strankama, fakticki o plijenu, ali to ne mora znaciti da ce zaista i da se na to gleda kao plijen.
- joint union
#46961 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pa onako, nestranački kandidat, Dino predlaže, sve ono što je Delic. Nemam ništa protiv njega, da se razumijemo. Sačekaj, dakle ti tvrdiš da potez prelaska Vrete iz NS u NiP treba da znaci skidanje Forte, jer je u biti to ta "većina" ? Koja je razlika onda izmedju Pecikoze i Vrete?tutku wrote: ↑23/11/2020 15:42Otkud ti da pucam na Delica? Ja sam za mandatara koji ima najbolji CV i podrsku svih partnera. Razlog smjene Forte (zapravo smjene cjelokupne Vlade) jeste SDAova vecina koju su onomad znamo kako skupili i skinili Vladu, dakle nista konkretno protiv Forte.joint union wrote: ↑23/11/2020 14:58Samo strogo.
Nemoj stvari previse postavljat u odnos sbb-kbb, dal ce opet neko negdje se vratiti i slicno. U demokratskom politickom svijetu najjaca stranka (po broju mandata), najcesce (ne uvijek), predlaze mandatara. Dakle, NiP bi po toj logici trebao predloziti mandatara, imaju najvise prava na to pojednostavljeno receno.
Ipak, ako se partneri drugacije dogovore i predloze Fortu, ili nekog treceg, naravno nikakve prepreke. Fino bi bilo da osnovni kriterij bude CV.
-
zippoo87
#46962 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
@tutku
hajde pojasni ovaj post
eto gore ti je franjo boldirao da je se pitanje odnosilo na ucesce u vlasti 2022. a ne 2020...
a ti si to razumio kao da se odnosi na formiranje vlade KS i evo tri dana mlatis o tome a sve si pogresno procitao pa onda na osnovu toga i sve ovo ostalo
procitaj jos jednom franjin post gdje citira izjavu i gdje ti je boldirao godinu o kojoj se prica
ti si ono bas promasio cijeli fudbal
edit:
evo cijeli post cu postaviti
hajde pojasni ovaj post
druze,moram se ukljuciti...ti ocito ne vidis dobro ono sto citastutku wrote: ↑23/11/2020 14:24joint union wrote: ↑23/11/2020 14:16 Ja koliko sam je shvatio, zena je rekla da NS nece ulaziti u vlade (bilo kakve, ne konkretno vladu KS), samo zbog jednog ministarskog mjesta, tj nece da budu u vladama samo kozmeticki, vec hoce i da rade i imaju nekog uticaja, tj kormilare.
Sto se vlade KS tice, rekla je da bi voljela da ta vlada nikad nije ni pala, sto valjda implicira da je zadovoljna i vladom i partnerima u njoj.
Ne znam, mozda ja nisam dobro skonto...
da tako je. medjutim ona javno potencira kormilarenje vlade ks od strane ns, a znamo da nije korektno ni osnovano da ns opet ima mandatara.
eto gore ti je franjo boldirao da je se pitanje odnosilo na ucesce u vlasti 2022. a ne 2020...
a ti si to razumio kao da se odnosi na formiranje vlade KS i evo tri dana mlatis o tome a sve si pogresno procitao pa onda na osnovu toga i sve ovo ostalo
procitaj jos jednom franjin post gdje citira izjavu i gdje ti je boldirao godinu o kojoj se prica
ti si ono bas promasio cijeli fudbal
edit:
evo cijeli post cu postaviti
kluz franjo wrote: ↑23/11/2020 14:16 S obzirom da kolega tutku izbjegava konkretne činjenice, evo ga puni odgovor S. Ćudić 16.10. na pitanje voditelja N1 o predviđanjima za 2022. godinu:
Novinar:
Zagovarate optimizam, ne želite biti u koaliciji sa nacionalističkim strankama, ali se vidite u vlasti 2022. godine. Je li to realno očekivanje?
Ćudić:
"Pazite, ono što smo mi rekli je da ne želimo biti dio kozmetičkih koalicija, koje nisu programske i u kojima NS nema mogućnost dakle ozbiljne promjene i nametanja vlastitog programa. Tamo gdje će NS imati jednog ministra ili ministricu i statirati nije ni po kakvu cijenu ili ucjenu nešto u čemu će NS učestvovati. Ali tamo gdje ostvarimo mogućnost da učestvujemo na način na koji vodimo kormilo - kao što je radila vlada KS, bez obzira na ideološke razlike, uspjela je usmjeriti na način koji je neupitno progresivan. To ćemo i raditi i u državi 2022. godine."
http://ba.n1info.com/Vijesti/a479208/Cu ... iciji.html (19:40min)
Last edited by zippoo87 on 23/11/2020 20:09, edited 1 time in total.
