Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
BrziGonzales

#46126 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BrziGonzales »

Evenine wrote: 11/02/2021 20:22
BrziGonzales wrote: 11/02/2021 15:41
Evenine wrote: 11/02/2021 14:24

1. Postoji vise ruta od one koja ide preko Turske.

3. Neke zemlje jos uvijek zele neke migrante.

5. Pretrazivao sam clanke iz tog perioda i nista nisam nasao. Dodik tada nije ni bio clan Predsjednistva. Gdje je zvanicna inicijativa koju je on pokrenuo u svom tadasnjem politickom kapacitetu da se angazuje vojska tamo? Izgleda da je tvoj izvor: "Pric'o mi jedan Ravnogorac kog sam upozn'o na proslavi 9og januara u Banja Luci". Sve da je ova nebuloza i istina, zbog cega je "prosao voz". Jel se to nas politicki ucjenjuje mozda?

7. Ovo je prije svega inicijativa EU.

Sta je sa tvojom teorijom o zamjeni stanovnistva? Fino si ignorisao taj post.
Praviš se blesav
1. Sve do jednog koji je kod nas je poslao Erdogan

3. Neke zemlje jos uvijek zele neke migrante. - Daj mi te zemlje od turske do nas, koje su?

5. nije mi teško za tebe malo proguglati. Evo, za par minuta sam našao ovo:

https://balkans.aljazeera.net/news/balk ... a-migrante

negdje od 33 do 36 minute

7. Ovo je prije svega inicijativa EU. - a mi se pravimo mutavi pa reći da Bake nama ništa sa time. Drugi su rekli, nemamo veze sa tim

Ko spominje zamjenu stanovništa. Napisao sam da ih ima dovoljno u Turskoj da nas doslovno pregaze. Nešto sam slagao?
1. Image

Kao sto vidis nije tacno. Postoje i druge rute.

3. Zapadne zemlje jos uvijek primaju migrante, mi smo im sada sabrini centar gdje na miru mogu da rade filtriranje.

5. Opseg na Google koji sam postavio je fulio ovaj clanak za par mjeseci. Do mene je. Dodik tada nije bio u vlasti na drzavnom nivou. Obicna prazna gesta koja ga nije nista kostala. Cim je SNSD dosao na vlast na drzavnom nivou par mjeseci kasnije, promijenio je misljenje. Zasto to? Sta ga sad sprjecava da izvede Frontex i OS BiH na granice?

7. Bakir poletio za EU parama, ne razmisljajuci o posljedicama. Ti spinujes kao da je on imao namjeru da te migrante koristi u demografske svrhe i kao da eto jedino Bosnjaci zele migrante.
1. Ko je rekao da ne postoje druge rute dolaska u zapadnu Europu? Čitaš, a ne razumiješ. Tvrdim da su SVI ovi ilegalci došli u BiH iz Turske. Ko je došao u BiH, došao je iz Turske.

Zanimljivo je kako piše jedno a pojedini ljudi pročitaju nešto drugo i uhvate se za to.
3. Ja nisam nigdje pročitao da je neko iz tih zapadnih zemalja došao u BiH u zadnjih godinu dana i da je odveo za ručicu ijednog ilegalca koga su isfiltrirali. A mogu slobodno koristiti bilo koji aerodrom, nećemo se ljutiti.

5. Ono kada se kaže da predsjednik RS nema nikakvu političku snagu... :shock: Sve što kaže je prazna gesta i ništa drugo. :lol:
7. Jedino Bake &Co nije nikada rekao i poduzeo nešto protiv ilegalaca. Znam da dosta Bošnjaka nije za takvu politiku, ali je.. ga, zaokružili ste ga i on drži konce. Volite zaokruživati sebi i drugima katastrofalna rješenja.
Last edited by BrziGonzales on 11/02/2021 23:00, edited 1 time in total.
BarbaDue

#46127 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BarbaDue »

visuljak wrote: 10/02/2021 23:07 Ne spamaj sa rudarima, vrlo jednostavno

Zašto je Dragan Čović glasao protiv tačke o napretku BiH u procesu priključenja NATO-u?

