NOVE CIJENE GORIVA

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
shandrprcSA

#4551 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by shandrprcSA »

Ned071 wrote:Napravi krug 500 metara...
ko da pjeske idu :-)
drndalo wrote:Gdje je trenutno u SA 95-ica najjeftinija...?
ako ti oni anamo nisu mrski, 1.95KM :)
drndalo

#4552 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by drndalo »

Pravo da ti kazem, sve nesto ne mogu da skontam ko mi je mrskIJI... Ovi 'vamo ili oni anamo...!? :evil:
dgL_

#4553 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by dgL_ »

drndalo wrote:Pravo da ti kazem, sve nesto ne mogu da skontam ko mi je mrskIJI... Ovi 'vamo ili oni anamo...!? :evil:

Neskovic... sa Vraca krenes prema Lukavici i jedan kilometar ipo mozda te docekla sa lijeve strane 1.95..

ja vjerujem da ce i oni spustati cijene ako dodje do toga...

neki dan pored Selexa prosao.... 2.01 oba goriva... jucer prodjem opet kad dizel 2.06, benzin 2.11... haman isto ko i na EP-u.. presmijesno znaciii. :)
bach

#4554 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by bach »

Dizel 1.96. AME pumpa na ulazu u Vogošću.
relax11

#4555 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by relax11 »

E cuj ame smanjio na 1.96 ne mogu da vjerujem, kod njega inace uvijek najskuplje bilo :mrgreen:
bosna boy

#4556 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by bosna boy »

dgL_ wrote:
drndalo wrote:Pravo da ti kazem, sve nesto ne mogu da skontam ko mi je mrskIJI... Ovi 'vamo ili oni anamo...!? :evil:

Neskovic... sa Vraca krenes prema Lukavici i jedan kilometar ipo mozda te docekla sa lijeve strane 1.95..

)
:lol:
Jel to ono ako sam dobro prethodne stranice pročito gdje ti naspu 60 litara u auto čiji je rezvoar sa 50
nightvision

#4557 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by nightvision »

bosna boy wrote: :lol:
Jel to ono ako sam dobro prethodne stranice pročito gdje ti naspu 60 litara u auto čiji je rezvoar sa 50
Ja cu se usuditi reci da to bas i nije tacno. Kod neskovica sam sipao na strogoj rezervi, po bordu nisam jos imao preci ni sto km, i dobio 50l (i cini mi se 2-3) , i posto sam bio u dilemi, po fabrici specifikacija rezervoara je tacno tolika 50l + koji litar u ulivnu cijev. Znaci ako lazu nije to nista vise nego bilo ko drugi. Zamisli eto da odes s kanisterom od 50l na pumpu i da ti naspu 60l. Nisu ni oni bas blentavi da slazu toliko. Mozda mozemo govoriti o kvaliteti goriva, ali cesto sipam kod njega i nemam nikakvih problema s autom, a ako i slabije vuce ne osjetim razliku jer mi stotinke u startanju sa semafora ne znace nista.
bosna boy

#4558 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by bosna boy »

Vrati se par stranica unazad bila priča o tome
Pa čitaj i vidi šta ti nije jasno
dgL_

#4559 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by dgL_ »

bosna boy wrote:Vrati se par stranica unazad bila priča o tome

bilo je price i za HIFU patriotu naseg jedinog i za EP i zasve ostale..svak prica ono sto mu kurcu ceif... meni odgovara i sipat cu tu dok god je razlika 10 kf i vise... a ti ako mislis da ovi iz Federacije ne lazu, svaka ti casst... samo potkrijepi misljenje... jer cijenovnik kod nas u Federaciji ne laze garant... a to ko je koliko sipo na Neskovicu... kad se meni desi ili nekom blizem vjerovacu... suplje price po forumu... mani me se :)
neJbzid

#4560 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by neJbzid »

ina u brezi 1.96 i dizel i 95tica...
drndalo

#4561 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by drndalo »

Daleko mi Breza...

