1. Ko je rekao da ne postoje druge rute dolaska u zapadnu Europu? Čitaš, a ne razumiješ. Tvrdim da su SVI ovi ilegalci došli u BiH iz Turske. Ko je došao u BiH, došao je iz Turske.Evenine wrote: ↑11/02/2021 20:221.BrziGonzales wrote: ↑11/02/2021 15:41Praviš se blesavEvenine wrote: ↑11/02/2021 14:24
1. Postoji vise ruta od one koja ide preko Turske.
3. Neke zemlje jos uvijek zele neke migrante.
5. Pretrazivao sam clanke iz tog perioda i nista nisam nasao. Dodik tada nije ni bio clan Predsjednistva. Gdje je zvanicna inicijativa koju je on pokrenuo u svom tadasnjem politickom kapacitetu da se angazuje vojska tamo? Izgleda da je tvoj izvor: "Pric'o mi jedan Ravnogorac kog sam upozn'o na proslavi 9og januara u Banja Luci". Sve da je ova nebuloza i istina, zbog cega je "prosao voz". Jel se to nas politicki ucjenjuje mozda?
7. Ovo je prije svega inicijativa EU.
Sta je sa tvojom teorijom o zamjeni stanovnistva? Fino si ignorisao taj post.
1. Sve do jednog koji je kod nas je poslao Erdogan
3. Neke zemlje jos uvijek zele neke migrante. - Daj mi te zemlje od turske do nas, koje su?
5. nije mi teško za tebe malo proguglati. Evo, za par minuta sam našao ovo:
https://balkans.aljazeera.net/news/balk ... a-migrante
negdje od 33 do 36 minute
7. Ovo je prije svega inicijativa EU. - a mi se pravimo mutavi pa reći da Bake nama ništa sa time. Drugi su rekli, nemamo veze sa tim
Ko spominje zamjenu stanovništa. Napisao sam da ih ima dovoljno u Turskoj da nas doslovno pregaze. Nešto sam slagao?
Kao sto vidis nije tacno. Postoje i druge rute.
3. Zapadne zemlje jos uvijek primaju migrante, mi smo im sada sabrini centar gdje na miru mogu da rade filtriranje.
5. Opseg na Google koji sam postavio je fulio ovaj clanak za par mjeseci. Do mene je. Dodik tada nije bio u vlasti na drzavnom nivou. Obicna prazna gesta koja ga nije nista kostala. Cim je SNSD dosao na vlast na drzavnom nivou par mjeseci kasnije, promijenio je misljenje. Zasto to? Sta ga sad sprjecava da izvede Frontex i OS BiH na granice?
7. Bakir poletio za EU parama, ne razmisljajuci o posljedicama. Ti spinujes kao da je on imao namjeru da te migrante koristi u demografske svrhe i kao da eto jedino Bosnjaci zele migrante.
Zanimljivo je kako piše jedno a pojedini ljudi pročitaju nešto drugo i uhvate se za to.
3. Ja nisam nigdje pročitao da je neko iz tih zapadnih zemalja došao u BiH u zadnjih godinu dana i da je odveo za ručicu ijednog ilegalca koga su isfiltrirali. A mogu slobodno koristiti bilo koji aerodrom, nećemo se ljutiti.
5. Ono kada se kaže da predsjednik RS nema nikakvu političku snagu...
7. Jedino Bake &Co nije nikada rekao i poduzeo nešto protiv ilegalaca. Znam da dosta Bošnjaka nije za takvu politiku, ali je.. ga, zaokružili ste ga i on drži konce. Volite zaokruživati sebi i drugima katastrofalna rješenja.