... ustavni zakon o pravima nacionalnih manjina mora se poštovati", naveo je Josipović, govoreći o protivljenju uvođenju dvojezičnosti u Vukovaru, gdje, prema posljednjem popisu, Srbi čine trećinu stanovništva.
Ustavni zakon je civilizacijski doseg koji, za sada, dijelom ispunjavamo, a dijelom imamo samo na papiru. Ustavni zakon treba provoditi, dosljedno i u cijelosti. Političarima i strankama koje bi da imamo Ustavni zakon tek za šminku pred međunarodnom zajednicom, poručio sam da bi bilo poštenije da izađu s prijedlogom da ga se promijeni, a ne da, pod različitim izgovorima, opstruiraju njegovu provedbu. I nije riječ samo o pravima srpske nacionalne manjine. U Hrvatskoj imamo mnogo manjina i svaka od njih mora ostvariti prava koja im jamči Ustavni zakon. A dosljedna provedba je, primarno, odgovornost većine", kazao je Josipović.
Kazao je i da misli da je "potpuno neupitno, i moralno i pravno, pravo srpske manjine da koriste svoj jezik i pismo sukladno Ustavnom zakonu" te da treba "raditi s ljudima da shvate da prava nacionalnih manjina, naravno i srpske, nikoga ne ugrožavaju".
"Hrvatska je dovoljno demokratska i pravna država koja može i mora provoditi svoje zakone, posebno kada oni imaju svoje političko i moralno utemeljenje kako to ima Ustavni zakon o pravima nacionalnih manjina. Naravno da u nekim slučajevima treba razmišljati o dinamici, nikako o odgađanju primjene Ustavnog zakona. Zato, ako je zaista postignut dogovor s političkim predstavnicima srpske manjine o postupnom uvođenju ćirilice, to samo mogu pozdraviti kao glas razuma i volju da se, uvažavajući povijesne okolnosti, prava manjina ostvare na najbolji način", poručio je Josipović.
Desavanja u Hrvatskoj
- Banksy
#4651 Re: Desavanja u Hrvatskoj
- JohnnyS
#4652 Re: Desavanja u Hrvatskoj
@radosni od svih vrlina, dosljednost je vjerojatno najrjeđa među balkanskim narodima 
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#4653 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ma jok, nego ona tuđe govno nikad ne smrdi a trava je uvijek kod komšije zelenija... 
A sve oko nas što se dešava taj rad:

- Banksy
#4654 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Obratno.Lajavikrelac wrote:Ma jok, nego ona tuđe govno nikad ne smrdi a trava je uvijek kod komšije zelenija...
... naše govno nikad ne smrdi a trava je uvijek kod nas zelenija...
A sve kod nas što se dešava taj rad:
[/-
Bodkin
#4655 Re: Desavanja u Hrvatskoj
ne ulijeci ko padobranac na temu. pitanje je bilo jesu li bili konstitutivni prije rata. bender postavio clan ustava i onda u iducoj recenici negira taj isti ustavzg2 wrote:ali više NISU, znaš li ćitati?Sequoia wrote: .....ali su ti Srbi ostali tamo sa Hrvatima . Znas li citati . Bili su konstitutivni pise ti gore SRH je drzava hrvtskog , srpskog i drugih !
zašto nisu?
ako imaš tri(3) grama mozga u glavi - onda ćeš shvatiti ...
-
benderr
#4656 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Gdje ga negiram?Bodkin wrote:ne ulijeci ko padobranac na temu. pitanje je bilo jesu li bili konstitutivni prije rata. bender postavio clan ustava i onda u iducoj recenici negira taj isti ustavzg2 wrote:ali više NISU, znaš li ćitati?Sequoia wrote: .....ali su ti Srbi ostali tamo sa Hrvatima . Znas li citati . Bili su konstitutivni pise ti gore SRH je drzava hrvtskog , srpskog i drugih !
zašto nisu?
ako imaš tri(3) grama mozga u glavi - onda ćeš shvatiti ...
Pa jesam li ja lud?