Da bi udovoljio velikosrbima, vrlo jednostavno.
Nedaj bože da se zarati, klali bi nas j jedni i drugi!
visuljak

#46128 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by visuljak »

BarbaDue wrote: 11/02/2021 22:59

Zašto je Dragan Čović glasao protiv tačke o napretku BiH u procesu priključenja NATO-u?

U to ne sumnjaj!
visuljak

#46129 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by visuljak »

BrziGonzales wrote: 11/02/2021 22:58

1. Ko je rekao da ne postoje druge rute dolaska u zapadnu Europu? Čitaš, a ne razumiješ. Tvrdim da su SVI ovi ilegalci došli u BiH iz Turske. Ko je došao u BiH, došao je iz Turske.

Zanimljivo je kako piše jedno a pojedini ljudi pročitaju nešto drugo i uhvate se za to.
3. Ja nisam nigdje pročitao da je neko iz tih zapadnih zemalja došao u BiH u zadnjih godinu dana i da je odveo za ručicu ijednog ilegalca koga su isfiltrirali. A mogu slobodno koristiti bilo koji aerodrom, nećemo se ljutiti.

5. Ono kada se kaže da predsjednik RS nema nikakvu političku snagu... :shock: Sve što kaže je prazna gesta i ništa drugo. :lol:
7. Jedino Bake &Co nije nikada rekao i poduzeo nešto protiv ilegalaca. Znam da dosta Bošnjaka nije za takvu politiku, ali je.. ga, zaokružili ste ga i on drži konce. Volite zaokruživati sebi i drugima katastrofalna rješenja.
Sta je, sada se redukuju komentari i ne lice na one od jutros jer te ubise argumenti ko mraz paprike.

https://www.slobodnaevropa.org/a/dodik- ... 47851.html

Plus odbija raspored OSBiH nenaoruzane na granicu plus osporava zaposljavanje novih pripadnika GP.

Plus sto Galic ne dozvoljava migrantima da napuste nasu zemlju time sto dojavljuje HR granicarima njihovo kretanje dok oni masovno prelaze preko Drine.
Evenine

#46130 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Evenine »

Evenine wrote: 11/02/2021 20:22
BrziGonzales wrote: 11/02/2021 15:41

Praviš se blesav
1. Sve do jednog koji je kod nas je poslao Erdogan

3. Neke zemlje jos uvijek zele neke migrante. - Daj mi te zemlje od turske do nas, koje su?

5. nije mi teško za tebe malo proguglati. Evo, za par minuta sam našao ovo:

https://balkans.aljazeera.net/news/balk ... a-migrante

negdje od 33 do 36 minute

7. Ovo je prije svega inicijativa EU. - a mi se pravimo mutavi pa reći da Bake nama ništa sa time. Drugi su rekli, nemamo veze sa tim

Ko spominje zamjenu stanovništa. Napisao sam da ih ima dovoljno u Turskoj da nas doslovno pregaze. Nešto sam slagao?
1. Image

Kao sto vidis nije tacno. Postoje i druge rute.

3. Zapadne zemlje jos uvijek primaju migrante, mi smo im sada sabrini centar gdje na miru mogu da rade filtriranje.

5. Opseg na Google koji sam postavio je fulio ovaj clanak za par mjeseci. Do mene je. Dodik tada nije bio u vlasti na drzavnom nivou. Obicna prazna gesta koja ga nije nista kostala. Cim je SNSD dosao na vlast na drzavnom nivou par mjeseci kasnije, promijenio je misljenje. Zasto to? Sta ga sad sprjecava da izvede Frontex i OS BiH na granice?

7. Bakir poletio za EU parama, ne razmisljajuci o posljedicama. Ti spinujes kao da je on imao namjeru da te migrante koristi u demografske svrhe i kao da eto jedino Bosnjaci zele migrante.

1. Ti tvrdis nesto sto ni ljudi koji se bave ovim u drzavi ne znaju, niti bi sami migranti priznali koje su im rute dolaska. Evo ja tvrdim da su NEKI dosli sa Novog Zelanda.

