Izrael je opet pocinio zlocin!
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#46301 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
To je sve suplja
Razdvajati zrtve po vjeri je maliciozno
Ovo mi je manje poznato
https://www.forum.hr/showpost.php?p=101 ... tcount=519
Ovo mi je manje poznato
- armin071
- Quaresma
- deer_hunter
#46304 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Upravo to tvoje 88 ili HH(8. slovo njemacke abecede, Heil Hitler) je i ucinilo Zidove ovako nemilosrdnim prema svakome ko im radi o glavi...jebigazeljeznicar1921 wrote: ↑26/12/2023 18:1288sumirprimus wrote: ↑25/12/2023 16:27 cc, niste vi ti koji cete dijeliti jevreje na izraelce, cioniste i vama prihvatljive jevreje, kada cete to shvatiti?
foe lista apdejtovana. za ovaj hejterski antisemitizam nema kompromisa.
- dr_Evil
#46305 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Sretan Bozic Labude.Truba wrote: ↑26/12/2023 23:07 To je sve suplja
Ovo mi je manje poznato
Iskreno nategnut je ovaj post sa susjednog foruma. Izrael je tu teritoriju naslijedio od Britanskog carstva? Tu se krije citava suludost ovog posta, kada smo (da i mi) osnovali demokratsku drzavu Izrael nije bilo govora o citavoj teritoriji, granice su bile odlicno utvrdjene, na osnovu cega onda Izrael trazi citav komad zemlje?
Postoji ludost Arapa pa nisu onda 47-e rekli da pa su uletili u pravni vakum, ali taj pravni vakum postoji i na granici Hrvatske i Srbije jos gori nego u Palestini.
- dr_Evil
#46307 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Qurko bi oni rekli da nije bilo prije svega Americkih Jevreja, ljevicara u EU, a onda socijalnog nemira kod Arapa koji ipak morase koji dolar da kanu za NATO zbog nas(pod stavkom 3). Kazu da je i Demirel plakao kod Tudjmana 1995-e, bit ce da su njegove suze najveca donacija koju je poslao.
Palestinci su imali super odnos sa Jugoslavijom, zbog odnosa Jugoslavije, a posebno Tita prema Palestini. Taj super odnos ipak nije trajao toliko dugo koliko se istice ovdje, jer je na kraju ARafat ipak sjedio sa Alijom i kako ga ono savjetovao "Prihvati Alija pa neka bude ko avlija, ja nisam pa danas nemam nista".
-
hamos
#46308 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Jasta je plakaodr_Evil wrote: ↑27/12/2023 08:54Qurko bi oni rekli da nije bilo prije svega Americkih Jevreja, ljevicara u EU, a onda socijalnog nemira kod Arapa koji ipak morase koji dolar da kanu za NATO zbog nas(pod stavkom 3). Kazu da je i Demirel plakao kod Tudjmana 1995-e, bit ce da su njegove suze najveca donacija koju je poslao.
Palestinci su imali super odnos sa Jugoslavijom, zbog odnosa Jugoslavije, a posebno Tita prema Palestini. Taj super odnos ipak nije trajao toliko dugo koliko se istice ovdje, jer je na kraju ARafat ipak sjedio sa Alijom i kako ga ono savjetovao "Prihvati Alija pa neka bude ko avlija, ja nisam pa danas nemam nista".
- dr_Evil
#46309 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Hoces da kazes da bi osoba poput Mate Granica lagala, ta moralna vertikala?hamos wrote: ↑27/12/2023 09:02Jasta je plakaodr_Evil wrote: ↑27/12/2023 08:54Qurko bi oni rekli da nije bilo prije svega Americkih Jevreja, ljevicara u EU, a onda socijalnog nemira kod Arapa koji ipak morase koji dolar da kanu za NATO zbog nas(pod stavkom 3). Kazu da je i Demirel plakao kod Tudjmana 1995-e, bit ce da su njegove suze najveca donacija koju je poslao.
Palestinci su imali super odnos sa Jugoslavijom, zbog odnosa Jugoslavije, a posebno Tita prema Palestini. Taj super odnos ipak nije trajao toliko dugo koliko se istice ovdje, jer je na kraju ARafat ipak sjedio sa Alijom i kako ga ono savjetovao "Prihvati Alija pa neka bude ko avlija, ja nisam pa danas nemam nista".![]()
Dobro, salu na stranu, sto kaze PM-ac, vecera svakome ko mi pokaze da je Turska poslala sanduk metaka u ratu. Sva prava na recenicu pripadaju PMcu
-
hamos
#46310 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
dr_Evil wrote: ↑27/12/2023 09:05Hoces da kazes da bi osoba poput Mate Granica lagala, ta moralna vertikala?hamos wrote: ↑27/12/2023 09:02Jasta je plakaodr_Evil wrote: ↑27/12/2023 08:54
Qurko bi oni rekli da nije bilo prije svega Americkih Jevreja, ljevicara u EU, a onda socijalnog nemira kod Arapa koji ipak morase koji dolar da kanu za NATO zbog nas(pod stavkom 3). Kazu da je i Demirel plakao kod Tudjmana 1995-e, bit ce da su njegove suze najveca donacija koju je poslao.
