Desavanja u Hrvatskoj

Post Reply
Banksy

#4651 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Banksy »

... ustavni zakon o pravima nacionalnih manjina mora se poštovati", naveo je Josipović, govoreći o protivljenju uvođenju dvojezičnosti u Vukovaru, gdje, prema posljednjem popisu, Srbi čine trećinu stanovništva.

Ustavni zakon je civilizacijski doseg koji, za sada, dijelom ispunjavamo, a dijelom imamo samo na papiru. Ustavni zakon treba provoditi, dosljedno i u cijelosti. Političarima i strankama koje bi da imamo Ustavni zakon tek za šminku pred međunarodnom zajednicom, poručio sam da bi bilo poštenije da izađu s prijedlogom da ga se promijeni, a ne da, pod različitim izgovorima, opstruiraju njegovu provedbu. I nije riječ samo o pravima srpske nacionalne manjine. U Hrvatskoj imamo mnogo manjina i svaka od njih mora ostvariti prava koja im jamči Ustavni zakon. A dosljedna provedba je, primarno, odgovornost većine", kazao je Josipović.

Kazao je i da misli da je "potpuno neupitno, i moralno i pravno, pravo srpske manjine da koriste svoj jezik i pismo sukladno Ustavnom zakonu" te da treba "raditi s ljudima da shvate da prava nacionalnih manjina, naravno i srpske, nikoga ne ugrožavaju".

"Hrvatska je dovoljno demokratska i pravna država koja može i mora provoditi svoje zakone, posebno kada oni imaju svoje političko i moralno utemeljenje kako to ima Ustavni zakon o pravima nacionalnih manjina. Naravno da u nekim slučajevima treba razmišljati o dinamici, nikako o odgađanju primjene Ustavnog zakona. Zato, ako je zaista postignut dogovor s političkim predstavnicima srpske manjine o postupnom uvođenju ćirilice, to samo mogu pozdraviti kao glas razuma i volju da se, uvažavajući povijesne okolnosti, prava manjina ostvare na najbolji način", poručio je Josipović.

:thumbup:
JohnnyS

#4652 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by JohnnyS »

@radosni od svih vrlina, dosljednost je vjerojatno najrjeđa među balkanskim narodima :D
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#4653 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Domaci izdajnik »

Ma jok, nego ona tuđe govno nikad ne smrdi a trava je uvijek kod komšije zelenija... :roll:
A sve oko nas što se dešava taj rad:
Image
Banksy

#4654 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Banksy »

Lajavikrelac wrote:Ma jok, nego ona tuđe govno nikad ne smrdi a trava je uvijek kod komšije zelenija... :roll:
Image
Obratno.
... naše govno nikad ne smrdi a trava je uvijek kod nas zelenija...
A sve kod nas što se dešava taj rad:

Image[/
Bodkin

#4655 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

zg2 wrote:
Sequoia wrote: .....ali su ti Srbi ostali tamo sa Hrvatima . Znas li citati . Bili su konstitutivni pise ti gore SRH je drzava hrvtskog , srpskog i drugih !
ali više NISU, znaš li ćitati?
zašto nisu?
ako imaš tri(3) grama mozga u glavi - onda ćeš shvatiti ...
ne ulijeci ko padobranac na temu. pitanje je bilo jesu li bili konstitutivni prije rata. bender postavio clan ustava i onda u iducoj recenici negira taj isti ustav :D
benderr

#4656 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by benderr »

Bodkin wrote:
zg2 wrote:
Sequoia wrote: .....ali su ti Srbi ostali tamo sa Hrvatima . Znas li citati . Bili su konstitutivni pise ti gore SRH je drzava hrvtskog , srpskog i drugih !
ali više NISU, znaš li ćitati?
zašto nisu?
ako imaš tri(3) grama mozga u glavi - onda ćeš shvatiti ...
ne ulijeci ko padobranac na temu. pitanje je bilo jesu li bili konstitutivni prije rata. bender postavio clan ustava i onda u iducoj recenici negira taj isti ustav :D
Gdje ga negiram?
Pa jesam li ja lud? :shock:
Prosvijetlite me.
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#4657 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Domaci izdajnik »

