Prije svega, čestitke igračima i selektoru na dostignutom cilju. Čestitke i logistii Saveza, ali i navijačima. Utakmica u Litvaniji očekivano teška, nervozna, ali je želja i znanje na kraju donijelo rezultat.
Ono što mi je posebno drago jeste da je Safet podvukao da je svjestan svih naših slabosti, problema sa sastavom, zadnjim veznim, i da uočava sve ono što mi svi uglavnom znamo. Drago mi je jer je začepio usta svim nekarakternim, neodgojenim, nekulturnim komentatorima, što ni pred kime nemaju pardona, onima koji ga proglašavaše glupim, tvrdoglavim i nestručnim. A onda fino Osim još jednom daje Safetu podršku. Hej, jedan OSIM kaže kako se ne miješa Safetu u pos'o, a onda gmazovi na forumu pametuju o tome kako bi Safet trebao igrati. Ono, ultimativno... Eto, Safet ne zna šta bi bilo bolje a mi znamo. Eto Safet ne zna koliko je npr. Avdija limitiran ili Sejad u problemima sa formom...
Ali, nikad se to neće promijeniti. Uvijek će biti pominjanje Hajduka, Svena, Coce, Ajdina, Seada... Samo da se podmetne selektoru. Pitanje je vremena kada će početi paljba. Vjerovatno već naredni spisak. Zamorno je to ba čitati, Isto kao i ovo što ja napisah.
De ba veselja, više vjere u ljude, poštovanja ličnosti i veličina. Manje omalovažavanja, sujete, podjebavanja i diskreditacije.
Drago mi je i što Lakiju nije propala karta za Mesija

i što se Leet izvinio Vedadu
I strašno je ovo što se momku iz Krajine desilo