Ne razumijem s3 u satove samo stavio iz uslugekonektovan wrote:Ovo neka pljaka da prostiš.supercali wrote:Poznanik prodaje sat nekakav oscar emil
Cijena je 100 maraka inace na netu je kako kaze oko 200
Satovi
Moderator: anex
- supercali
#4526 Re: Satovi
-
nlt
#4527 Re: Satovi
preporuka za neki sat 100-200 KM
znam da za te pare ne možeš očekivati nešto wow
jednostavan neki, moram im zbog posla, treba mi samo sat, nikakvi posebni dodaci
jednostavan neki, moram im zbog posla, treba mi samo sat, nikakvi posebni dodaci
-
use your illusion
#4528 Re: Satovi
https://silver-trend.com/trgovina/sat-lorus-rm303ex/ jucer kupio ovaj..nisam procitao nista lose o ovoj marki sata..koliko sam skonto u vlasništvu su seiko korporacijenlt wrote:preporuka za neki sat 100-200 KM
-
Malle973
#4529 Re: Satovi
Zdravo,
planiram nabaviti sat za svakodnevnu upotrebu.
Nisam do sada nesto posebno obraćao pažnju na marke, pa me interesuje šta mi možete reći o ovom satu?
Nisam našao neku posebnu recenziju na netu.
Nisam do sada nesto posebno obraćao pažnju na marke, pa me interesuje šta mi možete reći o ovom satu?
Nisam našao neku posebnu recenziju na netu.
Hvala i
- Mea_parvitas
#4530 Re: Satovi
Prodajem Bulova cronograph sat, 350 KM. Nov novcat, original, kupljen u Njemackoj. Pristajem na bilo kakve provjere i nalazim se licno

- Mea_parvitas
#4531 Re: Satovi
Od mene svaka preporuka, imao sam jedan, a i sam vidis da su "Swiss made", tako da je kvalitet neupitan.Malle973 wrote:Zdravo,
Nisam našao neku posebnu recenziju na netu.Hvala i
-
Malle973
#4532 Re: Satovi
Hvala, i meni se cini da nece bit greske, tako da ide nabava jednog. 
-
hugollino
#4533 Re: Satovi
Pozdrav,
Nasao sam jedan sat u jednoj antikvarnici i u pitanju je marka sata SHEEBL. Po mojoj procjeni sat i nije nesto star po modelu, mozda 10-15 godina. Ja nikad nisam cuo za tu marku satova i nisam uspio niti nesto puno naci na internetu. Znam samo da je arapsko nesto. Zanima me da li tko zna okvirno vrijednost tog sata i da se to isplati popravljati jer je puklo staklo. Ili je u pitanju jeftino istocnjacko stvaralastvo....
Nasao sam jedan sat u jednoj antikvarnici i u pitanju je marka sata SHEEBL. Po mojoj procjeni sat i nije nesto star po modelu, mozda 10-15 godina. Ja nikad nisam cuo za tu marku satova i nisam uspio niti nesto puno naci na internetu. Znam samo da je arapsko nesto. Zanima me da li tko zna okvirno vrijednost tog sata i da se to isplati popravljati jer je puklo staklo. Ili je u pitanju jeftino istocnjacko stvaralastvo....
-
black_noke
#4534 Re: Satovi
Preporuka za sat od 150 KM? Treba mi neki luksuzniji, ne sportski...
- Kinaski
#4535 Re: Satovi
ma kupi neki falsh rolexablack_noke wrote:Preporuka za sat od 150 KM? Treba mi neki luksuzniji, ne sportski...
- anonimni clan
#4536 Re: Satovi
Malo ga skupo cijenis....... i 100 Eura je puno ...al etoMea_parvitas wrote:Prodajem Bulova cronograph sat, 350 KM. Nov novcat, original, kupljen u Njemackoj. Pristajem na bilo kakve provjere i nalazim se licno
https://de.www.watches2u.com/watches/bu ... rQQAvD_BwE
- Mea_parvitas
#4537 Re: Satovi
Dobro.
Ima i opcija Fossil ili Casio za vise novca u prodavnici kod nas...
-
bengalona
#4538 Re: Satovi
https://www.olx.ba/artikal/28052250/mus ... tic-kozni/
Vrijedi li?
I Mea Parvitase, dacu ti 100KM u cashu za taj sat
Vrijedi li?
I Mea Parvitase, dacu ti 100KM u cashu za taj sat
- Mea_parvitas
#4539 Re: Satovi
Nikad cuo za tu marku, dakle po meni je bezze 
A moze 100 KM da ga pronosas mjesec dana
A moze 100 KM da ga pronosas mjesec dana
-
r_faruk
#4540 Re: Satovi
pozdrav, imam par starih satove koje sam nosio na popravku i restauraciju. dugo nisu bili u funkciji, i evo zadnjih 3-4 godine, otkako su restaurirani, rade bez greske. uzeo sam i nove narukvice, ali su sve tri propale od nosanja. trebao bih kupiti neke kvalitetnije. da li mi mozete predloziti nesto za ovaj seiko 5 (samo njegovu originalnu sliku imam) i ostala dva sata.

japan 7019 - 7170T (ovaj prvi broj je mehanizam, pretpostavljam, sta je ovaj drugi broj?)
drugi sat je omega geneve (slika sa interneta, najslicniji je ovom mom)

a teci je nivada (slika sa interneta,najslicniji je ovom mom)

japan 7019 - 7170T (ovaj prvi broj je mehanizam, pretpostavljam, sta je ovaj drugi broj?)

