Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
jeza u ledja

#451 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko

Post by jeza u ledja »

ma ja, neka je wrote: Ko kaze da nemam? Samo implementiraj sve one presude iz Haga, pocevsi sa onom "udruzeni zlocinacki poduhvat" i na osnovu toga postavi pitanje validnosti drzavnog uredjenja kroz DMS, koje je u datom momentu bilo (MOZDA) i ispravno s obzirom na nepoznavanje svih cinjenice do kojih se doslo od potpisa DMS do danas, a kako je pocelo i oni Oglo Culibrk ce tome pridonjeti, velikim podvlacenjem svih onih vec donesenih presuda.
Ih, pa de to malo detaljnije objasni.
Kako implementirati presude iz Haga? (Koje tacno presude?)
Kako da se 'postavi pitanje validnosti drzavnog uredjenja kroz DMS'? Mislim kako TACNO? Kojom zakonskom ili pravnom procedurom?

Ovo tvoje 'implementiranje' apsolutno ne znaci nista ako ne znas objasniti od cega se ta 'implementacija' sastoji.
ma ja, neka je

#452 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko

Post by ma ja, neka je »

jeza u ledja wrote:
ma ja, neka je wrote: Ko kaze da nemam? Samo implementiraj sve one presude iz Haga, pocevsi sa onom "udruzeni zlocinacki poduhvat" i na osnovu toga postavi pitanje validnosti drzavnog uredjenja kroz DMS, koje je u datom momentu bilo (MOZDA) i ispravno s obzirom na nepoznavanje svih cinjenice do kojih se doslo od potpisa DMS do danas, a kako je pocelo i oni Oglo Culibrk ce tome pridonjeti, velikim podvlacenjem svih onih vec donesenih presuda.
Kako da se 'postavi pitanje validnosti drzavnog uredjenja kroz DMS'? Mislim kako TACNO? Kojom zakonskom ili pravnom procedurom?

Ovo tvoje 'implementiranje' apsolutno ne znaci nista ako ne znas objasniti od cega se ta 'implementacija' sastoji.
Al' se pravimo bre blesavi!
Kako implementurati presude iz Haga? Prvo, nijedna ta presuda se ne odnosi na (recimo) bugarsku nego na R BiH. Svi ti zlocini su pocinjeni od strane pripadnika ili vojske ili policije ili paravojnih formacija sa teritorije danasnje PoliticidnoGenocidneStvorevine. Kao rezultat njihovih "orgijanja" je u Daytonu nastalo stvaranje jedne ciste etnicke teritorije, ociscene od svih nesrba ili dovedenih do margina postojanja. Danasnja PoliticidnoGenocidnaStvorevina je direktni nasljednik tih zlocina jer je njeno stvaranje kao teritorijalne jedinice u BiH zaustavilo to njihovo orgijanje. Treba li dalje da idem?
Pitas koje presude? Neznam hoce li mi moderacija dozvoliti da ih izlistam jer ce im samo blokirati server pa ce me proglasiti za hakera.
Za DMS, pa to je jednostavno. Revizijom DMS-a se koriguje i politcko uredjenje i ustavni poredak. Ko ce provesti reviziju? Pa zar i to da ti objasnjavam.
Drugo, sa svim ovim presudama iz Haga, zbog nepostivanja annex7, dovoljno je samo da Bosnjaci zatraze reviziju preko Strazbura i preko te presude mogu uticati na sve dalje dogadjaje, da jednostavno izbjegnu sve nonses blokade kroz drzavni parlament o promjeni drzavnog uredjenja. To je jos jedan od nacina.
Manojlo1

#453 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko

Post by Manojlo1 »

ma ja, neka je wrote:
jeza u ledja wrote:

