nemoj zezati da bi prihvatio da je neki sofer samara, pa makar i da je usporavala saobracaj?
Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#45751 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
- Ateista
#45752 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ako je tacna njegova prica onda je trebao snimiti,vjerovatno nije pa nije bilo dokaza za njegove tvrdnje,dzaba mu prica.Laplace wrote: ↑20/12/2023 12:12Očito se time nije odbranio obzirom da sud nije ni na koji način kaznio vozačicu. Ergo, radije ću vjerovati presudi suda (koliko god da su nam sudovi tragikomični) nego izjavi vozača koja mu na sudu nije pila vode.Naslovnica wrote: ↑20/12/2023 12:08Vozač kamiona se branio da je vozačica auta "nekontrolirano vozila, vrludala po cesti, non-stop pričala na telefon..."Laplace wrote: ↑20/12/2023 12:00 Naši vozači bi jednom trebali shvatiti da u zimskim uslovima vožnju moraju prilagoditi uslovima na cesti. To je potpuno drugačiji način vožnje od vožnje ljeti. Nema naglih ubrzanja, nema naglih kočenja, nema naglih pokreta volanom, kočnice se koriste što manje a više se koči motorom, odstojanje od vozila ispred trebaju/moraju biti veća itd. I to sve uz uslov da su montirane dobre zimske gume.
Jutros saobraćajna nezgoda u Visokom, na mostu. Neko se,valjda, zaletio, nagazio na kočnicu i izgubio kontrolu (tako mi je preneseno).
- Ateista
#45753 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Koliko god da ga razumijem da se iznervirao i vjerujem da jeste tako bilo,za njegove postupke nema nikalvog opravdanja.
-
kakaljin
#45754 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sve jasno i niko normalan nece podrzati samaranje zene, ali ovdje se ila samo to spominje a najmanje razlozi koji su doveli do toga.
Vidis da si sporiji od onoga iza skloni se da te prodje i onda nastavi voziti kako zelis.
-
esso_sa
#45755 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Al najjaca joj je izjava kako se “prepala i instinktivno pokazala srednji prst”
Eto svi bas pokazujemo srednji prst kada se prepadnemo.
Nije ni cudo da joj je odvalio samar. Da se razumijemo, ne opravdavam potez kamiondzije, ali doticna je ocito bila i bezobrazna nakon sto je covjeka upeglala svojom voznjom.
I licno sam vise puta vidjao ovakvu situaciju gdje se zene znaju bezobrazno ponasati, psovati i pokazivati srednji prst…
Auta su za zene uglavnom “haoticni muski svijet” i treba im dati malo prostora, imati razumijevanja, propustiti ih kroz raskrsnicu, prestrojavanje, ukljucivanje, ali i te zene (a i muskarci koji tako voze) isto trebaju imati obzira prema ostalim ucesnicima u saobracaju pa se pomjeriti ili kratko zaustaviti ako vec vide da svojom voznjom ometaju i usporavaju ostale.
Ako meni nije problem to uraditi (mada rijetko budem u situaciji da nekome smetam i usporavam) onda ne vidim razlog zasto bi bio problem i ostalima.
A ima ovdje dosta i do odgoja, kulture ponasanja i same obuke voznje automobila. Dosta vozaca i vozacica ili nije svjesno da nesto radi pogresno ili su jednostavno toliko bezobrazni da su svjesni ali ih boli briga
Ja npr nemam razumijevanja kada vidim musko sa telecom glavom u lezecem polozaju za volanom, dok tipka poruke i vozi 20 km/h.
Nije ni cudo da joj je odvalio samar. Da se razumijemo, ne opravdavam potez kamiondzije, ali doticna je ocito bila i bezobrazna nakon sto je covjeka upeglala svojom voznjom.
I licno sam vise puta vidjao ovakvu situaciju gdje se zene znaju bezobrazno ponasati, psovati i pokazivati srednji prst…
Auta su za zene uglavnom “haoticni muski svijet” i treba im dati malo prostora, imati razumijevanja, propustiti ih kroz raskrsnicu, prestrojavanje, ukljucivanje, ali i te zene (a i muskarci koji tako voze) isto trebaju imati obzira prema ostalim ucesnicima u saobracaju pa se pomjeriti ili kratko zaustaviti ako vec vide da svojom voznjom ometaju i usporavaju ostale.
Ako meni nije problem to uraditi (mada rijetko budem u situaciji da nekome smetam i usporavam) onda ne vidim razlog zasto bi bio problem i ostalima.
A ima ovdje dosta i do odgoja, kulture ponasanja i same obuke voznje automobila. Dosta vozaca i vozacica ili nije svjesno da nesto radi pogresno ili su jednostavno toliko bezobrazni da su svjesni ali ih boli briga
Ja npr nemam razumijevanja kada vidim musko sa telecom glavom u lezecem polozaju za volanom, dok tipka poruke i vozi 20 km/h.