Palestinci su imali super odnos sa Jugoslavijom, zbog odnosa Jugoslavije, a posebno Tita prema Palestini. Taj super odnos ipak nije trajao toliko dugo koliko se istice ovdje, jer je na kraju ARafat ipak sjedio sa Alijom i kako ga ono savjetovao "Prihvati Alija pa neka bude ko avlija, ja nisam pa danas nemam nista".![]()
![]()
Dobro, salu na stranu, sto kaze PM-ac, vecera svakome ko mi pokaze da je Turska poslala sanduk metaka u ratu. Sva prava na recenicu pripadaju PMcu![]()
Jedino si u pravu za jevreje Amerike, i bosnjacima nije u interesu da budu neprijatelji jevreja ni u kom smislu.Zao mi je nevinih ali bitnija mi je Bosna, ako to znaci da sutim na nepravdu-sutjet cu.Ovo posebno olaksavq cinjenica da palestinci nisu ostavili bas cist obraz ko mi(citaj:hamas)
Citav zapad je i bio uz palestinu dok je bio arafat ,plo,sad jbg…hoce oni islamiste
- dr_Evil
#46311 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Izraziti neslaganje sa genocidom koji vrsi nacisticki rezim Natanjahua ne znaci biti neprijatelj Jevreja. Znaci biti covjek i na strani pravde, a ti isti ljudi koji su onda bili protiv pokolja Bosnjaka i danas su protiv pokolja Palestinaca - stim da Izrael ima pravo na postojanje i odbranu, ali u skladu sa konvencijama o ljudskim pravima i medjunarodnim pravom. To pravo nalaze reciprocan odgovor.hamos wrote: ↑27/12/2023 09:09
Jedino si u pravu za jevreje Amerike, i bosnjacima nije u interesu da budu neprijatelji jevreja ni u kom smislu.Zao mi je nevinih ali bitnija mi je Bosna, ako to znaci da sutim na nepravdu-sutjet cu.Ovo posebno olaksavq cinjenica da palestinci nisu ostavili bas cist obraz ko mi(citaj:hamas)
Citav zapad je i bio uz palestinu dok je bio arafat ,plo,sad jbg…hoce oni islamiste
Dovodjenje Islamista na vlast i jeste projekat cionista, dok je bio Arafat i PLO oni su bili moderni nacionalni pokret te politicki narod. Kao sto je nama pokusano podmetanje SDA i njihovog panislamizma, srecom bilo je dovoljno obrazovanog i pametnog svijeta da minimizira stetu.
Bilo kakvo krsenje medjunarodnog prava i nepravda samo aktivira daljnji lanac nepravde, a to se nama najlakse moze obiti od glavu, nema mjesta sa sutnju. Medjutim bilo kakve pojave mrznje prema jevrejima mi prvi moramo sasjeci u korijenu, pa tako forumase sta pisu 88 treba odstraniti kao rak.
Nasi djedovi su ginuli protiv 88.
-
hamos
#46312 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
U biti seslazemo, ali zasto se ne ograde od hamasa?dr_Evil wrote: ↑27/12/2023 09:16Izraziti neslaganje sa genocidom koji vrsi nacisticki rezim Natanjahua ne znaci biti neprijatelj Jevreja. Znaci biti covjek i na strani pravde, a ti isti ljudi koji su onda bili protiv pokolja Bosnjaka i danas su protiv pokolja Palestinaca - stim da Izrael ima pravo na postojanje i odbranu, ali u skladu sa konvencijama o ljudskim pravima i medjunarodnim pravom. To pravo nalaze reciprocan odgovor.hamos wrote: ↑27/12/2023 09:09
Dovodjenje Islamista na vlast i jeste projekat cionista, dok je bio Arafat i PLO oni su bili moderni nacionalni pokret te politicki narod. Kao sto je nama pokusano podmetanje SDA i njihovog panislamizma, srecom bilo je dovoljno obrazovanog i pametnog svijeta da minimizira stetu.
Bilo kakvo krsenje medjunarodnog prava i nepravda samo aktivira daljnji lanac nepravde, a to se nama najlakse moze obiti od glavu, nema mjesta sa sutnju. Medjutim bilo kakve pojave mrznje prema jevrejima mi prvi moramo sasjeci u korijenu, pa tako forumase sta pisu 88 treba odstraniti kao rak.
