FK Crvena Zvezda

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
nellington

#451 Re: FK Crvena Zvezda

Post by nellington »

radostan dan wrote:
nellington wrote:
Bolje da pričaju navijači Željezničara o njemu, više su ga pratili :) Ja mogu o Marcianu i Laudrupu kao Čelikovim vedetama :D
Ma koji bolan Laudrup?
Mihael Miša Laudrup :D

http://www.soccerphile.com/soccerphile/ ... udrup.html
radostan dan

#452 Re: FK Crvena Zvezda

Post by radostan dan »

Nisam oč'kivo :-) .
Creasy

#453 Re: FK Crvena Zvezda

Post by Creasy »

Ma kakav Laudrup. To je bila neka mucka, nije nikad ni vidio Zenice.

Dialibu sam gledao nekoliko puta na Grbavici, igrao je spica, izrazito brz,... Mislim da je otisao u Malagu.
nellington

#454 Re: FK Crvena Zvezda

Post by nellington »

Creasy wrote:Ma kakav Laudrup. To je bila neka mucka, nije nikad ni vidio Zenice.

Dialibu sam gledao nekoliko puta na Grbavici, igrao je spica, izrazito brz,... Mislim da je otisao u Malagu.
Mah, neko se opario na Laudrupu, znamo i ko :D

A Dialiba je otišao u Mursiju, čini mi se :)
radostan dan

#455 Re: FK Crvena Zvezda

Post by radostan dan »

Igra li tamo? Ili ko Lekić popunjava da mogu odigrati na dva gola? :D
nellington

#456 Re: FK Crvena Zvezda

Post by nellington »

radostan dan wrote:Igra li tamo? Ili ko Lekić popunjava da mogu odigrati na dva gola? :D
Sad je Dialiba u Mechelenu, valjda igra :D
ultima_palabra

#457 Re: FK Crvena Zvezda

Post by ultima_palabra »

Dialiba je sad u Mechelenu... bio je dobro počeo u Murciji, zabio gol Ajaxu u prijateljskoj i onda slomio nogu.
Diarra dok je bio u Zrinjskom nije se toliko isticao, tek kad je prešao u Partizan... Brazilci Baiano i Marciano su više postigli u bh.ligi od njega.
radostan dan

#458 Re: FK Crvena Zvezda

Post by radostan dan »

Kakve su nam lige :roll: , evo mi se slažemo da je najbolji stranac u Zvezdi ikada - Kastiljo, čovjek otišao u Englesku, nigdje ga nema. Da Zvezda ima para, pješke bi se vratio u nju.
bolton93

#459 Re: FK Crvena Zvezda

Post by bolton93 »

Kastiljo i Kleo :x su jedini stranci koji su nešto vredeli.
radostan dan

#460 Re: FK Crvena Zvezda

Post by radostan dan »

bolton93 wrote:Kastiljo i Kleo :x su jedini stranci koji su nešto vredeli.
Ok, Kastiljo... ima li još ko? Ko ti je taj Kleo?
Chisum

#461 Re: FK Crvena Zvezda

Post by Chisum »

Creasy wrote:Najgore kad dodje iz Zepe i ismijava Mokro i Vojkovice. :-)

Nego neko spomenu da je Evandro los... po meni trenutno jedan od najboljih igraca Zvezde. Odgledao sam skoro svaku njegovu utakmicu otkad je u Zvezdi osim ove u Ivanjici, zna sve s loptom. :thumbup:
To vi iz Mokrog dogovorite sa ovima iz Zepe... jebiga, pomoci vam ne mogu.

Nego...
lester burnham wrote:
radostan dan wrote:Neima štani?
ma bzv fotka, klinci iz komsiluka, na turniru u malom fudbalu u sali u likavici,
nego za ove urbane sa "sarajevskog asfalta" da se deklarisem... da znaju na koga drkaju...! ;-)
a pjesak ima ozbiljnu grupu... :)
Za te, sa sarajevskog asfalta, ti ne moras da se deklarises slikama... mi vas znamo... pa ima vas na ovom forumu, brate, nisi ti prvi, a dolazili ste nam i u grad prije rata... kad igra Zvezda, ili kad je pijacni dan.
Nego ti baci jos koju za ove koji vas vole, da ne bude da su gulili dlanove dzabalesku.

