Ne razumijem se baš u satove dobih par satova na poklon ne znam ni jesu li orginal.
Moderator: anex

...hvala na ukazanom povjerenju...anonimni clan wrote:Vlasnik se jos jednom zahvaljuje na ulozenom trudu i odlicno obavljenom poslu.![]()
![]()

Kakva je to marka Lorus?vesela_sveska wrote:s' ozirom da volim jednstavne stvari,ovaj mi je bas dobar![]()
Seiko mehanizam, naravno oni nesto jeftiniji.walk_M-A-N wrote:Kakva je to marka Lorus?vesela_sveska wrote:s' ozirom da volim jednstavne stvari,ovaj mi je bas dobar![]()
Je li ovo samo slika sa interneta ili se može znati koji je model, koji je mehanizam tu i koliko košta?
Trebalo bi mi ovako nešto za poklona, da je sa tim kristalima, vodootporan (ovo 50m za pranje ruku), do 100 KM, ali da će trajati i kada se zamijeni baterija nekoliko puta.
Edin25 wrote:Dvoumim se izmedju ova dva sata, pa ako je moguce mala pomoc koji odabrati.

Hajde još kompariraj SEIKO 5 modele sa ovima .HVALABlackCaviar wrote:Kakav Seiko bruda, uzmi Dizel il Esprit, mućni malo
U SKX-u mehanizam ti je Seikov 7S26. Ima 41h rezerve kad se skroz navije, a za normalan rad mu je potrebno 500-900 obrtaja onog tega tj. rotora nazad.
U SRPB-u se nalazi Seikov 4R35 mehanizam koji isto tako prema specifikacijama ima 41h rezerve kad se do kraja navije, a za normalan rad treba isto 500-900 obrtaja.
Ono sto je specifikum ovog 4R35 je sto u odnosu na 7S26 ima i rucno navijanje preko krunice tj. ključa. Znaci, probudis se ujutro i nakon 5 dana hoces nosati bas taj sat danas, navijes ga krunicom koliko ti pase i onda ga nosi bez brige.
Al' nemoj da te to odbije od ovog 7S26 u SKX-u. Iako nema rucno navijanje, ujutro kad se probudis, kružnim pokretima ga malo potreses i na ruku ide bez problema. 7S26/7S36 mehanizam imam u 3 Seika i nije mi se apsolutno nikad desilo da ujutro ne radi ili da osjetim potrebu za rucnim navijanjem, a prvog sam nabavio prije 7 godina i jos bez greske radi bez ikakvih servisa.
Pod pojmom "ekstremno jaka aktivnost ruke" se svasta moze pomislitiali i ja radim za racunarom, nema tu pokreta nekih ekstremnih.
Imas preporuke za oba modela, uzmi koji ti se vise svidi.
Ovo neka pljaka da prostiš.supercali wrote:Poznanik prodaje sat nekakav oscar emil
Cijena je 100 maraka inace na netu je kako kaze oko 200