Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
JohnnyS wrote: ↑23/09/2025 11:45
Malo mi ide na živce ovo potcijenjivanje Dembelea, kao propao nogomet ako je on osvojio. Pa nije Rodri u pitanju jebote. Dembele je bio najveća nada u svoje doba, nešto ko Yamal danas, samo ozljede su ga spriječile da već sad ima nekoliko zlatnih lopti u svojoj kolekciji. Sad su mu se potrefili pravi trener, pravi klub i prava pozicija (što je isto zasluga pravog trenera) i dobio je ono što je po talentu odavno zaslužio.
Nisu ga "samo ozljede spriječile", nego njegov pristup fudbalu.
Frajer je bio lijen, živio nezdravo i kasnio na treninge.
Dobio je što je zaslužio kada se dozvao, iako se kasno dozvao, ali eto bolje ikad nego nikad.
Znam da ih raja gotivi, ali meni strašno vade živce igrači kao on ili Balotelli.
Igrači koji proćerdaju talenat na gluposti, dok bi drugi ubili da su u njihovoj prilici i da pokažu šta znaju.
Zlatna lopta Dembelea je najveći povratak jednog igrača iz mrtvih. Od staklenog klinje koji ganja plejku toveci se hamburgerom i kolom te trkace kokosi bez mozga do Zlatne lopte je vrijedno za film holivudske produkcije.
Znaci ono je bila medijska patka ili su u zadnjim momentima mijenjali bodovanje. Nema veze. I Yamal je zasluzeno uzeo onu nagradu i nema sumnje, ako ovako nastavi, da ga ceka vise zlatnih lopti u narednim godinama.
Bilo bi sramota da je nagradu dobio Yamal. Realno gledajući po rezultatima, Salah je je trebao dobiti nagradu.
Po kojoj logici i rezultatima je ispred Dembelea? Jeste bolji igrac, ali i Yamal je, medjutim nije samo do bitno.
Osvojio je jednu od najtežih liga i oborio je više rekorda. Najvažnije je da Ymal nije dobio nagradu, jer bi to bio cirkus. Mali je opdličan, ali i Salah i Dembele su po rezultatima i učinku ispred njega bili.
Bilo bi sramota da je nagradu dobio Yamal. Realno gledajući po rezultatima, Salah je je trebao dobiti nagradu.
Po kojoj logici i rezultatima je ispred Dembelea? Jeste bolji igrac, ali i Yamal je, medjutim nije samo do bitno.
Osvojio je jednu od najtežih liga i oborio je više rekorda. Najvažnije je da Ymal nije dobio nagradu, jer bi to bio cirkus. Mali je opdličan, ali i Salah i Dembele su po rezultatima i učinku ispred njega bili.
Yamal je osvojio sto i Salah, osvojio je ligu ispred Real Madrida. O igrama za reprezentaciju ne treba ih ni porediti.
Prednost za Salaha je veci broj golova, to "najtezih liga" mozete macku o rep okaciti jer nije relevantno iako jeste tacno.
Dembele je objektivno najvise zasluzio (ili Vitinha po nekima).
Yamal je mogao dobiti samo na trenutnu popularnost + bolje igre za reprezentaciju.
Malisa11 wrote: ↑23/09/2025 15:04
Najteza liga my ass. Sto? jer trce ko konji?
Jer tamo igra najviše najboljih igrača i kvalitet klubova je u prosjeku puno iznad kvaliteta u drugim ligama. Kao i u svemu - gdje je najviše para, tu je najveći kvalitet. A logično da je najteže osvojiti ligu gdje imaš najviše teških protivnika.
Mislim da je argument to sto imaju najvise ovih "srednje teskih" ekipa, ili mozda sto imaju dosta ekipa sa lovom - Newcastle, Chelsea, Arsenal, United, City, Liverpool.
Naravno da nije toliko teza koliko predstavljaju, eto kao Newcastle je medju najboljim ekipama u EPL a Barca ih razbi kao da su Getafe.
Conte, Mourinho, Pep, Klopp, Emery itd. itd. Svi kažu da se ne može ni porediti.