Prosvijetlite me.
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#4657 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ima i tog može i tako...Banksy wrote:Obratno.Lajavikrelac wrote:Ma jok, nego ona tuđe govno nikad ne smrdi a trava je uvijek kod komšije zelenija...
... naše govno nikad ne smrdi a trava je uvijek kod nas zelenija...
A sve kod nas što se dešava taj rad:
[/
-
benderr
#4658 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Da, legitimno.radostan dan wrote: i onda kad sabereš, na jedoj strani si imao legitimno izabranu hrvatsku vlast koja je......
Sve je rečeno i rasprave nema. Kraj priče.
Plan je odmah odbijen s Hrvatske strane.radostan dan wrote: hrvati su dobili, srbi izgubili, previše se oslanjali na bg, nisu prepoznali z4 plan i kraj priče...
Zašto ljudi raspravljaju o temama kada ne raspolažu s osnovnim činjenicama?
-
radostan dan
#4659 Re: Desavanja u Hrvatskoj
ne mogu ti sad odgovoriti, moram da poguram ove moje bosančerose što navijaju za bih, pa kad se završi tekma, onda...
- animals
#4660 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Majmun, kriminalac..kako ga nije stid..najnegativnija licnost u Hrvatskom sportu..sherbett wrote:je li to moguće?![]()
Štimac nudi ostavku...
- area51
#4661 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Odigrali su loše dvije relativno nebitne utakmice.Već nakon beogradskih 1:1 znalo se da je Belgija prva a oni drugi,tako da...Mislim da će pravo lice pokazati u baražu a još ako ih žrijeb pripazi...eto njih ponovo na velikom takmičenjusherbett wrote:pa jeste uprskao sve što se dalo...ili je do igrača..ja ne razumijem šta se dešava..ovako nikad nije hrvatska repka igrala..tako lošeanimals wrote:Majmun, kriminalac..kako ga nije stid..najnegativnija licnost u Hrvatskom sportu..sherbett wrote:je li to moguće?![]()
Štimac nudi ostavku...
- area51
#4662 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ma malo i oni pregone(malo više),jbote ko da su Brazilsherbett wrote:kad je ždrijeb za doigravanje? jelidući tjedan?area51 wrote: Odigrali su loše dvije relativno nebitne utakmice.Već nakon beogradskih 1:1 znalo se da je Belgija prva a oni drugi,tako da...Mislim da će pravo lice pokazati u baražu a još ako ih žrijeb pripazi...eto njih ponovo na velikom takmičenju
Ma ići će, nego s kim![]()
baš me zanima šta će Šuker reći na ostavku...
a narodu, kruha i igara, bar neće o ćirilici..
-
Sequoia
#4663 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Zrijeb se kazesherbett wrote:kad jearea51 wrote: Odigrali su loše dvije relativno nebitne utakmice.Već nakon beogradskih 1:1 znalo se da je Belgija prva a oni drugi,tako da...Mislim da će pravo lice pokazati u baražu a još ako ih žrijeb pripazi...eto njih ponovo na velikom takmičenjuza doigravanje? jelidući tjedan?ždrijeb
Ma ići će, nego s kim![]()
baš me zanima šta će Šuker reći na ostavku...
a narodu, kruha i igara, bar neće o ćirilici..
dobar si forumas mora se priznati bez obzira na ovo
-
Sequoia
#4664 Re: Desavanja u Hrvatskoj
to mora da je nesto novo . Ja sam malo starija generacija i ucio sam zrijeb .Jezik se jako promijenio od rata naovamo .sherbett wrote:Sequoia wrote:
Zrijeb se kaze, a zdrijebe je mladunce od konja
![]()
dobar si forumas mora se priznati bez obzira na ovo![]()
![]()
![]()
eeeeejjjj pa znam da nisam luda..upiši u google..kod nas je ždrijeb![]()
evo link, kao npr. http://gol.dnevnik.hr/clanak/svjetski_n ... 00716.html
![]()
nije isto ždrijeb i ždrijebe
Ja sam ucio da se negacija pise odvojeno od glagola osim u slucajevima : necu , nisam , nedam ...i jos dva prijemjera . Neki dan slusam slusam da ce u hrvatski jezik uci ,, ne cu ,, odvojeno . Jedna profesorica kaze : Kako su god naucili oni necu tako ce ovima jednog dana postati normalno ne cu .