-
tutku
#46963 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Meni je taj Delic preblag za premijera, ali dobro ima ko to bolje zna na kraju krajeva ne poznajem covjeka. Nema NiP samo vecinu u odnosu na NS zbog prelaska Vrete, imali su je od samog pocetka, u medjuvremenu se samo povecala - opet kazem ne samo zbog Vrete.joint union wrote: ↑23/11/2020 16:17Pa onako, nestranački kandidat, Dino predlaže, sve ono što je Delic. Nemam ništa protiv njega, da se razumijemo. Sačekaj, dakle ti tvrdiš da potez prelaska Vrete iz NS u NiP treba da znaci skidanje Forte, jer je u biti to ta "većina" ? Koja je razlika onda izmedju Pecikoze i Vrete?tutku wrote: ↑23/11/2020 15:42Otkud ti da pucam na Delica? Ja sam za mandatara koji ima najbolji CV i podrsku svih partnera. Razlog smjene Forte (zapravo smjene cjelokupne Vlade) jeste SDAova vecina koju su onomad znamo kako skupili i skinili Vladu, dakle nista konkretno protiv Forte.joint union wrote: ↑23/11/2020 14:58
Samo strogo.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#46964 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
kako pojedinci perfidno igraju i mute kašu. ne znam zbog čega se formira mišljenje da eventualni nepovratak forte na čelo kantona, po automatizmu znači da je bio loš premijer i da mnogi nisu zadovoljno njegovim radom, jer ga nisu podržali, a zanemaruju da mnoge stvari nisu iste danas, kao što su bile prije dvije godine.
tom pričom se samo ide na stranu onih koji žele nejedinstvo unutar četvorke. i onda će netko reći, malakh zlonamjeran. ne drugovi, ja ne uvijam, već otvoreno sve pišem.
po svim parametrima nip treba predložiti premijera i valjda je to svima jasno. dino je jasno rekao da je forto odlično radio, da nema ništa protiv da bude, ali da i druga strana mora razumijeti da nip ima najjaču parlamentarnu moć i apsolutno pravo da predloži premijera, sa čime se i ja slažem. zanemarujući činjenice da je izborni rezultat četvorke u sarajevu isključivo plod dininog zalaganja.
tom pričom se samo ide na stranu onih koji žele nejedinstvo unutar četvorke. i onda će netko reći, malakh zlonamjeran. ne drugovi, ja ne uvijam, već otvoreno sve pišem.
po svim parametrima nip treba predložiti premijera i valjda je to svima jasno. dino je jasno rekao da je forto odlično radio, da nema ništa protiv da bude, ali da i druga strana mora razumijeti da nip ima najjaču parlamentarnu moć i apsolutno pravo da predloži premijera, sa čime se i ja slažem. zanemarujući činjenice da je izborni rezultat četvorke u sarajevu isključivo plod dininog zalaganja.
- joint union
#46965 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Po meni je i Forto, al' eto.tutku wrote: ↑23/11/2020 17:00Meni je taj Delic preblag za premijera, ali dobro ima ko to bolje zna na kraju krajeva ne poznajem covjeka. Nema NiP samo vecinu u odnosu na NS zbog prelaska Vrete, imali su je od samog pocetka, u medjuvremenu se samo povecala - opet kazem ne samo zbog Vrete.joint union wrote: ↑23/11/2020 16:17Pa onako, nestranački kandidat, Dino predlaže, sve ono što je Delic. Nemam ništa protiv njega, da se razumijemo. Sačekaj, dakle ti tvrdiš da potez prelaska Vrete iz NS u NiP treba da znaci skidanje Forte, jer je u biti to ta "većina" ? Koja je razlika onda izmedju Pecikoze i Vrete?tutku wrote: ↑23/11/2020 15:42
Otkud ti da pucam na Delica? Ja sam za mandatara koji ima najbolji CV i podrsku svih partnera. Razlog smjene Forte (zapravo smjene cjelokupne Vlade) jeste SDAova vecina koju su onomad znamo kako skupili i skinili Vladu, dakle nista konkretno protiv Forte.
Zbog Vrete i zbog odlaska Marjanovića, ništa više.
Zašto onda NIP odmah nije postavio "svog" premijera, u samom početku, ako su vec imali većinu?
-
kluz franjo
#46966 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Meni je najvažnije da i nova vlada KS odigra timski, kako je odigrala i prva vlada tzv. šestorke. Da nema iskakanja, spletkarenja u vladi itd. Prvi put je to dobro posloženo, tako da tu nemam neke velike bojazni.
