Znači po tebi je bolje da hiljade djece odrasta u sirotištima ili ih šaltaju po starateljskim porodicama nego da imaju gej porodicu koja će ih voliti i pružiti im sretno djetinjstvo?Dozer wrote: ↑17/06/2025 10:07 Testamenti se mogu obarati na sudu. Nisu sveto slovo.
Ja nemam nista protiv da se vjencavaju, zive zajedno, sta god hoce. Jedino im ne bih dozvolio da usvajaju djecu jer sustinski mogu imati svoju.
L par moze sebi roditi, bilo vjestackom oplodnjom, bilo da nadju nekoga za oplodnju, a G par moze naci surogat majku. Neprirodna forma porodice jeste, to je cinjenica, jer dijete onda ima dvije mame ili dva oca, ali ako sami sebi rode, tu niko nema pravo glasa, njihovo je.
Povorka ponosa
- Peacean
#4551 Re: Povorka ponosa
-
Hakiz
#4552 Re: Povorka ponosa
Testamentom baš i ne možeš jer zakon kaže da ne možeš testamentom uskratiti nasljedstvo koje pripada po nasljednom redu.ljubijankic wrote: ↑17/06/2025 09:44Napravis testament u kojem kazes da sve ostavljas partnerupezzar wrote: ↑17/06/2025 09:36 Ja ne shvatam da je nekome problem što ljudi traže prepoznavanje životne zajednice.
Zamisli živiš s nekim 50 godina, steknete neki imetak zajedno, sutra jedno umre i kaže imovina ide tetkinoj kćerki, nemaš ti šta ta tražiš od toga, nije tvoje.
Zamisli da ne možeš da odeš u opštinu da prijaviš smrt jer nisi rod. Zamisli nemaš pravo na porodičnu penziju. Neće vas niko jbat, ne bojte se.
To znači da neki tetić od daidžinicinog sestrića ima pravo na dio nasljedstva, dok životni partner nema, bez obzira na testament.
A da je brak, taj tetić od daidžinicinog sestrića ne bi dobio ništa, toliko je daleko u nasljednom redu da ne bi došao na red od onih prije. Bračni partner bi dobio sve. A da imaju usvojenu djecu, djeca bi dobila svoj dio.
Nešta slično je katolička crkva uradila sa zabranom svećenicima da se žene. Zašto bi žena i djeca svećenika koji umre dobili njegovu imovinu, bolje da crkva uzme.
-
Hakiz
#4553 Re: Povorka ponosa
Može li hranitelj pružiti sretno djetinjstvo?Peacean wrote: ↑17/06/2025 10:51Znači po tebi je bolje da hiljade djece odrasta u sirotištima ili ih šaltaju po starateljskim porodicama nego da imaju gej porodicu koja će ih voliti i pružiti im sretno djetinjstvo?Dozer wrote: ↑17/06/2025 10:07 Testamenti se mogu obarati na sudu. Nisu sveto slovo.
Ja nemam nista protiv da se vjencavaju, zive zajedno, sta god hoce. Jedino im ne bih dozvolio da usvajaju djecu jer sustinski mogu imati svoju.
L par moze sebi roditi, bilo vjestackom oplodnjom, bilo da nadju nekoga za oplodnju, a G par moze naci surogat majku. Neprirodna forma porodice jeste, to je cinjenica, jer dijete onda ima dvije mame ili dva oca, ali ako sami sebi rode, tu niko nema pravo glasa, njihovo je.
Ili su hranitelji automatski zli, a ovi automatski dobri?
Da se tih floskula riješimo, sve je to od slučaja do slučaja, individualno.