Banksy wrote:
Lajavikrelac wrote:Ma jok, nego ona tuđe govno nikad ne smrdi a trava je uvijek kod komšije zelenija... :roll:
Image
Obratno.
... naše govno nikad ne smrdi a trava je uvijek kod nas zelenija...
A sve kod nas što se dešava taj rad:

Image[/
Ima i tog može i tako... :-?
benderr

#4658 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by benderr »

radostan dan wrote: i onda kad sabereš, na jedoj strani si imao legitimno izabranu hrvatsku vlast koja je......
Da, legitimno.
Sve je rečeno i rasprave nema. Kraj priče.
radostan dan wrote: hrvati su dobili, srbi izgubili, previše se oslanjali na bg, nisu prepoznali z4 plan i kraj priče...
Plan je odmah odbijen s Hrvatske strane.
Zašto ljudi raspravljaju o temama kada ne raspolažu s osnovnim činjenicama?
radostan dan

#4659 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by radostan dan »

ne mogu ti sad odgovoriti, moram da poguram ove moje bosančerose što navijaju za bih, pa kad se završi tekma, onda...
animals

#4660 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by animals »

sherbett wrote:je li to moguće? :shock:
Štimac nudi ostavku...
Majmun, kriminalac..kako ga nije stid..najnegativnija licnost u Hrvatskom sportu..
area51

#4661 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by area51 »

sherbett wrote:
animals wrote:
sherbett wrote:je li to moguće? :shock:
Štimac nudi ostavku...
Majmun, kriminalac..kako ga nije stid..najnegativnija licnost u Hrvatskom sportu..
pa jeste uprskao sve što se dalo...ili je do igrača..ja ne razumijem šta se dešava..ovako nikad nije hrvatska repka igrala..tako loše
Odigrali su loše dvije relativno nebitne utakmice.Već nakon beogradskih 1:1 znalo se da je Belgija prva a oni drugi,tako da...Mislim da će pravo lice pokazati u baražu a još ako ih žrijeb pripazi...eto njih ponovo na velikom takmičenju
area51

#4662 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by area51 »

sherbett wrote:
area51 wrote: Odigrali su loše dvije relativno nebitne utakmice.Već nakon beogradskih 1:1 znalo se da je Belgija prva a oni drugi,tako da...Mislim da će pravo lice pokazati u baražu a još ako ih žrijeb pripazi...eto njih ponovo na velikom takmičenju
kad je ždrijeb za doigravanje? jelidući tjedan?
Ma ići će, nego s kim :D
baš me zanima šta će Šuker reći na ostavku...
a narodu, kruha i igara, bar neće o ćirilici.. :roll:
Ma malo i oni pregone(malo više),jbote ko da su Brazil :-) Objektivno su po kvalitetu iza Belgije a ispred Srbije i baraž je nešto sasvim objektivno i realno.Ja ne znam šta su oni umislili.I ov je uspjeh,da Srbija nije imala onako loš start kvalifikacija bilo bi guravo i za baraž.Ovako ,neka mole boga za što lakši žrijeb (Island ili Rumunija)
Sequoia

#4663 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Sequoia »

sherbett wrote:
area51 wrote: Odigrali su loše dvije relativno nebitne utakmice.Već nakon beogradskih 1:1 znalo se da je Belgija prva a oni drugi,tako da...Mislim da će pravo lice pokazati u baražu a još ako ih žrijeb pripazi...eto njih ponovo na velikom takmičenju
kad je
ždrijeb
za doigravanje? jelidući tjedan?
Ma ići će, nego s kim :D
baš me zanima šta će Šuker reći na ostavku...
a narodu, kruha i igara, bar neće o ćirilici.. :roll:
Zrijeb se kaze :) , a zdrijebe je mladunce od konja :)
dobar si forumas mora se priznati bez obzira na ovo :kiss:
Sequoia

#4664 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Sequoia »

sherbett wrote:
Sequoia wrote:
Zrijeb se kaze :) , a zdrijebe je mladunce od konja :)
dobar si forumas mora se priznati bez obzira na ovo :kiss:
:lol: :lol: :lol:
eeeeejjjj pa znam da nisam luda..upiši u google..kod nas je ždrijeb :D
evo link, kao npr. http://gol.dnevnik.hr/clanak/svjetski_n ... 00716.html

