Napišeš pismo Savjetu MZ Trg Heroja, sve primjedbe obrazložiš, Savjet taj prigovor proslijedi Vijeću na razmatranje, Vijeće prema Načelniku NS, ovaj prema resornom ministartvu, i nakon nekoliko mjeseci neko možda i promijeni situaciju i uredi taj saobraćaj.Dozer wrote: ↑16/12/2023 13:46 Ja ne znam.ko pise i smislja te zakone i razna pravila, i odlucuje gdje da se postavlja koji znak, ali definitivno gomila stvari nema ni smisla ni logike.
Npr., zatvaranje prolaza izmedju 2 parkinga u naselju Porodice ribar. Time je kompletno naselje bukvalno prisiljeno da kruzi oko cijelog Trga heroja da bi izasli na glavnu dzadu. To je nekih 500m ako sijeku kroz Trg heroja, ili oko 1 km ako odu oko naselja. A imali izlaz izmedju zgrada na 50m od parkinga..... Ovako - povecaj zagadjenje, buku, guzvu, nervozu zbog svega toga, a sve bukvalno bez ikakvog logicnog razloga i potrebe...
Ili, Trg heroja, izlaz iz naselja desno pored Masline, kroz uski prolaz izmedju nebodera i autodijelova. Neko je ili odlucio da ukloni minus iz suprotnog smjera ili ga je neki debil skinuo. U oba slucaja - kretenluk, jer se tu ne mogu mimoici 2 auta, identicno kako je i na drugoj strani pored Happyja, gdje je ulaz u naselje, ali stoji minus iz smjera naselja.
Rezultat nedostatka tog znaka zabrane + klocovsko-seoski mentalni sklop koji radi na principu "mogu kuda i kako hocu" = svako par dana lupe se na cosku pored Masline.
O onim nafuranim u kojekakvim meckama, audijima i bmw-ima koji se pred Maslinu parkiraju u voznu traku, ne treba trositi rijeci. Murija bi svaki dan trebala redovno prolaziti tuda i uredno pisati kazne. Minimalno 10 komada bi napisali svaki dan. Potpuno opravdano.
Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
HelaS
#45676 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
-
tindbe
#45677 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jedne prilike lik iza mene sjeo na sirenu jer nisam htio da uđem u raskrsnicu gdje ne može više ni mrav da stane. Sarajevo u pitanju, naravno.Dozer wrote: ↑16/12/2023 11:00 Ili u 16h. Jos gora guzva. Klocevi zatvore raskrsnice (jer izgleda da niko ne gleda saobracaj naprijed dalje od auta ispred sebe, a ako i gleda, onda ne konta da ce zatvoriti raskrsnicu, sto je = kloc), i onda se svi negdje nesto provlace, kasne pa ostanu u raskrsnici, itd.
I povrh svega, tu je L koji nema pojma sta ce i kako ce.....
Samo mi nije jasno šta je takvim ljudima u glavi. Šta u tom momentu razmišljaju? Da će oni proć prije ako i ja ispred dodatno zaglavim raskrsnicu?
- Dozer
#45678 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Tako bi trebalo biti, ali nista od toga. Pisali ljudi odavno, slikali, slali zahtjeve. Niko nista.HelaS wrote: ↑16/12/2023 14:30Napišeš pismo Savjetu MZ Trg Heroja, sve primjedbe obrazložiš, Savjet taj prigovor proslijedi Vijeću na razmatranje, Vijeće prema Načelniku NS, ovaj prema resornom ministartvu, i nakon nekoliko mjeseci neko možda i promijeni situaciju i uredi taj saobraćaj.Dozer wrote: ↑16/12/2023 13:46 Ja ne znam.ko pise i smislja te zakone i razna pravila, i odlucuje gdje da se postavlja koji znak, ali definitivno gomila stvari nema ni smisla ni logike.
Npr., zatvaranje prolaza izmedju 2 parkinga u naselju Porodice ribar. Time je kompletno naselje bukvalno prisiljeno da kruzi oko cijelog Trga heroja da bi izasli na glavnu dzadu. To je nekih 500m ako sijeku kroz Trg heroja, ili oko 1 km ako odu oko naselja. A imali izlaz izmedju zgrada na 50m od parkinga..... Ovako - povecaj zagadjenje, buku, guzvu, nervozu zbog svega toga, a sve bukvalno bez ikakvog logicnog razloga i potrebe...
