Naravno da nisu iskoristili puni potencijal jer njihova ideologija ne prolazi kod širih masa u primitivnom društvu kakvo je naše.
Sada su se stvari malo promijenile i NS će imati šansu da iskoristi svoj puni potencijal u saradnji sa SDP i NiP.
Naravno da nisu iskoristili puni potencijal jer njihova ideologija ne prolazi kod širih masa u primitivnom društvu kakvo je naše.
U bosanskohercegovackom drustvu 100 000 glasova je limit za Nasu stranku. Mogli bi doci do te cifre u naredne dvije godine. I to bi bilo to.
Slazem se, zasto odmah seljaci. Trebao je reci na osnovu dokaza koje je predocio: "SDA lazljiva i prevarantska propaganda nije prikladna za Klix gdje tipka malo obrazovaniji i informisaniji sloj drustva. Predlazem da ove lazljive i prevarantske floskule prodajete drugim lazovima i prevarantima koji su inace glasacka baza SDA." Nadam se da ce se kiki sloziti sa mojim ispravkamaPatton44 wrote: ↑07/05/2020 10:20Vise clanaka objave o kifli u jednom danu nego o ns za godinu.Da nespominjem sda,sdp,df.U svakom postu seljaci,seljoberi.Kikibombona wrote: ↑07/05/2020 08:57Naša stranka urušava se iznutra, Kojović otjera sve
https://avaz.ba/vijesti/bih/546239/nasa ... otjera-sve
Naša stranka ide putem Dodika, velikosrpske i ruske propagande
https://avaz.ba/vijesti/bih/564428/nasa ... propagande
SDA seljacka propaganda nije prikladna za Klix gdje tipka malo obrazovaniji i informisaniji sloj drustva. Predlazem da ove seljacke floskule prodajete seljacima koji su inace glasacka baza SDA.
Kompleks zbog svog porjekla neces izljecit na ovaj nacin. Do tebe je..pomoc strucnjaka il patnja.
pricati o ideologijama i politickim partijama u bih je besmisleno. to doduse ne samo da nije vecina ljudi ovdje shvatila, vec ocito i rukovodstvo NS.
nema libearlizma u bih ne znam o cemu se prica ovdje. jedini cilj svake partije jeste i treba biti vlast - kako se dolazi do toga to je zaista manje bitno. ako smatras da je NS liberalna zbog fgr av mau price po sarajevu, to razumijem. medjutim problem toga je da se tu radi o objektivnoj prepreci jedne partije u skupljanju veceg broja glasova. politika je kurva i tu se treba znati prodati, a ns to nikako da nauci i zato s ovakvim pristupom nikad nece moci znacajnije utjecati na procese u bih. ja ih upravo za to smatram odgovornim jer smatram da je njihov potencijal najkvalitetniji za mijenjanje ovog drustva.Kikibombona wrote: ↑07/05/2020 11:01U bosanskohercegovackom drustvu 100 000 glasova je limit za Nasu stranku. Mogli bi doci do te cifre u naredne dvije godine. I to bi bilo to.
Ni razvijenija drustva od naseg nisu blagonaklona prema liberalnim strankama, pocevsi od Njemacke, Francuske i drugih zapadnih drzava. A pogledaj u kakvoj je situaciji Njemacka a kakvoj BiH?NS je u najgorim mogucim uslovima, u najgorem mogucem okruzenju, ostvarila zavidan napredak. Imaju najmanje turbulencija u stranci, najmanje afera, te sto je najvaznije biljeze kontinuiran rast.
Pogledaj kako stoje liberali u drugim balkanskim zemljama?![]()
...
Nasa stranka nece biti nosioc procesa, ali moze biti veoma dobar korektiv NiP-u i SDP-u koje imaju daleko vecu bazu i potencijal. Zbog toga je veoma vazno da NS bude jaka, da dobaci do 100 000 glasova i tako ubrza drustvene procese.
Ukratno, ono što predlažeš je da promijene, adaptiraju ideologiju, zaraze se nacionalizmom, jer to prolazi, da bi imali više glasova?tutku wrote: ↑07/05/2020 11:49nema libearlizma u bih ne znam o cemu se prica ovdje. jedini cilj svake partije jeste i treba biti vlast - kako se dolazi do toga to je zaista manje bitno. ako smatras da je NS liberalna zbog fgr av mau price po sarajevu, to razumijem. medjutim problem toga je da se tu radi o objektivnoj prepreci jedne partije u skupljanju veceg broja glasova. politika je kurva i tu se treba znati prodati, a ns to nikako da nauci i zato s ovakvim pristupom nikad nece moci znacajnije utjecati na procese u bih. ja ih upravo za to smatram odgovornim jer smatram da je njihov potencijal najkvalitetniji za mijenjanje ovog drustva.
