Povorka ponosa

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Ateista

#4526 Re: Povorka ponosa

Post by Ateista »

Sto bi rekli - jedna lasta ne cini proljece. :D
Zna se zvanicni stav crkve, i jedne i druge, islamske zajednice i slicno.
Hakiz

#4527 Re: Povorka ponosa

Post by Hakiz »

Ima tu jedan problem. Ako je crkva (kolokvijalno za sve religije) spremna da malo savije pravila, dogmu, da bi se prilagodila trenutnoj modi, čemu pravila, pa i crkva na kraju?

Valjda je poenta u stabilnosti i nepromjenjivosti božijeg nauka za vijeke vjekiva. Amen.
tranquil

#4528 Re: Povorka ponosa

Post by tranquil »

sherbett wrote: 20/09/2022 13:03 Ja ne vidim da se religije postavljaju
Postavljaju se ljudi koji su slucajno pripadnici tih teligija
Ne nuzno i vjernici
Prema tome, nije u redu generalizirat
Ja znam hrpu vjernika kojima gay ljudi ne smetaju
Ali im smeta izrugivanje i provokacije
Znaci ako i na jednoj i na drugoj strani ima onih koji se medjusobno postuju i uvazavaju, zasto radi takvih ne bude vise dostojanstva?
Nije opravdanje "sta im sve religijaradi pa nije cudo da oni tako" pa jbte valjda smo odavno evoluirali od takvog nacina razmisljanja

Ako je koja skupina bolja, neka pokaze da jest
Ovako su mi isto sranje i jedni i drugi
I to treba reci jasno: isti su u svom radikalizmu, nepostivanju, netoleranciji i jadu
Tako je, isti su. Sranje jedni i drugi.

Kao onda kada su stranke koje podržavaju pederi i lezbejke zabranili crkvene brakove, i prava religioznim ljudima da usvajaju djecu, jer je odgajanje djece od strane religioznih roditelja grijeh.

Svi se sjećamo one situacije kada su pederi uletili na crkvenu procesiju i gurali učesnicima duge u lice.

Ili onda kada su homoseksualni karikaturisti uletili u crkvu i pobili sve prisutne.

Ili onda kada je peder kamionom gazio ljude na festivalu.

Ili onda kada su pederi osnovali državu na bliskom istoku koja je ubijala svakoga ko imalo odstupi od pederizma, čak i umjerene pedere.

I onda kada su pederi preko svojih medija prozivali da je vjera zlo koje se treba iskorijeniti.

Ne zaboravimo onu situaciju kada se utvrdilo da su se pederi u svojoj najvećoj pederskoj organizaciji izborili za pristup djeci, pa ih počeli guziti, i onda je cijela organizacija to prikrivala, prebacujući jebače djece iz jednog grada u drugi, a mi svi smo ovdje prisiljeni smješkati se šefu te pederske organizacije kada dođe u posjetu kao da je najdraži gost i moralni uzor, a ne prikrivatelj masovne pedofilije.

I onda kada su...

To je taj ekstremizam, sve je to u pet deka.

"Tu su oni negdje", relativizacija koja se začuje uvijek kada neko kaže nešto protiv ovih ogavnih mantijaša, jebača djece, i njihovih pamfleta punih mržnje, koje i danas trebamo trpiti "u ime tolerancije".
Ommadawn

#4529 Re: Povorka ponosa

Post by Ommadawn »

sherbett wrote: 20/09/2022 16:00 Jednako kao sto je najlakse pljuvafi po religiji
Zakone i prava koja traze homoseksualci donosi iskljucivo drzava, pa nisam vidjela da se pokazuju guzice pred saborom ili vladom

Ergo, povorke su posvccene provokacijama "religioznima" a ne ispunjavaju svoju svrhu- zahtjev za pravima

