pratim
knjiga super uradjena, i sadrzaj i dizajn su

Moderator: anex

huxley wrote: ↑12/01/2021 18:54 Kod mene je opet došao na red zeleni kari. Vindalu je kao najljući indijski kari, a ja ne znam da tajlandski ima ljući od ovoga. Zove se zeleni zbog zelenog čilija.
Pasta za zeleni kari, nudle, azijski patlidžan, kozice, kokosovo mlijeko, riblji sos, šećer, korijander.
![]()

dobra je anna jones bas. imam a modern way to cook i hrpu recepata "prepisanih" iz a modern way to eat. njen spinach and lemon polpette obozavam. <3 nekad je izlazila u the guardian, ne znam jel jos uvijek, nisam dugo gledala recepte tamo. (samo sport
znam kako ti jehadzinicasa wrote: ↑10/01/2021 15:03Moja mama cesto pravi ovaj kolac <3 sad mi ah.samsonsam wrote: ↑10/01/2021 08:19 tea mamut recept https://hr-hr.facebook.com/teamamutoffi ... 126018213/ Kolač od čokolade i naranče
vec sam ga prije pravio ali sad mi je bas pravo sve sjelo kako treba...ganash na zdraviji nacin
Vise sto sam mamu pozeljela nego kolac...
malo eksperimentisanja sa ganashom bez putera i slatkog vrhnja...uspjelo je sa bademovim mlijekom i mrvom kokosovog puteraChloe wrote: ↑10/01/2021 18:21Dobaaar...samsonsam wrote: ↑10/01/2021 08:19 tea mamut recept https://hr-hr.facebook.com/teamamutoffi ... 126018213/ Kolač od čokolade i naranče
vec sam ga prije pravio ali sad mi je bas pravo sve sjelo kako treba...ganash na zdraviji nacin
Volim kombinaciju čokolade i narandže .... Glazura pedantna, svaka čast.
huxley wrote: ↑11/01/2021 00:43 U ovom dijelu svijeta gdje trenutno boravimo je roštilj (bbq) religija, i jako su ponosni na njega. I ja sam danas roštiljalo. Zvijezda programa je bio goveđi brisket (donji dio prsa, jedan od jeftinijih dijelova), a pridružili su mu se par drugara i drugarica.
Brisket nakon 3 sata (od ukupno 9), prije zamotavanja:
huxley wrote: ↑12/01/2021 18:54 Kod mene je opet došao na red zeleni kari. Vindalu je kao najljući indijski kari, a ja ne znam da tajlandski ima ljući od ovoga. Zove se zeleni zbog zelenog čilija.
Pasta za zeleni kari, nudle, azijski patlidžan, kozice, kokosovo mlijeko, riblji sos, šećer, korijander.
![]()

Samo reče "sad si gotov" ja to nisam ozbiljno shvatio
U planu mi je sarma, nikako se nakaniti. U stvari, pustiću suprugu da pravi, ide joj bolje nego meni. Btw, sviđa mi se kod tvojih što nisu prevelike.

Da ne trolamo tamo temu....hadzinicasa wrote: ↑13/01/2021 21:19Znas li ti koja su doba!? Sad pominjes hurmasice. I meni sad ah.high_volume wrote: ↑13/01/2021 20:24Ništa "tnx", kući pa se hvali... Tepsija hurmašica ti je za ovo![]()
![]()