Nama, djeci sarajevske Carsije, a bogami tako je bilo i u drugim dijelovima grada, bilo je lako... kod nas se manje-vise znalo gdje se navija za Zelju, a gdje za Sarajevo, pa smo vec samim rodjenjem bivali bordo ili plavi... ali mi vasa "ljubav" nikada nije bila jasna... Ne samo vas nego svih navijaca Zvezde i Partizana iz provincije.
Kako sve pocne? Kako se vi odlucite za koga cete da navijate, to ptice znaju. Je li to do dresova - ono, naleti dobra garnitura, pa se razgrabi - ili padne kakva brojalica, pa sta ostane.

Posto smo mi stariji iz ekipe Hz-a dobro poznavali dio "sarajevskih" Delija, te se sretali sa njima, od Milana, onog papka Bimbala ("od" Vogosce, koliko se sjecam), mrtvog Tomislava, pa Bobara koji je s nama bio manje-vise ok, te ostatka ekipe, tada mi je bilo jasno da se neko prigradsko srpsko dijete fura na Delije, tada "olicenje srpstva", ali danas, kada je to vec prezvakana prica, ne kontam kako se rasporedjuju snage po selendrama.
radostan dan

#462 Re: FK Crvena Zvezda

Post by radostan dan »

Vidite dragi gledaoci, tužno je slušati ovakve ispovjesti, pa reci nam dečko, kako je to sve počelo...

Image
Creasy

#463 Re: FK Crvena Zvezda

Post by Creasy »

radostan dan wrote:Vidite dragi gledaoci, tužno je slušati ovakve ispovjesti, pa reci nam dečko, kako je to sve počelo...

Image

:lol: :lol: :lol:
Chisum

#464 Re: FK Crvena Zvezda

Post by Chisum »

Znaci, ipak brojalica?
Creasy

#465 Re: FK Crvena Zvezda

Post by Creasy »

Napadnuti Adija i Tejgo u blizini Delta sitija!

Tejgo je zajedno sa Adijom napadnut na klupskoj i rasnoj osnovi

Fudbaleri Partizana i reprezentativci Gane Prins Tejgo i Dominik Adija napadnuti su u kafiću na Novom Beogradu pored tržnog centra 'Delta siti', zbog čega je morala da reaguje policija. Napadači šampiona Srbije nisu povređeni u incidentu.

Dvojac iz Gane je posle današnjeg treninga crno-belih svratio u kafić u naselju "Belvil", gde ih je napala grupa momaka. Napadači su igrače koji žive u "Belvilu" vređali na rasnoj osnovi, ali i zbog kluba za koji nastupaju.

Prema nezvaničnim informacijama Adiju je jedan napadač uhvatio za gušu, a bilo je tu još guranja, koškanja i vređanja.

Osoblje kafića je odmah zvalo policiju, koja je brzo reagovala i, prema nepotvrđenim informacijama, privela nekoliko osoba.

Ceo incident je zabeležen kamerama, a očekuje se da će se FK Partizan tokom dana oglasiti saopštenjem.

:twisted:
lester burnham

#466 Re: FK Crvena Zvezda

Post by lester burnham »

Chisum wrote: Nego...
lester burnham wrote:
radostan dan wrote:Neima štani?
ma bzv fotka, klinci iz komsiluka, na turniru u malom fudbalu u sali u likavici,
nego za ove urbane sa "sarajevskog asfalta" da se deklarisem... da znaju na koga drkaju...! ;-)
Za te, sa sarajevskog asfalta, ti ne moras da se deklarises slikama... mi vas znamo... pa ima vas na ovom forumu, brate, nisi ti prvi, a dolazili ste nam i u grad prije rata... kad igra Zvezda, ili kad je pijacni dan.
Nego ti baci jos koju za ove koji vas vole, da ne bude da su gulili dlanove dzabalesku.