Last edited by esso_sa on 20/12/2023 13:10, edited 1 time in total.
- Ateista
#45756 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Greska kamiondzije je prvo sto to nije snimio ako je bilo tako, pa to nije mogao dokazati. Druga sto je koristio silu (ne dzedajsku vec krkansku balkansku silukakaljin wrote: ↑20/12/2023 13:02Sve jasno i niko normalan nece podrzati samaranje zene, ali ovdje se ila samo to spominje a najmanje razlozi koji su doveli do toga.
Vidis da si sporiji od onoga iza skloni se da te prodje i onda nastavi voziti kako zelis.
- drug_profi
#45757 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jest se razvukla glupa priča.
Tuka je provocirala, a međed je pretjerao.
Standardno svakodnevno.
Međedovo ponašanje je dokazivo, a tukino nije iako su oba protivzakonita, nepristojna, bezobrazna.
I šta je sud na kraju odlučio također ne ukazuje ko je u pravu, već samo da je međed ispao i budala.
Standardno svakodnevno.
Međedovo ponašanje je dokazivo, a tukino nije iako su oba protivzakonita, nepristojna, bezobrazna.
I šta je sud na kraju odlučio također ne ukazuje ko je u pravu, već samo da je međed ispao i budala.
-
il dottore
#45758 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Dozer wrote: ↑20/12/2023 12:53Isti sam. Iako me rijetko ko stize, a pogotovo prestize. I to nije jer divljam po cesti, nego jer vozim konzistentno i po ravnom i na krivinama, uz blage oscilacije u zavisnosti od ceste, ali koje su do 20% brzine.il dottore wrote: ↑20/12/2023 12:50Pa uvijek ce biti debila s bilo koje strane da gledas.komsinica_s_drugog wrote: ↑20/12/2023 12:42
Al moze se desit da nekom sofercini ode crijevo na lijevo pa mu malo sto ide 10 preko ogranicenja, pa opet ona dobije, ili mislis da ne moze. Meni blicaju, sviraju, nabijaju se u gepek kad tako vozim. Skontaju zensko pa silu prosipaju.
Naucis se da vozis, kako opisujes da ti vozis to je to.
Jedan mali savjet, kada vozis tako ispravno i vidis budalu iza sebe, samo se malo pomakni u desnu stranu i ako jos mozes izbaci desni zmigavac. I rijesis se budale. Ja npr tako radim
Zna se desiti da me na pravcu stigne nekakav "ljuti" s 200+ KS, ali cim krivine, nigdje ga.
Poenta je da si tokom voznje uvijek primarno fokusiran na istu.
Kada vozis uvijek najvecom dozvoljenom brzinom u skladu sa uslovima na putu, i kada te neko stigne, zato su 3 moguca razloga: 1. da se radi o budali 2. da se nekome iz nekog razloga puno zuri i 3. da se radi o nekom bas dobrom vozacu (koji ima nekog razloga da riskira kaznu).
U svakom slucaju, bilo koji od 3 navedena razloga zasluzuje da se pomaknes u stranu i olaksas preticanje.
S takvim stavom i pristupom, garantujem da bi se saobracajne guzve (i sve propratne negativne pojave) prepolovile
- Dozer
#45759 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Last edited by Dozer on 20/12/2023 13:30, edited 4 times in total.
-
Naslovnica
#45760 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma normala da nije ba.
-
Naslovnica
- Laplace
#45762 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja sam prije nekih 7 godina u aličnoj poziciji, samo što između mene i vozila (ovdje Hyundai) bilo bar metar manje prostora, karavanom izašao a da nijedno vozilo nisam ni dodirnuo. Ali, lagano i iz više poteza.Dozer wrote: ↑20/12/2023 13:15 A ovakvima bih momentalno oduzeo vozacku, trajno. Jaran snimao, al' mrsko mi youtubovat.
Ono je krenulo da se isparkira s mjesta lijevo, izmedju Citroena i Audija. I umjesto da mota rikvercom lijevo i normalno izadje, jok. Ide u kontru, i onda se bukvalno 10 minuta guzelja izmedju Citroena i Accenta, pri cemu se po 2x naslonio i na jednog i na drugog. A zena ga navodi....
Pojavio se u jednom momentu vlasnik Hyundaija, i vidio kako mu se ovaj nasloni rikvercom na vrata (drugi put), a zena ga napade sto je parkir'o tu![]()
![]()
![]()
Na kraju se nekako vrati na mjesto, i izadje rikvercom ulijevo....
Ovaj je da ovom Fiestom mogao iz jednog poteza to uraditi.