- Peacean
#4554 Re: Povorka ponosa
Slažem se, mislio sam na situacije gdje hranitelji uzmu dijete na godinu pa ga nogiraju kada im dosadi pa tako dalje. Moje pitanje je zašto je za dijete koje niko od "strejt" ekipe ne želi da usvoji bolje u sirotištu nego u odgovornoj gej porodici.Hakiz wrote: ↑17/06/2025 11:02Može li hranitelj pružiti sretno djetinjstvo?Peacean wrote: ↑17/06/2025 10:51Znači po tebi je bolje da hiljade djece odrasta u sirotištima ili ih šaltaju po starateljskim porodicama nego da imaju gej porodicu koja će ih voliti i pružiti im sretno djetinjstvo?Dozer wrote: ↑17/06/2025 10:07 Testamenti se mogu obarati na sudu. Nisu sveto slovo.
Ili su hranitelji automatski zli, a ovi automatski dobri?
Da se tih floskula riješimo, sve je to od slučaja do slučaja, individualno.
- dr_Evil
#4555 Re: Povorka ponosa
Iskreno ne bih nikad dozvolio da dva muskarca usvoje dijete, bez obzira jesu li gay ili ne. Dvije zene svakako. Zovite me zaostalim, ludim ili sta god, ali generalno ne vjerujem muskarcima kad su u pitanju tudja djeca. Bolje sprijeciti nego lijeciti. Kad vidim da musko radi u vrticu poludim. Prije 2 godine je bila afera u Norveskoj napravili lanac pedofila po vrticima :SPeacean wrote: ↑17/06/2025 11:05Slažem se, mislio sam na situacije gdje hranitelji uzmu dijete na godinu pa ga nogiraju kada im dosadi pa tako dalje. Moje pitanje je zašto je za dijete koje niko od "strejt" ekipe ne želi da usvoji bolje u sirotištu nego u odgovornoj gej porodici.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#4556 Re: Povorka ponosa
na sve misle samo ne na smrtpezzar wrote: ↑17/06/2025 10:11
@Truba Kakvu bolan šifru za bankomat? Ostane na računu 200 000 maraka, pošto su gejevi obično dobrostojećinisi napravio testament, odu novci Općini? To treba tako?
Zaslijepljeni ste tim gejlukom da uopšte ne možete da vidite da ljudi imaju objektivne životne probleme, koje heteroparovi nemaju, i to nije u redu.
Jbo me pas, da mi je neko prije 20 godina pričao da ću advokatisati za gej populaciju... Možda kad malo ostarim opet odem u konzerve.
zašto ne?
na vrijeme napraviti testament za doživotnog parnera
ili se boje da će promijeniti partnera
mislim da imovina pojedinca nije dovoljan razlog da se mijenja zakon
i drugi su gubili imovinu pa se zakoni nisu mijenjali
- Truba
#4557 Re: Povorka ponosa
pa žene se u SPC pa ne vidim da propada...još i postaje sve jača i pokreću ratoveHakiz wrote: ↑17/06/2025 10:58Testamentom baš i ne možeš jer zakon kaže da ne možeš testamentom uskratiti nasljedstvo koje pripada po nasljednom redu.ljubijankic wrote: ↑17/06/2025 09:44Napravis testament u kojem kazes da sve ostavljas partnerupezzar wrote: ↑17/06/2025 09:36 Ja ne shvatam da je nekome problem što ljudi traže prepoznavanje životne zajednice.
Zamisli živiš s nekim 50 godina, steknete neki imetak zajedno, sutra jedno umre i kaže imovina ide tetkinoj kćerki, nemaš ti šta ta tražiš od toga, nije tvoje.
Zamisli da ne možeš da odeš u opštinu da prijaviš smrt jer nisi rod. Zamisli nemaš pravo na porodičnu penziju. Neće vas niko jbat, ne bojte se.
To znači da neki tetić od daidžinicinog sestrića ima pravo na dio nasljedstva, dok životni partner nema, bez obzira na testament.
A da je brak, taj tetić od daidžinicinog sestrića ne bi dobio ništa, toliko je daleko u nasljednom redu da ne bi došao na red od onih prije. Bračni partner bi dobio sve. A da imaju usvojenu djecu, djeca bi dobila svoj dio.