Nasa stranka je najliberalnija opcija u BiH? Mozemo li ovako reci?tutku wrote: ↑07/05/2020 11:49nema libearlizma u bih ne znam o cemu se prica ovdje. jedini cilj svake partije jeste i treba biti vlast - kako se dolazi do toga to je zaista manje bitno. ako smatras da je NS liberalna zbog fgr av mau price po sarajevu, to razumijem. medjutim problem toga je da se tu radi o objektivnoj prepreci jedne partije u skupljanju veceg broja glasova. politika je kurva i tu se treba znati prodati, a ns to nikako da nauci i zato s ovakvim pristupom nikad nece moci znacajnije utjecati na procese u bih. ja ih upravo za to smatram odgovornim jer smatram da je njihov potencijal najkvalitetniji za mijenjanje ovog drustva.
ti neces da me razumijes, nadam se da je to. ne postoji ideologija, pogresno je politici smatrati da postoje ikakve ideologije u BiH. ono sto ja predlazem nije da se zaraze nacionalizmom jer bi tada bili jednaki kao i ostali, oni moraju ostati dosljedni odredjenim vrijednostima koje zastupaju. medjutim (a to je kljuc), jednako tako moraju te vrijednosti jasno definirati kao neke osnovne principe, a sve ostalo je promjenjiva kategorija i apsolutno adaptivna prema glasacima. NS mora imati jasne prioritete. Trenutno ih nema, puno je tu suplje price, lutaju. pogledajte njihov odgovor vulinu na odgovor za vojsku srbije i rs, pa mi odgovori na pitanje je li to nezarazena liberalna stranka?RunnerX wrote: ↑07/05/2020 12:02Ukratno, ono što predlažeš je da promijene, adaptiraju ideologiju, zaraze se nacionalizmom, jer to prolazi, da bi imali više glasova?tutku wrote: ↑07/05/2020 11:49nema libearlizma u bih ne znam o cemu se prica ovdje. jedini cilj svake partije jeste i treba biti vlast - kako se dolazi do toga to je zaista manje bitno. ako smatras da je NS liberalna zbog fgr av mau price po sarajevu, to razumijem. medjutim problem toga je da se tu radi o objektivnoj prepreci jedne partije u skupljanju veceg broja glasova. politika je kurva i tu se treba znati prodati, a ns to nikako da nauci i zato s ovakvim pristupom nikad nece moci znacajnije utjecati na procese u bih. ja ih upravo za to smatram odgovornim jer smatram da je njihov potencijal najkvalitetniji za mijenjanje ovog drustva.
![]()
to je vec bolja formulacija. takva stranka moze naravno imati vise od 100k glasova, ali u prici gdje im lgbt parada nije osnova politickog djelovanja. trenutno nisam siguran da je tako sa NS. nekvalitet izbija.Kikibombona wrote: ↑07/05/2020 12:32Nasa stranka je najliberalnija opcija u BiH? Mozemo li ovako reci?tutku wrote: ↑07/05/2020 11:49nema libearlizma u bih ne znam o cemu se prica ovdje. jedini cilj svake partije jeste i treba biti vlast - kako se dolazi do toga to je zaista manje bitno. ako smatras da je NS liberalna zbog fgr av mau price po sarajevu, to razumijem. medjutim problem toga je da se tu radi o objektivnoj prepreci jedne partije u skupljanju veceg broja glasova. politika je kurva i tu se treba znati prodati, a ns to nikako da nauci i zato s ovakvim pristupom nikad nece moci znacajnije utjecati na procese u bih. ja ih upravo za to smatram odgovornim jer smatram da je njihov potencijal najkvalitetniji za mijenjanje ovog drustva.
U Nasoj stranci ima najvise Srba, Hrvata i ostalih od svih stranka koje djeluju na prostoru BiH sa bosnjackom vecinom.
NS otvoreno podrzava manifestacije poput LGBT parade, njeni clanovi u istoj ucestvuju.
...
Jedna ovakva stranka, okarakterise je kako hoces, ne moze imati vise od 100 000 glasova u BiH. Za sada su ostvarili fenomenalan rezultat i jos ce napredovati.
Ja mislim da ne moze, ti mislis da moze - ok.
Sa vecinom se zaista slazem. Dijelim misljenje da je NS najzdravija politicka snaga u BIH, ali time je i njihova odgovornost za bolju buducnost najveca.Kikibombona wrote: ↑07/05/2020 13:24Ja mislim da ne moze, ti mislis da moze - ok.
Nije parada osnov, paradu odavno niko ne spominje.
...
Sto se tice kvaliteta...