3. Po zvanicnim brojevima ih je manje ove nego prosle godine sto znaci da su negdje morali otici. Zvanicnih deportacija ima. Ako kuci vracas najgore a ostalima dajes sansu da se probiju nije li to filtriranje?

5. Predsjednik RS nema nadleznost nad OS BiH. I dalje mi nisi odgovorio na pitanje zasto je promijenio stav cim mu je to postalo nadleznost.

7. Ima njegove krivice u ovom ali nije bio nikakav masterplan nego poslovicna korupcija i lose upravljanje krizom. Hipoteticki, sta bi se desilo da je Bakir rekao evo necemo ni mi migrante? Beskonacno vozanje autobusa od entiteta do entiteta. Pravo je cudno da je EU mogla pritisnuti Srbiju da prihvati migrante a RS nisu mogli.
BrziGonzales

#46131 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BrziGonzales »

:meza:
visuljak

#46132 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by visuljak »

samo ti je to i preostalo

:lol:
BrziGonzales

#46133 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BrziGonzales »

visuljak wrote: 11/02/2021 23:11

Sta je, sada se redukuju komentari i ne lice na one od jutros jer te ubise argumenti ko mraz paprike.

https://www.slobodnaevropa.org/a/dodik- ... 47851.html

Plus odbija raspored OSBiH nenaoruzane na granicu plus osporava zaposljavanje novih pripadnika GP.

Plus sto Galic ne dozvoljava migrantima da napuste nasu zemlju time sto dojavljuje HR granicarima njihovo kretanje dok oni masovno prelaze preko Drine.
Evo ti pa usporedi jutrošnji post. Moram kao malom djetetu tumačiti. Šta ti vidiš, ne znam. Koje kontra argumente si vidio opet ne znam.
BrziGonzales wrote: 11/02/2021 08:58

I meni pada na pamet teorija zavjere. Sve do jednog od ovih novih stanovnika je poslao Erdogan svome Bakiru. Ni jedan nije koristio avion ili brod do Neuma. I niko ih ne želi. Grčka ih ne želi, Makedonija, Albanija, Srbija ih ne želi, Bugarska, Rumunjska, Mađarska ih ne želi, EU ih ne želi, od Hrvatske, Slovenije pa na dalje. Srbi u BiH ih ne žele, Hrvati u BiH ih ne žele. Samo jedan nije nikada, ama baš nikada rekao da ih ne želi. To je naš Bake. Čik pa pronađi neki link gdje Bake & Co izjavljuju da ih ne žele. Ja ti mogu naći linkove oz 2017. i 2018. gdje Dodik traži da se zaštite istočne granice BiH. Nije bilo interesa. Mađarska još nije zatvorila granice, Srbija ih je bila puna, sa ove strane Drine se samozadovoljno smješkalo.A to je bila mogućnost da sve tri strane budu jedinstvene oko nečega.
A danas bi Bake & Co željeli da se novi stanovnici ravnomjerno rasporede, malo Srbima, malo Hrvatima u BiH. Budite raja, uzmite i vi kojega. Pa kada se otvori prvi kamp i na tim prostorima, sultan Erdogan će poslati novih stanovnika dovoljno da nas sve pregaze kao plitak potok. Ima ih spremnih nekoliko puta više nego što nas u BiH ukupno ima. E, od šake do lakta.
Vidiš da ima raznih teorija zavjere. Ovisno odakle se gleda. Nego, idemo postati Singapur.
Kolinda

#46134 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Kolinda »