Al' se pravimo bre blesavi!
Kako implementurati presude iz Haga? Prvo, nijedna ta presuda se ne odnosi na (recimo) bugarsku nego na R BiH. Svi ti zlocini su pocinjeni od strane pripadnika ili vojske ili policije ili paravojnih formacija sa teritorije danasnje PoliticidnoGenocidneStvorevine. Kao rezultat njihovih "orgijanja" je u Daytonu nastalo stvaranje jedne ciste etnicke teritorije, ociscene od svih nesrba ili dovedenih do margina postojanja. Danasnja PoliticidnoGenocidnaStvorevina je direktni nasljednik tih zlocina jer je njeno stvaranje kao teritorijalne jedinice u BiH zaustavilo to njihovo orgijanje. Treba li dalje da idem?
Pitas koje presude? Neznam hoce li mi moderacija dozvoliti da ih izlistam jer ce im samo blokirati server pa ce me proglasiti za hakera.
Za DMS, pa to je jednostavno. Revizijom DMS-a se koriguje i politcko uredjenje i ustavni poredak. Ko ce provesti reviziju? Pa zar i to da ti objasnjavam.
Drugo, sa svim ovim presudama iz Haga, zbog nepostivanja annex7, dovoljno je samo da Bosnjaci zatraze reviziju preko Strazbura i preko te presude mogu uticati na sve dalje dogadjaje, da jednostavno izbjegnu sve nonses blokade kroz drzavni parlament o promjeni drzavnog uredjenja. To je jos jedan od nacina.
''PoliticidnoGenocidneStvorevine''.. :-)

Mislim da histericna mrznja i uvrede koje se primjecujem u tvojim postovima ,najvise stete upravo drzavi BiH .
Stavovi i razmisljanja poput tvojih-,u najmanju ruku ''cementiraju '' RS, a i razmisljanja mnogih o secesiji iste...
Pa kad tad...

Hrvati i Slovenci cekali su 70 god.

Mozes ti mrziti koliko hoces,ali sve je to jalovo ... i kao svaka mrznja najvise steti onom koji mrzi .

Srbi u BiH nisu nekakva marginalna manjina ,i nikad se nece odreci Republike Srpske.
A takvi kao ti ,ne mogu tu nista... dzaba.
I jos nesto...licno mislim, da bi BiH, ako bi se nekim cudom tvoje zelje ispunile, bila mnogo nestabilnija od ovakve kakva je sad .
Tako ti je to...
jeza u ledja

#454 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko

Post by jeza u ledja »

ma ja, neka je wrote:

Dejtonska RS ustavno-pravno nema nikakve veze sa nelegalnom tvorevinom koja je postojala u ratu. Nigdje u Dejtonu, tj. u Ustavu BiH se ne spominje ustavno-pravno nasljedje RS, nastalog 1995-e sa nekom tvorevinom koja je postajala prije toga. Stoga, vojska RS , MUP RS i rukovodstvo RS prije Dejtona nisu legalno vezani za ono sto je dogovoreno u Dejtonu. Oni su samo nelegalne paravojne formacije koje su postojale tokom rata.
ma ja, neka je wrote: Pitas koje presude? Neznam hoce li mi moderacija dozvoliti da ih izlistam jer ce im samo blokirati server pa ce me proglasiti za hakera.
Da, koje tacno presude.
ma ja, neka je wrote: Za DMS, pa to je jednostavno. Revizijom DMS-a se koriguje i politcko uredjenje i ustavni poredak. Ko ce provesti reviziju? Pa zar i to da ti objasnjavam.
Strazbur nije nadlezan da mijenja ustavno-pravni poredak neke drzave. Dejton jedino moze mijenjati PIC, uz saglasnost Srbije , Hrvatske i BiH, ili vlast u BiH, sto ukljucuje i RS.
ma ja, neka je wrote: Al' se pravimo bre blesavi!
Znao sam ja da si ti Srbijanac. ;-)

Kao zakljucak, odgovora NEMAS, vec supljiras o necemu sto nema veze sa temom. Niti te NS zanima, niti te zanimaju odgovori, vec je jedini razlog sto ovdje pises da bi promovisao ideje kojima neke druge stranke zele lagati narod, pa tako i ti s njima.
Last edited by jeza u ledja on 26/03/2010 21:35, edited 1 time in total.
ma ja, neka je

#455 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko

Post by ma ja, neka je »

Manojlo1 wrote:

Mislim da histericna mrznja i uvrede koje se primjecujem u tvojim postovima ,najvise stete upravo drzavi BiH .
Stavovi i razmisljanja poput tvojih-,u najmanju ruku ''cementiraju '' RS, a i razmisljanja mnogih o secesiji iste...
Pa kad tad...

