Slucajnosuspect_zero wrote: ↑06/02/2021 22:28Ovo ti slučajno ispalo u obliku srca ili si maksuz kalup kupila![]()
Mozda je kakvo predskazanje
Moderator: anex
Slucajnosuspect_zero wrote: ↑06/02/2021 22:28Ovo ti slučajno ispalo u obliku srca ili si maksuz kalup kupila![]()

Pa prije jedno 10-15 god., bi' ti rekla da ćeš garant sresti nekoga i desit će se oni leptirići u stomaku....a sada, ne znam...ja provjerim pritisak, aritmiju, holesterolplain vanilla wrote: ↑06/02/2021 23:40Slucajnosuspect_zero wrote: ↑06/02/2021 22:28Ovo ti slučajno ispalo u obliku srca ili si maksuz kalup kupila![]()
Mozda je kakvo predskazanje![]()

Gdje kupiti ove vrecice za sous vide kuhanje?
Znaci, kardiolog u najavisuspect_zero wrote: ↑07/02/2021 00:01
Pa prije jedno 10-15 god., bi' ti rekla da ćeš garant sresti nekoga i desit će se oni leptirići u stomaku....a sada, ne znam...ja provjerim pritisak, aritmiju, holesterol![]()
![]()
![]()

Ne znam gdje ti je prebivalište, ali ovdje u SAD ih ima na Amazonu, povremeno Costco i Lidl.

Iz Sarajeva sam... Potrazicu na ebay ili amazon... Mislio sam da je nasa bukovace u pitanju koja je nekako tvrdja.... Vrganj je extra...huxley wrote: ↑07/02/2021 02:01Ne znam gdje ti je prebivalište, ali ovdje u SAD ih ima na Amazonu, povremeno Costco i Lidl.
Ako možeš kontrolisati temperaturu, vakum i vrsta vrećica i nisu toliko bitni - važno je da meso nema direktan kontakt sa vodom, tj da se ne kuha. Neki moji poznanici stave meso u običnu kesu, i spuste to u sous vide pazeći da ne uđe voda u kesu.
A što se gljiva tiče, ok je ovo. Gljive su jedna od rijetkih namirnica koje ne možeš prekuhati, a što ih više obrađuješ, dobijaš više umami-ja.
Ovo su konkretno bile azijske bukovače, malo su drugačije.
Poželio sam vrganje, koji su mi uz grah komu i pekmez od jabuka jedne od najdražih namirnica iz Bosne.
Nije placka, ovo su balon lepine
Sve ok da si sjekao na šajbe ne bi bilo u redu , nego si ga jednostavno presjekao
Vrela voda, deterdžent, spužva, četka? Trebalo bi izbjegavati ribanje metalnim predmetima, onom čeličnom vunom i sl, ali nije ni to kraj svijeta, ali se izgubi patina.