Nama, djeci sarajevske Carsije, a bogami tako je bilo i u drugim dijelovima grada, bilo je lako... kod nas se manje-vise znalo gdje se navija za Zelju, a gdje za Sarajevo, pa smo vec samim rodjenjem bivali bordo ili plavi... ali mi vasa "ljubav" nikada nije bila jasna... Ne samo vas nego svih navijaca Zvezde i Partizana iz provincije.
Kako sve pocne? Kako se vi odlucite za koga cete da navijate, to ptice znaju. Je li to do dresova - ono, naleti dobra garnitura, pa se razgrabi - ili padne kakva brojalica, pa sta ostane.

Posto smo mi stariji iz ekipe Hz-a dobro poznavali dio "sarajevskih" Delija, te se sretali sa njima, od Milana, onog papka Bimbala ("od" Vogosce, koliko se sjecam), mrtvog Tomislava, pa Bobara koji je s nama bio manje-vise ok, te ostatka ekipe, tada mi je bilo jasno da se neko prigradsko srpsko dijete fura na Delije, tada "olicenje srpstva", ali danas, kada je to vec prezvakana prica, ne kontam kako se rasporedjuju snage po selendrama.

ja sam u kvadrantu odrasto decko, cvila... tamo su uglavnom maniaci bili znas, pravili smo onaj plavi transp sa narandzastim slovima the maniacs, isli smo na zeljine tekme, a i tada sam navijao za zvezdu...
medjutim dolazili su ti tvoji stariji na druzenje, sirko, puza, djine, sa hz izbrijanim glavama... pa i prije kod suljine zelenare, sa zagorovim stripom horde zla, te se i nazvase po njemu...
bojim se da si me pomijesao s nekim, ili to il` si malo priglup ...
ne znam kako bih drugacije nazvao ovo sto si nasr`o gore...
lester burnham

#467 Re: FK Crvena Zvezda

Post by lester burnham »

radostan dan wrote:Vidite dragi gledaoci, tužno je slušati ovakve ispovjesti, pa reci nam dečko, kako je to sve počelo...

Image
...hahahaha... :D
Creasy

#468 Re: FK Crvena Zvezda

Post by Creasy »

lester burnham wrote:
lester burnham wrote:

ja sam u kvadrantu odrasto decko, cvila... tamo su uglavnom maniaci bili znas, pravili smo onaj plavi transp sa narandzastim slovima the maniacs, isli smo na zeljine tekme, a i tada sam navijao za zvezdu...
medjutim dolazili su ti tvoji stariji na druzenje, sirko, puza, djine, sa hz izbrijanim glavama... pa i prije kod suljine zelenare, sa zagorovim stripom horde zla, te se i nazvase po njemu...

Ma sta polemises sa Zepljakom... Cim se on busa da je iz Sarajeva, vjerovatno ga je tek '92. vidio prvi put. Obicno to tako bude, znam ih ja u dusu. :D

Nego, ove sto su napali Glodare (ma koliko mi odvratni bili) treba naloviti i zatvoriti zajedno sa Urosom. :x
Sezam

#469 Re: FK Crvena Zvezda

Post by Sezam »

Creasy wrote:
extraordinary wrote:Shvatam da imamo različita mišljenja i stavove, ali ne vidim smisao da neko dođe na ovu temu i napiše da je treba zatvoriti. Ja nisam ljubitelj Crvene Zvezde, ali ne vidim razlog da tema ne postoji, sve dok je vezana za fudbal, tj dok nema fašizma, veličanja pojedinih fašistički nastrojenih bivših navijača, ratnih zločinaca i slično, a nisam vidio da iko to radi zasad, i ne vjerujem da će raditi. Mene prvog zanima da pročitam šta se dešava u klubovima iz regiona, da vidim da li su i koliko ispred mog Sarajeva i slično.

Svaka cast za post. Eh kad bi svi razmisljali kao ti... :thumbup:
Mnogi su razmisljali ko on prije nekih 20 godina, pa zavrsise poklani a zene silovane od strane onih kojima je Zvezda na srcu.

Crvena ZvIJezda nije nista drugo do cetnicki fasisticki klub koji velica ratne zlocince i ciji navijaci sasvim sigurno privatno velicaju i Arkana i sve ono sto je on predstavljao, kad vec nemaju muda da ga velicaju javno.