Nasi djedovi su ginuli protiv 88.
Mene brine sto na komentarima klix vidim dosta podrske hamasu a izjave tipa-smet izraelu su svakodnevne,bosnjo je uvijek bio naivan ali da je ovoliko glup
- alijagoro
#46313 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Kad je bolan citav zapad bio uz Palestinuhamos wrote: ↑27/12/2023 09:09
-
hamos
#46314 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ja odrastao na zapadu sjecam se kada je crkva imala palestinsku zastavu u svom prostoru(zivim u skandinaviji)alijagoro wrote: ↑27/12/2023 09:32Kad je bolan citav zapad bio uz Palestinuhamos wrote: ↑27/12/2023 09:09
Znam da se promjenilo nekad prije 2010 ,nakon sto hamas dosao na vlast
- alijagoro
#46315 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pa jedna crkva ne cini citav zapad.hamos wrote: ↑27/12/2023 09:36Ja odrastao na zapadu sjecam se kada je crkva imala palestinsku zastavu u svom prostoru(zivim u skandinaviji)alijagoro wrote: ↑27/12/2023 09:32Kad je bolan citav zapad bio uz Palestinuhamos wrote: ↑27/12/2023 09:09
Znam da se promjenilo nekad prije 2010 ,nakon sto hamas dosao na vlast
-
hamos
#46316 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
- VladaFBiH
#46317 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
jeste, u BiH 1992-1995 od strane onih sa brda - imaš priloge o tome...Quaresma wrote: ↑26/12/2023 23:49 https://www.klix.ba/vijesti/svijet/zvan ... /231226184
ovakvo zlo jos ova planeta nije vidjela
- dr_Evil
#46318 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Narod dobiva ogranicene informacije, i sto je gore zahvaljujci digitalizaciji imamo poremecaj paznje, nema koncetracije. Bilo kakve duze kolumne ne dolaze u obzir, dobiju glavobolju. Svi su slavili Zizeka jer su vidjeli dio govora na tvu, a kad Zizek napise ovo sta ja i ti pricamo niko ne cita, jednostavno previse teksta.hamos wrote: ↑27/12/2023 09:24
U biti seslazemo, ali zasto se ne ograde od hamasa?
Mene brine sto na komentarima klix vidim dosta podrske hamasu a izjave tipa-smet izraelu su svakodnevne,bosnjo je uvijek bio naivan ali da je ovoliko glupda se stavlja u drustvo s neobrazovanom masom bliskoistocnom…i to je dio SDA( tacno nas Bog pogledao kad su izgubili vlast moli boga da gube uvijek)
https://thebosniatimes.ba/89586/o-dekol ... oliticara/Mir će nastupiti tek kada Palestincima bude omogućeno da se organiziraju kao jaka nezavisna politička snaga, koja je demokratska i koja odbacuje svaki oblik vjerskog fundamentalizma – što Izrael svim snagama nastoji spriječiti, ostavljajući Palestincima samo jednu opciju: da prihvate Hamas kao jedini glas koji bori se za njih. Najnovija istraživanja javnog mnjenja pokazuju da gnjev zbog rata jača palestinsku podršku Hamasu, posebno na Zapadnoj obali, gdje izraelska vojska ne sprovodi sveobuhvatnu ofanzivu i gdje Hamas nema kontrolu. Širom arapskog svijeta, stotine hiljada ljudi protestiraju protiv Izraela, a tenzije dostižu tačku eksplozije. Neki na ljevici možda u takvoj eksploziji vide trenutak istine, koja će raspršiti liberalno-pacifističke iluzije o okupaciji – ja u tome vidim katastrofu, ne samo za Jevreje i Palestince, već i za svijet.
Kod nas je narod, na svim stranama raspadnute Juge jednostavno naivan. Iz tog razloga nacionalisticki pokreti i teorije zavjere ovdje pronalaze plodno tlo, ali isto tako imamo razvijenu empatiju. Ne znam jel to nas mediteranski duh, ili jednostavno jer smo prosli kroz sve sta se desava sada u Gazi.
Gledam slike Palestinaca bez odjece na stadionu, i porusenu Gazu i sjetim se Mostara. Slobodna Dalmacije pise "Donje mahale vise nema" poslije HVO bombardovanja, a Bosnjaci uhapseni na Velezovom stadionu, potpuno iste nacisticke metode svi pekli zanat kod Hitlera. Nije cudo da ih neki forumasi otvoreno podrzavaju. Tesko je ne pronaci nit ili ti ga vezu treceg rajha prema onome sta se desavalo u Hercegovini i danas Gaze.