Pa tko u sekularnim drzavama daje prava???
slavim te Gospode
pratim te Gospode
ljubim te Gospode

ljubiš kurac
bojiš se čopora pičko

kajem ti se Gospode
dajem ti se Gospode
veličam te Gospode

kaješ se kurac
laješ sa čoporom pičko

ugasi svjetlo da vidim noć

vidim te Gospode
gledam te Gospode
čujem te Gospode

vidiš kurac
slijep si od čopora pičko

rađam ti ih Gospode
dojim ih Gospode
odgajam ih Gospode

odgajaš kurac
učiš da mrze pičko

ugasi svjetlo da vidim noć
tranquil

#4530 Re: Povorka ponosa

Post by tranquil »

broj dva wrote: 20/09/2022 16:01
Ommadawn wrote: 20/09/2022 15:48 Ja ba, najlakše se kriti iza vjere, religije…
Jebalo majku najviše imamo vjerskih objekata i ljudi koji se kunu u Boga a sutra bi zaratilo i zbog bureka.
To nikada neću shvatiti, sve vjernik do vjernika i sve pokradoše. Mene nije strah božanskog suda jer ne vjerujem u bogove dok ovi vjeruju da bog sve zna u sve vidi i da će im biti suđeno i opet su lopovi (ne svi naravno ali...)
To je zato što kod nas ljudi često prave grešku, uglavnom religiozni ljudi, ali se takvo razmišljanje nažalost često prenosi i na nereligiozne, a greška je u tome što se u startu vjerovanje u natprirodno poistovjećuje sa moralnošću.

Vjera nema veze sa moralnom, osim što vjera pokušava da ostvari monopol na moral, ali druge veze nema.

Ne postoji nikakav nevidljivi štit koji štiti vjernika od toga da napravi pizdariju. Sve je to u njegovoj glavi, isto kao i kod ateiste.

Mislite na 10 zapovijedi i slična sranja? Pa 10 zapovijedi je maltene ustav jedne od najbrutalnijih tvorevina našeg vremena, "Islamske Države", oni su tamo poštovali te zapovijedi "ne vjeruj u drugog Boga", i "ne pravi kipove", i isto kao što je Mojsije rekao i radio, i oni su ubijali one koji to krše.

Smiješno je što svi kada pomisle na 10 zapovijedi pomisle na "ne ubij", ili "ne ukradi", pravila koja su imali (i takođe rado kršili) i najgori ateistički režimi, kao što su Staljinov ili Hodžin.

Pa "ne ubij" je imao faraon od kojeg je Mojsije pobjegao - ako pročitate tu knjigu, vidjećete da je Mojsije u Egiptu bio tražen zbog - ubistva.

Čitaju li ljudi te knjige uopće? Čini mi se kao da svi zamišljaju da je tamo ljubav, "ne ubij", drugi obrazi i slično, a tamo kamenovanja, genocid, neizmjerna ljudska patnja.
broj dva

#4531 Re: Povorka ponosa

Post by broj dva »

Daleko od toga da možemo poistovjetiti vjeru i moral. Ne treba nam istorija, dovoljno pogledati SPC danas ili vatikanske pedofile..
Mislio sam na strah. Strah od kazne, strah od pakla, strah od vječite torture (u regiji milostivog boga)
Ako taj strah nije dovoljan da ih uljudi nameće se samo jedan zaključak a to je da gomila vjernika ili ne razumije svoju vjeru ili lažu da su vjernici.
qlface

#4532 Re: Povorka ponosa

Post by qlface »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/bh-povo ... /230307185
Također, navode da će se u VagonGallery prvo gledati film Pride, te razgovarati o važnosti savezništva i ovogodišnjoj povorci. Nakon filma i razgovora posjetioci će se preseliti u DKC Incel da uživaju uz muziku i ples.
Što bi rekli na internetu, the memes write themselves.
Peacean

#4533 Re: Povorka ponosa

Post by Peacean »

Poznata ruta kretanja Bh. povorke ponosa, izmijenjena u odnosu na prethodne. U subotu 14. juna u Sarajevu bit će održana sedma po redu Bh. povorka ponosa.
Image

https://www.klix.ba/vijesti/bih/poznata ... /250609063
Hakiz

#4534 Re: Povorka ponosa

Post by Hakiz »

Nisu mogli u nedjelju kada ne rade prodavnice?