Nešta slično je katolička crkva uradila sa zabranom svećenicima da se žene. Zašto bi žena i djeca svećenika koji umre dobili njegovu imovinu, bolje da crkva uzme.
tako da ti taj argument ne pije vode
i IZ se žene pa ne propada
osim toga nasljedstvo kad nemaš djece kaže da nužni dio imaju i ostali
ne možeš krvni rod totalno razbaštiniti
ja sam od strica koji mi je sve oteo od djeda dobio od njega 1/5 od 1/4 imovine jer nije imao djece i sud zna da smo na sudu za djedovinu
ali zakon je zakon
- MehmedPasaMoric
#4558 Re: Povorka ponosa
Ne znam kad i kako je ovo postalo prihvatljivo razmisljanje, a postalo je. Zasto se samo za muskarce sumnja da su pedofilii i zasto se pocelo vjerovati da vecina muskaraca ima takve nagonedr_Evil wrote: ↑17/06/2025 11:09Iskreno ne bih nikad dozvolio da dva muskarca usvoje dijete, bez obzira jesu li gay ili ne. Dvije zene svakako. Zovite me zaostalim, ludim ili sta god, ali generalno ne vjerujem muskarcima kad su u pitanju tudja djeca. Bolje sprijeciti nego lijeciti. Kad vidim da musko radi u vrticu poludim. Prije 2 godine je bila afera u Norveskoj napravili lanac pedofila po vrticima :S
I za ovo cu okriviti religiju i stigmatizaciju seksa, otkako predjosmo iz komunizma u klerofasizam, od tad i svi muskarci postadose latentni pedofili
- Dozer
#4559 Re: Povorka ponosa
Izvrces.Peacean wrote: ↑17/06/2025 10:51Znači po tebi je bolje da hiljade djece odrasta u sirotištima ili ih šaltaju po starateljskim porodicama nego da imaju gej porodicu koja će ih voliti i pružiti im sretno djetinjstvo?Dozer wrote: ↑17/06/2025 10:07 Testamenti se mogu obarati na sudu. Nisu sveto slovo.
Kontrapitanje - zasto treba da usvajaju tudju djecu, umjesto da sebi rode svoju, kad vec mogu?
Bez da ulazimo u moralne (ne vjerske, to me ne zanima) dileme.
Last edited by Dozer on 17/06/2025 12:01, edited 1 time in total.
- dr_Evil
#4560 Re: Povorka ponosa
MehmedPasaMoric wrote: ↑17/06/2025 11:48
Ne znam kad i kako je ovo postalo prihvatljivo razmisljanje, a postalo je. Zasto se samo za muskarce sumnja da su pedofilii i zasto se pocelo vjerovati da vecina muskaraca ima takve nagoneJa kad sam bio dijete redovno smo razgovarali i provodili vrijeme sa odraslima, cesto i nepoznatim, i nije od toga proslo toliko mnogo vremena da bi stopa pedofila u drustvu skocila za 1000% i da ja danas ne smijem reci cao nekom djetetu na ulici bez straha da mi poslije toga bude oduzet i vjestacen mobitel.