Ali ne narod, i ne vecina, uvijek je rezim taj koji vrsi zlocine.
-
Piaty
#46319 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Joj ti doktore komentara. Ja sam mislio da si ti ozbiljan čovjek.dr_Evil wrote: ↑27/12/2023 08:54Qurko bi oni rekli da nije bilo prije svega Americkih Jevreja, ljevicara u EU, a onda socijalnog nemira kod Arapa koji ipak morase koji dolar da kanu za NATO zbog nas(pod stavkom 3). Kazu da je i Demirel plakao kod Tudjmana 1995-e, bit ce da su njegove suze najveca donacija koju je poslao.
Btw. obzirom da ja nikada nisam ništa ozbiljno čuo za to lobiranje u vezi BiH može li neki ozbiljan link o zauzimanju Židova za BiH u vremenu agresije?
Nešto konkretno, ozbiljna lobistička akcija za BiH?
-
hamos
#46320 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
https://m.jpost.com/opinion/how-america ... ims-600274Piaty wrote: ↑27/12/2023 10:50Joj ti doktore komentara. Ja sam mislio da si ti ozbiljan čovjek.dr_Evil wrote: ↑27/12/2023 08:54Qurko bi oni rekli da nije bilo prije svega Americkih Jevreja, ljevicara u EU, a onda socijalnog nemira kod Arapa koji ipak morase koji dolar da kanu za NATO zbog nas(pod stavkom 3). Kazu da je i Demirel plakao kod Tudjmana 1995-e, bit ce da su njegove suze najveca donacija koju je poslao.
Btw. obzirom da ja nikada nisam ništa ozbiljno čuo za to lobiranje u vezi BiH može li neki ozbiljan link o zauzimanju Židova za BiH u vremenu agresije?
- dr_Evil
#46321 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Piaty wrote: ↑27/12/2023 10:50Joj ti doktore komentara. Ja sam mislio da si ti ozbiljan čovjek.dr_Evil wrote: ↑27/12/2023 08:54Qurko bi oni rekli da nije bilo prije svega Americkih Jevreja, ljevicara u EU, a onda socijalnog nemira kod Arapa koji ipak morase koji dolar da kanu za NATO zbog nas(pod stavkom 3). Kazu da je i Demirel plakao kod Tudjmana 1995-e, bit ce da su njegove suze najveca donacija koju je poslao.
https://balkans.aljazeera.net/teme/2021 ... tokom-rata
http://nick.ba/tekst-jerusalem-post-kak ... ali-bosnu/
https://www.jpost.com/Opinion/How-Ameri ... ims-600274
Sta su to ozbiljne lobisticke akcije tita ti, takve stvari se rade iza scene. Mada su ovi ljudi govorili to javno, Haris Silajdzic je vise puta pricao o tome po medijima.
https://www.c-span.org/video/?c3342709/ ... ia-remarks
-
Piaty
#46322 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Hvala za linkove.dr_Evil wrote: ↑27/12/2023 10:58Piaty wrote: ↑27/12/2023 10:50Joj ti doktore komentara. Ja sam mislio da si ti ozbiljan čovjek.dr_Evil wrote: ↑27/12/2023 08:54
https://balkans.aljazeera.net/teme/2021 ... tokom-rata
http://nick.ba/tekst-jerusalem-post-kak ... ali-bosnu/
https://www.jpost.com/Opinion/How-Ameri ... ims-600274
Sta su to ozbiljne lobisticke akcije tita ti, takve stvari se rade iza scene. Mada su ovi ljudi govorili to javno, Haris Silajdzic je vise puta pricao o tome po medijima.
https://www.c-span.org/video/?c3342709/ ... ia-remarks
A ne sporim ništa nego stvarno nisam bio upoznat sa tim. Ljudi su se svrstali na stranu civilizacije i hvala im.
- dr_Evil
#46323 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
S druge strane smo imali Izrael ciji je rezim nas posmatrao kao dio iranskog paketa panislamizma, ponajvise zbog Alijinih veza sa Iranom, a i ljubavnica mu je bila siit koja je pobjegla u Iran kad je Bakir na nju poslao odrede smrti. E Izrael nas nije nikad gotivio pa nas i priznase tek 97-e mislim.
Uvijek su neke nijanse. Nikad na crno i bijelo.
- Charuga
- Globalni moderator
- Charuga
- Globalni moderator
#46325 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
https://www.instagram.com/reel/C1WuA2Io ... I2bDBxemls
Samo da rjese Hamas, vlasti ce naruziti i Setlere.
Samo da rjese Hamas, vlasti ce naruziti i Setlere.