ko da pjeske iduNed071 wrote:Napravi krug 500 metara...
ako ti oni anamo nisu mrski, 1.95KMdrndalo wrote:Gdje je trenutno u SA 95-ica najjeftinija...?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
ko da pjeske iduNed071 wrote:Napravi krug 500 metara...
ako ti oni anamo nisu mrski, 1.95KMdrndalo wrote:Gdje je trenutno u SA 95-ica najjeftinija...?
drndalo wrote:Pravo da ti kazem, sve nesto ne mogu da skontam ko mi je mrskIJI... Ovi 'vamo ili oni anamo...!?
dgL_ wrote:drndalo wrote:Pravo da ti kazem, sve nesto ne mogu da skontam ko mi je mrskIJI... Ovi 'vamo ili oni anamo...!?
Neskovic... sa Vraca krenes prema Lukavici i jedan kilometar ipo mozda te docekla sa lijeve strane 1.95..
)
Ja cu se usuditi reci da to bas i nije tacno. Kod neskovica sam sipao na strogoj rezervi, po bordu nisam jos imao preci ni sto km, i dobio 50l (i cini mi se 2-3) , i posto sam bio u dilemi, po fabrici specifikacija rezervoara je tacno tolika 50l + koji litar u ulivnu cijev. Znaci ako lazu nije to nista vise nego bilo ko drugi. Zamisli eto da odes s kanisterom od 50l na pumpu i da ti naspu 60l. Nisu ni oni bas blentavi da slazu toliko. Mozda mozemo govoriti o kvaliteti goriva, ali cesto sipam kod njega i nemam nikakvih problema s autom, a ako i slabije vuce ne osjetim razliku jer mi stotinke u startanju sa semafora ne znace nista.bosna boy wrote:![]()
Jel to ono ako sam dobro prethodne stranice pročito gdje ti naspu 60 litara u auto čiji je rezvoar sa 50
bosna boy wrote:Vrati se par stranica unazad bila priča o tome
Pa čitaj i vidi šta ti nije jasno
pipi-duga-carapa wrote:hahaha, joj, ova dobra, ma kakvi... nema to veze ni sa čim sličnim moram reći totalnim glupostimaklaki wrote:Sta hoces, da zaglavis nesto ispod pedale gasa tako da samo mozes 10% pritisnusti![]()
Ovo je još mnogo jednostavnije ako ćemo već oko praktičnosti samo što pri instaliranju treba biti izuzetno obazriv.
Čak ni injektori nemaju veze s ovim ! jahhh...i ja sam odmah pomislio koja je to budalaština dok nisam dooooobro proučio sve, kompletnu dokumentaciju i način. Da prostite sve što sam znao je palo u vodu ali kad malo bolje razmislim sve ima smisla pa i zašto se to krilo dugi niz godina.
A ja svo ovo vrijeme trošio toliko para ... ehhh, što nisam prije doživio ovu "glupost" i saznanje pa šok te imao osmijeh kao sad![]()
Koja sam bio budaletina i sipao, sipao, sipao ko mahnit, budala... al eto, haj, čovjek dođe pameti u ovom slučaju pukom srećom ili slučajno dođoh do svega toga. Moja sreća! A vjerujem da je i za sve ostale kad sve isprobam. Ovdje nikakva inteligencija niti visoka pamet ne treba samo dobar majstorNeću u standardne servise jer....
Ljudi su već probali i instalirali vani sistem , vozikaju se sa samo dvije tri litre "goriva", može im biti otprilike mjesec normalne vožnje! (zavisi i od kilometraže, tipa motora, načina vožnje ali...to je otprilike to)
Imam podatak da čak i veći motori sa većim brojem cilindara, recimo šestaci, osmaci itd. (3.0. , 3.5 , 4.0 pa do čak 6.0) odlično rade, čak bolje a daleko manje troše, mogu slobodno reći smiješno, presmiješna potrošnja![]()
![]()
![]()
Samo čekam da mi se javi pravi čovjek za to, već sam imao kontakta s nekima ali su jako neozbiljni , imaju šalabajzerski pristup, takvi kod mene ne dolaze u obzir ni pod kojim uslovima.
Nego, biće biće, ko dočeka ...
Burazeru, znam o cemu pricas bez da se vracam unazad, i opet ti kazem, u pitanju je cisti subjektivizam. Uzmi kanister, naspi i provjeri, ako si bas toliko sumnjicav. Meni ni iz dzepa ni u dzep nije bitno gdje tankujes gorivo.bosna boy wrote:Vrati se par stranica unazad bila priča o tome
Pa čitaj i vidi šta ti nije jasno
sve svakako ide na jedan račun UIO pa se to koeficijentima raspoređujedrndalo wrote:Daleko mi Breza...
Nasuo u Lukavici, po 1.95, iz principa... Na 32 litra (koliko i na EP kada mi se upali rezerva), 5 KM jeftinije... Za tu razliku odmah ponesoh i 5 piva kuci, nek se nadje...
Pa zahvaljujuci manjem racunu, umjesto da platim 10 KM PDV FBiH, platih 9.15 KM RS-u... Ako Premijeru FBiH ne treba, ko sam ja da placam...? Na pive platih zato cca. 0.68 KM PDV-a FBiH...
Otkad se pdv placa entitetima?drndalo wrote:Daleko mi Breza...
Nasuo u Lukavici, po 1.95, iz principa... Na 32 litra (koliko i na EP kada mi se upali rezerva), 5 KM jeftinije... Za tu razliku odmah ponesoh i 5 piva kuci, nek se nadje...
Pa zahvaljujuci manjem racunu, umjesto da platim 10 KM PDV FBiH, platih 9.15 KM RS-u... Ako Premijeru FBiH ne treba, ko sam ja da placam...? Na pive platih zato cca. 0.68 KM PDV-a FBiH...
e moj jarane, tako je to kad se ne znadrndalo wrote:Daleko mi Breza...
bosna boy wrote:ništa ti nisi skonto, prdiš džaba
da je u manjem bh entitetu razlika 20 feninga, tj. stvarnih 10 manje ( dakle bez onih 10 za auto-ceste) ja bih isto reko, ok...sipam, ko jebe mater ovima iz FBH
ali je kavaka, što NIJE tako, nego je razlika samo u tih 10 feninga
dakle, govnari su isti i u jednom i u drugom entitetu, ali ti eto nešto kao i drugi pravite "hvalospjeve" na račun pumpadžija iz manjeg
isto kao i što neki hvale usrani Gasprom, a oni najveći banditi, jer imaju extra profite, imaju najniže troškove jer je sve vlastito, od izvorišta u rusiji, preko rafinerija, pa do distributivne mreže sa pumpama, i on nabio ISTU cijenu kao i svi ostali...
Ned071 wrote:da se vratimo temi... energopetrol grbavica nafta 2.06...