I za ovo cu okriviti religiju i stigmatizaciju seksa, otkako predjosmo iz komunizma u klerofasizam, od tad i svi muskarci postadose latentni pedofili
Nisam rekao ni da je prihvatljivo, ali jeste moje. Mislim da mi je ta zadnja afera koju sam spomenuo malo otvorila oci. Vise pricamo o tome, informacije se brze razmjenjuju. Pricao mi je stari za jednog komsiju, pa od tog komsije babo valjda su ga miknuli da je bio pedofil, jedne noci dosla UDBA i vise ga nisu vidili
Tako, bilo je i prije svasta
- Truba
#4561 Re: Povorka ponosa
prije je bilo drugacije jer se nije nista prijavljivalo
sada je sve drugačije jer se i na sumnju nečega prijavljuje
(ovo je o pedofiliji)
sada o temi
kad se sjetim da je riki martin bio u klozetu
kakav je šok bio kad je rekao da je homoseksualac
sad da mi pokojni deda kažu bio gej ne bi se začudio
sada je sve drugačije jer se i na sumnju nečega prijavljuje
(ovo je o pedofiliji)
sada o temi
kad se sjetim da je riki martin bio u klozetu
kakav je šok bio kad je rekao da je homoseksualac
sad da mi pokojni deda kažu bio gej ne bi se začudio
- dr_Evil
#4562 Re: Povorka ponosa
Vidi Truba, ne znam jel i u BiH tako(vjerujem da nije posto je kod nas fora ugovor o uzdrzavanju), ali vani ne mozes zakonski ostaviti stan i novac nekome, makar u vecini europskih drzava. Ima nesto sto se zove naslijednici po pravu ili kako vec. Dakle ti raspolazes slobodno sa 1/3 svoje imovine, dok 2/3 ne mozes raspolagati to jest ono zakonski ide tvojoj djeci pa taman da nikad niste progovorili. Napises da ostavljas i oni to obore na sudu, cak i ako je bio ugovor o izdrzavanju mogu oboriti da vrijednost imovine nije u srazmjeru sa dobivenim.Truba wrote: ↑17/06/2025 11:15na sve misle samo ne na smrtpezzar wrote: ↑17/06/2025 10:11
@Truba Kakvu bolan šifru za bankomat? Ostane na računu 200 000 maraka, pošto su gejevi obično dobrostojećinisi napravio testament, odu novci Općini? To treba tako?
Zaslijepljeni ste tim gejlukom da uopšte ne možete da vidite da ljudi imaju objektivne životne probleme, koje heteroparovi nemaju, i to nije u redu.
Jbo me pas, da mi je neko prije 20 godina pričao da ću advokatisati za gej populaciju... Možda kad malo ostarim opet odem u konzerve.
zašto ne?
na vrijeme napraviti testament za doživotnog parnera
ili se boje da će promijeniti partnera
mislim da imovina pojedinca nije dovoljan razlog da se mijenja zakon
i drugi su gubili imovinu pa se zakoni nisu mijenjali
Glupo i meni zvuci, ali eto upoznat sam odlicno sa tim. Zakon se zaobilazi da neko ti proda za manje novca tokom zivota, a sebi napravi neometano pravo uzivanja u nekretnini.
- Peacean
#4563 Re: Povorka ponosa
Možda nemaju uslova za to ili jednostavno im krvna srodnost nije bitna, možda žele da pomognu djeci bez roditelja umjesto da ih ostavljaju da djetinjstvo provedu u sirotištu, možda im obaveze ne dozvoljavaju trudnoću ili jednostavno nisu zainteresovani,... Kako su tačno to "tuđa" djeca ako su u sirotištu bez krvnih srodnika koji bi ih primili? Zašto bi u tom slučaju i strejt parovi usvajali ako mogu surogat majku da unajme ili odu na vještačku oplodnju?Dozer wrote: ↑17/06/2025 11:58Izvrces.Peacean wrote: ↑17/06/2025 10:51Znači po tebi je bolje da hiljade djece odrasta u sirotištima ili ih šaltaju po starateljskim porodicama nego da imaju gej porodicu koja će ih voliti i pružiti im sretno djetinjstvo?Dozer wrote: ↑17/06/2025 10:07 Testamenti se mogu obarati na sudu. Nisu sveto slovo.
Kontrapitanje - zasto treba da usvajaju tudju djecu, umjesto da sebi rode svoju?
Bez da ulazimo u moralne (ne vjerske, to me ne zanima) dileme.
