Ako je tako, pekeultima_palabra wrote:Ma pusti @Skijaša, on se loži na njupalermo wrote:Uz dužno poštovanje cijenjenih forumaša, zbog kojih i pregledah ovaj snimak, ostade mi nejasno zbog čega zasluži ove pohvale koje joj uputiste ??Nema cura dvije čiste.
Kriticari i analiticari!
-
palermo
#451 Re: Kriticari i analiticari!
- Skijaš
#452 Re: Kriticari i analiticari!
Pa stavio sam se u njenu poziciju, ona koliko znam živi na Širokom Brijegu a s ovim "Probudi se Bosno i Hercegovino", postaje meta za mnoge trudbenike "Herceg Bosne" koji budno vrebaju svaki trag izdaje a svaku državotvornu izjavu smatraju anatemom. Ne bi me iznenadilo da joj sad HDZ-ovci, iako je najviše udarila po SDP-u, montiraju nešto. Gotovo sve ovo što je rekla ima smisla i očekivano je, osim kad se na povratku kući ne zaustavljaš u starom dijelu Mostara nego moraš dalje. To je već hrabrost.palermo wrote:Uz dužno poštovanje cijenjenih forumaša, zbog kojih i pregledah ovaj snimak, ostade mi nejasno zbog čega zasluži ove pohvale koje joj uputiste ??
- Skijaš
#453 Re: Kriticari i analiticari!
ta ću kad je avionultima_palabra wrote:Ma pusti @Skijaša, on se loži na njupalermo wrote:Uz dužno poštovanje cijenjenih forumaša, zbog kojih i pregledah ovaj snimak, ostade mi nejasno zbog čega zasluži ove pohvale koje joj uputiste ??![]()
-
palermo
#454 Re: Kriticari i analiticari!
Ipak ću ja prihvatiti ono UltiminoSkijaš wrote:Pa stavio sam se u njenu poziciju, ona koliko znam živi na Širokom Brijegu a s ovim "Probudi se Bosno i Hercegovino", postaje meta za mnoge trudbenike "Herceg Bosne" koji budno vrebaju svaki trag izdaje a svaku državotvornu izjavu smatraju anatemom. Ne bi me iznenadilo da joj sad HDZ-ovci, iako je najviše udarila po SDP-u, montiraju nešto. Gotovo sve ovo što je rekla ima smisla i očekivano je, osim kad se na povratku kući ne zaustavljaš u starom dijelu Mostara nego moraš dalje. To je već hrabrost.palermo wrote:Uz dužno poštovanje cijenjenih forumaša, zbog kojih i pregledah ovaj snimak, ostade mi nejasno zbog čega zasluži ove pohvale koje joj uputiste ??
Kakva bolan crna hrabrost...pa nije ništa rekla što ne godi uhu westhercegovca........eleneis....
- ultima_palabra
#455 Re: Kriticari i analiticari!
To je samo malo zamotavanje, da bi ispala objektivnija. Isto kao kad SNSD i HDZ kukaju kako će SDP svojim majoriziranjem dovesti do raspada BiHSkijaš wrote:Pa stavio sam se u njenu poziciju, ona koliko znam živi na Širokom Brijegu a s ovim "Probudi se Bosno i Hercegovino", postaje meta za mnoge trudbenike "Herceg Bosne" koji budno vrebaju svaki trag izdaje a svaku državotvornu izjavu smatraju anatemom. Ne bi me iznenadilo da joj sad HDZ-ovci, iako je najviše udarila po SDP-u, montiraju nešto. Gotovo sve ovo što je rekla ima smisla i očekivano je, osim kad se na povratku kući ne zaustavljaš u starom dijelu Mostara nego moraš dalje. To je već hrabrost.palermo wrote:Uz dužno poštovanje cijenjenih forumaša, zbog kojih i pregledah ovaj snimak, ostade mi nejasno zbog čega zasluži ove pohvale koje joj uputiste ??
- Corto Maltese
#456 Re: Kriticari i analiticari!
Jedino u čemu se Martina popravila u odnosu na pisanje od prije godinu dvije, je to što joj je stil postao ekonomičniji. U svemu ostalom je jednako dobra kao i ranije, dakle odlična.
- seln
#457 Re: Kriticari i analiticari!