Evo da ne bih ulazio duboko u temu zanima me da li znate o čemu se uopće glasalo kad je u pitanju ovo na što se prozivate odnosno tvrdite da Čović nije za NATO?
Ajde, kontam da čitate samo naslove jer ko zna što tamo dolje ispod piše ali jebem mu zeca ne bi zgorega bilo nekada i pročitati i vidjeti o čemu se radi.
1.u svakoj normalnoj državi postoji vlast i oporba
2.vlast zajedno s partnerima donosi odluke
3.oporba zahtjeva a vlast odbacuje njihove ideje jer su izgubili izbore i nemaju što oni da kroje politiku
4.u bih dio vlasti donosi odluke sa oporbom da bi napakostila partnerima jel im se može
5.partneri logično i pametno odbacuju prijedloge istih onih koji samo čekaju mogućnost da ih preglasaju.
6.nemate medija da vam to pojasni jer su na istoj špranci sa ovima koji to rade
7.za primjer priopćenje USA se objavi isti sekund ili čak prije nego to službeno objavi ambasade ali kad ne ide u korist kao npr.ovo zadnje o Turković i onome iz HNŽ danima i to na mala vrata prilazi kroz filtere, neki objave i gurnu u zapećak a neki nikako i ne objave...

Zapitajte se da li možda živite u medijskom mraku ili pak možda pod nadzorom i kontrolom partijskih komesara?????
visuljak

#46135 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by visuljak »

HDZ oporba pa su bili protiv NATO :lol:
p206

#46136 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by p206 »

Nemoj tako HDZ su nositelji europskih vrijednosti, muje su bliskoistočnjaci a glasali za NATO.
GandalfSivi

#46137 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by GandalfSivi »

Svi ilegalci u BiH su dosli iz Srbije...
Novak20

#46138 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Novak20 »

Bez obzira na sve, Senad Avdić mi je najbolji novinar na ovim prostorima. Šteta za nekada Slobodnu Bosnu što se pretvori u tabloid.

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/18 ... u_sda.html
..................BIDEN ZVANI TEŽNJA
Ne treba mnogo pameti da bi se uočilo kako su ton i argumentacija kojom se služi američka Ambasada skoro identični onima kojima se posljednjih dana međunarodni zvaničnici koriste u obraćanju rukovodstvu Republike Srpske u vezi s oduzimanjem odlikovanja ranije dodijeljenih ratnim zločincima. U tome i jeste nesaglediva i nepopravljiva šteta koju su ovoj zemlji nanijele vladajuće bošnjačke panislamističke elite: one su svojim neodgovornim ponašanjem, najčešće praćenim koristoljubljem, preko šačice krvoločnih mudžahedinskih desperadosa odbrambeni rat od agresije pretvorile u vjersko-građanski, a potom višegodišnjim mirnodopskim zataškavanjem nesistemskih i neoplanskih zločina iznivelirali odgovornost sa preostale "dvije zaraćene strane". Odgovornost Bisere Turković, najdugovječnije bošnjačke diplomatkinje, i prije najnovijeg skandala bila je aktivna, ogromna i nezaobilazna.

Ambasada SAD-a u BiH, dakle, podsjeća Biseru Turković da je ona ministrica svih građana Bosne i Hercegovine, koliko Sakiba Mahmuljina i njegove familije, isto toliko i familija 57 srpskih vojnika, zarobljenika i civila koje su mudžahedinski zločinci pobili u vojnoj akciji u Vozući. Isto to bi trebala znati i ambasadorica BiH u Češkoj, koja je dodvoravački i sa snishodljivim karijerizmom na društvenim mrežama nepozvano i nedopustivo branila ministricu od prozivki njenog zamjenika: ona nije ambasadorica Bisere Turković i Željka Komšića i onih koje oni doživljavaju kao "heroje, a ne zločince" nego svih građana BiH, i žrtava i zločinaca, dakle.