Mozes ti mrziti koliko hoces,ali sve je to jalovo ... i kao svaka mrznja najvise steti onom koji mrzi .

Srbi u BiH nisu nekakva marginalna manjina ,i nikad se nece odreci Republike Srpske.
I jos nesto...licno mislim, da bi BiH, ako bi se nekim cudom tvoje zelje ispunile, bila mnogo nestabilnija od ovakve kakva je sad .
Tako ti je to...
Ha,ha,ha Ziku ga, ni maje ni vise mi pripisuje histericnu mrznju :D . Pusti mene da vodim racuna o R BiH, vi ste svoje vec rekli pa i vidimo rezultate recenoga. Ako zaista smatras da je ovo sto ja pisem mrznja onda se stvarno trebas preispitati, prvo o svom obrazovanju pa zavrsiti sa trivijalnim pitanjima da provjeris sve tockice da se vrte. E, kada to uradis objasni mi zasto smatras da to sto ti je priraslo za srce nije PoliticidnoGenocidnaStvorevina. Uzmi definicije Politicida, Genocida i Stvorevine i vidjet ces da sva tri pojedinacno a i kombinovano odgovaraju tome sto ti je priraslo za srce, kao budali samar.
I ko je rekao da su srbi manjina? Neznam bre o cemu ti to Manojlo.
A o toj secesiji, promijeni gace poslije spavanja. :D
ma ja, neka je

#456 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko

Post by ma ja, neka je »

jeza u ledja wrote:
ma ja, neka je wrote:

Dejtonska RS ustavno-pravno nema nikakve veze sa nelegalnom tvorevinom koja je postojala u ratu. Nigdje u Dejtonu, tj. u Ustavu BiH se ne spominje ustavno-pravno nasljedje RS, nastalog 1995-e sa nekom tvorevinom koja je postajala prije toga. Stoga, vojska RS , MUP RS i rukovodstvo RS prije Dejtona nisu legalno vezani za ono sto je dogovoreno u Dejtonu. Oni su samo nelegalne paravojne formacije koje su postojale tokom rata.
Gdje sam ja pomenuo ustavnopravno nasljedje? Pa PoliticdnoGenocidnaStvorevina se pravno prvi put i pojavljue sa Daytonom. A sta je dovelo do toga? Vila Raviojla ili rezultati tih nelegalnih formacija kojima se danas sudi?
jeza u ledja wrote:
ma ja, neka je wrote: Pitas koje presude? Neznam hoce li mi moderacija dozvoliti da ih izlistam jer ce im samo blokirati server pa ce me proglasiti za hakera.
Da, koje tacno presude.
Dobro, uzmi bilokoju koja govori o ubistvu nesrba na tom prostoru.
jeza u ledja wrote:
ma ja, neka je wrote: Za DMS, pa to je jednostavno. Revizijom DMS-a se koriguje i politcko uredjenje i ustavni poredak. Ko ce provesti reviziju? Pa zar i to da ti objasnjavam.
Strazbur nije nadlezan da mijenja ustavno-pravni poredak neke drzave. Dejton jedino moze mijenjati PIC, uz saglasnost Srbije , Hrvatske i BiH, ili vlast u BiH, sto ukljucuje i RS.
Da, kako da ne, objasni to ovima sto se satrase da prije izbora promijene ustav zbog jedne "minorne presudice". Ako nevidis kojim putem se sve to moze izvesti (a jednostavan je, nema krivina ni semafora, samo dzada puklu u daljinu) i forsirati izmjenu dajtona tesko ti se to moze objasniti. Zaboravljas ili negiras ono sto je iznad i ustava i PIC-a, a to su ljudska prava.
jeza u ledja wrote:
ma ja, neka je wrote: Al' se pravimo bre blesavi!
Znao sam ja da si ti Srbijanac. ;-)