- Dozer
#4564 Re: Povorka ponosa
Od svega nabrojanoga mogu priznati samo medicinske razloge, sve ostalo je besmisleno.Peacean wrote: ↑17/06/2025 12:04Možda nemaju uslova za to ili jednostavno im krvna srodnost nije bitna, možda žele da pomognu djeci bez roditelja umjesto da ih ostavljaju da djetinjstvo provedu u sirotištu, možda im obaveze ne dozvoljavaju trudnoću ili jednostavno nisu zainteresovani,... Kako su tačno to "tuđa" djeca ako su u sirotištu bez krvnih srodnika koji bi ih primili? Zašto bi u tom slučaju i strejt parovi usvajali ako mogu surogat majku da unajme ili odu na vještačku oplodnju?
Naravno da su tudja djeca, po defaultu, cim ih je neko drugi rodio. Razlozi zasto su u sirotistu su mnogobrojni. Mozda su bioloski roditelji umrli... mozda su bili problamaticni, narkomani, nasilni prema djeci, bilo sta, pa im je dijete oduzeto...mozda nisu imali sredstava da ih hrane i izdrzavaju, pa su smatrali da je bolje da bude u sirotistu gdje ce bar imati krov nad glavom i 3 obroka dnevno, skolovanje, itd....
Ali, sve to i dalje ne znaci da to dijete treba da nastavi odrastati u neprirodnoj stranoj porodici, gdje ce imati dvije majke ili 2 oca.
Prije ili kasnije takvo dijete medju drugom djecom dodje u vrlo nezaviddnu situaciju. Djeca su surova, to svi znamo, a u nasem zaostalom vjerski indoktriniranom drustvu to je jos gore. S psiholoske tacke gledista, i onoga sta je najbolje za dijete, tvoji "argumenti" o "roditeljskoj ljubavi" prema usvojenom djetetu od strane LGBT para padaju u vodu, jer su kontraefekti toga daleko tezi i dugorocno pogubniji za takvo dijete.
O tome se i vani suti, ne prica se kako je toj djeci u skoli, kroz sta prolaze, kako se osjecaju radi toga, itd.
I opet kazem - nemam nista protiv bilo koga, pa ni LGBT+ ljudi, i sve moze sto se mene tice, osim usvajanja djece. Ne svodi se tu sve na ljubav i materijalnu egzistencijju. Puno je vise faktora o kojima treba misliti.
-
iz zadnje klupe
#4565 Re: Povorka ponosa
Sve zavisi od zemlje i okruženja, ako djeca odmalena ( protiv se konzervativci krvnički gore) uče u školama o LGBT osobama, zastave dugine boje stoje na ulazu škola, može nekog malog kod kuće zadojiti mržnjom, ali stisni pa iskaži u školi, izbacivanje je veoma moguća opcija.O tome se i vani suti, ne prica se kako je toj djeci u skoli, kroz sta prolaze, kako se osjecaju radi toga, itd.
I opet kazem - nemam nista protiv bilo koga, pa ni LGBT+ ljudi, i sve moze sto se mene tice, osim usvajanja djece. Ne svodi se tu sve na ljubav i materijalnu egzistencijju. Puno je vise faktora o kojima treba misliti.
Inače ovde se vrti isti priča iz godine u godinu, od parade do parade, zašto je teško uzeti statistike, evo npr, Danske, koja je prva uvela u svijetu još 1989, znači prije 36 godina, registrovano partnerstvo i usvajanje djece i sproela mnoge studije o tome kako su se ta djeca sad ko odrasli ljudi snašli u društvu.
Ta djeca su sad odrasli ljudi u 99% slučajeva heteroseksualne prjentacije, nikakve psohiloške posljediice, čak su utvrdili da su veće probleme imali djeca odrasla samo sa jednim roditeljem.
zapravo homoseksualni roditelji potajno žele da im djeca ne budu homo orjentacije jer ne žele da prolaze kroz šikaniranja koji su oni prošli.
E ako su i Danci plaćeni od gay lobija, e onda nek ide sve u neku stvar
- Dozer
#4566 Re: Povorka ponosa
Zaista poredis Dansku i BiH, ogrezlu u nepismenosti i vjerskim nebulozama?