Ja 10 godina, od kada sam stekao pravo glasa, isto nisam koristio. Smatrao sam da su svi ista govna i da je bolje odgledati utakmicu nego dan potrositi cekajuci u redu za glasanje. Takvim nacinom razmisljanja sam bio SDA korisna budala.
...
Ja se apsolutno slazem da je NS, kao i svaka druga stranka u BiH, puna hamelja svake vrste. Mi smo zaostao, primitivan narod. Veoma nizak procenat visokoobrazovanih, a i to sto je obrazovano zavrsilo je lazne fakultete. SDA je kriminalizovala kompletan narod. Ja da sutra pravim stranku ne bih mogao naci vise od 5 ljudi za koje bi iole mogao garantovati da nece zastraniti kada pare zamirisu. Nema u ovom narodu ni kvaliteta ni postenja. To sto prije sebi priznamo bice bolje. Meni su se ljudi smijali kada nisam htio platiti stelu za vozacku, najblizi prijatelji. Ovdje je sve kriminal, korupcija, nepotizam, stele, ugradjivanja... Nemojmo se praviti blesavi.
...
U jednom takvom okruzenju, iz jedne takve kanalizacije, nemoguce je izvuci 200 cistih, kvalitetnih i postenih ljudi za politicku stranku. Nemoguce, nema.
...
Nasa stranka je ideoloski najbolje koncipirana i zbog toga je VAZNO da se ta ideja ocuva i dodatno ojaca. A nakon Nase stranke mozda dodje neka bolja opcija ili se NS dodatno popravi.
...
Nasa stranka je najkulturnija od svih na ponudi, a kultura nam itekako nedostaje. U javnosti predstavnici NS izgledaju najuctivije, najelokventnije itd.
Za stranku se ne vezu velike kriminalne afere sto je opet bitno.
...
Dakle, u poredjenju sa ovim sto imamo na ponudi NS je iskorak u odnosu na postojece stanje. Da je idealno, da je odlicno - znamo svi da nije.
Nije bas da nema. Recimo, Lejla Brcic i Srdjan Mandic, za koje nisam znao da postoje, su se pokazali odlicno. Forto je odlican. Govorim za nase prilike i nasu realnost. Iz perspektive Njemacke to bi sigurno bilo tanko.tutku wrote: ↑07/05/2020 13:36Sa vecinom se zaista slazem. Dijelim misljenje da je NS najzdravija politicka snaga u BIH, ali time je i njihova odgovornost za bolju buducnost najveca.
Ja sam recimo glasao od osnivanja NS za njih, i to nije ni relevantno, ali jeste vazna cinjenica da NS nema kapacitete da postane jos relevantniji politicki faktor. Kao njihovom glasacu to mi smeta, jer ce umjesto njih odluke donositi neko drugi (nekvalitetniji). Tu osnovnu kritiku mislim da ljudi ovdje ne zele da vide i shvate. NS kada bi jacala interne kapacitete mogla bi kroz ciklus il dva imati neznacajno losiji rezultat od SDPa iz 2010. Ovo je naravno moja procjena i ne mora biti tacna.
S onim s cim se necu sloziti jeste oko ovih kvalitetnijih ljudi. Slazem se da je tesko naci kvalitetan i posten kadar za regrutovanje u stranku, no nije nemoguce. Trenutno NS na tom polju ne vidim da radi dovoljno, tu se vrti 5-6 ljudi, za vecinu vazi pravilo "lijepo zvuci/izgleda suplje odzvanja". Problem zasto nema vise kvalitetnijih ljudi u rukovodstvu nije u tome da ih ne mogu naci, nego takvim ne dopustaju. Milion je takvih primjera u NS, vecini su i poznati. Za to ih smatram odgovornim i mislim da ce im se isto odbiti ko bumerang u cinjenici da nikada nece maksimalizirati potencijal svoje glasacke baze.
Osim sto su populisti nikad vidjeni u BIH i nevjerujem kako si ti pao na njihov populizam oni su jos i manipulatori.Kikibombona wrote: ↑07/05/2020 13:45
Nije bas da nema. Recimo, Lejla Brcic i Srdjan Mandic, za koje nisam znao da postoje, su se pokazali odlicno. Forto je odlican. Govorim za nase prilike i nasu realnost. Iz perspektive Njemacke to bi sigurno bilo tanko.

Nisam pao ni na sta. Ja prvi kazem da je Nasa stranka limitirana, da ima dosta hamelja svake vrste. Imaju promasaja, gresaka, poput ove Mandiceve. I ja pogrijesim, svi grijesimo.
ti ne mozes skontati da je cilj opozicije da napada i da ukazuje na svaku gresku,pa i onu naizgled nebitnubunk wrote: ↑07/05/2020 07:47 Ma svi vi skiljite na oba oka kad je rijec o potezima " BH bloka".
Idiotska inicijativa upravo iz razloga sto to i dodik forsira.
