Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
cadburry

#46276 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by cadburry »

Kikibombona wrote: 12/08/2020 15:35
geralt wrote: 12/08/2020 13:26 Valjda misle da u opstini koja je izabrala SDP-ovca imaju sanse, a u opstini koja je izabrala SDA-ovca nemaju? Ako je tako, onda je to ne samo hinjski nego i kratkovidno. Stranka koja misli nekad doci na vlast mora biti faktor i u Kaknju i u Kalesiji i u Tesnju, a ne samo u Sarajevu i Tuzli. Ne podnosim Lagumdziju, ali je on 2010. pokazao kako se to radi.
Ma ovdje su smradovi jedni i drugi. Siguran sam da ni SDP nije spreman podrzati NS kandidate u nekim gradovima.

A da su posteni kao sto nisu, da im je stalo do drzave kao sto nije, imali bi zajednicke kandidate u svakom gradu. Recimo, ako je SDP na proslim izborima imao tri puta vise glasova, onda oni mogu ponuditi 30 a NS 10 kandidata.
Ne znam na osnovu cega izjedacavas SDP i Nasu stranku. SDP je odustala od svog kandidata za Centar da bi kandidat Nase stranke imao vece sanse.

Kad kazes "Siguran sam da ni SDP nije spreman podrzati NS kandidate u nekim gradovima.", na koje gradove mislis?
Kikibombona

#46277 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

cadburry wrote: 12/08/2020 15:46Ne znam na osnovu cega izjedacavas SDP i Nasu stranku. SDP je odustala od svog kandidata za Centar da bi kandidat Nase stranke imao vece sanse.

Kad kazes "Siguran sam da ni SDP nije spreman podrzati NS kandidate u nekim gradovima.", na koje gradove mislis?
Nije SDP odustao vec su se za Sarajevo posteno dogovorili. NS ce dobiti Centar a SDP Novo Sarajevo.

U Mostaru su se isto dogovorili.

Za ostale gradove ocigledno nije prosao dogovor. Vec sam rekao, ako je na zadnjim izborima SDP imao cetiri puta vise glasova, posteno bi bilo da SDP ponudi 40 a NS 10 kandidata. I da zajednicki podrze te kandidate.

Ocigledno da se nisu dogovorili. Ko je ispao vece govno, a govna su sigurno jedni i drugi, meni je tesko reci jer nisam sudionik pregovora.
cadburry

#46278 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by cadburry »

Kikibombona wrote: 12/08/2020 15:53
cadburry wrote: 12/08/2020 15:46Ne znam na osnovu cega izjedacavas SDP i Nasu stranku. SDP je odustala od svog kandidata za Centar da bi kandidat Nase stranke imao vece sanse.

Nije SDP odustao vec su se za Sarajevo posteno dogovorili. NS ce dobiti Centar a SDP Novo Sarajevo.

U Mostaru su se isto dogovorili.

Za ostale gradove ocigledno nije prosao dogovor. Vec sam rekao, ako je na zadnjim izborima SDP imao cetiri puta vise glasova, posteno bi bilo da SDP ponudi 40 a NS 10 kandidata. I da zajednicki podrze te kandidate.

Ocigledno da se nisu dogovorili. Ko je ispao vece govno, a govna su sigurno jedni i drugi, meni je tesko reci jer nisam sudionik pregovora.
Ne znam jesi li upratio, ali je SDP bio predlozio Challengera za nacelnika, pa su odustali da bi sacuvali partnerstvo sa Nasom strankom:
https://www.klix.ba/vijesti/bih/denis-c ... /200305132

Sa druge strane, uopste se nisu dogovorili da SDP dobije Novo Sarajevo. Najvjerovatnije ce kandidat u Novom Sarajevu biti onaj dr. Tanovic kao nestranacki kandidat.

Meni je vrlo jasno ko je ispao vece govno i mislim da apsolutno nema mjesta bilo kakvoj relativizaciji.
Kikibombona

#46279 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

cadburry wrote: 12/08/2020 15:59Ne znam jesi li upratio, ali je SDP bio predlozio Challengera za nacelnika, pa su odustali da bi sacuvali partnerstvo sa Nasom strankom:

Sa druge strane, uopste se nisu dogovorili da SDP dobije Novo Sarajevo. Najvjerovatnije ce kandidat u Novom Sarajevu biti onaj dr. Tanovic kao nestranacki kandidat.