Ili, Trg heroja, izlaz iz naselja desno pored Masline, kroz uski prolaz izmedju nebodera i autodijelova. Neko je ili odlucio da ukloni minus iz suprotnog smjera ili ga je neki debil skinuo. U oba slucaja - kretenluk, jer se tu ne mogu mimoici 2 auta, identicno kako je i na drugoj strani pored Happyja, gdje je ulaz u naselje, ali stoji minus iz smjera naselja.
Rezultat nedostatka tog znaka zabrane + klocovsko-seoski mentalni sklop koji radi na principu "mogu kuda i kako hocu" = svako par dana lupe se na cosku pored Masline.
O onim nafuranim u kojekakvim meckama, audijima i bmw-ima koji se pred Maslinu parkiraju u voznu traku, ne treba trositi rijeci. Murija bi svaki dan trebala redovno prolaziti tuda i uredno pisati kazne. Minimalno 10 komada bi napisali svaki dan. Potpuno opravdano.
Last edited by Dozer on 16/12/2023 19:58, edited 1 time in total.
- Dozer
#45679 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Poznato je da kloc, po definiciji, nije sposoban za razmisljanje.tindbe wrote: ↑16/12/2023 17:52Jedne prilike lik iza mene sjeo na sirenu jer nisam htio da uđem u raskrsnicu gdje ne može više ni mrav da stane. Sarajevo u pitanju, naravno.Dozer wrote: ↑16/12/2023 11:00 Ili u 16h. Jos gora guzva. Klocevi zatvore raskrsnice (jer izgleda da niko ne gleda saobracaj naprijed dalje od auta ispred sebe, a ako i gleda, onda ne konta da ce zatvoriti raskrsnicu, sto je = kloc), i onda se svi negdje nesto provlace, kasne pa ostanu u raskrsnici, itd.
I povrh svega, tu je L koji nema pojma sta ce i kako ce.....
Samo mi nije jasno šta je takvim ljudima u glavi. Šta u tom momentu razmišljaju? Da će oni proć prije ako i ja ispred dodatno zaglavim raskrsnicu?
-
Naslovnica
#45680 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kamiondžija iz Sesveta pretekao vozačicu zbog spore vožnje pa je ošamario
https://www.index.hr/vijesti/clanak/kam ... i_ostalo_d
"Bojala sam se, instinktivno sam mu pokazala srednji prst. Opalio mi je šamar"
"Kamiondžija kažnjen s 80 eura"
-
NediM17
#45681 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Mogu mislit' kol'ko ga je ispizdila.
I vjerujem da je radila sve ono sto kamiondzija kaze.
I vjerujem da je radila sve ono sto kamiondzija kaze.
- Ateista
#45682 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Mogu zamisliti kako ne vozila i sta je radila da se kamiondzija iznervira,za to stvarno treba biti poseban strucnjak da usporavas kamion.
Da ne bude zabune, nema opravdanja za blokiranje ceste i nasilje, ako je tacno ovo sto je ona rekla.
-
Naslovnica
#45683 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Svi smo se nekada našli u koži kamiondžije, samo je on prešao crtu.

-
elk
#45684 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sta sam ja imaginarnih sljaga podijelio
od auto skola, preko deda u ladama, zenetina sa mobitelima i maskarom u jarisu, pa do bruda u dzipovima. Stezem volan i u sebi skrgucem, sta cu
vjerovatno i moja voznja nekog nervira.
- Laplace
- Laplace
#45686 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ovo "zbog spore vožnje" bih uzeo sa velikom rezervom dok se ne utvrdi i objavi:Naslovnica wrote: ↑20/12/2023 10:35 Kamiondžija iz Sesveta pretekao vozačicu zbog spore vožnje pa je ošamario
1. Kojom brzinom je vozila i koliko je tu ograničenje brzine.
2. Kakvi su bili uslovi na cesti.
Nije ljeto i vozači bi trebali shvatiti da ne mogu voziti kao da su uslovi idealni. Temperature su oko -4,5°C, put na mjestima suh a na mjestima mokar, velike su šanse za pojavu crnog leda a on radi sljedeće:
Ako ćemo po zakonima, on bi ovdje mogao (zapravo trebao) ostati bez vozačke dozvole.Blicao joj je, trubio, palio duga svjetla te je bio opasno blizu iza nje.