Conte je, čini mi se, čak rekao da nije isti sport. To što je Barca "razbila" Newcastle je argument neznalice. Isto kao kad bih ja uzeo kao argument da je Newcastle pretprošle sezone uništio PSG.
Nogometna sveznalica idalje soli pamet
Ako moze izjava Pepa gdje kaze da se lige ne mogu porediti, odnosno da mu je lakse osvojiti protiv Liverpoola nego onog Real Madrida?
Znaci najteza liga je francuska Ligue 1 ili kako vec, jer je Dembele osvajac zlatne lopte to sto je u pitanju privatna liga PSG-a i poluprofesionalna, necemo sad o tome to sto neki francuski magazin dodijeljuje ovu smijesnu nargadu svom zemljaku, necemo ni o tome.
Fascinantna je logika likova poput Sokrata i Vaucera.
Sta cu vise tebe citati. Ti si sa onim Miki maus liga sve rekao o sebi i sebe zauvijek eliminisao iz neke ozbiljnije price o fudbalu.
Teska neznalica i engleski mitoman.
Last edited by LSD on 23/09/2025 16:00, edited 1 time in total.
Naravno da je Miki Maus liga. Ako lešinarima ne ide, pomoći će im sudije. Da ne pričam sad kako lešinari ne dijele profit ni sa kim. I kako su oba lešinara u stvari državni projekti.
JohnnyS wrote: ↑23/09/2025 12:10
Trebaju Englezi napraviti svoju zlatnu loptu pa ih dijeliti raznim salasima, širerima i anrijima
Ovdje najvise pisu neki likovi nesigurni u sebe, sa nedostatkom sopstvenog identiteta, pa se furaju da su englezi iz centra Londona ili Liverpoola.
I onda lupetaju mitove o velikoj engleskoj naciju i nekom njihovom nepobjedivom fudbalu, velicaju sve sto dolazi sa tog Otoka.
Kako se grčevito brani engleska liga da je najjača, ko da forumaši osobno igraju za Burnley ili da imaju vlasnički udio u Leedsu. Riječima mudrog Bakira I.: Ja, i? Eto najjača je. Možemo reći i Superliga. Da ponovimo riječi mudrog Bakira I.: Ja, i?
Salah ako želi zlatnu loptu neka dođe u Real ili Barcelonu. Samo što nema mjesta za njega ni u Realu ni u Barceloni. A kažu najbolji igrač na svijetu
Ne moram ja ništa braniti. Follow the fucking money. Da se isplati ulagati u La Liga klubove, zaletio bi se neko značajan. Međutim, kurac, kad svako na planeti zna da se neki treći klub u La Ligi i usudi da se uzdigne, lešinari će sve raditi da ga ispod stola unište.
Last edited by Osmi Socrates on 23/09/2025 16:10, edited 1 time in total.
tokio25 wrote: ↑23/09/2025 16:08
koje je omjer engleskih protiv spanskih klubova u zadnjim godinama? uzmite broj godina po zelji
Bolje da ne uzimamo, jer ce engleski mitomani odmah dotrcati u odbranu svete engleske lige sa suludim tvrdnjama kako je Burnley bolji od Barce, a Sheffield od Reala.
Osmi Socrates wrote: ↑23/09/2025 16:10
Ne moram ja ništa braniti. Follow the fucking money. Da se isplati ulagati u La Liga klubove, zaletio bi se neko značajan. Međutim, kurac, kad svako na planeti zna da se neki treći klub u La Ligi i usudi da se uzdigne, lešinari će sve raditi da ga ispod stola unište.
Pa ne braniš, ali koncert za gusle i orkestar je što Salah nije osvojio zlatnu loptu, a pokorio najjaču ligu na svijetu.
Rekoh, najjača je engleska liga. Ja, i? Mene ne zanima ni Extramadura, ni Athletic Bilbao, ni Manchester City, ni Liverpool, od tih zapadnoeuropskih klubova samo Real Madrid. Boli me briga za jačinu lige, niti ja imam što od toga, gledao sam Real kad je Španjolska liga bila najjača na svijetu, gledam ga danas kad je druga, gledao bih i da je iza naše premijerlige ili HNL-a. Ti slijedi novac ako ti to nešto znači u životu.