Ako si mislio na sise, i agree.Corto Maltese wrote:Jedino u čemu se Martina popravila u odnosu na pisanje od prije godinu dvije, je to što joj je stil postao ekonomičniji. U svemu ostalom je jednako dobra kao i ranije, dakle odlična.
-
Nass
#458 Re: Kriticari i analiticari!
Eh, kad skontas da je doticna heroj poskok portala, onda ovakva misljenja o njenom pisanju mnogo toga kazu.
-
VjecitiStudent
#459 Re: Kriticari i analiticari!
Ne slazes se sa dijagnozom "abortus socijaldemokratije"?Nass wrote:Eh, kad skontas da je doticna heroj poskok portala, onda ovakva misljenja o njenom pisanju mnogo toga kazu.
- Corto Maltese
#460 Re: Kriticari i analiticari!
Etiketa, narode, etiketa! Nikad jeftinije!
- Banksy
#461 Re: Kriticari i analiticari!
Sad i nije, kad su i ćoravi progledali. Uspijeh je bio uraditi to na samom početku, stisnuti pa rizikovati da dobiješ sve one sramotne, ponižavajuće, primitivne epitete kakve su njoj dijelili.zagazaga wrote:
Nikad ona neće biti predsjednica ničega. Javne ličnosti obilježava njihova javno izrečena riječ a ona je na početku svoje karijere iskazala mržnju i gađenje, vrijeđala i ponižavala ....
jes' sad usjeh kritikovati Lagumdžiju![]()
Sve vrijeme Sopta govori isto - samo istinu, tačno i precizno. Ko SAD ulijeće u taj voz, sasvim je nevažno, nju ćemo pamtiti.
-
Nass
#462 Re: Kriticari i analiticari!
Korto kaze da je ona uvijek bila odlicna sto zaista govori puno toga. A njen cijeli komentar je tipicna HDZ propaganda, ne mogu vjerovati da je Skijas hvali. Sve sto je rekla trebalo bi sad rijec po rijec krizati i ispravljati, a ja bogami nemam ni vremena a ni namjere trositi svoje vrijeme na HDZ placenicu. Cilj njene 'kolumne' je jasan - ocrniti SDP i uvjeriti birace da su oni isti kao svi drugi i da stoga ne trebaju glasati za njih. How cute, bas zgodno da jedna HDZ placenica tako porucuje raji
I naravno, Senad H. je kao takvu protezira.
Martina koja zagovara "ugodnu razdvojenost" izmedju naroda u BiH, je jedino bila ljuta na HDZ sto nije isao do kraja sa onim hrvatskim narodnim saborom i trecim entitetom nakon formiranja federalne vlade.
A sto se tice tog famoznog pitanja o socijaldemokratiji koje se stalno podmece SDP-u, nigdje u cijelom svijetu nema vise one prave pravcate socijaldemokratije jer neoliberalni model kapitalizma, globalizacija i ovaj vid predstavnicke demoratije jednostavno guse SD. S druge strane, mi u ovoj podijeljenoj, opljackanoj i nedovrsenoj drzavi imamo daleko vece probleme. Prvo treba dobiti presudne ustavne i zakonske bitke protiv kleronacionalista koji su svi udruzeni, treba se rijesiti direktnog uplitanja okupatorskih snaga iz susjednih zemalja, treba pokrenuti procese protiv mafije i kriminalaca (a to je tek diranje u osinje gnijezdo), te treba cupati privredu i budzete iz ponora u koji su ih gurnule dvodecenijske lopovske vlade. O vanjskotrgovinskim deficitima da ne pricamo. A SDP nije kriv sto je pola miliona radnika u BiH bez posla, to je sve naslijedjeno od prethodnika, i sad je na njima da cupaju tamo gdje mogu i koliko mogu da se barem zaustavi propadanje u prvoj fazi, i da se pomocu nekih stranih fondova pocnu pokretati neki razvojni projekti koji ce olaksati situaciju dok se stvaraju uslovi za ozbiljniji oporavak, a sto zahtijeva malo vise od prazne price ovih kvazinovinara.
Martina koja zagovara "ugodnu razdvojenost" izmedju naroda u BiH, je jedino bila ljuta na HDZ sto nije isao do kraja sa onim hrvatskim narodnim saborom i trecim entitetom nakon formiranja federalne vlade.
