Creasy wrote:Najgore kad dodje iz Zepe i ismijava Mokro i Vojkovice.
Nego neko spomenu da je Evandro los... po meni trenutno jedan od najboljih igraca Zvezde. Odgledao sam skoro svaku njegovu utakmicu otkad je u Zvezdi osim ove u Ivanjici, zna sve s loptom.

To vi iz Mokrog dogovorite sa ovima iz Zepe... jebiga, pomoci vam ne mogu.
Nego...
lester burnham wrote:radostan dan wrote:Neima štani?
ma bzv fotka, klinci iz komsiluka, na turniru u malom fudbalu u sali u likavici,
nego za ove urbane sa "sarajevskog asfalta" da se deklarisem... da znaju na koga drkaju...!
a pjesak ima ozbiljnu grupu...

Za te, sa sarajevskog asfalta, ti ne moras da se deklarises slikama... mi vas znamo... pa ima vas na ovom forumu, brate, nisi ti prvi, a dolazili ste nam i u grad prije rata... kad igra Zvezda, ili kad je pijacni dan.
Nego ti baci jos koju za ove koji vas vole, da ne bude da su gulili dlanove dzabalesku.
Nama, djeci sarajevske Carsije, a bogami tako je bilo i u drugim dijelovima grada, bilo je lako... kod nas se manje-vise znalo gdje se navija za Zelju, a gdje za Sarajevo, pa smo vec samim rodjenjem bivali bordo ili plavi... ali mi vasa "ljubav" nikada nije bila jasna... Ne samo vas nego svih navijaca Zvezde i Partizana iz provincije.
Kako sve pocne? Kako se vi odlucite za koga cete da navijate, to ptice znaju. Je li to do dresova - ono, naleti dobra garnitura, pa se razgrabi - ili padne kakva brojalica, pa sta ostane.
Posto smo mi stariji iz ekipe Hz-a dobro poznavali dio "sarajevskih" Delija, te se sretali sa njima, od Milana, onog papka Bimbala ("od" Vogosce, koliko se sjecam), mrtvog Tomislava, pa Bobara koji je s nama bio manje-vise ok, te ostatka ekipe, tada mi je bilo jasno da se neko prigradsko srpsko dijete fura na Delije, tada "olicenje srpstva", ali danas, kada je to vec prezvakana prica, ne kontam kako se rasporedjuju snage po selendrama.