SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- Koshpa
#45651 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Samo da se Hamzi naj... matere
noge su mi otpale al ne zalim 
- drag_gost
- gdesi bre
#45653 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#45654 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Osim što ne propuštaš iskomentarisati ono što sam ja pisao bez da sam ti se obratio. Kad smo već kod proganjanja.smijesni_ste wrote: ↑30/04/2021 23:30Lafo se sam odrekao moderatorske pozicije, ali se očito zajebao jer od tada proganja ljude po forumu (doslovno) i vrijdja svakog čije mu se mišljenje ne svidja, sad si mu ti na tapetu![]()
Osim toga, još imam mod ovlasti, ali ih ne koristim, jer se ne želim petljati tamo gdje me nema redovno i kad sam rekao da nešto više ne želim raditi. Ako ne vjeruješ, mogu ti demonstrirati vrlo lako. Meni ne treba odobrenje PICa.
- Chmoljo
- drag_gost
#45656 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne pricam, pisem. Da, suplja ti je da je dijete zaspalo i da nije nesto drugo bilo. Tebe bi nesto drugo zadovoljilo ocito.
- gdesi bre
#45657 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Gdje sam napisao da je suplja kako je djete zaspalo.eto hajde me citiraj kad to stalno potenciras?Da vidimo,samo nemoj sad skretat sa teme nego argumentuj tvrdnju.drag_gost wrote: ↑30/04/2021 23:42Ne pricam, pisem. Da, suplja ti je da je dijete zaspalo i da nije nesto drugo bilo. Tebe bi nesto drugo zadovoljilo ocito.
Last edited by gdesi bre on 30/04/2021 23:44, edited 1 time in total.
- drag_gost
#45658 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ti bolan ni ne znas sta si napisao.
- gdesi bre
#45659 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Citiraj decko,ne vrijeđaj,citiraj
Jel ti to vrhunac diskusije kad nemas argumenta da vrijeđas?
Last edited by gdesi bre on 30/04/2021 23:46, edited 1 time in total.
- Chmoljo
#45660 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kako rekoh, naveo sam primjer, a drugo, poslom imam priliku vidjeti i drugu stranu: nesretne porodice i djecu u potrebi da ih institucije zaštite. Na svoju nesreću.
Osjetljiv sam na klince, pogotovo bebe i todlere, strašno me potresla smrt malene Nikol u Hrvatskoj, jer je jasno da se slične stvari svugdje dešavaju, pa i kod nas. Zato kad neka takva situacija ima sretan kraj, pa i smiješan u neku ruku, prst mi je u oko ovo bistrenje svakog detalja.
A obično je najbanalniji odgovor tačan.
Znaš li što sam dobio mjesec dana bana? Jer sam u materinu zatjero lika kojem je političko pitanje zločin u kojem sasut rafal u 18mjesečno dijete i njegove roditelje.
- gdesi bre
#45661 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Shvatam sve.Ok je.Chmoljo wrote: ↑30/04/2021 23:46Kako rekoh, naveo sam primjer, a drugo, poslom imam priliku vidjeti i drugu stranu: nesretne porodice i djecu u potrebi da ih institucije zaštite. Na svoju nesreću.
Osjetljiv sam na klince, pogotovo bebe i todlere, strašno me potresla smrt malene Nikol u Hrvatskoj, jer je jasno da se slične stvari svugdje dešavaju, pa i kod nas. Zato kad neka takva situacija ima sretan kraj, pa i smiješan u neku ruku, prst mi je u oko ovo bistrenje svakog detalja.
A obično je najbanalniji odgovor tačan.
Znaš li što sam dobio mjesec dana bana? Jer sam u materinu zatjero lika kojem je političko pitanje zločin u kojem sasut rafal u 18mjesečno dijete i njegove roditelje.
- drag_gost
#45662 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
O hvala ti za to decko.
Citirao sam te ranije, stvarno ne planiram vracati se nazad i ponovo traziti takve umotvorine.
Nego, "decko" sta bi zadovoljilo tvoj apetit? Umjesto da ti je drago sto je dijete zaspalo i sto je proslo sve ok.
Last edited by drag_gost on 30/04/2021 23:58, edited 1 time in total.