Druga stvar su personalna riješenja koja trebaju na najbrži mogući način preuzeti poslove i početi djelovati. Mislim da je previše vremena nenadoknadivo izgubljeno. Zbog toga preferiram po mogućnosti da isti ljudi preuzmu svoje resore, kojima su upravljali do marta.
Svako bolje kadrovsko riješenje pozdravljam, bez obzira iz koje stranke četvorke dolazilo.
A sada malo o brojevima, s obzirom da se to pitanje uporno poteže. Skupštinsku većinu čini Četvorka+ u kojoj je svaka ruka bitna za podršku vladi.
Ukupan sastav vlade prirodno treba da približno oslikava strukturu skupštinske većine, ali bi bila velika greška vraćanje u staru matricu, po kojoj je premijer ili neki ministar, premijer ili ministar samo jedne stranke, a ove druge imaju neke svoje.
Tzv. Fortina vlada je upravo dokazala da se može drugačije, pa je i ministar MUP-a bio i NS-ov ministar, kao što je i ministar rada i socijale bio i NiP-ov ministar.
Nemam dileme da pregovarački timovi dobro rade svoj posao, na veliku žalost onih struja i pojedinaca sa strane koji bi da "perfidno igraju i mute kašu".
Druga stvar su personalna riješenja koja trebaju na najbrži mogući način preuzeti poslove i početi djelovati. Mislim da je previše vremena nenadoknadivo izgubljeno. Zbog toga preferiram po mogućnosti da isti ljudi preuzmu svoje resore, kojima su upravljali do marta.
Svako bolje kadrovsko riješenje pozdravljam, bez obzira iz koje stranke četvorke dolazilo.
A sada malo o brojevima, s obzirom da se to pitanje uporno poteže. Skupštinsku većinu čini Četvorka+ u kojoj je svaka ruka bitna za podršku vladi.
Ukupan sastav vlade prirodno treba da približno oslikava strukturu skupštinske većine, ali bi bila velika greška vraćanje u staru matricu, po kojoj je premijer ili neki ministar, premijer ili ministar samo jedne stranke, a ove druge imaju neke svoje.
Tzv. Fortina vlada je upravo dokazala da se može drugačije, pa je i ministar MUP-a bio i NS-ov ministar, kao što je i ministar rada i socijale bio i NiP-ov ministar.
Nemam dileme da pregovarački timovi dobro rade svoj posao, na veliku žalost onih struja i pojedinaca sa strane koji bi da "perfidno igraju i mute kašu".
-
Patton44
#46967 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
tutku je u pravu 100% Postoje dva klana, za ulazak i za neulazak u vladu.Ko ce pobijediti vidjece se uskoro.
To da Sabina nevoli kiflu nije nikakva tajna,i to traje otkako je bila u SKS,a zna to i kifla.
Ko i kakve izjave daje u javnosti,nepoklapaju se bas sa stvarnim stanjem.Svi paze sta ce reci kako nebi nastetili stranci,osim ako
nisu odlucili napustit stranku pa pocnu lajat ko ono pasce aljosa.
ps
Ko priupita za izvor,odgovor mu je odj..i.
To da Sabina nevoli kiflu nije nikakva tajna,i to traje otkako je bila u SKS,a zna to i kifla.
Ko i kakve izjave daje u javnosti,nepoklapaju se bas sa stvarnim stanjem.Svi paze sta ce reci kako nebi nastetili stranci,osim ako
ps
- joint union
#46968 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
kluz franjo wrote: ↑23/11/2020 18:50 Meni je najvažnije da i nova vlada KS odigra timski, kako je odigrala i prva vlada tzv. šestorke. Da nema iskakanja, spletkarenja u vladi itd. Prvi put je to dobro posloženo, tako da tu nemam neke velike bojazni.
- JThomas
#46969 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
zippoo87
#46970 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
sreca pa ne prolazi ta jadna prica
evo i Patton se ukljucio da i on jos malo zamuti...ima Čojk iMformacije ali evo nece da ga pitamo "oklen mu"
evo i Patton se ukljucio da i on jos malo zamuti...ima Čojk iMformacije ali evo nece da ga pitamo "oklen mu"
-
tutku
#46971 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Patton44 wrote: ↑23/11/2020 18:56 tutku je u pravu 100% Postoje dva klana, za ulazak i za neulazak u vladu.Ko ce pobijediti vidjece se uskoro.
