Ne znam na osnovu cega izjedacavas SDP i Nasu stranku. SDP je odustala od svog kandidata za Centar da bi kandidat Nase stranke imao vece sanse.Kikibombona wrote: ↑12/08/2020 15:35Ma ovdje su smradovi jedni i drugi. Siguran sam da ni SDP nije spreman podrzati NS kandidate u nekim gradovima.geralt wrote: ↑12/08/2020 13:26 Valjda misle da u opstini koja je izabrala SDP-ovca imaju sanse, a u opstini koja je izabrala SDA-ovca nemaju? Ako je tako, onda je to ne samo hinjski nego i kratkovidno. Stranka koja misli nekad doci na vlast mora biti faktor i u Kaknju i u Kalesiji i u Tesnju, a ne samo u Sarajevu i Tuzli. Ne podnosim Lagumdziju, ali je on 2010. pokazao kako se to radi.
A da su posteni kao sto nisu, da im je stalo do drzave kao sto nije, imali bi zajednicke kandidate u svakom gradu. Recimo, ako je SDP na proslim izborima imao tri puta vise glasova, onda oni mogu ponuditi 30 a NS 10 kandidata.
Kad kazes "Siguran sam da ni SDP nije spreman podrzati NS kandidate u nekim gradovima.", na koje gradove mislis?