Nasuo u Lukavici, po 1.95, iz principa... Na 32 litra (koliko i na EP kada mi se upali rezerva), 5 KM jeftinije... Za tu razliku odmah ponesoh i 5 piva kuci, nek se nadje...

Pa zahvaljujuci manjem racunu, umjesto da platim 10 KM PDV FBiH, platih 9.15 KM RS-u... Ako Premijeru FBiH ne treba, ko sam ja da placam...? Na pive platih zato cca. 0.68 KM PDV-a FBiH... :pijani:
mayab

#4562 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by mayab »

pipi-duga-carapa wrote:
klaki wrote:Sta hoces, da zaglavis nesto ispod pedale gasa tako da samo mozes 10% pritisnusti :-D
hahaha, joj, ova dobra, ma kakvi... nema to veze ni sa čim sličnim moram reći totalnim glupostima :lol:
Ovo je još mnogo jednostavnije ako ćemo već oko praktičnosti samo što pri instaliranju treba biti izuzetno obazriv.
Čak ni injektori nemaju veze s ovim ! jahhh...i ja sam odmah pomislio koja je to budalaština dok nisam dooooobro proučio sve, kompletnu dokumentaciju i način. Da prostite sve što sam znao je palo u vodu ali kad malo bolje razmislim sve ima smisla pa i zašto se to krilo dugi niz godina.
A ja svo ovo vrijeme trošio toliko para ... ehhh, što nisam prije doživio ovu "glupost" i saznanje pa šok te imao osmijeh kao sad :izet:
Koja sam bio budaletina i sipao, sipao, sipao ko mahnit, budala... al eto, haj, čovjek dođe pameti u ovom slučaju pukom srećom ili slučajno dođoh do svega toga. Moja sreća! A vjerujem da je i za sve ostale kad sve isprobam. Ovdje nikakva inteligencija niti visoka pamet ne treba samo dobar majstor :thumbup: Neću u standardne servise jer....
Ljudi su već probali i instalirali vani sistem , vozikaju se sa samo dvije tri litre "goriva", može im biti otprilike mjesec normalne vožnje! (zavisi i od kilometraže, tipa motora, načina vožnje ali...to je otprilike to)
Imam podatak da čak i veći motori sa većim brojem cilindara, recimo šestaci, osmaci itd. (3.0. , 3.5 , 4.0 pa do čak 6.0) odlično rade, čak bolje a daleko manje troše, mogu slobodno reći smiješno, presmiješna potrošnja :lol: :lol: :lol:
Samo čekam da mi se javi pravi čovjek za to, već sam imao kontakta s nekima ali su jako neozbiljni , imaju šalabajzerski pristup, takvi kod mene ne dolaze u obzir ni pod kojim uslovima.
Nego, biće biće, ko dočeka ... :mrgreen:
:shock: :shock: :shock:
MOTOR NA VODU: Brazilac tvrdi da na litri vode može prevaliti i do 500 km
Ricardo Azevedo iz Sao Paoula izumio je motor koji, umjesto benzina, ide na čistu vodu. Model je nazvao “T Power H2O”. Osim spremnika za vodu, ugradio je i vanjski akumulator, koji proizvodi struju potrebnu za izdvajanje hidrogena iz molekula vode.
Novinarima je demonstrirao kako točno motor radi, a kako bi ih uvjerio da doista ide na vodu, prije no što ju je sipao u spremnik motora, popio je gutljaj. “Voda za ovaj motor ne mora biti jako čista. To može biti i obična kišnica ili primjerice voda iz rijeke.”, dodao je ponosni izumitelj.
“Velika prednost ovoga motora, koji se pokreće na vodu i hidrogen iz molekula vode, jest u tome što iz auspuha, u konačnici, izlazi samo vodena para, a ne ugljični dioksid kao kod vozila pokretanih na benzin.”, rekao je RT-u inovator.
Ricardo, koji tvrdi kako sa litrom vode može prevaliti i do 500 kilometara, nada se da će njegov ekološki prijateljski izum jednoga dana postati uobičajeni prizor na svim cestama planeta Zemlje.