Kao zakljucak, odgovora NEMAS, vec supljiras o necemu sto nema veze sa temom. Niti te NS zanima, niti te zanimaju odgovori, vec je jedini razlog sto ovdje pises da bi promovisao ideje kojima neke druge stranke zele lagati narod, pa tako i ti s njima.
Pa eto, ako sam ja srbijanac onda ti je jasno da PoliticidnoGenocidnaStvorevina nije volja srpskog naroda, ako nista ne u cijelini.
E, valahibilahi, ako ti do sada nisam dao odgovore, sinko, nema te carobne vodice koja te moze natjerati da progledas. 'Ajde bre, tumaraj po mraku i besvijesti :D .
Manojlo1

#458 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko

Post by Manojlo1 »

ma ja, neka je wrote:
Manojlo1 wrote:

Pa kad tad...

Tako ti je to...
Ha,ha,ha Ziku ga, ni maje ni vise mi pripisuje histericnu mrznju :D . Pusti mene da vodim racuna o R BiH, vi ste svoje vec rekli pa i vidimo rezultate recenoga. Ako zaista smatras da je ovo sto ja pisem mrznja onda se stvarno trebas preispitati, prvo o svom obrazovanju pa zavrsiti sa trivijalnim pitanjima da provjeris sve tockice da se vrte. E, kada to uradis objasni mi zasto smatras da to sto ti je priraslo za srce nije PoliticidnoGenocidnaStvorevina. Uzmi definicije Politicida, Genocida i Stvorevine i vidjet ces da sva tri pojedinacno a i kombinovano odgovaraju tome sto ti je priraslo za srce, kao budali samar.
:) To ''ziku ga'' , ipak ostavi za mahalu.

Nego , malo mi cudno to obrazovanje kojim se dicis ...

Znas,ne pisu se sve negacije odvojeno ,ali kada napises ne znam, svakako odvoji ne od glagola .

Nesto mi govori da su sva tvoja znanja i spoznaje prilicno maleni, krhki ..a tvoja mrznja i raznorazne frustracije velike.
Opusti se malo,bice ti lakse. :)
Manojlo1

#459 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko

Post by Manojlo1 »

Ode ''ma ja, neka je''...
Nije se valjda naljutio :?
Evo jedna lijepa pjesma, da malo relaksiramo temu (koliko znam, NS zovu i ''umjetnicka'' stranka , nece im biti krivo)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=wtAfZcax7uU [/youtube]
ahuseino

#460 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko

Post by ahuseino »

Manojlo1 wrote:
ma ja, neka je wrote:
Manojlo1 wrote:

Pa kad tad...

Tako ti je to...

Znas,ne pisu se sve negacije odvojeno ,ali kada napises ne znam, svakako odvoji ne od glagola .

Nesto mi govori da su sva tvoja znanja i spoznaje prilicno maleni, krhki ..a tvoja mrznja i raznorazne frustracije velike.
Manojlo, je li bilo genocida na nasim prostorima '92 - '95?
Manojlo1

#461 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko

Post by Manojlo1 »

ahuseino wrote: Manojlo, je li bilo genocida na nasim prostorima '92 - '95?
Hm,koliko vidim, postavio si mi pitanje za ''nagradni ban''...
Al' bem li ga i ban..i onako previse sjedim za racunarom.
Mislim da nije.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#462 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko

Post by -LIBERO- »

