UEFA Champions League
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- ultima_palabra
#45501 Re: UEFA Champions League
Meni ko maksumu bilo gotivno kad Hugo Sanchez zabije pa uradi piruetu.
Kasnije sam prestao pratiti zbog rata, kad sam se ponovo ukljucio bila ona famozna utakmica sa Dortmundom kad je pala konstrukcija gola i finale kad je Pedja zabio.
Kasnije sam prestao pratiti zbog rata, kad sam se ponovo ukljucio bila ona famozna utakmica sa Dortmundom kad je pala konstrukcija gola i finale kad je Pedja zabio.
- JMGuti
#45502 Re: UEFA Champions League
Ubijte meOsmi Socrates wrote: ↑23/09/2025 17:14Pa ako me baš vučeš za tastaturu, da ti objasnim. Ja sam dvije godine proveo u Londonu, jednu kao dijete, a drugu kao student. Kad sam bio dijete, počeo sam navijati za Tottenham, valjda iz otpora prema autoritetu, jer mi tata navija za Arsenal čitav život. Rodbina u Londonu ga naložila na to.JohnnyS wrote: ↑23/09/2025 17:05Vjerujem da bi teretna osoba stvarno u punoljetnosti krenula navijati za klub poput Tottenhama samo da bude mimosvit. Djecu obično privuku blještavi klubovi poput Reala, Barce, Liverpoola, Uniteda, sad i Cityja. Teško da će neko dijete ako nije iz dijela Londona biti privučeno Tottenhamom.
I onda sam kao dijete za rođendan dobio neke dionice Tottenhama od buržujske rodbine. Ja htio igračke, al' jbg. Danas da ih prodajem, drmn'o bih značajan profit. Ali, kao što Charlton Heston reče jednom, "from my cold dead hands".
Poslije, kad sam se počeo zanimati politikom i ekonomijom, pročitao sam da je Tottenham bio prvi sportski klub na svijetu koji je postao "public". Cijenim to.
Tako da je to kod mene bilo organic, a bogami i racionalno. Kod tebe je cheerleading.
-
Osmi Socrates
#45503 Re: UEFA Champions League
To možeš i sam. Ako si izabrao Real da navijaš, imaš i valjan humani i fudbalski razlog za to.
- JMGuti
#45504 Re: UEFA Champions League
Kako mislis izabrao? Je li uopce mpguce izabrati takvo nesto?Osmi Socrates wrote: ↑23/09/2025 17:33 To možeš i sam. Ako si izabrao Real da navijaš, imaš i valjan humani i fudbalski razlog za to.
-
LSD
#45505 Re: UEFA Champions League
Previse ova neznalica drzi vazove i predavanja ovdje, prica o sebi i slicno.
Uzeo fursat i sad je on tema. Bjez tamo
Uzeo fursat i sad je on tema. Bjez tamo
- JMGuti
#45506 Re: UEFA Champions League
Daj kakva neznalica. Covjek oksfordski obrazovan dionicar Tottenhama, koji se tatinom autoritetu suprostavio tako sto je, ni manje ni vise, odlucio navijati za Tottenham, nakon sto je tatu neka rodbina nagovorila da navija za Arsenal.
-
Osmi Socrates
#45507 Re: UEFA Champions League
Naravno da je moguće. Čak i ako si izabrao Real kao dijete, nisi fuckin' panj, odrastao si, možeš razmišljati. Ne moraš ni prestati navijati za Real, možeš donositi zaključke kao odrastao čovjek.
Eto, jedan od boljih postova na forumu koji sam pročitao je da forumaš tvrdi da zbog uključenih para ne prati više ni college sport u Americi.
Ja nisam tako ekstreman, ali cijenim samu činjenicu da razmišlja.
Ako Real proda svoje vlasništvo državi po cijeni deset puta većoj od tržišne, sasvim je jasno i budali koja pojma nema o ničemu da je u pitanju državni projekt kojem je cilj da lešinari španskim a bogami i evropskim fudbalom.
Ne moraš prestati navijati, možeš priznati da su fuckin' cancer fudbala.
Eto, jedan od boljih postova na forumu koji sam pročitao je da forumaš tvrdi da zbog uključenih para ne prati više ni college sport u Americi.
Ja nisam tako ekstreman, ali cijenim samu činjenicu da razmišlja.
Ako Real proda svoje vlasništvo državi po cijeni deset puta većoj od tržišne, sasvim je jasno i budali koja pojma nema o ničemu da je u pitanju državni projekt kojem je cilj da lešinari španskim a bogami i evropskim fudbalom.
Ne moraš prestati navijati, možeš priznati da su fuckin' cancer fudbala.
Last edited by Osmi Socrates on 23/09/2025 17:49, edited 2 times in total.