Meni je vrlo jasno ko je ispao vece govno i mislim da apsolutno nema mjesta bilo kakvoj relativizaciji.
Dogovorili su se za Sarajevo. Vidjet ćemo sta ce dobiti SDP. Mozda su izabrali gradonačelnicko mjesto jer je to sigurna opcija, a znaci dosta za promidžbu kada imas gradonačelnicka glavnog grada.

...

Zasto bi NS podrzala SDP u Tuzli ako recimo SDP ne zeli podrzati kandidata NS u Travniku? Ovdje je trebalo postići posten dogovor za cijelu drzavu. Medjutim, govna su to, ja se ne bih svrstavao, iako SDP ima dugu tradiciju jedenja govana... Ja sam vlasac NS, ali ih ne bi u kucu pustio. Daleko im bila. Glasam za njih jer ne vidim bolje. I tako dok ne odem u Njemacku.
JThomas

#46280 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JThomas »

baš zato što bosna nije samo sarajevo, neproduktivno je da neki čvršći zajednički nastup bude ograničen samo na sarajevo. dozvoljeno, svakako, ali neproduktivno.
cadburry

#46281 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by cadburry »

Kikibombona wrote: 12/08/2020 16:07
cadburry wrote: 12/08/2020 15:59Ne znam jesi li upratio, ali je SDP bio predlozio Challengera za nacelnika, pa su odustali da bi sacuvali partnerstvo sa Nasom strankom:

Dogovorili su se za Sarajevo. Vidjet ćemo sta ce dobiti SDP. Mozda su izabrali gradonačelnicko mjesto jer je to sigurna opcija, a znaci dosta za promidžbu kada imas gradonačelnicka glavnog grada.

...

Zasto bi NS podrzala SDP u Tuzli ako recimo SDP ne zeli podrzati kandidata NS u Travniku? Ovdje je trebalo postići posten dogovor za cijelu drzavu. Medjutim, govna su to, ja se ne bih svrstavao, iako SDP ima dugu tradiciju jedenja govana... Ja sam vlasac NS, ali ih ne bi u kucu pustio. Daleko im bila. Glasam za njih jer ne vidim bolje. I tako dok ne odem u Njemacku.
Samo nastavljas sa relativizacijom tako sto izjedacavas neke teoretske situacije (Travnik) sa stvarnim situacijama (Tuzla). Ko je to kandidat Nase stranke u Travniku kojeg SDP nije htio podrzati?

Opce je poznato na ovom forumu da sam ja tradicionalni glasac SDP-a (ne jer imam nesto od njih, nego jer ne postoji bolje u BiH) koji je sve cesce glasao za Nasu stranku. 2014. za Skupstinu KS, 2016. za nacelnika (Stari grad) i 2018. za drzavni parlament. Ako ostanu pri ovoj pokvarenoj odluci, za mene su mrtvi. Jedina situacija u kojoj bih glasao za nekog clana Nase stranke jeste da bude kandidat cijele ljevice (kao sto cu uraditi za nacelnika Centra sada, ako Srdjan ostane zajednicki kandidat).
Kikibombona

#46282 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

cadburry wrote: 12/08/2020 16:15Samo nastavljas sa relativizacijom tako sto izjedacavas neke teoretske situacije (Travnik) sa stvarnim situacijama (Tuzla). Ko je to kandidat Nase stranke u Travniku kojeg SDP nije htio podrzati?

Opce je poznato na ovom forumu da sam ja tradicionalni glasac SDP-a (ne jer imam nesto od njih, nego jer ne postoji bolje u BiH) koji je sve cesce glasao za Nasu stranku. 2014. za Skupstinu KS, 2016. za nacelnika (Stari grad) i 2018. za drzavni parlament. Ako ostanu pri ovoj pokvarenoj odluci, za mene su mrtvi. Jedina situacija u kojoj bih glasao za nekog clana Nase stranke jeste da bude kandidat cijele ljevice (kao sto cu uraditi za nacelnika Centra sada, ako Srdjan ostane zajednicki kandidat).
Upravo suprotno, ti relativiziras, podrzavas jednu stranu i navijacki se svrstavas iako nemas uvid u sadržaj pregovora. Ja kazem da su govna jedni i drugi... i siguran sam da jesu.