@ma ja,neka je,hajde sviju ti otvori neku drugu temu i tamo razglabaj o ukidanju RS-a,tj. prosipaj tu demagogiju pozivajuci se na neke dekrete i neke stavke koje se jednostavno ne mogu provesti na terenu bez sveopceg prihvatanja sva tri naroda i gradjana ove drzave i bez volje medjunarodne zajednice (sta god to znacilo)...a naravno postoji metoda i prekrajanja granica puskom,sto se nadam da nisi za to :roll:

Tako da ono,otvori sebi drugu temu,pa tamo svi zajedno mozemo nastaviti o ovome o cemu pricas.
palermo

#463 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

-LIBERO- wrote:@ma ja,neka je,hajde sviju ti otvori neku drugu temu i tamo razglabaj o ukidanju RS-a,tj. prosipaj tu demagogiju pozivajuci se na neke dekrete i neke stavke koje se jednostavno ne mogu provesti na terenu bez sveopceg prihvatanja sva tri naroda i gradjana ove drzave i bez volje medjunarodne zajednice (sta god to znacilo)...a naravno postoji metoda i prekrajanja granica puskom,sto se nadam da nisi za to :roll:

Tako da ono,otvori sebi drugu temu,pa tamo svi zajedno mozemo nastaviti o ovome o cemu pricas.
Više onako impresija, ali jebem mu mater Libero, nisam ti više siguran šta je veća demagogija, ovo od našeg forumaša ili od NS, šta je dalje od realnosti. A mislim, ovo ti kaže zaista još uvijek potencijalni glasač NS
ahuseino

#464 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko

Post by ahuseino »

Manojlo1 wrote:
Mislim da nije.

Vidis, htjeo sam pojasniti odakle mrznja (mada nisam za produbljivanje...), i na koji nacin bi se mozda moglo pokusati krenuti naprijed, ali s ovakvim tvojim odgovorom prestaje svaka rasprava...
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#465 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko

Post by -LIBERO- »

palermo wrote:
-LIBERO- wrote:@ma ja,neka je,hajde sviju ti otvori neku drugu temu i tamo razglabaj o ukidanju RS-a,tj. prosipaj tu demagogiju pozivajuci se na neke dekrete i neke stavke koje se jednostavno ne mogu provesti na terenu bez sveopceg prihvatanja sva tri naroda i gradjana ove drzave i bez volje medjunarodne zajednice (sta god to znacilo)...a naravno postoji metoda i prekrajanja granica puskom,sto se nadam da nisi za to :roll:

Više onako impresija, ali jebem mu mater Libero, nisam ti više siguran šta je veća demagogija, ovo od našeg forumaša ili od NS, šta je dalje od realnosti. A mislim, ovo ti kaže zaista još uvijek potencijalni glasač NS
A Palermo,jel ti stvarno mislis da se RS moze UKINUTI mirnim putem,taman neznam ti ja koliko imao pisanih tuzbi,pokusaja preko raznih sudova da se dodje do toga,ili mozda neko misli da se kroz institucije BiH moze doci do ukidanja RS-a

Da se razumijemo,ni ja nisam bes presretan tom tvorevimom,a jos manje nacinom do kojeg je doslo do nje.

Ali u ovome trenutku kada se bukvalno raspadamo po svim savovima,kao drzava,kao narod i kao puk bosanski,a raspadamo se od korupcije,pljacke,gladi,nedostatka radnih mjesta,ocajne pljacaske privatizacije,duboko sam uvjeren da je prioritet za ovaj narod,koji je na rubu gladi i beznadja,da se pokrene neka realna prica.
Prica koja ce nahraniti narod i ublaziti ovaj sraz izmedju vladajuce oligarhije i njenih sluga i obicnog puka koji bukvalno pati.