Ministrica Bisera Turković je, nakon što je potvrđena pobjeda Joea Bidena na izborima za predsjednika SAD-a, prva pohitala da mu čestita i uz zajedničku fotografiju dopiše licitarsko-patetičnu poruku dostojnu zapisa (o)srednjoškolske šiparice: "Dragi Joe, sačuvali smo nadu, sada je nova zora ispred nas." Kakva će biti "nova zora ispred nas" (Amerike i Bosne i Hercegovine) još nema nekih konkretnih naznaka niti razgovijetnih "išareta". Ali, ukoliko vlast u BiH predstavlja ministrica kojoj je prije više od decenije džentlmenski, prećutno uskraćen ambasadorski agreman u NATO savezu, ako su SAD prije 25 godina uskratile diplomatsko gostoprimstvo današnjem ministru odbrane, ako bivši ministar vanjskih poslova godinama baulja po SAD-u sa sigurnosnim narukvicama i nanogicama, ukoliko se kao alternativa svima njima nudi državnik, "veteran i utemeljitelj" koji je je prije 15 godina srušio "most na rijeci Kwai", odnosno Aprilski paket ustavnih promjena, kao posljednju ozbiljnu američku ponudu, tada bi "nova zora ispred nas" prije mogla ličiti na finale onog Tarantino-Rodriguezovog filma "Od sumraka do zore", odnosno balkansku verziju tamošnje horor birtije u kojoj se radnja okončava u ranu zoru, zoru...
Novak20

#46139 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Novak20 »

Baš su navalili na ovu gospođu.

https://www.dnevnik.ba/vijesti/turkovic ... nstitucije
Turković gura kćer na poziciju u UN-u, nije obavijestila institucije

Da je Turković ovu kampanju vodila u tajnosti i bez konzultacija s relevantnim institucijama govori i činjenica da o kandidatu u ovoj međunarodnoj organizaciji nisu upoznati ni Ministarstvo sigurnosti BiH, ali ni ministarstva unutarnjih poslova entiteta, koja su nadležna za borbu protiv terorizma
Evenine

#46140 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Evenine »

GandalfSivi wrote: 12/02/2021 07:41

Svi ilegalci u BiH su dosli iz Srbije...
Taj mi jos nije odgovorio na pitanje zasto je Dodik zagovarao izvodjenje OS BiH na granicu u maju 2018 a onda u oktobru 2018 cim su OS postale njegova nadleznost promijenio misljenje.
Narodna skupština RS-a je izglasala rezoluciju o vojnoj neutralnosti i ona će mi biti moj putokaz u radu. RS se opredijelila za vojnu neutralnost i svako inzistiranje na promjeni našeg stava u Predsjedništvu BiH neće imati podršku. Oružane snage BiH su skupa institucija. Predložit ću da se BiH demilitarizira ili da se Oružane snage značajno smanje – rekao je novoizabrani član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske Milorad Dodik
Sta izvesti na granicu ako demilitariziras zemlju.

Ovi iz HDZ BiH bi prije rekli nesto lose za Tudjmana nego Dodika.
BrziGonzales

#46141 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BrziGonzales »

Kolinda wrote: 12/02/2021 00:01

Evo da ne bih ulazio duboko u temu zanima me da li znate o čemu se uopće glasalo kad je u pitanju ovo na što se prozivate odnosno tvrdite da Čović nije za NATO?
Ajde, kontam da čitate samo naslove jer ko zna što tamo dolje ispod piše ali jebem mu zeca ne bi zgorega bilo nekada i pročitati i vidjeti o čemu se radi.
3.oporba zahtjeva a vlast odbacuje njihove ideje jer su izgubili izbore i nemaju što oni da kroje politiku
4.u bih dio vlasti donosi odluke sa oporbom da bi napakostila partnerima jel im se može
5.partneri logično i pametno odbacuju prijedloge istih onih koji samo čekaju mogućnost da ih preglasaju.
7.za primjer priopćenje USA se objavi isti sekund ili čak prije nego to službeno objavi ambasade ali kad ne ide u korist kao npr.ovo zadnje o Turković i onome iz HNŽ danima i to na mala vrata prilazi kroz filtere, neki objave i gurnu u zapećak a neki nikako i ne objave...