Otkud znas kako su izgledali pregovori i ko je vise jeo govna?

NS je sigurno spremna ponuditi kandidate u mnogim opstinama. Mozda je SDP rekao da ne mogu podrzati NS kandidate u nekim opstinama. I onda se slozili da idu odvojeno, osim u Sarajevu i Mostaru. Mozda je NS bila previse pohlepna, a mozda je i SDP.

Ako ne pukne koalicija u Sarajevu onda je kristalno jasno da se nisu mogli dogovoriti oko ostatka BiH. NS-ovci ce optuzivati SDP, SDP-eovci ce optuzivati NS, a Kiki ce reci da su govna jedni i drugi.
Last edited by Kikibombona on 12/08/2020 16:31, edited 1 time in total.
JThomas

#46283 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JThomas »

:mrgreen: kiki, podsjećaš na čelija sa tim trećim licem...
cadburry

#46284 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by cadburry »

Kikibombona wrote: 12/08/2020 16:29
cadburry wrote: 12/08/2020 16:15Samo nastavljas sa relativizacijom tako sto izjedacavas neke teoretske situacije (Travnik) sa stvarnim situacijama (Tuzla). Ko je to kandidat Nase stranke u Travniku kojeg SDP nije htio podrzati?

Upravo suprotno, ti relativiziras, podrzavas jednu stranu i navijacki se svrstavas iako nemas uvid u sadržaj pregovora. Ja kazem da su govna jedni i drugi... i siguran sam da jesu.

Otkud znas kako su izgledali pregovori i ko je vise jeo govna?

NS je sigurno spremna ponuditi kandidate u mnogim opstinama. Mozda je SDP rekao da ne mogu podrzati NS kandidate u nekim opstinama. I onda se slozili da idu odvojeno, osim u Sarajevu i Mostaru.

Ako ne pukne koalicija u Sarajevu onda je kristalno jasno da se nisu mogli dogovoriti oko ostatka BiH. NS-ovci ce optuzivati SDP, SDP-eovci ce optuzivati NS, a Kiki ce reci da su govna jedni i drugi.
Postoji li to sve igdje osim u Kikijevoj glavi? Imas li neki konkretan primjer?
Kikibombona

#46285 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

JThomas wrote: 12/08/2020 16:30 :mrgreen: kiki, podsjećaš na čelija sa tim trećim licem...
Nemoj me sa Denisom porediti kumim te. :D
Kikibombona

#46286 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

cadburry wrote: 12/08/2020 16:32Postoji li to sve igdje osim u Kikijevoj glavi? Imas li neki konkretan primjer?
Nemam ni ja a nemas ni ti.

Ti se navijacki svrstavas a ja psujem milu majku jednima i drugima.

...

Pedja je jasno rekao da pregovaraju oko svih opstina u BiH. Zasto su pregovori pukli ja ne znam. Mozda ti znas.
cadburry

#46287 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by cadburry »

Kikibombona wrote: 12/08/2020 16:35
cadburry wrote: 12/08/2020 16:32Postoji li to sve igdje osim u Kikijevoj glavi? Imas li neki konkretan primjer?
Nemam ni ja a nemas ni ti.

Ti se navijacki svrstavas a ja psujem milu majku jednima i drugima.

...

Pedja je jasno rekao da pregovaraju oko svih opstina u BiH. Zasto su pregovori pukli ja ne znam. Mozda ti znas.
Bezveze se vrtimo u krug. Ja imam jedan primjer gdje je Naša stranka stavila lične animozitete ispred dobrobiti građana i zabila nož u leđa SDP-u, a to je Tuzla. Primjer gdje je to SDP uradio Našoj stranci nemam, a očito ni ti nemaš. Dok ga ne nađeš, ne vidim smisao da dalje nastavimo diskutovati na ovu temu. Ja ću lijepo glasati za SDP za općinsko vijeće i za Srđana Mandića za načelnika i ti glasaj za koga želiš.