-
LSD
#45508 Re: UEFA Champions League
Ma otjerali ga sa teme EPL, ekskomuniciran, udarili mu tarabu tamo, pa sad ovdje hiperventilira.
Neces razbojnice.
-
Osmi Socrates
#45509 Re: UEFA Champions League
Šta ti lupaš?
- JMGuti
#45510 Re: UEFA Champions League
Treba decka pustiti da se negdje ispuse. Najbolje da ga ostavimo na ovoj temi, neka udara do mile volje.LSD wrote: ↑23/09/2025 17:46Ma otjerali ga sa teme EPL, ekskomuniciran, udarili mu tarabu tamo, pa sad ovdje hiperventilira.
Neces razbojnice.
-
Osmi Socrates
#45511 Re: UEFA Champions League
I onda prosipaju priču da su navijači vlasnici kluba. Pa kome lažeš? Perez uvede u statut da ga može smijeniti samo čovjek koji je ekstremni bogataš.
U kojem filmu oni nisu privatno vlasništvo jednog od najvećih kriminalaca u EU?
U kojem filmu oni nisu privatno vlasništvo jednog od najvećih kriminalaca u EU?
-
kakabanja213
#45512 Re: UEFA Champions League
Ne znam ja kada god pogledam utakmicu EPL u jednom trenutku me prenese pa pomislim da gledan atletiku. Fudbal je tu sporedna stvar, navijaci su slicni gledaocima na atletskim stadionima. Znaci ko ce biti brzi, dalje napucati loptu, jace napucati loptu, ko ce vise preskociti, ko ce dalje skociti. Najmanje je tu fudbala.tokio25 wrote: ↑23/09/2025 16:27 najzanimljivija liga je subjektivna stvar
nekome je nizozemska najzanimljivija jer igraju ovako nekome francuska jer igraju onako
nekome engleska jer su jaki timovi nekome talijanska jer igraju na odmbranu itd
nekome je americka liga najzanimljivija jer nije uopste konsipirana kao europske ispadanje napredovanje i sl
sada po statistici sta znaci najjaca liga?
najvise golova najvise skupih igraca?
atraktivnost lige
medijska popularnost lige ne samo u europi nego i svijetu
tako da je vrlo tesko dokazati koja je liga najjaca a ti je rekoh zavisno od mnogih faktora
- Logovan
#45513 Re: UEFA Champions League
Ali si tako odabrao i ne mijenjaš klub, pratiš ga kakav god da je pa taman da kontroliše komplet planetu, a ne ligu.Osmi Socrates wrote: ↑23/09/2025 17:02 Slažem se. To ne mora da znači da si kad odrasteš slijep na zdrave oči da ne vidiš da dva lešinarska kluba dijele monopol i da kontroliraju La Ligu, fudbalski savez i sudije.
-
Osmi Socrates
#45514 Re: UEFA Champions League
Pa naravno da ne mjenjaš, ali to nije razlog da si slijep pored očiju. Moraš valjda poštovati činjenice.
Podsjeća me sve ovo na Trumpa i budaletine koje ga slijepo slijede.
Podsjeća me sve ovo na Trumpa i budaletine koje ga slijepo slijede.
- JohnnyS
#45515 Re: UEFA Champions League
Nema dana a da ne pomislim kako je na prelasku milenija grad Madrid kupio po astronomski visokoj cijeni zemlju od Reala.
-
Osmi Socrates
#45516 Re: UEFA Champions League
Ti ne "pomišljaš" ništa. Mozak na pašu, što bi rekli, i to je to.
Elche čeka da navijaš za njih.
Elche čeka da navijaš za njih.
- Better Man
#45517 Re: UEFA Champions League
Odlično se sjećam Huga Sancheza i njegove piruete, odnosno salta nakon postignutoj gola. Sjećam se kad su za prvi tim Reala debitovale danas legende kluba Manuel Sanchis,.Emilo Butragueño, Martin Vazquez, Miguel Pardeza i Michael. Za Manchester United navijam još od prve polovice osamdesetih.ultima_palabra wrote: ↑23/09/2025 17:22 Meni ko maksumu bilo gotivno kad Hugo Sanchez zabije pa uradi piruetu.
-
Sid the sloth
#45518 Re: UEFA Champions League
Googlati ko malo i znas, znas eto i citati, ali razumjeti procitano eh za to vec treba malo mucnutiOsmi Socrates wrote: ↑23/09/2025 15:28 https://www.tntsports.co.uk/football/pe ... tory.shtml
"Premier League is the most difficult trophy to win".
Ako ste cheerleaders, ne morate baš prosipati neznanje na svakom koraku.
To mu je samo jedna od izjava.