- Chmoljo
#45663 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa da.last mohicans wrote: ↑30/04/2021 23:29
Moja situacija je jos smiješnija,vjeruj. Lezao s djevojčicama na lezajki, zalazak sunca, rekoh da opalimo selfi. Telefon kod supruge 5 metara iza nas..Mlađa kaze ona ce donijeti tel da se uslikamo, nije imala pune 4. Prođe par minuta,vidim nema dijeteta. Kad me srce nije strefilo. Ona prošišala majku i otišla plažom.. Ja mislio otišla do apartmana koji je preko magistrale. Ja sam odletio gore, nigdje je, nazad na plažu nigdje dijeteta. Supruga i starija je tražili na plaži dok se sama nije vratila. Skontala da je fulila, krenula nazad i vratila se. Najdužih par minuta mog života.
Ja sam svojima istu stvar uradio. Isto more, išao ispred njih pri povratku sa plaže, bilo mi interesantno gledati ukrcavanje auta u trajekt, pa ubrzao malo, da gledam pa kad oni naiđu, sa njima ću.
Oni prošli nisu me skontali. Došli u sobu, mene nema. Potraga počela, našli me tu gdje sam gledao ukrcavanje, strunili se bili.
Ali to su bila neka normalnija vremena, prijeratna, bezbjednija.
Imo tri i po godine ili četiri i po.
- drug_profi
#45664 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nisam rekao da ne treba svakom ko digne GSS opravdano ili neopravdano, obracunati troskove. Idu na budzet ako je opravdano. Ako nije idu na dug.last mohicans wrote: ↑30/04/2021 23:14Najbolje ih u zatvor poslati. Zar policija nije tu radi građana, njima na usluzi, isto tako i ta GSS. Ne ispostavljaju račune wanna be surviverima koji landaraju po planinama po svakavim vremenskim uslovima, pa se diže GSS, a da roditeljima za ovo ispostave račun. Taman se svaki dan ovo dešava pa se satrali trazeci ga. Bas sam prosao pored Pennya i vidio sam jednu patrolu sa rotacijama. Naravno, autom su tražili dijete. Par minuta mi je dijete nestalo na plaži, kad me srčani nije strefio. Nema goreg šoka i nevjerice.drug_profi wrote: ↑30/04/2021 22:50 Treba da se racun ispostavi za dizanje GSS i policije.
Ne mora se naplatiti, ali nek stoji kao dug.
Samo radi drugih slucajeva.
PA dokle ce ljudi volonteri skakat po livadama i šumama trazeci jebivjetre? U ovom slucaju djecu roditelja jebivjetara?
I meni se dijete izgubilo, otislo 1997. da seta sa drugaricom. 2 godine svaka. Iz dvorista otsetali.
Pa nisam digao paniku. Znam da su djecija posla i po sebi samom. Ja i zena, stari moj i sestra, i stari od druge curice, u strelce. Nasli ih u dvoristu obdanista.
jeste da ih nismo nasli za 15-20 minuta zvali bi policiju, ali bi to sve bilo iskljucivo nasom krivicom. I trebalo bi da smo odgovarali za to. Sam stres nam je bio pouka. I ovim ce roditeljima biti, ali sama cinjenica da im je dijete bilo pod nosom a da su digli po grada, zasluzuje dodatnu sankciju.
-
smijesni_ste
#45665 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
@drug_profi
Da ne govorim kako je i ovaj dio veoma problematičan ako je tačan "Prije toga dječak je bio napolju pa porodica nije znala da se vratio u kuću"

Da ne govorim kako je i ovaj dio veoma problematičan ako je tačan "Prije toga dječak je bio napolju pa porodica nije znala da se vratio u kuću"
Last edited by smijesni_ste on 01/05/2021 00:10, edited 1 time in total.
-
STARx
#45666 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
U tom je i problem, sto niko nece da prizna krivicu. Naravno da su krivi roditelji. Pokrenuti ovoliku akciju, a nisi u stanju pogledati sopstvenu kucu. Pogledao sam slike doticne, fejsbuk roditelji. Pusti mi se moralisanja i supljaka.
-
smijesni_ste
#45667 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
"Prije toga dječak je bio napolju pa porodica nije znala da se vratio u kuću"
Djetetu je sedam godina, ne 17
- gdesi bre
#45668 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Upravo to,opet ponavljam,znam jako dobro sta policija pita,jeste li pretrazili kucu i oko kuce,sta su rekli jesmo?