Lijep pozdrav.
Kikibombona

#46288 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

cadburry wrote: 12/08/2020 16:43Bezveze se vrtimo u krug. Ja imam jedan primjer gdje je Naša stranka stavila lične animozitete ispred dobrobiti građana i zabila nož u leđa SDP-u, a to je Tuzla. Primjer gdje je to SDP uradio Našoj stranci nemam, a očito ni ti nemaš. Dok ga ne nađeš, ne vidim smisao da dalje nastavimo diskutovati na ovu temu. Ja ću lijepo glasati za SDP za općinsko vijeće i za Srđana Mandića za načelnika i ti glasaj za koga želiš.

Lijep pozdrav.
Ja imam bezbroj primjera gdje je SDP zabio noz u ledja drzavi i narodu.

A sto se tice NS, blokirali su me sa stranice nakon jedne kritike, kao SDA-ovci brisu komentare sa FB profila. Sve nase stranke su duboko bolesne i budala je onaj ko trazi cast i postenje u politici. Castan covjek drzi na distanci te ljigavce. Ja u svom krugu prijatelja nemam nijednog politicara.

Opet glasam za NS jer su najmanje zlo u ljudskom smislu. Ideologija NS je najnaprednija i mislim da je za BiH od kljucne vaznosti jacanje liberalne opcije. A nekad ce doci bolji ljudi...
kluz franjo

#46289 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

Od samog početka priče sam se pribojavao Tuzle.
Na lokalnom nivou su postojali jaki antagonizmi između SDP i NS i međusobno povjerenje nije bilo na nekom nivou.
Ipak sam se nadao da će se "progutati i ega i žabe".
Iskreno mislim da je Mirjana Lepić odlična kandidatkinja i u nekim drugim okolnostima ne bih imao nikakve dileme u vezi podrške kandidaturi - ukoliko je mišljenje nekog forumaša iz Sarajeva uopšte relevantno u Tuzli.
Iskreno se nadam da je kandidatura NS usaglašena sa SDP-om i da je dio nekog dogovora - iako mi svaki optimističan scenario izgleda nevjerovatno.
Bilo, kako bilo.
U ovakvim okolnostima je ova kandidatura u Tuzli ili neki fenomenalni šahovski potez bh bloka ili greška ogromnih razmjera NS.
Ako je ovo drugo, onda nema opravdanja.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#46290 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by izvrsni direktor »

Druga greska NS-a tuzla. Prva je bila selim beslagic. Sta se ocekivalo, kakvi ce odnosi biti sa sdp-om kad ti selim vodi organizaciju?
Svaka cast selimu naravno ali..
Kikibombona

#46291 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

kluz franjo wrote: 12/08/2020 16:56 Od samog početka priče sam se pribojavao Tuzle.
Na lokalnom nivou su postojali jaki antagonizmi između SDP i NS i međusobno povjerenje nije bilo na nekom nivou.
Ipak sam se nadao da će se "progutati i ega i žabe".
Iskreno mislim da je Mirjana Lepić odlična kandidatkinja i u nekim drugim okolnostima ne bih imao nikakve dileme u vezi podrške kandidaturi - ukoliko je mišljenje nekog forumaša iz Sarajeva uopšte relevantno u Tuzli.
Iskreno se nadam da je kandidatura NS usaglašena sa SDP-om i da je dio nekog dogovora - iako mi svaki optimističan scenario izgleda nevjerovatno.
Bilo, kako bilo.
U ovakvim okolnostima je ova kandidatura u Tuzli ili neki fenomenalni šahovski potez bh bloka ili greška ogromnih razmjera NS.
Ako je ovo drugo, onda nema opravdanja.
Desetine negativnih komentara na FB, bez psovki i vulgarnosti, ali NS operativac staljinistički brise komentare i ostavlja samo srcaD za Mirjanu. :lol:

Tacno zamisljsm gnjidavog cvikerasa kako brise, a qrac bi popusio za neku funkciju. Politika je magnet za hinje. :roll:
CikCikCikPogodi