Da usput spomenem: jutros se pun kamion zalijeće sa sporednog puta i na uključenju na glavni naglo koči. Vlažna cesta, temperatura -4,5°C. Za svaki slučaj sam stao (iako samvozio glavnim putem) jer da je samo malo proklizao mogao me je bočno udariti kamionom sa bar 20 tonaukupne mase.
Edit: Kazna od 80€ je apsolutno preniska kad se uzme u obzir nepridržavanje odstojanja (za šta u nekim zemljama ide kazna reda nekoliko stotina eura) kao i sljedeće:
Vozačica koja živi u Grazu ispričala je na sudu kako se vraćala s godišnjeg odmora s trogodišnjim djetetom i majkom.
Last edited by Laplace on 20/12/2023 11:56, edited 2 times in total.
- Dozer
#45687 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
A sta je trebao....? Cuclati za njom 50km...?
-
kakaljin
#45688 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kakva god de je cesta, kakvo god da je vrijeme, kakvi god da su uslovi na cesti, niko ne smije usporavati onoga iza sebe. Bolje ga pusti prvom prilikom bezbjedno neka ode i ti nastavi voziti kako hoces nego da se dovodis u ovakve sitaucije ili u jos gore da se izazove sudar sa teskim posljedicama.Laplace wrote: ↑20/12/2023 11:50Ovo "zbog spore vožnje" bih uzeo sa velikom rezervom dok se ne utvrdi i objavi:Naslovnica wrote: ↑20/12/2023 10:35 Kamiondžija iz Sesveta pretekao vozačicu zbog spore vožnje pa je ošamario
Nije ljeto i vozači bi trebali shvatiti da ne mogu voziti kao da su uslovi idealni. Temperature su oko -4,5°C, put na mjestima suh a na mjestima mokar, velike su šanse za pojavu crnog leda a on radi sljedeće:
Ako ćemo po zakonima, on bi ovdje mogao (zapravo trebao) ostati bez vozačke dozvole.Blicao joj je, trubio, palio duga svjetla te je bio opasno blizu iza nje.
Da usput spomenem: jutros se pun kamion zalijeće sa sporednog puta i na uključenju na glavni naglo koči. Vlažna cesta, temperatura -4,5°C. Za svaki slučaj sam stao (iako samvozio glavnim putem) jer da je samo malo proklizao mogao me je bočno udariti kamionom sa bar 20 tonaukupne mase.
-
kakaljin
-
komsinica_s_drugog
#45690 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Da li bi se nad kakvim grmaljem od 2 metra i 140 kg silio? Da, tako sam i mislila. A ni vi koji ga podrzavate. Sutra kad vam kcerku neko odalami pitajte sta je kriva 
-
NediM17
#45691 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nemojte profesora, vidite da je istraumiran. 
-
HelaS
#45692 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne bih kćerci dao da izađe na cestu prije nego dobro nauči voziti automobil i održati se u stresnim situacijama. Niti bi moja kćerka ikome pokazivala srednji prst.komsinica_s_drugog wrote: ↑20/12/2023 11:57 Da li bi se nad kakvim grmaljem od 2 metra i 140 kg silio? Da, tako sam i mislila. A ni vi koji ga podrzavate. Sutra kad vam kcerku neko odalami pitajte sta je kriva![]()
- Laplace
#45693 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Naši vozači bi jednom trebali shvatiti da u zimskim uslovima vožnju moraju prilagoditi uslovima na cesti. To je potpuno drugačiji način vožnje od vožnje ljeti. Nema naglih ubrzanja, nema naglih kočenja, nema naglih pokreta volanom, kočnice se koriste što manje a više se koči motorom, odstojanje od vozila ispred trebaju/moraju biti veća itd. I to sve uz uslov da su montirane dobre zimske gume.
Jutros saobraćajna nezgoda u Visokom, na mostu. Neko se,valjda, zaletio, nagazio na kočnicu i izgubio kontrolu (tako mi je preneseno).
Jutros saobraćajna nezgoda u Visokom, na mostu. Neko se,valjda, zaletio, nagazio na kočnicu i izgubio kontrolu (tako mi je preneseno).
- Pennywho
#45694 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
50 nacina da se ova situacija rijesi mirno a svako hoce na svadju.. Najtezi izazov ovih dana je zadrzati zivce kao vozac izgleda..