-
STARx
#45669 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja, i?smijesni_ste wrote: ↑01/05/2021 00:11"Prije toga dječak je bio napolju pa porodica nije znala da se vratio u kuću"
Djetetu je sedam godina, ne 17![]()
![]()
- drug_profi
#45670 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nek je sretan kraj, a sistem mora da se koriguje. Moglo se desiti da je istovremeno nekom zaista trebao GSS ili potraga.
ILi sta ce sljedeci put biti? Malo ce manje volontera biti jer ce misliti da je dijete kod bake.
ILi sta ce sljedeci put biti? Malo ce manje volontera biti jer ce misliti da je dijete kod bake.
- Chmoljo
#45671 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
i eto, poslušaju te ljudi, krene se tako. ko bez razloga digne paniku, po džepu.drug_profi wrote: ↑01/05/2021 00:06Nisam rekao da ne treba svakom ko digne GSS opravdano ili neopravdano, obracunati troskove. Idu na budzet ako je opravdano. Ako nije idu na dug.last mohicans wrote: ↑30/04/2021 23:14Najbolje ih u zatvor poslati. Zar policija nije tu radi građana, njima na usluzi, isto tako i ta GSS. Ne ispostavljaju račune wanna be surviverima koji landaraju po planinama po svakavim vremenskim uslovima, pa se diže GSS, a da roditeljima za ovo ispostave račun. Taman se svaki dan ovo dešava pa se satrali trazeci ga. Bas sam prosao pored Pennya i vidio sam jednu patrolu sa rotacijama. Naravno, autom su tražili dijete. Par minuta mi je dijete nestalo na plaži, kad me srčani nije strefio. Nema goreg šoka i nevjerice.drug_profi wrote: ↑30/04/2021 22:50 Treba da se racun ispostavi za dizanje GSS i policije.
Ne mora se naplatiti, ali nek stoji kao dug.
Samo radi drugih slucajeva.
PA dokle ce ljudi volonteri skakat po livadama i šumama trazeci jebivjetre? U ovom slucaju djecu roditelja jebivjetara?
I meni se dijete izgubilo, otislo 1997. da seta sa drugaricom. 2 godine svaka. Iz dvorista otsetali.
Pa nisam digao paniku. Znam da su djecija posla i po sebi samom. Ja i zena, stari moj i sestra, i stari od druge curice, u strelce. Nasli ih u dvoristu obdanista.
jeste da ih nismo nasli za 15-20 minuta zvali bi policiju, ali bi to sve bilo iskljucivo nasom krivicom. I trebalo bi da smo odgovarali za to. Sam stres nam je bio pouka. I ovim ce roditeljima biti, ali sama cinjenica da im je dijete bilo pod nosom a da su digli po grada, zasluzuje dodatnu sankciju.
pa onda ljudi u svom stresu dumaju treba li ili ne treba zvati policiju. a desi se tragedija zbog zakašnjele reakcije. pa onda, ko je kriv. kome glavu skidati?
dajte ba ljudi, toliko se zloupotrebljavaju poluge sistema, na svakom koraku, od strane svake šuše, sad ćemo strogoću trenirati u ovakvim situacijama kad su u pitanju mala raja?
-
smijesni_ste
#45672 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa slažem se sa tobom da su roditelji najveći krivci u ovom slučajuSTARx wrote: ↑01/05/2021 00:13Ja, i?smijesni_ste wrote: ↑01/05/2021 00:11
"Prije toga dječak je bio napolju pa porodica nije znala da se vratio u kuću"
Djetetu je sedam godina, ne 17![]()
![]()
-
STARx
#45673 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Dakako..smijesni_ste wrote: ↑01/05/2021 00:14
Pa slažem se sa tobom da su roditelji najveći krivci u ovom slučaju![]()
- haris0032
#45674 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Licni primjer, radnja nedugo nakon otmice sina od Mirze Varesanovica.