- Altsa
#4541 Re: Satovi
Ako si u Sarajevu onda u Lukavici ima obucarska radnja koja se zove Krokodil koji prave narukvice za satove.r_faruk wrote:pozdrav, imam par starih satove koje sam nosio na popravku i restauraciju. dugo nisu bili u funkciji, i evo zadnjih 3-4 godine, otkako su restaurirani, rade bez greske. uzeo sam i nove narukvice, ali su sve tri propale od nosanja. trebao bih kupiti neke kvalitetnije. da li mi mozete predloziti nesto za ovaj seiko 5 (samo njegovu originalnu sliku imam) i ostala dva sata.
- Atego
#4543 Re: Satovi
lijep Seiko.r_faruk wrote:pozdrav, imam par starih satove koje sam nosio na popravku i restauraciju. dugo nisu bili u funkciji, i evo zadnjih 3-4 godine, otkako su restaurirani, rade bez greske. uzeo sam i nove narukvice, ali su sve tri propale od nosanja. trebao bih kupiti neke kvalitetnije. da li mi mozete predloziti nesto za ovaj seiko 5 (samo njegovu originalnu sliku imam) i ostala dva sata.
ovaj drugi broj označava stil ili ti izvedbu brojčanika(kazaljke,boja,točkić kalendara) ,a prvi broj je mehanizam koji odgovara brojčaniku na tvom satu.
-
r_faruk
#4544 Re: Satovi
hvala na info. kako bi isla metalna narukvica sa ovim satom? kakva je originalna bila uopste?....Atego wrote:lijep Seiko.r_faruk wrote:pozdrav, imam par starih satove koje sam nosio na popravku i restauraciju. dugo nisu bili u funkciji, i evo zadnjih 3-4 godine, otkako su restaurirani, rade bez greske. uzeo sam i nove narukvice, ali su sve tri propale od nosanja. trebao bih kupiti neke kvalitetnije. da li mi mozete predloziti nesto za ovaj seiko 5 (samo njegovu originalnu sliku imam) i ostala dva sata.
ovaj drugi broj označava stil ili ti izvedbu brojčanika(kazaljke,boja,točkić kalendara) ,a prvi broj je mehanizam koji odgovara brojčaniku na tvom satu.
- Atego
#4545 Re: Satovi
meni se lično više sviđaju metalne,a kakva je originalna na tvom bila nisam siguran.najbolje da ukucaš na netu model da vidiš šta se stavljalor_faruk wrote: hvala na info. kako bi isla metalna narukvica sa ovim satom? kakva je originalna bila uopste?....
-
r_faruk
#4546 Re: Satovi
nasao sam par satova i svi imaju metalnu narukvicu. doduse nisam nasao isti model kao moj, ali skoro su identicni i svi imaju metalnu i izgledaju mi mnogo ljepse nego sa koznom..... izgleda da je watchline zastupnik seiko satova, otici cu donjih da vidim imaju li ista za ovaj moj sat....Atego wrote:meni se lično više sviđaju metalne,a kakva je originalna na tvom bila nisam siguran.najbolje da ukucaš na netu model da vidiš šta se stavljalor_faruk wrote: hvala na info. kako bi isla metalna narukvica sa ovim satom? kakva je originalna bila uopste?....
- Atego
#4547 Re: Satovi
metalna narukvica je zakon.
nego,de mi recite gdje radite restauracije i koliko košta takav zahvat? imam jednu Helvetiu "željezarsku" i volio bih je osposobit.

nego,de mi recite gdje radite restauracije i koliko košta takav zahvat? imam jednu Helvetiu "željezarsku" i volio bih je osposobit.

-
r_faruk
#4548 Re: Satovi
Ja sam svoje satove nosio gospodinu koji se zove Fehim. Ima radnju u b-fazi na alipasinom polju. Ja sam prezadovoljan. Zadnjih desetak godina dolazim njemu kada god mi nesto zatreba.... U svakom slucaju preporucujem.Atego wrote:metalna narukvica je zakon.
Tri sata sam popravio za oko 300KM(+-20KM). Treba napomenuti da su satovi bili u katastrofalnom stanju, sto od stajanja, sto od raznih "majstora", u ovu cijenu su uracunate i narukvice. Stakla su zamijenjena na sva tri sata...
Popravka omege me je izasla oko 90KM, seiko je kostao preko 100KM, za nivadu se ne sjecam.....
PS: nasao sam zastupnika za seiko, pisao sam im i cekam odgovor, a nasao sam narukvicu i na ebay-u 20$.
Zastupnik za seiko je MONTRE.BA, u slucaju da nekome zatreba....
- iceman ze
#4549 Re: Satovi
I ja bih trebao servis Seika automatika u Sarajevu.