:mrgreen:
nije isto ždrijeb i ždrijebe :roll:
to mora da je nesto novo . Ja sam malo starija generacija i ucio sam zrijeb .Jezik se jako promijenio od rata naovamo .
Ja sam ucio da se negacija pise odvojeno od glagola osim u slucajevima : necu , nisam , nedam ...i jos dva prijemjera . Neki dan slusam slusam da ce u hrvatski jezik uci ,, ne cu ,, odvojeno . Jedna profesorica kaze : Kako su god naucili oni necu tako ce ovima jednog dana postati normalno ne cu .
ps Ja jos uvijek mislim da je zdrijeb-e mladunce od konja a tebi laku noc
Sequoia

#4665 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Sequoia »

U zadnje vrijeme mozes procitati kao se Hrvatska nije plasirala na svjetsko prvenstvo ali se ista plasirala u baraz . srbija je dobra u tenisu ali je ista slaba u fudbalu . Ovo ,,ista ,, je nekakava kovanica nastala poslije rata kada su nepismeni ljudi , podobni , preuzeli i naosrtili pera i poceli pisati novine i knjige a da pritom prije rata nisu procitali ni bukvar.
angelo

#4666 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by angelo »

radostan dan wrote:ćirilica je simbol agresora...
ok.
na teritoriji vukovora?
ok.
besmisleno je da u istri nije, a u vukovaru jeste.

samo što u istri nije bilo rata nakon 45. a u vukovaru jeste :-)
Ras Al Ghul

#4667 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Ras Al Ghul »

sherbett wrote:
Sequoia wrote:U zadnje vrijeme mozes procitati kao se Hrvatska nije plasirala na svjetsko prvenstvo ali se ista plasirala u baraz . srbija je dobra u tenisu ali je ista slaba u fudbalu . Ovo ,,ista ,, je nekakava kovanica nastala poslije rata kada su nepismeni ljudi , podobni , preuzeli i naosrtili pera i poceli pisati novine i knjige a da pritom prije rata nisu procitali ni bukvar.
i taj baraž, do nedavno, nikad čula! :D kod nas se ne koristi u hrvatskom. Doigravanje ili dokvalifikacije..ali doigravanje je kao ispravno jer nije tuđica. :-)
ovo za "ista", često se navodi. Ali po meni, nepotrebno..to je valjda radi neke retorike. Ta riječica je potpuno nepotrebna
Baraž se kaže!I želim Francusku da dobijete! :bih:
Ras Al Ghul

#4668 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Ras Al Ghul »

sherbett wrote:
Ras Al Ghul wrote:
Baraž se kaže!I želim Francusku da dobijete! :bih:
pa bar su nam oni poznati :izet:
Isto kao i Škotska :lol:
area51

#4670 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by area51 »

A to obično tako biva kad krene loše a dugo ih je i "išlo"
radostan dan

#4671 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by radostan dan »

žrijeb - izvlačenje parova

ždrijebe - mladunče konja

žgrijeh - hrvatska u baražu
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#4672 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Chmoljo »

KAOOOO JA!!!
Sequoia

#4673 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Sequoia »

Pita uciteljica Muju : ,, gdje je Bosna ? U Brazilu ! :-D :izet:
torcida

#4674 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by torcida »

benderr wrote:O ljudskim pravima i toleranciji pametuju ljudi čije države nisu u stanju održati običnu paradu (šetnju manjinske populacije) zbog straha od nereda i ubojstava.
Nisam upoznat kako su homoseksualci razarali Sarajevo ili bombardirali Beograd.
Ipak se koriste floskule kako postoje i bitnije teme od parade.
Svi vide trn u tuđem oku,a balvan u svom nitko.
pa naravno da postoje, elementarne stvari se guraju pod tepih a trivijalinosti postadoše pitanje od nacionalnog/svjetskog značaja ...šta nekog libo racku za tvoje sex.opredjeljenje...i kakve to uopće veze ima i sa čim??
angelo

#4675 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by angelo »

Svi o nekom nogometu pričaju. Jel to ono gdje njih 20 trči za loptom, a dvojica stoje ispod štoka?
Post Reply