Valjda je jasno da tu uporedjuje ligu, LP i kupove a ne EPL vs La Liga jer to je govorio i za Spaniji da je teze osvojiti ligu nego LP zato sto moras biti dobar citavu godinu.
Pa ako se prati utakmica preko livescore onda je Newcastle poderao Barcu. Mi koji smo gledali smo vidjeli pravo stanje a Bogami i igraci Newcastlea priznase da ih je Barca razbila.ultima_palabra wrote: ↑23/09/2025 16:51Kako ih razbi a Newcastle imao veci xG i Barcin golman bio drugi najbolje ocijenjen igrac?Sid the sloth wrote: ↑23/09/2025 15:08 Mislim da je argument to sto imaju najvise ovih "srednje teskih" ekipa, ili mozda sto imaju dosta ekipa sa lovom - Newcastle, Chelsea, Arsenal, United, City, Liverpool.
Naravno da nije toliko teza koliko predstavljaju, eto kao Newcastle je medju najboljim ekipama u EPL a Barca ih razbi kao da su Getafe.
-
Osmi Socrates
#45519 Re: UEFA Champions League
Napisao sam, genijalac, da je Pep više puta davao izjave oko Premier Lige. Govorio je i da najbolji treneri dolaze u Premier Ligu, tako da moraš svakog vikenda biti na najvišem nivou. Fudbal je, uvijek prvo, sukob trenera. Govorio je milion stvari. Ja sam naveo jedan primjer, gdje daje prioritet Premijer Ligi a ne Ligi Prvaka, a to su dva najprofitnija i najprestižnija takmičenja.
I panju bi bilo jasno, al' eto tebi nije.
Last edited by Osmi Socrates on 23/09/2025 20:12, edited 1 time in total.
-
Osmi Socrates
#45520 Re: UEFA Champions League
Nije ih Newcastle poderao, ali su na kraju branili rezultat.
- ultima_palabra
#45521 Re: UEFA Champions League
Gledao sam hajlajtse, klasican primjer pobjede na individualni kvalitet i iskustvo... a sama utakmica bila bare-bare, nikakvo razvaljivanje.
-
Sid the sloth
#45522 Re: UEFA Champions League
Panju bi bilo "jasno" zato sto nema smisla, pa eto valjda skontas ko je panjOsmi Socrates wrote: ↑23/09/2025 20:08 Napisao sam, genijalac, da je Pep više puta davao izjave oko Premier Lige. Govorio je i da najbolji treneri dolaze u Premier Ligu, tako da moraš svakog vikenda biti na najvišem nivou. Fudbal je, uvijek prvo, sukob trenera. Govorio je milion stvari. Ja sam naveo jedan primjer, gdje daje prioritet Premijer Ligi a ne Ligi Prvaka, a to su dva najprofitnija i najprestižnija takmičenja.
Ako nadjes jednu izjavu gdje je rekao da je EPL tezi od La Lige sve si u pravu.
-
Osmi Socrates
#45523 Re: UEFA Champions League
Iz Pepovog govora na liverpulskom univerzitetu 2018;

Hajde sad zaveži, obećao si.I am a better manager than I was in Germany, and I am a better manager now than I was in Barcelona by far, just for the fact of being here.
Now, I feel being here I am a better manager too, because I learned to handle this incredible league in many circumstances.
It is the toughest one, for the amount of games, for the weather and the referees saying: ‘play (on), play (on), play (on)’ and the competitors, there are many. It is the only country that five or six (teams) can win the Premier League.
-
Sid the sloth
#45524 Re: UEFA Champions League
Hajd odustajem, pocelo se gadjati nekim izmisljenim citatima s famoznih liverpulskih univerzitetaOsmi Socrates wrote: ↑23/09/2025 20:49 Iz Pepovog govora na liverpulskom univerzitetu 2018;
Hajde sad zaveži, obećao si.I am a better manager than I was in Germany, and I am a better manager now than I was in Barcelona by far, just for the fact of being here.
Now, I feel being here I am a better manager too, because I learned to handle this incredible league in many circumstances.
It is the toughest one, for the amount of games, for the weather and the referees saying: ‘play (on), play (on), play (on)’ and the competitors, there are many. It is the only country that five or six (teams) can win the Premier League.![]()
Bolje da ja odem nego da tebe otjeraju i s ove teme. Morat ces sam sa sobom diskutovati u privatnim porukama.
-
Osmi Socrates
#45525 Re: UEFA Champions League
Da, sad izmišljam.
Rek'o sam ja, i panj bi shvatio i bez Pepovih izjava, ali kad si već tražio, jbg.
Rek'o sam ja, i panj bi shvatio i bez Pepovih izjava, ali kad si već tražio, jbg.