A sto se tice tog famoznog pitanja o socijaldemokratiji koje se stalno podmece SDP-u, nigdje u cijelom svijetu nema vise one prave pravcate socijaldemokratije jer neoliberalni model kapitalizma, globalizacija i ovaj vid predstavnicke demoratije jednostavno guse SD. S druge strane, mi u ovoj podijeljenoj, opljackanoj i nedovrsenoj drzavi imamo daleko vece probleme. Prvo treba dobiti presudne ustavne i zakonske bitke protiv kleronacionalista koji su svi udruzeni, treba se rijesiti direktnog uplitanja okupatorskih snaga iz susjednih zemalja, treba pokrenuti procese protiv mafije i kriminalaca (a to je tek diranje u osinje gnijezdo), te treba cupati privredu i budzete iz ponora u koji su ih gurnule dvodecenijske lopovske vlade. O vanjskotrgovinskim deficitima da ne pricamo. A SDP nije kriv sto je pola miliona radnika u BiH bez posla, to je sve naslijedjeno od prethodnika, i sad je na njima da cupaju tamo gdje mogu i koliko mogu da se barem zaustavi propadanje u prvoj fazi, i da se pomocu nekih stranih fondova pocnu pokretati neki razvojni projekti koji ce olaksati situaciju dok se stvaraju uslovi za ozbiljniji oporavak, a sto zahtijeva malo vise od prazne price ovih kvazinovinara.
-
Nass
#463 Re: Kriticari i analiticari!
Ne treba tebi etiketa, i ti i ona ste se sami etiketirali.Corto Maltese wrote:Etiketa, narode, etiketa! Nikad jeftinije!
- Corto Maltese
#464 Re: Kriticari i analiticari!
Jesi li sigurna da znaš o kome pričaš, i da si zaista čitala njene članke? Martina je već duže vrijeme jedan od vodećih anti- HDZ novinara, a u Hercegovini to baš nije ugodan posao.Nass wrote:Korto kaze da je ona uvijek bila odlicna sto zaista govori puno toga. A njen cijeli komentar je tipicna HDZ propaganda, ne mogu vjerovati da je Skijas hvali. Sve sto je rekla trebalo bi sad rijec po rijec krizati i ispravljati, a ja bogami nemam ni vremena a ni namjere trositi svoje vrijeme na HDZ placenicu. Cilj njene 'kolumne' je jasan - ocrniti SDP i uvjeriti birace da su oni isti kao svi drugi i da stoga ne trebaju glasati za njih. How cute, bas zgodno da jedna HDZ placenica tako porucuje rajiI naravno, Senad H. je kao takvu protezira.
- ultima_palabra
#465 Re: Kriticari i analiticari!
Malo smo zaboravili vulgarne i fašističke komentare dotične po raznim forumima ccc... ali neki će preći preko svega ako se priča ono što se želi čuti.
Ista se predstavljala na ovom forumu kao Sarajka iz antifašističke porodice dok je neko nije raskrinkao
Ista se predstavljala na ovom forumu kao Sarajka iz antifašističke porodice dok je neko nije raskrinkao
- Banksy
#466 Re: Kriticari i analiticari!
Jeste, svi su nečiji plaćenici, samo Federalna i Fahro govore istinu.Nass wrote:
ja bogami nemam ni vremena a ni namjere trositi svoje vrijeme na HDZ placenicu.
- Banksy
#467 Re: Kriticari i analiticari!
... kad bi počeli postavljati postove, s ovog i drugih foruma, naših dragih federalnih tv urednika, a tek ''hrabrih, beskompromisnih'' SDP ministara, tu bi tek bilo šege ...ultima_palabra wrote:Malo smo zaboravili vulgarne i fašističke komentare dotične po raznim forumima ccc... ali neki će preći preko svega ako se priča ono što se želi čuti.
- ultima_palabra
#468 Re: Kriticari i analiticari!
Pa postavi, baš me zanimaBanksy wrote:... kad bi počeli postavljati postove, s ovog i drugih foruma, naših dragih federalnih tv urednika, a tek ''hrabrih, beskompromisnih'' SDP ministara, tu bi tek bilo šege ...ultima_palabra wrote:Malo smo zaboravili vulgarne i fašističke komentare dotične po raznim forumima ccc... ali neki će preći preko svega ako se priča ono što se želi čuti.
Barem se takvi ne predstavljaju ovdje nekakvim "herojima ulice".
- Banksy
#469 Re: Kriticari i analiticari!