ps
Hvala @Patton44. Bice i njima jasnije kad stvari izadju na cistac, ja sam siguran da ce prevladati zdrav razum i ove glupave i kratkovidne politike biti odstranjene. Sve drugo ide direkt na mlin SDA
-
tutku
#46972 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Moram te podsjetiti da je hinjski na pocetku to bio uslov postavljen od strane DF gdje je zeljko, a zarad licnog sukoba sa dinom, predstavio da stranke ljevice, a tu valjda ubrajajuci i sebe sa sdp i ns imaju vise zastupnika od nip i posljedicno treba najjaca od njih dat mandatara - ns. Takoreci tu se NS odlicno proveo ni kriv ni duzan.joint union wrote: ↑23/11/2020 18:38Po meni je i Forto, al' eto.tutku wrote: ↑23/11/2020 17:00Meni je taj Delic preblag za premijera, ali dobro ima ko to bolje zna na kraju krajeva ne poznajem covjeka. Nema NiP samo vecinu u odnosu na NS zbog prelaska Vrete, imali su je od samog pocetka, u medjuvremenu se samo povecala - opet kazem ne samo zbog Vrete.joint union wrote: ↑23/11/2020 16:17
Pa onako, nestranački kandidat, Dino predlaže, sve ono što je Delic. Nemam ništa protiv njega, da se razumijemo. Sačekaj, dakle ti tvrdiš da potez prelaska Vrete iz NS u NiP treba da znaci skidanje Forte, jer je u biti to ta "većina" ? Koja je razlika onda izmedju Pecikoze i Vrete?
Zašto onda NIP odmah nije postavio "svog" premijera, u samom početku, ako su vec imali većinu?
Danas tog df u ovoj prici nema, i takva prica vise ne pije vode.
I za boldirano cu te morati korigovati. Od prvog dana saziva ove skupstine ks nip je imao vise delegata od ns. Tada sam govorio da je tuzno da stranka nastala preko noci koja pociva na jednoj osobi u nekom bastionu liberalnog i progresivnog drustva u bih uzima vise glasova od stranke koja je svoj rad dominantno usmjerila u ks i tu prisutna 10ak godina. Posljedice toga vidimo i danas. Hvala bogu pa su dio koalicije, ali NiP je odavno pobjegao NSu u smislu politicke podrske.
-
Capljina74
#46973 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Da li je Lamija Tiro u stranci?
Ima li neku zapaženiji ulogu?
Ima li neku zapaženiji ulogu?
- joint union
#46974 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ja koliko se sjećam, komsic nije htio dinu, al' moguće je i da nije htio NiP u totalu. Sto se političke podrške tice, slažem se da je NiP pobjegao, razlozi su mnogostruki, ali to govori i mnogo o tom "bastionu". Takodje, kako je pobjegao, vrlo lako može i ostati bez te podrške, ako bude pravio pogrešne poteze, a ovaj za mijenjanje vlade, pogotovo forte, kakav god on bio, je definitivno jedan od njih. Sama podrška koju taj potez ima od strane poklonika petka13 ovdje, govori nesto, zar ne?tutku wrote: ↑23/11/2020 20:06Moram te podsjetiti da je hinjski na pocetku to bio uslov postavljen od strane DF gdje je zeljko, a zarad licnog sukoba sa dinom, predstavio da stranke ljevice, a tu valjda ubrajajuci i sebe sa sdp i ns imaju vise zastupnika od nip i posljedicno treba najjaca od njih dat mandatara - ns. Takoreci tu se NS odlicno proveo ni kriv ni duzan.joint union wrote: ↑23/11/2020 18:38Po meni je i Forto, al' eto.
Danas tog df u ovoj prici nema, i takva prica vise ne pije vode.
I za boldirano cu te morati korigovati. Od prvog dana saziva ove skupstine ks nip je imao vise delegata od ns. Tada sam govorio da je tuzno da stranka nastala preko noci koja pociva na jednoj osobi u nekom bastionu liberalnog i progresivnog drustva u bih uzima vise glasova od stranke koja je svoj rad dominantno usmjerila u ks i tu prisutna 10ak godina. Posljedice toga vidimo i danas. Hvala bogu pa su dio koalicije, ali NiP je odavno pobjegao NSu u smislu politicke podrske.
-
Patton44
#46975 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Znaju to oni.Samo sto im istina tesko pada,i onda lazu da se utese, sto bi reko dobrica cosic.tutku wrote: ↑23/11/2020 20:00Patton44 wrote: ↑23/11/2020 18:56 tutku je u pravu 100% Postoje dva klana, za ulazak i za neulazak u vladu.Ko ce pobijediti vidjece se uskoro.
ps
Hvala @Patton44. Bice i njima jasnije kad stvari izadju na cistac, ja sam siguran da ce prevladati zdrav razum i ove glupave i kratkovidne politike biti odstranjene. Sve drugo ide direkt na mlin SDA