- Dozer
#45763 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa i uradio je kad je krenuo ulijevo, kako je trebao odmah u startu, a ne ovako

Ono je valjda naumilo da izadje na izlaz iz naselja lijevo, i to je to. Ide lijevo, pa sta bude

Ono je valjda naumilo da izadje na izlaz iz naselja lijevo, i to je to. Ide lijevo, pa sta bude
-
il dottore
#45764 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Fuade Backovicu smiri hormonePennywho wrote: ↑20/12/2023 12:29To ti nije opravdanje. To mozes tamo svojoj materi prosipati, to ti ne pije vode. Nauci ponasanje malo..il dottore wrote: ↑20/12/2023 12:27Nemas pravo, ali jedan bezobrazluk povlaci drugi.
100-tinu ljudi predje preko toga, nervirajuci se u sebi, i naleti 101 kojem pukne film
- Laplace
#45765 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Neko je pravilo da sa parking mjesta izađeš na stranu sa koje si ušao.
-
BadBoy
#45766 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja to stalno govorim, neiživljeni muškarci, nezadovoljni životom i u krizi srednjih godina su najgora sorta.laserShow wrote: ↑20/12/2023 12:05Dobro to ali to nije poenta. Poenta je da svako glumu mudovana nad slabijm od sebe. Da je olesio kakvog kurcevitog debila koji divlja s autom svi bi mu se mogli sageti. Ovako na zeni, koja mozda jeste mozda nije kriva svi mogu siljiti kitu.HelaS wrote: ↑20/12/2023 12:00Ne bih kćerci dao da izađe na cestu prije nego dobro nauči voziti automobil i održati se u stresnim situacijama. Niti bi moja kćerka ikome pokazivala srednji prst.komsinica_s_drugog wrote: ↑20/12/2023 11:57 Da li bi se nad kakvim grmaljem od 2 metra i 140 kg silio? Da, tako sam i mislila. A ni vi koji ga podrzavate. Sutra kad vam kcerku neko odalami pitajte sta je kriva![]()
Dok kad vidite nekog frajera kriminalca ili babinog sina, vecina okrene glavu.
- Dozer
- Ateista
#45768 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Odlicno sumirano u jednoj recenicidrug_profi wrote: ↑20/12/2023 13:14 Jest se razvukla glupa priča.
Standardno svakodnevno.
- Laplace
#45769 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Naravno da ne moraš, ali obično bude lakše ako nisi baš idealno parkirao.
Opet, bar ja imam običaj da prije izlaska sa parking mjesta razgledam oko auta i planiram kako da izađem. To traje sekundu-dvije, dok prilazim autu.
-
Dimu1927
#45770 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Koga god kamion pretekne na otvorenoj cesti u normalnim uslovima voznje treba baciti vozacku
Ako nista iduci put kad joj neko bude svirao da se skloni i propusti kolonu iza sebe sjetit ce se samarcine
Ako nista iduci put kad joj neko bude svirao da se skloni i propusti kolonu iza sebe sjetit ce se samarcine
- vjeshalica
#45771 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Vozacica je prilagodila voznju svojim nesposobnostima. 
- topcam
- Vozim: uzbrdo
-
NediM17
#45773 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Koristis li neku formulu ili odokativnom metodom?
- Laplace
#45774 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Imam spremnu tabelu u Excelu, samo unesem podatke i izbaci mi najbolju taktiku.NediM17 wrote: ↑20/12/2023 19:06Koristis li neku formulu ili odokativnom metodom?![]()
Ozbiljno: otkad je pred mojim očima čovjek umalo pregazio momka izlazeći sa parkinga unazad, više vodim računa o tome da kratko razgledam oko auta dok mu prilazim na parkingu.
- Ateista
#45775 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ovo mahalanje kod saobracajnih nesreca postaje sve veci problem i bas je bezobrazno.
Juce neki lancani sudar na glavnoj, 4 auta se skrsila, ne ni tako malo, ali sva su u lijevoj traci bila a to je napravilo ogromnu guzvu. Kad sam se dovukao do tog mjesta vidim da vozila iz druge dvije trake koje su slobodne bukvalno skoro stanu bez ikakve potrebe, znaci idioti usporavaju i blokiraju hiljade ljudi koji negdje idu i mozda zure da bi mogli promahalati i vidjeti sta se desilo, vjerovatno uslikati i snimiti da okace na FB... Jeblo vas i mahalanje i FB, zbog idiota sam kasnio na nocno...
Juce neki lancani sudar na glavnoj, 4 auta se skrsila, ne ni tako malo, ali sva su u lijevoj traci bila a to je napravilo ogromnu guzvu. Kad sam se dovukao do tog mjesta vidim da vozila iz druge dvije trake koje su slobodne bukvalno skoro stanu bez ikakve potrebe, znaci idioti usporavaju i blokiraju hiljade ljudi koji negdje idu i mozda zure da bi mogli promahalati i vidjeti sta se desilo, vjerovatno uslikati i snimiti da okace na FB... Jeblo vas i mahalanje i FB, zbog idiota sam kasnio na nocno...