palermo wrote:-LIBERO- wrote:@ma ja,neka je,hajde sviju ti otvori neku drugu temu i tamo razglabaj o ukidanju RS-a,tj. prosipaj tu demagogiju pozivajuci se na neke dekrete i neke stavke koje se jednostavno ne mogu provesti na terenu bez sveopceg prihvatanja sva tri naroda i gradjana ove drzave i bez volje medjunarodne zajednice (sta god to znacilo)...a naravno postoji metoda i prekrajanja granica puskom,sto se nadam da nisi za to
Tako da ono,otvori sebi drugu temu,pa tamo svi zajedno mozemo nastaviti o ovome o cemu pricas.
Više onako impresija, ali jebem mu mater Libero, nisam ti više siguran šta je veća demagogija, ovo od našeg forumaša ili od NS, šta je dalje od realnosti. A mislim, ovo ti kaže zaista još uvijek potencijalni glasač NS
A Palermo,jel ti stvarno mislis da se RS moze UKINUTI mirnim putem,taman neznam ti ja koliko imao pisanih tuzbi,pokusaja preko raznih sudova da se dodje do toga,ili mozda neko misli da se kroz institucije BiH moze doci do ukidanja RS-a
Da se razumijemo,ni ja nisam bes presretan tom tvorevimom,a jos manje nacinom do kojeg je doslo do nje.
Ali u ovome trenutku kada se bukvalno raspadamo po svim savovima,kao drzava,kao narod i kao puk bosanski,a raspadamo se od korupcije,pljacke,gladi,nedostatka radnih mjesta,ocajne pljacaske privatizacije,duboko sam uvjeren da je prioritet za ovaj narod,koji je na rubu gladi i beznadja,da se pokrene neka realna prica.
Prica koja ce nahraniti narod i ublaziti ovaj sraz izmedju vladajuce oligarhije i njenih sluga i obicnog puka koji bukvalno pati.
Nastavkom price o ukidanju RS-a ili odcjepljenju iste,sto sada forsida Dodik pred izbore,samo cemo ,narocito ovaj nacionalno ostrasceni dio stanovnistva ,a sto je u ovoj zemlji vecina,opet podjeliti u nacionalne torove,A NA TU KARTU ONI I IGRAJU,i vise je nego ocigledno da sinhronizovano pocinju talasati opet po tim izlizanim pitanjima "nacionalne zastite/ugrozenosti"
Nacionalni torovi,grofovije i pasaluci u rukama vladajucih struktura,a mi cemo i dalje pusiti pricu o ukidanju i otcjepljenju,a oni ce se za zajednickim vererama smijati,razdjeliti jos ovo malo dobara sto je ostalo,a uz plate od 5000KM,i bezbroj dodatnih priliva novca i ceka sve ne.
Urazumimo se dok jos nije kasno,a kasno ce biti poslije,nedaj Boze,jos jednog cetverogodisnjeg mandata ovih istih.