Nastavkom price o ukidanju RS-a ili odcjepljenju iste,sto sada forsida Dodik pred izbore,samo cemo ,narocito ovaj nacionalno ostrasceni dio stanovnistva ,a sto je u ovoj zemlji vecina,opet podjeliti u nacionalne torove,A NA TU KARTU ONI I IGRAJU,i vise je nego ocigledno da sinhronizovano pocinju talasati opet po tim izlizanim pitanjima "nacionalne zastite/ugrozenosti"

Nacionalni torovi,grofovije i pasaluci u rukama vladajucih struktura,a mi cemo i dalje pusiti pricu o ukidanju i otcjepljenju,a oni ce se za zajednickim vererama smijati,razdjeliti jos ovo malo dobara sto je ostalo,a uz plate od 5000KM,i bezbroj dodatnih priliva novca i ceka sve ne.

Urazumimo se dok jos nije kasno,a kasno ce biti poslije,nedaj Boze,jos jednog cetverogodisnjeg mandata ovih istih.
Manojlo1

#466 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko

Post by Manojlo1 »

-LIBERO- wrote: ... u ovome trenutku kada se bukvalno raspadamo po svim savovima,kao drzava,kao narod i kao puk bosanski,a raspadamo se od korupcije,pljacke,gladi,nedostatka radnih mjesta,ocajne pljacaske privatizacije,duboko sam uvjeren da je prioritet za ovaj narod,koji je na rubu gladi i beznadja,da se pokrene neka realna prica.
Prica koja ce nahraniti narod i ublaziti ovaj sraz izmedju vladajuce oligarhije i njenih sluga i obicnog puka koji bukvalno pati...
Potpuno se slazem .
Petit_Beurre

#467 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko

Post by Petit_Beurre »

-LIBERO- wrote:
A Palermo,jel ti stvarno mislis da se RS moze UKINUTI mirnim putem,taman neznam ti ja koliko imao pisanih tuzbi,pokusaja preko raznih sudova da se dodje do toga,ili mozda neko misli da se kroz institucije BiH moze doci do ukidanja RS-a

Da se razumijemo,ni ja nisam bes presretan tom tvorevimom,a jos manje nacinom do kojeg je doslo do nje.

Ali u ovome trenutku kada se bukvalno raspadamo po svim savovima,kao drzava,kao narod i kao puk bosanski,a raspadamo se od korupcije,pljacke,gladi,nedostatka radnih mjesta,ocajne pljacaske privatizacije,duboko sam uvjeren da je prioritet za ovaj narod,koji je na rubu gladi i beznadja,da se pokrene neka realna prica.
Prica koja ce nahraniti narod i ublaziti ovaj sraz izmedju vladajuce oligarhije i njenih sluga i obicnog puka koji bukvalno pati.

Nastavkom price o ukidanju RS-a ili odcjepljenju iste,sto sada forsida Dodik pred izbore,samo cemo ,narocito ovaj nacionalno ostrasceni dio stanovnistva ,a sto je u ovoj zemlji vecina,opet podjeliti u nacionalne torove,A NA TU KARTU ONI I IGRAJU,i vise je nego ocigledno da sinhronizovano pocinju talasati opet po tim izlizanim pitanjima "nacionalne zastite/ugrozenosti"

Nacionalni torovi,grofovije i pasaluci u rukama vladajucih struktura,a mi cemo i dalje pusiti pricu o ukidanju i otcjepljenju,a oni ce se za zajednickim vererama smijati,razdjeliti jos ovo malo dobara sto je ostalo,a uz plate od 5000KM,i bezbroj dodatnih priliva novca i ceka sve ne.

Urazumimo se dok jos nije kasno,a kasno ce biti poslije,nedaj Boze,jos jednog cetverogodisnjeg mandata ovih istih.
:thumbup:
Isuvise se bavimo visokopolitickim pitanjima a zanemarujemo stvari koje su u ovom trenutku bitnije od postojanja RS-a. Kad, ne daj Boze, sutra ne budemo imali sta jesti, nece se piskarati po forumima sto se ne ukinem RS-a nego sto nema hljeba. Manite se demagogije i gluposti, zasucite rukave i uradite nesto. Oktobar ce uskoro pa bujrum, ceka nas sve gradjanska duznost.
O postojanju RS-a kada prosjecna plata bude 800KM pa i vise. A do tada vjerujte harisu i slicnima kako ce ukinut sve genocidne tvorevine i kako cemo svi zajedno jesti supu horo zlatnim kasikama :-)

Simpatizer, clan, glasac :thumbup: Samo nastavi Pedja
jeza u ledja

#468 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko

Post by jeza u ledja »

ahuseino wrote:
Manojlo1 wrote:
Mislim da nije.