- Pennywho
#45695 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
I onda se raja pitaju "Pa kako ovoliko sudara i nesreca??"Laplace wrote: ↑20/12/2023 12:00 Naši vozači bi jednom trebali shvatiti da u zimskim uslovima vožnju moraju prilagoditi uslovima na cesti. To je potpuno drugačiji način vožnje od vožnje ljeti. Nema naglih ubrzanja, nema naglih kočenja, nema naglih pokreta volanom, kočnice se koriste što manje a više se koči motorom, odstojanje od vozila ispred trebaju/moraju biti veća itd. I to sve uz uslov da su montirane dobre zimske gume.
- Laplace
#45696 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
A to da ga je usporavala znamo na osnovu čega? Na osnovu izjave vozača kamiona? Kako je ovo azvršilo na sudu, da ga je ona usporavala bila bi kažnjena jer je to kažnjivo premazakonu o bezbjednosti saobraćaja. A vjerujem da to nije zaboravio napomenuti na sudu.kakaljin wrote: ↑20/12/2023 11:54Kakva god de je cesta, kakvo god da je vrijeme, kakvi god da su uslovi na cesti, niko ne smije usporavati onoga iza sebe. Bolje ga pusti prvom prilikom bezbjedno neka ode i ti nastavi voziti kako hoces nego da se dovodis u ovakve sitaucije ili u jos gore da se izazove sudar sa teskim posljedicama.Laplace wrote: ↑20/12/2023 11:50Ovo "zbog spore vožnje" bih uzeo sa velikom rezervom dok se ne utvrdi i objavi:Naslovnica wrote: ↑20/12/2023 10:35 Kamiondžija iz Sesveta pretekao vozačicu zbog spore vožnje pa je ošamario
-
il dottore
#45697 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Navijam da se uvede sistem da sutra moja kcerka ako ne bude znala voziti odnosno ako bude smetala na cesti, da je jednostavno kazne ili iskljuce iz saobracaja.komsinica_s_drugog wrote: ↑20/12/2023 11:57 Da li bi se nad kakvim grmaljem od 2 metra i 140 kg silio? Da, tako sam i mislila. A ni vi koji ga podrzavate. Sutra kad vam kcerku neko odalami pitajte sta je kriva![]()
Nije Bogom dana da maltretira ljude u ionako gustom saobracaju.
Ima i drugih nacina prevoza
-
komsinica_s_drugog
#45698 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
A siguran si da nekom sofercini ne smeta i ako vozi po ogranicenju? Kako? Ja im znam smetat, nisam peglator, ogranicenje ili 10, 20 preko, zavisi gdje sam. Od Zenice prema Maglaju kad vozim 90 preticu me k'o da me vuce konjska zaprega. Ista situacija onim pravcem od Seslija prema Modrici kad vozim 100.HelaS wrote: ↑20/12/2023 12:00Ne bih kćerci dao da izađe na cestu prije nego dobro nauči voziti automobil i održati se u stresnim situacijama. Niti bi moja kćerka ikome pokazivala srednji prst.komsinica_s_drugog wrote: ↑20/12/2023 11:57 Da li bi se nad kakvim grmaljem od 2 metra i 140 kg silio? Da, tako sam i mislila. A ni vi koji ga podrzavate. Sutra kad vam kcerku neko odalami pitajte sta je kriva![]()
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#45699 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Dobro to ali to nije poenta. Poenta je da svako glumu mudovana nad slabijm od sebe. Da je olesio kakvog kurcevitog debila koji divlja s autom svi bi mu se mogli sageti. Ovako na zeni, koja mozda jeste mozda nije kriva svi mogu siljiti kitu.HelaS wrote: ↑20/12/2023 12:00Ne bih kćerci dao da izađe na cestu prije nego dobro nauči voziti automobil i održati se u stresnim situacijama. Niti bi moja kćerka ikome pokazivala srednji prst.komsinica_s_drugog wrote: ↑20/12/2023 11:57 Da li bi se nad kakvim grmaljem od 2 metra i 140 kg silio? Da, tako sam i mislila. A ni vi koji ga podrzavate. Sutra kad vam kcerku neko odalami pitajte sta je kriva![]()
Dok kad vidite nekog frajera kriminalca ili babinog sina, vecina okrene glavu.
-
Throttle
#45700 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kamion te ne pretice kad vozis 90 ili 100