ps Ja jos uvijek mislim da je zdrijeb-e mladunce od konja a tebi laku noc
-
Sequoia
#4665 Re: Desavanja u Hrvatskoj
U zadnje vrijeme mozes procitati kao se Hrvatska nije plasirala na svjetsko prvenstvo ali se ista plasirala u baraz . srbija je dobra u tenisu ali je ista slaba u fudbalu . Ovo ,,ista ,, je nekakava kovanica nastala poslije rata kada su nepismeni ljudi , podobni , preuzeli i naosrtili pera i poceli pisati novine i knjige a da pritom prije rata nisu procitali ni bukvar.
- angelo
#4666 Re: Desavanja u Hrvatskoj
radostan dan wrote:ćirilica je simbol agresora...
ok.
na teritoriji vukovora?
ok.
besmisleno je da u istri nije, a u vukovaru jeste.
samo što u istri nije bilo rata nakon 45. a u vukovaru jeste
-
Ras Al Ghul
#4667 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Baraž se kaže!I želim Francusku da dobijete!sherbett wrote:i taj baraž, do nedavno, nikad čula!Sequoia wrote:U zadnje vrijeme mozes procitati kao se Hrvatska nije plasirala na svjetsko prvenstvo ali se ista plasirala u baraz . srbija je dobra u tenisu ali je ista slaba u fudbalu . Ovo ,,ista ,, je nekakava kovanica nastala poslije rata kada su nepismeni ljudi , podobni , preuzeli i naosrtili pera i poceli pisati novine i knjige a da pritom prije rata nisu procitali ni bukvar.kod nas se ne koristi u hrvatskom. Doigravanje ili dokvalifikacije..ali doigravanje je kao ispravno jer nije tuđica.
![]()
ovo za "ista", često se navodi. Ali po meni, nepotrebno..to je valjda radi neke retorike. Ta riječica je potpuno nepotrebna
-
Ras Al Ghul
#4668 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Isto kao i Škotskasherbett wrote:pa bar su nam oni poznatiRas Al Ghul wrote:
Baraž se kaže!I želim Francusku da dobijete!
-
Ras Al Ghul
- area51
#4670 Re: Desavanja u Hrvatskoj
A to obično tako biva kad krene loše a dugo ih je i "išlo"
-
radostan dan
#4671 Re: Desavanja u Hrvatskoj
žrijeb - izvlačenje parova
ždrijebe - mladunče konja
žgrijeh - hrvatska u baražu
ždrijebe - mladunče konja
žgrijeh - hrvatska u baražu
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#4672 Re: Desavanja u Hrvatskoj
KAOOOO JA!!!
-
Sequoia
#4673 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Pita uciteljica Muju : ,, gdje je Bosna ? U Brazilu !

- torcida
#4674 Re: Desavanja u Hrvatskoj
pa naravno da postoje, elementarne stvari se guraju pod tepih a trivijalinosti postadoše pitanje od nacionalnog/svjetskog značaja ...šta nekog libo racku za tvoje sex.opredjeljenje...i kakve to uopće veze ima i sa čim??benderr wrote:O ljudskim pravima i toleranciji pametuju ljudi čije države nisu u stanju održati običnu paradu (šetnju manjinske populacije) zbog straha od nereda i ubojstava.
Nisam upoznat kako su homoseksualci razarali Sarajevo ili bombardirali Beograd.
Ipak se koriste floskule kako postoje i bitnije teme od parade.
Svi vide trn u tuđem oku,a balvan u svom nitko.
- angelo
#4675 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Svi o nekom nogometu pričaju. Jel to ono gdje njih 20 trči za loptom, a dvojica stoje ispod štoka?