:izet:
nightvision

#4563 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by nightvision »

bosna boy wrote:Vrati se par stranica unazad bila priča o tome
Burazeru, znam o cemu pricas bez da se vracam unazad, i opet ti kazem, u pitanju je cisti subjektivizam. Uzmi kanister, naspi i provjeri, ako si bas toliko sumnjicav. Meni ni iz dzepa ni u dzep nije bitno gdje tankujes gorivo.
NediM17

#4564 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by NediM17 »

Koliko godina, decenija, stoljeca je poznato da je hemijska formula vode H2O i da se elektrolizom moze izdvojiti hidrogen koji je lako zapaljiv i eksplozivan? Jako puno. Jako dugo postoje i SUS motori, i nakon toliko godina ovaj genijalac da nadodje na ideju da bi motor mogla pogoniti voda, odnosno hidrogen? Nesto mi ta prica nema previse smisla. Ali zivi bili pa vidjeli.
StupskaBitanga

#4565 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by StupskaBitanga »

drndalo wrote:Daleko mi Breza...

Nasuo u Lukavici, po 1.95, iz principa... Na 32 litra (koliko i na EP kada mi se upali rezerva), 5 KM jeftinije... Za tu razliku odmah ponesoh i 5 piva kuci, nek se nadje...

Pa zahvaljujuci manjem racunu, umjesto da platim 10 KM PDV FBiH, platih 9.15 KM RS-u... Ako Premijeru FBiH ne treba, ko sam ja da placam...? Na pive platih zato cca. 0.68 KM PDV-a FBiH... :pijani:
sve svakako ide na jedan račun UIO pa se to koeficijentima raspoređuje
drndalo

#4566 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by drndalo »

Da, ali ono sto sam potrosio u RS pretezno se isplacuje tamo... Meni opet 5 piva gratis....
Ned071

#4567 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Ned071 »

Otkad se pdv placa entitetima?
bosna boy

#4568 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by bosna boy »

e moj jarane, tako je to kad se ne zna

ti si samo "zakino" FBH za izgradnju auto-cesta za tih 5 KM
jer upravo razlika od 10 feninga po litri i MORA da bude između FBH i manjeg BH entiteta jer oni nemaju 0,10 KM po litri koji ide za finansiranje auto-esta u FBH
drndalo

#4569 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by drndalo »

Uh, bas sam se nasekirao sto zakinuh FBiH za daljih 120 km autoputeva... :roll:

PDV se ne placa entitetima direktno, ali mjesto potrosnje ima veze sa koeficijentom po kojem se onda pare doznacavaju u budzete... Da, grozan sam, zakinuo sam i peMzionere pored autocesta...
bosna boy

#4570 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by bosna boy »

nije stvar da li si zakino ili ne, nego što se kao i ovi neki drugi pravite pametni i favorizujete pumpe iz manjeg bh entiteta, ko biva oni nešto bolji, ko biva imaju niže cijene, a ovi u FBH ko biva "đubrad" koja imaju "veće cijene"...kad ono radi se o tome da i oni prvi MORAJU I TREBAJU da imaju niže cijene, jer nemaju taj namet od 0,10 koji ima u FBH a koji ide za auto-ceste
drndalo

#4571 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by drndalo »

A cujes li ti da sta pucketa u zraku !? To meni puca **rac...

I prije su imali isti namet pa su razlike u cijenama znale biti i <10 pf... Kako to ? Kako to da se ja sjecam od prije par godina da je bilo vremena i kada je gorivo u FBiH bilo jeftinije nego u RS ?

Samo mi jos opleti o "nepravednoj borbi jadnih pumpadzija" da sastave kraj s krajem, nema se, itd... Da im raspisemo jedan samodoprinos da stanu na noge...?