Ne smeta njemu krsenje zabrane.
Nego festa u Seheru kao dokaz iskrenog prijateljstva medju ljudima.
A ova dva ko sivonje poletili.
Kad prodje ovo s virusom i budu se sumirali rezultati na pitanje sta ste vas dvojica uradili odgovor ce bit
" smjenjivali Stasu"...
Da su se pretrgli oko malina ili maski pa eto razumio bi to i treba istjerat na cistac.
Al ufatili se Stase![]()
pa upravo zato sto se u BiH mjere krvna zrnca...zato sto se zove DIno a ovamo se zove Pedja...zato sto voli podmazati hodzama a ovaj ne voli podmazati nikome,zato sto je jedan izasao iz SDA a ovaj drugi je morao od nule graditi i svoj imidz i imidz stranketutku wrote: ↑07/05/2020 12:55ti neces da me razumijes, nadam se da je to. ne postoji ideologija, pogresno je politici smatrati da postoje ikakve ideologije u BiH. ono sto ja predlazem nije da se zaraze nacionalizmom jer bi tada bili jednaki kao i ostali, oni moraju ostati dosljedni odredjenim vrijednostima koje zastupaju. medjutim (a to je kljuc), jednako tako moraju te vrijednosti jasno definirati kao neke osnovne principe, a sve ostalo je promjenjiva kategorija i apsolutno adaptivna prema glasacima. NS mora imati jasne prioritete. Trenutno ih nema, puno je tu suplje price, lutaju. pogledajte njihov odgovor vulinu na odgovor za vojsku srbije i rs, pa mi odgovori na pitanje je li to nezarazena liberalna stranka?RunnerX wrote: ↑07/05/2020 12:02Ukratno, ono što predlažeš je da promijene, adaptiraju ideologiju, zaraze se nacionalizmom, jer to prolazi, da bi imali više glasova?tutku wrote: ↑07/05/2020 11:49nema libearlizma u bih ne znam o cemu se prica ovdje. jedini cilj svake partije jeste i treba biti vlast - kako se dolazi do toga to je zaista manje bitno. ako smatras da je NS liberalna zbog fgr av mau price po sarajevu, to razumijem. medjutim problem toga je da se tu radi o objektivnoj prepreci jedne partije u skupljanju veceg broja glasova. politika je kurva i tu se treba znati prodati, a ns to nikako da nauci i zato s ovakvim pristupom nikad nece moci znacajnije utjecati na procese u bih. ja ih upravo za to smatram odgovornim jer smatram da je njihov potencijal najkvalitetniji za mijenjanje ovog drustva.
![]()
u sustini ono sto njima treba jeste vodja, a takvog nemaju trenutno u redovima (ocito). uslovno receno ljevica, a eto tu cemo ubrojiti i NS, danas nema pristojnog lidera i to je jedan od osnovnih problema. jedan dino konakovic koji je odlican retoricar (a ne znam za ostalo), napravi stranku danas i sutra ima vise glasova od NS koja je sav svoj politicki angazman temeljila na KS. ako to nije dovoljan znak, uzalud je konverzacija.
sto se tice ovog oko vlasti i nacina dolaska, ne znam sta da ti kazem osim da procitas neke filozofske literature.
pogledaj sliku malo detaljnijeavenija wrote: ↑07/05/2020 13:53Osim sto su populisti nikad vidjeni u BIH i nevjerujem kako si ti pao na njihov populizam oni su jos i manipulatori.Kikibombona wrote: ↑07/05/2020 13:45
Nije bas da nema. Recimo, Lejla Brcic i Srdjan Mandic, za koje nisam znao da postoje, su se pokazali odlicno. Forto je odlican. Govorim za nase prilike i nasu realnost. Iz perspektive Njemacke to bi sigurno bilo tanko.
Dok u KS danima nema zarazenih i mrtvih a u RS dnevno imamo eskalaciju i 6-7 mrtvih taj populista Srdjan Mandic valja gluposti.
Ovo je podlost, licemjerstvo i bezobrazluk. Manipulacija u najgorem obliku. Jos izabrao fotografije da i slikovito docara, samo jebase ga brojke i situacija na terenu.
Nadam se da ce Forto preuzeti Nasu stranku 2023. posto tada Pedja odlazi sa funkcije. Prvobitno sam favorizovao Sabinu, ali sam poslije promijenio misljenje. Forto je fini gospodin i ima potencijal da ljude drzi na okupu. Sabina je zestoka i bolje za nju da nije na vrhu, jer bi moglo doci do oluje u stranci.RunnerX wrote: ↑08/05/2020 08:15 Kakvog su čovjeka smijenili,
https://www.youtube.com/watch?v=yOFqmgBjfaM
Nećete dovijeka zeleni...