Ova tema je sramota za ovaj forum.
Chisum

#470 Re: FK Crvena Zvezda

Post by Chisum »

lester burnham wrote:
lester burnham wrote:

Ja... de mi malo ispricaj kako su nastale Hz...

Nego, ako cemo o priglupim... zivi lik, ne znam, 20-30 kuka na Cvili, Breci ili Grbavici (nebitno, stari mu je sljego nekih 50ih-60ih, ali, eto, zivi), taman se navikne na semafor, a onda dodje papak s gudalom, ono - jedna "zica" s konjskog dupeta, opali dva-tri "akorda", on za njim... i probudi se jednog dana u Mokrom, u sred onog blata i jada... "oduvek" navija za Zvezdu ili Partizan, mrzi Sarajevo do kosti itd... Ovako nesto nadjem na onoj komediji od portala "Istocno Sarajevo" kada god je otvorim...
Toliko o priglupim, a naravno, na temi o Sarajevu, Zvezdi itd...

A sad, sto se tebe tice, opet ti kazem nisi jedini... bilo ih je takvih "navijaca", sto prate po nekoliko klubova :lol: Bio je jedan cetnik, Nincic Sinisa, malo s nama na gostovanje, malo dedin opanak zaigra, pa se vrati beogradskim klubovima... a i Boletu se omakne tu i tamo...
simonese

#471 Re: FK Crvena Zvezda

Post by simonese »

Mnogi su razmisljali ko on prije nekih 20 godina, pa zavrsise poklani a zene silovane od strane onih kojima je Zvezda na srcu.

Crvena ZvIJezda nije nista drugo do cetnicki fasisticki klub koji velica ratne zlocince i ciji navijaci sasvim sigurno privatno velicaju i Arkana i sve ono sto je on predstavljao, kad vec nemaju muda da ga velicaju javno.

Ova tema je sramota za ovaj forum.[/quote]

ma ne,oni su ko ruze,druze
Chisum

#472 Re: FK Crvena Zvezda

Post by Chisum »

Creasy wrote:

Ma sta polemises sa Zepljakom... Cim se on busa da je iz Sarajeva, vjerovatno ga je tek '92. vidio prvi put. Obicno to tako bude, znam ih ja u dusu. :D

Nego, ove sto su napali Glodare (ma koliko mi odvratni bili) treba naloviti i zatvoriti zajedno sa Urosom. :x

Alo ljakse, pogledas profil, otvoris temu na kojoj sam najvise pisao, pa napises jedan jedini post, jednu jedinu pricu, ... Mozes, al' u kurcu...

Pola vas je Sarajevo vidjelo samo ovako...

Image

... pa toliko i znate o njemu.
Last edited by Chisum on 03/04/2011 20:33, edited 3 times in total.
Chisum

#473 Re: FK Crvena Zvezda

Post by Chisum »

Sezam wrote:
Creasy wrote:
extraordinary wrote:Shvatam da imamo različita mišljenja i stavove, ali ne vidim smisao da neko dođe na ovu temu i napiše da je treba zatvoriti. Ja nisam ljubitelj Crvene Zvezde, ali ne vidim razlog da tema ne postoji, sve dok je vezana za fudbal, tj dok nema fašizma, veličanja pojedinih fašistički nastrojenih bivših navijača, ratnih zločinaca i slično, a nisam vidio da iko to radi zasad, i ne vjerujem da će raditi. Mene prvog zanima da pročitam šta se dešava u klubovima iz regiona, da vidim da li su i koliko ispred mog Sarajeva i slično.

Svaka cast za post. Eh kad bi svi razmisljali kao ti... :thumbup:

Ova tema je sramota za ovaj forum.
Ma jok ba... tu se skuplja fina gradska raja iz Istocnog centra grada... a tek sto znaju price ovi iz Istocnog starog grada... Merak ih slusati...
Last edited by Chisum on 03/04/2011 20:30, edited 1 time in total.
radostan dan

#474 Re: FK Crvena Zvezda

Post by radostan dan »

ne daj se provocirat'

Image
Creasy

#475 Re: FK Crvena Zvezda

Post by Creasy »

Zamolio bih sve navijace Crvene zvezde da iskuliraju provokatore.

Idem i ja. :run:
Locked