Nadam se da nisam pogrijesio ...

Moderator: anex

Dobijes pisamce gdje traze racun tj dokaz koliko je placeno...e taj racun (PP ili eBay ili Amazon...) dostavis na mail adresu koja je u tom pisamcu...e na osnovi toga obracunaju carinu i troskove...mislim da dodje oko 20% na placenu cijenu (ali nisam bas siguran, sve zavisi od tog ko je tog dana na smjenimayab wrote:Kolika je stopa carine za satove, recimo , planiram kupovinu nekog Seika preko neta, mislim da se bez carine ne mogu provući, e kolika je stopa, i na osnovu čega uzimaju osnovicu u takvom slučaju ?
A onda jos i PDV na to , i manipulativni troškovi, jel tako?
Imate li iskustava?
...slican, odluka je samo tvoja..permanentan wrote:Pozdrav raja,
molio bih ove koji se razumiju u satove da mi kazu vrijedi li ovo sta? Isplati li se uloziti u neki kvalitetniji remen?
Norm, koje su po tebi najbolje marke satova?Norm wrote:...tanko...
Invicta je stara marka koju su kupili Kinezi...po meni su sad to modni satovi kao i fosili i oni razno razn Dzirlo hurci palci...Za gnjuranje i sportske aktivnosti neces pogrijesiti sa Casio modelima...Ramzess Veliki wrote:Norm, koje su po tebi najbolje marke satova?Norm wrote:...tanko...
Zinula mi zicagu na Ebayu na Invictu, a jaran ovaj kinez odmah koji ce ti to k... (na kineskom), to su japanski satovi, japanci znaju samo motore praviti ...
Nadjoh Invictu za gnjuranje, pise moze do 500 metara u vodu.
Ma kontao ga koristiti kao varalicu za krupnu ribu.Norm wrote:Invicta je stara marka koju su kupili Kinezi...po meni su sad to modni satovi kao i fosili i oni razno razn Dzirlo hurci palci...Za gnjuranje i sportske aktivnosti neces pogrijesiti sa Casio modelima...Ramzess Veliki wrote:Norm, koje su po tebi najbolje marke satova?Norm wrote:...tanko...
Zinula mi zicagu na Ebayu na Invictu, a jaran ovaj kinez odmah koji ce ti to k... (na kineskom), to su japanski satovi, japanci znaju samo motore praviti ...
A koja je najbolja marka sata? Zavisi sve za sta i kad ti treba, nije lako dati odgovor na to pitanje...
A to 500 metara u vodu, mislim kad ces ti to ronit tako duboko pa da ispitas pusta li gdje? Ima opreme za dubinsko ronjenje ali to je profesionalna oprema i mos' mislit' cijene...
Casio Duro (ako valja Bill Gatesu valja i tebi), ili Seiko SKX007, ili Orient Mako, iiiiili Vostok Amphibia iiiili ponude iz nasih radnji tipa Sector (koji meni nije ni los, ako malo pripazis), iiiiili nebuloze tipa Fosil, itd - ako trazis sat za vode (ili barem da izgleda tako)...Ramzess Veliki wrote:Norm, koje su po tebi najbolje marke satova?Norm wrote:...tanko...
Imam ovaj Orient ali 5 bara nije bas za zaroniti ...lelooo wrote:Casio Duro (ako valja Bill Gatesu valja i tebi), ili Seiko SKX007, ili Orient Mako, iiiiili Vostok Amphibia iiiili ponude iz nasih radnji tipa Sector (koji meni nije ni los, ako malo pripazis), iiiiili nebuloze tipa Fosil, itd - ako trazis sat za vode (ili barem da izgleda tako)...Ramzess Veliki wrote:Norm, koje su po tebi najbolje marke satova?
Invicta je predmet masovnog pljuvanja po netu, prvenstveno radi odnosa cijene/kvalitete i bling bling uzasa koji je veliki dio ponude, a nadje se ponesto i ok

Ramzess Veliki wrote:Norm, koje su po tebi najbolje marke satova?Norm wrote:...tanko...
BlackCaviar wrote:Ramzess Veliki wrote:Norm, koje su po tebi najbolje marke satova?Norm wrote:...tanko...
Seiko. Često ukakaju dizajn, japaner je to, al su ostavili i ostavljaju ogroman trag na urarsku industriju.
Pa ni meni ne treba za ronjenja, nego sto sam imao sat koji moze pod dvjesto, a onda drug uzme sat pa mi govori moj moze pod tristo, e zato trazim sat koji moze pod pe'sto pa nek kupi onaj koji moze pod hiljadu, I kad se izvali para reci cu mu ma jebo ove satove, zakon smartwatch, vidi mozes I igrice igrat'.konektovan wrote:Kupio drug neki citizen diver, i prvo šta je rekao da moze i do 200 m pod vodu, a cojek ne zna roniti uopšte, a k'o plivac ne moze ni do tespiha dobaciti.
Znaju samo nemaju para.Norm wrote:ali je problem sto nasi ljudi uglavnom znaju samo za seiko 5 i jeftinije quartz varijante...
neznaju, nazalost, neznaju...ima ih sa parama a uzmu ih za kineske pljake u hiljadama...unas trenutno pare imaju bas oni sto neznaju...hebi ga takav vakat dos'o...ne kontaju da je seiko 5 - 100 puta bolji od kineskog pRoljekxa...najzalosnije je i kad hoces da objasnis nema sanse, ono ima pare i lakse mu je ucerat metar u guzicu nego cm u glavusu...Ramzess Veliki wrote:Znaju samo nemaju para.Norm wrote:ali je problem sto nasi ljudi uglavnom znaju samo za seiko 5 i jeftinije quartz varijante...
Inace bi svi nosali Rolexe. Koliko para toliko i muzike. Istina ima jedan moj jaran hvalio mi se da mu je lik dao Rolexa jer nije imao para a unajmio ga da mu uradi novo kupatilo. Takvih "Rolexa" lik kupio kantu na kineskom buvljaku i vjerovatno vec napravio kucu na tu foru.
Kaze meni kinez kupi Tissot T-Touch Expert, na dodir pokazuje sjever. Eki ... dvijeipo milje maraka. A kompas deset, dvadeset maraka, a imam neki vojni dobar, radi. A ni taj mi ne treba.
A I onaj Seiko 5 sto ga spominjete eno radi nakon 30 godina.