#46292 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by CikCikCikPogodi »

Kikibombona wrote: 12/08/2020 16:54
cadburry wrote: 12/08/2020 16:43Bezveze se vrtimo u krug. Ja imam jedan primjer gdje je Naša stranka stavila lične animozitete ispred dobrobiti građana i zabila nož u leđa SDP-u, a to je Tuzla. Primjer gdje je to SDP uradio Našoj stranci nemam, a očito ni ti nemaš. Dok ga ne nađeš, ne vidim smisao da dalje nastavimo diskutovati na ovu temu. Ja ću lijepo glasati za SDP za općinsko vijeće i za Srđana Mandića za načelnika i ti glasaj za koga želiš.

Lijep pozdrav.
Ja imam bezbroj primjera gdje je SDP zabio noz u ledja drzavi i narodu.

A sto se tice NS, blokirali su me sa stranice nakon jedne kritike, kao SDA-ovci brisu komentare sa FB profila. Sve nase stranke su duboko bolesne i budala je onaj ko trazi cast i postenje u politici. Castan covjek drzi na distanci te ljigavce. Ja u svom krugu prijatelja nemam nijednog politicara.

Opet glasam za NS jer su najmanje zlo u ljudskom smislu. Ideologija NS je najnaprednija i mislim da je za BiH od kljucne vaznosti jacanje liberalne opcije. A nekad ce doci bolji ljudi...
Ta kritika je samo dokaz da su obicna grupacija SJW libertarda, koji ne podnose nikakvu kritiku i sve izvan svojeg balona smatraju fasistickim. Ako kontrolisu govor na svojoj stranicu sigurno je da ce tako raditi i van nje, samo im daj milimetar i oni ce postati policija ko u Istocnoj Njemackoj.
kluz franjo

#46293 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

Hebate led induktivnih teoretičara...
Po principu, ako bloo ovdje na forumu nekoga banuje, u stvarnom životu bi gulage otvarala...
:run:
MaksprotivMarksa

#46294 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by MaksprotivMarksa »

Cuj liberali SJW, kakve neznalice pisu na ovom forumu, 3 klipa americkih neokona i ljudi pomisle da nesto znaju 😂
Kikibombona

#46295 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

CikCikCikPogodi wrote: 12/08/2020 17:13Ta kritika je samo dokaz da su obicna grupacija SJW libertarda, koji ne podnose nikakvu kritiku i sve izvan svojeg balona smatraju fasistickim. Ako kontrolisu govor na svojoj stranicu sigurno je da ce tako raditi i van nje, samo im daj milimetar i oni ce postati policija ko u Istocnoj Njemackoj.
Vise puta sam rekao, SDA virus zla, kriminala, korupcije, poltronstva, hinjaluka, seljakluka... je zarazio svakog covjeka.

Bice potrebno 100 godina da se ocistimo. Svako malo se uvjerim koliko smo pogani. A kada su i igri pare i moc, tada iz nas ispliva najgora poganstina. Gledam danas na poslu, na sta su sve ljudi spremni. U oci te hvali, a kod direktora degradira. A takvi su u politici vecina. Ljigave hinje.

...

Al' sta se moze, opet cu izaci na izbore i glasati za NS. Stisnuti zube i jebaji ga. Ne vidim bolju opciju, nazalost.
Kikibombona

#46296 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

kluz franjo wrote: 12/08/2020 17:21 Hebate led induktivnih teoretičara...
Po principu, ako bloo ovdje na forumu nekoga banuje, u stvarnom životu bi gulage otvarala...
Bloo nikog ne banuje iz licne koristi, sto joj se neki komentar ne svidja. Ne brise sistemski komentare.

...