Zapitajte se da li možda živite u medijskom mraku ili pak možda pod nadzorom i kontrolom partijskih komesara?????
Je li i tebi zanimljiv ovaj fenomen da im napišeš nešto a bolid pročita drugo i napiše komentar u stilu
visuljak wrote: 12/02/2021 00:21 HDZ oporba pa su bili protiv NATO :lol:
:lol: :lol: :lol:
Kolinda

#46142 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Kolinda »

BrziGonzales wrote: 12/02/2021 11:35

Je li i tebi zanimljiv ovaj fenomen da im napišeš nešto a bolid pročita drugo i napiše komentar u stilu
A što reći, koju posluku porati :bih: :D
canyon

#46143 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by canyon »

Koliko forsiraju zloupotrebu vitalnog nacionalnog interesa na svakom nivou...
Last edited by canyon on 12/04/2021 19:22, edited 1 time in total.
Evenine

#46144 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Evenine »

@Kolinda
@Novak20
@BrziGonzales

Sta mislite o Dodikovoj ideji da se BiH demilitarizuje?
Kolinda

#46145 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Kolinda »

Evenine wrote: 12/02/2021 13:00 @Kolinda
@Novak20
@BrziGonzales

Pitaj Bakira, Komšića...
Evenine

#46146 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Evenine »

Kolinda wrote: 12/02/2021 13:08
@Novak20
@BrziGonzales

Pitaj Bakira, Komšića...
Uvijek isto.

Svaki put kad dodjemo do skakljive teme gdje treba diskutovati neku Dodikovu kontorverznu ideju radi se defleksija ka drugim temama. U ovom slucaju pitanje se direktno tice Dodika i Oruzanih Snaga. Ako zelis moj komentar na neku spornu Komsicevu ili Bakirovu ideju stavi ovdje i rado cu ti dati moje misljenje.
Kolinda

#46147 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Kolinda »

Evenine wrote: 12/02/2021 13:21
Kolinda wrote: 12/02/2021 13:08
@Novak20
@BrziGonzales

Pitaj Bakira, Komšića...
Uvijek isto.

Svaki put kad dodjemo do skakljive teme gdje treba diskutovati neku Dodikovu kontorverznu ideju radi se defleksija ka drugim temama. U ovom slucaju pitanje se direktno tice Dodika i Oruzanih Snaga. Ako zelis moj komentar na neku spornu Komsicevu ili Bakirovu ideju stavi ovdje i rado cu ti dati moje misljenje.
Ne znam o čemu uopće pričaš odnosno što me pitaš, ali ako su oružane snage u pitanju ja sam za to da BiH ima svoju vojsku kao i svaka država...
BrziGonzales

#46148 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BrziGonzales »

Kolinda wrote: 12/02/2021 11:43
BrziGonzales wrote: 12/02/2021 11:35

A što reći, koju posluku porati :bih: :D
Ima tipova koji ne mogu pratiti logiku koja se provlači kroz tri rečenice. Kod treće riječi se već pogube i ne prate dalje. Vidiš da ne povezuju pa dođeš u iskušenje da im objašnjavaš, crtaš kao djetetu ... A u stvari, pokušavaju da te spuste na svoj nivo pa te na svo terenu dotuku svojim životnim iskustvom.

Kako bi prošli u životu da za svoju karijeru moraju rješavati logičke testove? Srećom, ne traži se svugdje.
belfy

#46149 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by belfy »

Kolinda wrote: 12/02/2021 00:01 Evo da ne bih ulazio duboko u temu zanima me da li znate o čemu se uopće glasalo kad je u pitanju ovo na što se prozivate odnosno tvrdite da Čović nije za NATO?

znaci Covic je za NATO, ali nije za NATO ako za to glasa SDA ili neko treci ko predstavlja vecinu?
isto tako Covic je za NATO, ali nije za NATO ako Dodik glasa protiv?
jesam dobro ovo uprostio?
Kolinda

#46150 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Kolinda »

belfy wrote: 12/02/2021 15:20
Kolinda wrote: 12/02/2021 00:01 Evo da ne bih ulazio duboko u temu zanima me da li znate o čemu se uopće glasalo kad je u pitanju ovo na što se prozivate odnosno tvrdite da Čović nije za NATO?

znaci Covic je za NATO, ali nije za NATO ako za to glasa SDA ili neko treci ko predstavlja vecinu?
isto tako Covic je za NATO, ali nije za NATO ako Dodik glasa protiv?
jesam dobro ovo uprostio?
Slabo si upratio uz sav trud....žao mi je, očito niti znaš tko je predlagač ni o čemu se raspravlja....
Locked