- Peacean
#4567 Re: Povorka ponosa
Mađari prkose Orbanovoj zabrani parade: "Sloboda i ljubav se ne mogu zabraniti"

https://n1info.ba/svijet/madjari-prkose ... zabraniti/
- Truba
#4568 Re: Povorka ponosa
Sinoc surfam netom i hocu na klix
I nemam bookmarks
Ukucam na gogoletu klix forum kao i uvijek
Al ovaj put pogresno
I ponudi mi neki blog gdje se spominje klix forum
Citam tako citam kad mene spominje lik
Kao najdrazeg forumasa
I iskopa post kad sam i ja to njemu rekao
Da mi je najdrazi forumas
Nikadga ga upoznao
Nikad vidio
Ali ocito postoji tu neko musko postovanje
Ako ne i prijateljska agape ljubav
Nije homo valjda
Odmah se sjetim ovog topika
Ali koja je vjerovatnoca da umjesto klix forum kliknem npr klips forub i izbaci mi blog o kliksu
I nemam bookmarks
Ukucam na gogoletu klix forum kao i uvijek
Al ovaj put pogresno
I ponudi mi neki blog gdje se spominje klix forum
Citam tako citam kad mene spominje lik
Kao najdrazeg forumasa
I iskopa post kad sam i ja to njemu rekao
Da mi je najdrazi forumas
Nikadga ga upoznao
Nikad vidio
Ali ocito postoji tu neko musko postovanje
Ako ne i prijateljska agape ljubav
Nije homo valjda
Odmah se sjetim ovog topika
Ali koja je vjerovatnoca da umjesto klix forum kliknem npr klips forub i izbaci mi blog o kliksu
- Point.
#4569 Re: Povorka ponosa
Jesi se tad zvao Komi, Labudan ili Trubadur?
-
Messier
#4570 Re: Povorka ponosa
Samo hrabro, i ove sve filozofe zajebite.
Puno je raje koja je uz vas, navijaca, tetki, obicnih ljudi.
Znam, ne izgleda to tako trenutno, al vjerujte , grad je uz vas
Puno je raje koja je uz vas, navijaca, tetki, obicnih ljudi.
Znam, ne izgleda to tako trenutno, al vjerujte , grad je uz vas
-
Messier
#4571 Re: Povorka ponosa
Ja sam se ko klinac borio protiv cetnika, za slobodu.
Sta je sloboda?
Osvitao u zoru, u ledu, ne znajuci da li cu dozivjeti sutrasnji dan.
I to je ok, proces neki, odrastanja generacije 72, 73, 74.
Jebiga, potrefio nas rat.
Mozemo li tu pricu, konacno jebeno okoncati?
Ovi klinci imaju drugacija pravila, ne davite ih sa ratom, naslijedjem i pravilima ponasanja.
Otpustite ih jbt
Sta je sloboda?
Osvitao u zoru, u ledu, ne znajuci da li cu dozivjeti sutrasnji dan.
I to je ok, proces neki, odrastanja generacije 72, 73, 74.
Jebiga, potrefio nas rat.
Mozemo li tu pricu, konacno jebeno okoncati?
Ovi klinci imaju drugacija pravila, ne davite ih sa ratom, naslijedjem i pravilima ponasanja.
Otpustite ih jbt
- Edin H.
-
Messier
#4573 Re: Povorka ponosa
Meni je isto parada ponosa, ona dva klinca sto su prodavali cedevitu, danas na Vilsu, njih dva, godina 8 i 10 , poredali cedevite i jana vodu iz boca.
To je prajd. Ponos
Ponos je kategorija koja je poprilicno relativna
To je prajd. Ponos
Ponos je kategorija koja je poprilicno relativna
- liyf
-
Messier
#4575 Re: Povorka ponosa
najbolji bosanski bend
nova stvar
klinci su zaspali,zorom ce se ljutiti na mene,al da cujemo ovo
nova stvar