NS staljinista je obrisao makar 50 komentara za sat vremena, samo radi drugačijeg mišljenja. Dno dna.
MaksprotivMarksa

#46297 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by MaksprotivMarksa »

Brisu svi komentare, ne treba od toga praviti bauk, NS je ideoloski dalemo od socijaldemokeatije i samo neuki ljudi mogu pomisliti da je partnerstvo sa SDP-om prirodno. NS nema kadrova, nema ih nijedna stranka u drzavi, zato sto u drzavi kompletnoj nemamo kadrove, NS koja se toboz bori protiv nepotizma dozvoljava da Selim gura svog unuka kroz organe stranke, da ugrozava saradnju u Sarajevu, Mostaru i svim dijelovima BiH zbog licnih stvari, NS je prepuna ovih momenata, od izbacivanja i marginaliziranja ljudi zbog licnih odnosa, "najbolja debatantica na svijetu" - kako je vole nazvati malogradjani zaljubljeni u nju je to radila-radi u Sarajevu, unuk i dedo u Tuzli. Manje malogradjana podrzava SDA od NS-a, iz te silne zelje da se gradjaniziraju i emancipuju, ocajno imitiraju zivotne stilove malogradjana iz uzoritih zemalja, gomila nekompetentnih i potkapacitoranih ljudi, nadam se da ce uskoro dobiti protivnika na svom dijelu politickog spektra i svesti se na lokalne okvire od jedne do dvije ruke.
kluz franjo

#46298 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

Kikibombona wrote: 12/08/2020 17:26
kluz franjo wrote: 12/08/2020 17:21 Hebate led induktivnih teoretičara...
Bloo nikog ne banuje iz licne koristi, sto joj se neki komentar ne svidja. Ne brise sistemski komentare.

...

NS staljinista je obrisao makar 50 komentara za sat vremena, samo radi drugačijeg mišljenja. Dno dna.
Hmmm...
ne znam ni bloo, a ni dotičnog "staljinistu". Ne znam im ni motive. Možda su im motivi stvarno totalitarni.

Ja sam juče prvi put u životu upoznao jednog Čileanca. I čovjek na ovoj vrućini naruči salatu. Sigurno su svi Čileanci vegetarijanci.
Kikibombona

#46299 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

kluz franjo wrote: 12/08/2020 17:39Hmmm...
ne znam ni bloo, a ni dotičnog "staljinistu". Ne znam im ni motive. Možda su im motivi stvarno totalitarni.

Ja sam juče prvi put u životu upoznao jednog Čileanca. I čovjek na ovoj vrućini naruči salatu. Sigurno su svi Čileanci vegetarijanci.
Ja govorim o konkretnoj osobi, moderatoru ogicijelne FB stranice Nasa stranka. Lik je za sat vremena obrisao 50 kritickih komentara ispod objave da se Mirjana kandidovala za gradonačelnicu. Ja nisam rekao da je totslitarista, cak sumnjam da ima ikakvu ideologiju. Prije bih rekao da je gnjida koja bi uradila mnogo toga zarad pozicije i materijalne dobiti. Ne vjerujem da tu ima ikakve ideologije, a siguran sam da nema liberalne. To je valjda ocigledno.
CikCikCikPogodi

#46300 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by CikCikCikPogodi »

MaksprotivMarksa wrote: 12/08/2020 17:36 Brisu svi komentare, ne treba od toga praviti bauk, NS je ideoloski dalemo od socijaldemokeatije i samo neuki ljudi mogu pomisliti da je partnerstvo sa SDP-om prirodno. NS nema kadrova, nema ih nijedna stranka u drzavi, zato sto u drzavi kompletnoj nemamo kadrove, NS koja se toboz bori protiv nepotizma dozvoljava da Selim gura svog unuka kroz organe stranke, da ugrozava saradnju u Sarajevu, Mostaru i svim dijelovima BiH zbog licnih stvari, NS je prepuna ovih momenata, od izbacivanja i marginaliziranja ljudi zbog licnih odnosa, "najbolja debatantica na svijetu" - kako je vole nazvati malogradjani zaljubljeni u nju je to radila-radi u Sarajevu, unuk i dedo u Tuzli. Manje malogradjana podrzava SDA od NS-a, iz te silne zelje da se gradjaniziraju i emancipuju, ocajno imitiraju zivotne stilove malogradjana iz uzoritih zemalja, gomila nekompetentnih i potkapacitoranih ljudi, nadam se da ce uskoro dobiti protivnika na svom dijelu politickog spektra i svesti se na lokalne okvire od jedne do dvije ruke.
SDA botovi idu i korak dalje, znaju zvati preko messengera.
Locked