Uzeše lkudima još jedan dan za kupovinu.

Ali, razumijem ih, i oni hoće sa djecom na planinu u nedjelju.
Vjecita_zavrzlama

#4535 Re: Povorka ponosa

Post by Vjecita_zavrzlama »

Hakiz wrote: 09/06/2025 13:19 Nisu mogli u nedjelju kada ne rade prodavnice?

Ima ih s djecom, eno Marija Serifovic Ana Brnabic 😈

A inace danas svako voli da paradira, neki dan u Zenici parada djece mekteblija, neko bi rekao zloupotrijebe djecu

Image
Hakiz

#4536 Re: Povorka ponosa

Post by Hakiz »

Vjecita_zavrzlama wrote: 09/06/2025 13:26

Ima ih s djecom, eno Marija Serifovic Ana Brnabic 😈

A inace danas svako voli da paradira, neki dan u Zenici parada djece mekteblija, neko bi rekao zloupotrijebe djecu

Image
Nije stvar u djeci.

Nego u suboti i nedjelji.
ibizza

#4537 Re: Povorka ponosa

Post by ibizza »

Vjecita_zavrzlama wrote: 09/06/2025 13:26

Image
MašAllah :thumbup: :bih:
Vjecita_zavrzlama

#4538 Re: Povorka ponosa

Odrzana i ovogodisnja, vidi nam Emele i Maje, podrzavaju gay prava

Image
Karikaturist

#4539 Re: Povorka ponosa

Post by Karikaturist »

Mozda su i same takve, neka ih..
Vjecita_zavrzlama

#4540 Re: Povorka ponosa

Karikaturist wrote: 15/06/2025 05:51 Mozda su i same takve, neka ih..
Dvije zene..sexy
Arminovski

#4541 Re: Povorka ponosa

Post by Arminovski »

Ne shvatam da je jedan hebeni dan nekome problem. Zažmiri i opusti se. Ode život. Ima milion drugih stvari što su nam stvarni problemi da nas handre ostatak godine. Kvalitetno.
dječak sa šibicama

#4542 Re: Povorka ponosa

Post by dječak sa šibicama »

Vjecita_zavrzlama wrote: 15/06/2025 05:38 Odrzana i ovogodisnja, vidi nam Emele i Maje, podrzavaju gay prava

Image
Klasicne posvuduse, najveci problem bi imale da neko u isto vrijeme organizuje gej prajd i Severinin koncert, morale bi se klonirat da budu na dva mjesta u isto vrijeme.
QSuzi

#4543 Re: Povorka ponosa

Post by QSuzi »

Vjecita_zavrzlama wrote: 15/06/2025 05:38 Odrzana i ovogodisnja, vidi nam Emele i Maje, podrzavaju gay prava

Image
I eto nas u EU samo treba više prajda :lol: :lol:
kakavdanakneiskustvu

#4544 Re: Povorka ponosa

Post by kakavdanakneiskustvu »

Arminovski wrote: 16/06/2025 20:10 Ne shvatam da je jedan hebeni dan nekome problem. Zažmiri i opusti se. Ode život. Ima milion drugih stvari što su nam stvarni problemi da nas handre ostatak godine. Kvalitetno.
:thumbup:
pezzar

#4545 Re: Povorka ponosa

Post by pezzar »

Ja ne shvatam da je nekome problem što ljudi traže prepoznavanje životne zajednice.

Zamisli živiš s nekim 50 godina, steknete neki imetak zajedno, sutra jedno umre i kaže imovina ide tetkinoj kćerki, nemaš ti šta ta tražiš od toga, nije tvoje.

Zamisli da ne možeš da odeš u opštinu da prijaviš smrt jer nisi rod. Zamisli nemaš pravo na porodičnu penziju. Neće vas niko jbat, ne bojte se.
ljubijankic

#4546 Re: Povorka ponosa

Post by ljubijankic »

pezzar wrote: 17/06/2025 09:36 Ja ne shvatam da je nekome problem što ljudi traže prepoznavanje životne zajednice.