Ja na svom primjeru vidjoh 8% razlike... Malo li je ? Posebno kada ganjam princip, a isti je morao voditi cijene dole jer vec dugo cijene nafte ne idu gore, nego dole. Cak ni rast $ ne moze biti valjano opravdanje... Da smo slozni, ko sto nismo, pa da 7 dana ko god moze da ne sipa u FBiH, vidio bi kako bi odmah skinuli cijenu za 5-10 pf. Uz sve auto-puteve i krpljenje rupa u sumama i rudnicima...

Ti slobodno sipaj gdje je najskuplje, po mogucnosti po 2.31, da platis vise PDV-a, da nam svima bude bolje...

Nista ja ne favorizujem, sipam gdje mi odgovara, cesto kada razlika nije bezobrazna svjesno placam skuplje da bi ovdje peMzionerima bilo za peMzije, a ne kod Dode, ali ovdje se ne radi o 1-3-5 pf/lit... Nego o 16 pf...
bosna boy

#4572 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by bosna boy »

ništa ti nisi skonto, prdiš džaba
da je u manjem bh entitetu razlika 20 feninga, tj. stvarnih 10 manje ( dakle bez onih 10 za auto-ceste) ja bih isto reko, ok...sipam, ko jebe mater ovima iz FBH
ali je kavaka, što NIJE tako, nego je razlika samo u tih 10 feninga
dakle, govnari su isti i u jednom i u drugom entitetu, ali ti eto nešto kao i drugi pravite "hvalospjeve" na račun pumpadžija iz manjeg
isto kao i što neki hvale usrani Gasprom, a oni najveći banditi, jer imaju extra profite, imaju najniže troškove jer je sve vlastito, od izvorišta u rusiji, preko rafinerija, pa do distributivne mreže sa pumpama, i on nabio ISTU cijenu kao i svi ostali...
Ned071

#4573 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Ned071 »

da se vratimo temi... energopetrol grbavica nafta 2.06...
dgL_

#4574 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by dgL_ »

bosna boy wrote:ništa ti nisi skonto, prdiš džaba
da je u manjem bh entitetu razlika 20 feninga, tj. stvarnih 10 manje ( dakle bez onih 10 za auto-ceste) ja bih isto reko, ok...sipam, ko jebe mater ovima iz FBH
ali je kavaka, što NIJE tako, nego je razlika samo u tih 10 feninga
dakle, govnari su isti i u jednom i u drugom entitetu, ali ti eto nešto kao i drugi pravite "hvalospjeve" na račun pumpadžija iz manjeg
isto kao i što neki hvale usrani Gasprom, a oni najveći banditi, jer imaju extra profite, imaju najniže troškove jer je sve vlastito, od izvorišta u rusiji, preko rafinerija, pa do distributivne mreže sa pumpama, i on nabio ISTU cijenu kao i svi ostali...

pasa 2.16 na HIFI i EPu i 1.95 na Neskovicu je 10 kf za autoceste jel ?? stvarna razlika je 21 pf sto nije malo sekunde, barem za mene... Jesil se zapitao zasto to oni nemaju tih 10 kf za autoceste a mi imamo?? Trebaju nam uvest jos 10 kf za livade i brda... :) Jebem im mater seljacku, nijedna pumpa u Federaciji me nije vidjela od pojeftinjenja, i nece garantujem!

a za Gazprom... sta tebe boli kruac odakle njima i sta oni ubiru ?? Ljudi su dali svoje cijene i meni je jedino bitno da su oni primjera radi jeftiniji od ostalih.. i dok god je to tako... jebe mi se sta imaju i kakav profit ubiru.. nek ubiru kakav god hoce... dokle god im je dizel 1.91 raja ce sipat... i treba sipat ;)
dgL_

#4575 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by dgL_ »

Ned071 wrote:da se vratimo temi... energopetrol grbavica nafta 2.06...

2.06 je na Ch willi ima 10 dana sigurno... a benzin 2.11... stoka nesposobna....
Post Reply