Mladji brat koji je tad imao 9 godina rekao oko 15h odoh do druga (drug zivi blizu). U 18h njega nema, mi kod druga, kaze nije dolazio, mi kuci, pregledali sve po tri puta nema ga. Oko 21h vec je to uzbuna, obisli sve drugove, kompletno naselje i srecemo policiju i kazemo tako i tako, kazu sacekajte jos malo ako se ne pojavi prijavite nestanak. Dodjemo kuci, hoce stari da ide u policiju, kad stariji brat silazi i dere se evo ga. Ma to suze, smijeh, stres bio level sto. Sta ce ti biti, on je rekao odoh kod druga, medjutim predomislio se, legao u spavacu sobu od roditelja i valjda u snu se tako umotao u jorgan da nema sanse da vidis da ima neko ispod. On spavao par sati, vamo samo sto nervni slom nismo dozivjeli. U tu se sobu u toku te potrage uslo bar 5 puta. Tako da i za ovog malog sto se desilo, nek se sve zavrsilo s happy end-om.
Mladji brat koji je tad imao 9 godina rekao oko 15h odoh do druga (drug zivi blizu). U 18h njega nema, mi kod druga, kaze nije dolazio, mi kuci, pregledali sve po tri puta nema ga. Oko 21h vec je to uzbuna, obisli sve drugove, kompletno naselje i srecemo policiju i kazemo tako i tako, kazu sacekajte jos malo ako se ne pojavi prijavite nestanak. Dodjemo kuci, hoce stari da ide u policiju, kad stariji brat silazi i dere se evo ga. Ma to suze, smijeh, stres bio level sto. Sta ce ti biti, on je rekao odoh kod druga, medjutim predomislio se, legao u spavacu sobu od roditelja i valjda u snu se tako umotao u jorgan da nema sanse da vidis da ima neko ispod. On spavao par sati, vamo samo sto nervni slom nismo dozivjeli. U tu se sobu u toku te potrage uslo bar 5 puta. Tako da i za ovog malog sto se desilo, nek se sve zavrsilo s happy end-om.
- drug_profi
#45675 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
U svim zemljama je dizanje sluzbi spasavanja pod nadzorom. Ako se ispostavi da je krivnja u samom trazitelju pomoci, dobije fakturu.Chmoljo wrote: ↑01/05/2021 00:14i eto, poslušaju te ljudi, krene se tako. ko bez razloga digne paniku, po džepu.drug_profi wrote: ↑01/05/2021 00:06Nisam rekao da ne treba svakom ko digne GSS opravdano ili neopravdano, obracunati troskove. Idu na budzet ako je opravdano. Ako nije idu na dug.last mohicans wrote: ↑30/04/2021 23:14
Najbolje ih u zatvor poslati. Zar policija nije tu radi građana, njima na usluzi, isto tako i ta GSS. Ne ispostavljaju račune wanna be surviverima koji landaraju po planinama po svakavim vremenskim uslovima, pa se diže GSS, a da roditeljima za ovo ispostave račun. Taman se svaki dan ovo dešava pa se satrali trazeci ga. Bas sam prosao pored Pennya i vidio sam jednu patrolu sa rotacijama. Naravno, autom su tražili dijete. Par minuta mi je dijete nestalo na plaži, kad me srčani nije strefio. Nema goreg šoka i nevjerice.
pa onda ljudi u svom stresu dumaju treba li ili ne treba zvati policiju. a desi se tragedija zbog zakašnjele reakcije. pa onda, ko je kriv. kome glavu skidati?
dajte ba ljudi, toliko se zloupotrebljavaju poluge sistema, na svakom koraku, od strane svake šuše, sad ćemo strogoću trenirati u ovakvim situacijama kad su u pitanju mala raja?
Ne pitaj me za linkove, znam iz price.
I naravno da se moze uspostaviti kriterij. Nestalo dijete. Trazimo ga. Nasli ga u sobi spava. Izvolite racun. Roditelji ce ga valjda rado platiti.
Ako nece, ima sud jer je to onda njihov bezobrazluk. Izjebali 150 ljudi i hehehe, mi se zajebali..
Nema to nigdje drug moj.
Isao na planinu, pratnja, oprema folovi. Pao u magli, sjebo se, treba GSS. Opravdano, ljudi imaju pravo ici na planinu i niko ne zeli namjenro pasti sa stijene.
Isao na plamninu verao se po stijenam bez pratnje primjennih mjera sigurnosti, povrijedio se... GSS pomaze. Spram posljedica se odlucuje o troskovima. Ako su povrede izljecive, ide racun, ako nisu - ide na budzet.
Dajem samo primjere, ali morate shvatiti da GSS i policija nemogu regovati na svu galamu "to je vuk, to je vuk". Znate pouku. Neko ce na kraju umrijeti.