Zamisli živiš s nekim 50 godina, steknete neki imetak zajedno, sutra jedno umre i kaže imovina ide tetkinoj kćerki, nemaš ti šta ta tražiš od toga, nije tvoje.

Zamisli da ne možeš da odeš u opštinu da prijaviš smrt jer nisi rod. Zamisli nemaš pravo na porodičnu penziju. Neće vas niko jbat, ne bojte se.
Napravis testament u kojem kazes da sve ostavljas partneru
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4547 Re: Povorka ponosa

Post by Truba »

ljudi ostave stanove potpunim strancima testamentom ili ugovorom o izdržavanju
a neko će izgubiti imetak s kime živi 50 godina

ne spinuj
kakav imetak svak ima svacije sifre za bankomate stan se prepise
a buduci da nisi krvni rod ne nasljedjujes nista ako partner ima brata ili sestru
Dozer

#4548 Re: Povorka ponosa

Post by Dozer »

Testamenti se mogu obarati na sudu. Nisu sveto slovo.

Ja nemam nista protiv da se vjencavaju, zive zajedno, sta god hoce. Jedino im ne bih dozvolio da usvajaju djecu jer sustinski mogu imati svoju.

L par moze sebi roditi, bilo vjestackom oplodnjom, bilo da nadju nekoga za oplodnju, a G par moze naci surogat majku. Neprirodna forma porodice jeste, to je cinjenica, jer dijete onda ima dvije mame ili dva oca, ali ako sami sebi rode, tu niko nema pravo glasa, njihovo je.
pezzar

#4549 Re: Povorka ponosa

Post by pezzar »

ljubijankic wrote: 17/06/2025 09:44
pezzar wrote: 17/06/2025 09:36 Ja ne shvatam da je nekome problem što ljudi traže prepoznavanje životne zajednice.

Možeš. ali u tome i jeste poenta. Ako ja ne moram napraviti testament već se to zakonom podrazumijeva, što anam oni moraju?

Al' evo i da kažeš, ok može testament za taj problem. Ne možeš testamentom steći pravo na porodičnu penziju, koju npr. udovac ima ako mu supruga ostvari pravo na penziju (naravno pod određenim uslovima).

@Truba Kakvu bolan šifru za bankomat? Ostane na računu 200 000 maraka, pošto su gejevi obično dobrostojeći :D nisi napravio testament, odu novci Općini? To treba tako?

Zaslijepljeni ste tim gejlukom da uopšte ne možete da vidite da ljudi imaju objektivne životne probleme, koje heteroparovi nemaju, i to nije u redu.

Jbo me pas, da mi je neko prije 20 godina pričao da ću advokatisati za gej populaciju... Možda kad malo ostarim opet odem u konzerve.
ljubijankic

#4550 Re: Povorka ponosa

Post by ljubijankic »

pezzar wrote: 17/06/2025 10:11
ljubijankic wrote: 17/06/2025 09:44

Možeš. ali u tome i jeste poenta. Ako ja ne moram napraviti testament već se to zakonom podrazumijeva, što anam oni moraju?

Al' evo i da kažeš, ok može testament za taj problem. Ne možeš testamentom steći pravo na porodičnu penziju, koju npr. udovac ima ako mu supruga ostvari pravo na penziju (naravno pod određenim uslovima).

@Truba Kakvu bolan šifru za bankomat? Ostane na računu 200 000 maraka, pošto su gejevi obično dobrostojeći :D nisi napravio testament, odu novci Općini? To treba tako?

Zaslijepljeni ste tim gejlukom da uopšte ne možete da vidite da ljudi imaju objektivne životne probleme, koje heteroparovi nemaju, i to nije u redu.

Jbo me pas, da mi je neko prije 20 godina pričao da ću advokatisati za gej populaciju... Možda kad malo ostarim opet odem u konzerve.
Iskreno zaboli me za njih. Ima ova drzava vecih problema koje treba rjesvati a ti problema pogadjaju milione a ne desetak ljudi. Naveo si jedan primjer, ja ti kazem da se lako moze rjesiti. Oko penzije si upravu, tu vjerovatno nema rjesenja bez izmjena zakona.
Post Reply