Nema razloga, forum funkcionira na principu ''anonimnosti'', nije mi posao ''raskrinkavati'' ih. Piskaranja na forumu su sasvim irelevantna.ultima_palabra wrote:Pa postavi, baš me zanimaBanksy wrote:... kad bi počeli postavljati postove, s ovog i drugih foruma, naših dragih federalnih tv urednika, a tek ''hrabrih, beskompromisnih'' SDP ministara, tu bi tek bilo šege ...ultima_palabra wrote:Malo smo zaboravili vulgarne i fašističke komentare dotične po raznim forumima ccc... ali neki će preći preko svega ako se priča ono što se želi čuti.
Ista se predstavljala na ovom forumu kao Sarajka iz antifašističke porodice dok je neko nije raskrinkao![]()
Barem se takvi ne predstavljaju ovdje nekakvim "herojima ulice".
- seln
#470 Re: Kriticari i analiticari!
Ja sam citao Soptine kolumne koje je mogao potpisati Smiljko Sagolj, gdje su direktno vrijedjani Bosnjaci kao nacija.Banksy wrote: Sve vrijeme Sopta govori isto - samo istinu, tačno i precizno. Ko SAD ulijeće u taj voz, sasvim je nevažno, nju ćemo pamtiti.
Sta kazes o tome...ili je saveznistvo protiv SDP-a vrijedno da se predje preko toga?
- seln
#471 Re: Kriticari i analiticari!
Da, bas kao sto je i Senad Avdic anti HDZ.Corto Maltese wrote: Jesi li sigurna da znaš o kome pričaš, i da si zaista čitala njene članke? Martina je već duže vrijeme jedan od vodećih anti- HDZ novinara, a u Hercegovini to baš nije ugodan posao.
- Banksy
#472 Re: Kriticari i analiticari!
Ne znam za te. A nije baš i da znam svaku njenu kolumnu ...seln wrote:Ja sam citao Soptine kolumne koje je mogao potpisati Smiljko Sagolj, gdje su direktno vrijedjani Bosnjaci kao nacija.Banksy wrote: Sve vrijeme Sopta govori isto - samo istinu, tačno i precizno. Ko SAD ulijeće u taj voz, sasvim je nevažno, nju ćemo pamtiti.
Sta kazes o tome...ili je saveznistvo protiv SDP-a vrijedno da se predje preko toga?
Ako je tako, onda o tome imam mišljenje jednako tvom, sigurno.
- ultima_palabra
#473 Re: Kriticari i analiticari!
Nisu irelevantna, ako se zna da iza nicka stoji neka osoba, pogotovo ako je poznata javnosti.Banksy wrote:Piskaranja na forumu su sasvim irelevantna.
- Banksy
#474 Re: Kriticari i analiticari!
... i Kazaz, i Lovrenović, i Grebo, i Berić, Lasić, Filandra, Avdić, Bačanović, Pirke, Šestan, Dežulović, Kukić, Živanović, Jergović, Domljan, Šimić, Bačanović, Nikolaidis, Divjak, Puhovski ...seln wrote:Da, bas kao sto je i Senad Avdic anti HDZ.Corto Maltese wrote: Jesi li sigurna da znaš o kome pričaš, i da si zaista čitala njene članke? Martina je već duže vrijeme jedan od vodećih anti- HDZ novinara, a u Hercegovini to baš nije ugodan posao.
Ne brani više neodbranjivo, postaje smiješno ...
- seln
#475 Re: Kriticari i analiticari!
I ja sam mislio da je Sopta borac za slobodu Hercegovine. Pri tome mi je bilo nevazno handri li HDZ ili SDP.Banksy wrote:Ne znam za te. A nije baš i da znam svaku njenu kolumnu ...seln wrote:Ja sam citao Soptine kolumne koje je mogao potpisati Smiljko Sagolj, gdje su direktno vrijedjani Bosnjaci kao nacija.Banksy wrote: Sve vrijeme Sopta govori isto - samo istinu, tačno i precizno. Ko SAD ulijeće u taj voz, sasvim je nevažno, nju ćemo pamtiti.
Ako je tako, onda o tome imam mišljenje jednako tvom, sigurno.
No, cim sam prvi put u kolumni procitao "ugrozba" i "bosnjacki nacionalisti", bilo mi je dovoljno.
Da, ona kritikuje HDZ za hrsuzluk u zapadnoj Hercegovini, ali se potpuno slaze sa njihovim nacionalizmom.