Vidis, htjeo sam pojasniti odakle mrznja (mada nisam za produbljivanje...), i na koji nacin bi se mozda moglo pokusati krenuti naprijed, ali s ovakvim tvojim odgovorom prestaje svaka rasprava...
E vidis, u ovom svemu manje je bitno sto Manojlo nece i ne zeli da prizna sta su srpski fasisti radili u ime tog RS-a, od toga sto ti insistiras na odgovoru, bez neke ocite potrebe da ga cujes.

Ovo je tacno ono ko iz filma Naso-strankasa Tanovica: "Ko je poceo rat? Vi ste poceli rat." :-)
ahuseino

#469 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko

Post by ahuseino »

jeza u ledja wrote:
Manojlo1 wrote:
Mislim da nije.

E vidis, u ovom svemu manje je bitno sto Manojlo nece i ne zeli da prizna sta su srpski fasisti radili u ime tog RS-a, od toga sto ti insistiras na odgovoru, bez neke ocite potrebe da ga cujes.

Ovo je tacno ono ko iz filma Naso-strankasa Tanovica: "Ko je poceo rat? Vi ste poceli rat." :-)
Ne insistiram ja... procitaj sta sam gore prije pisao... ali sam tim pitanjem htjeo da nesto pojasnim... manojletu... ilustrujem manojletom...

Priznanje genocida, priznanje RS-a... ne moraju da budu medjusobno iskljucive opcije, sta god da galamdzije mislili, propovjedali. Treba saslusati sta narod hoce i sa jedne i sa druge strane, pa onim drugima to i dati, s tim da to vjerujem ne moze biti ukidanje RS-a, niti moze bit' priklanjanje matici im... Ne moze biti ukidanje RS-a ali mora bit' priklanjanje BIH-u, postavljanje pravih granica na Drini itd...

Opovrgavanje genocida, relativiziranje zrtava, nepriznavanje zlocina nakon potpisivanja Deytona danas dalje sije mrznju, Manojlo - odatle mrznja, odnosno tu zavrsava. Pocela je davno prije... ali gdje danas zavrsava bi bilo gdje bi da je nema, moglo poceti nesto novo, nesto bolje.

Zato kazem retorika ukidanja RSa ne moze da radi, ali ni retorika poricanja... trebaju svi nesto ulozit'...

... Samo mislim da organskim prodiranjem gradjanske stranke i rastom iznutra, obuhvatanjem oba entiteta, to ne mora da vise bude trgovanje i pijacarenje. Ako svi proguraju gradzansku opciju, gradzanska vlast moze da eliminise sva ova pitanja, da se vrate korijenima ljudskosti i traze odgovore na socijalna pitanja, ne nacionalna (u nasem smislu te rijeci). Drugim rijecima da pitanje postojanja RS-a, genocida i agresije ni ne postoji...
ma ja, neka je

#470 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko

Post by ma ja, neka je »

Manojlo1 wrote:
ma ja, neka je wrote:
Manojlo1 wrote:

Pa kad tad...

Tako ti je to...

Dobro. Zisku ovog Manojla!Ili da te zovem KaraManojlo? Pa ja bolan bio, da se priblizim nekako vama, sve po vuku onom jadnom nebil' nasli zajednicki jezik, pa i to neznam nekako iz te zelje za priblizavanjem dodje (mislim, nadji mi i jednog iz BiH, bez obzira na religiju koji ce ti na pitanje "da li zna?" odgovoriti sa "ne znam", nego ispali odjednom "neznam, a sto ti treba?"
Crni Manojlo, jel'se to ti odrices vuka, crno i gluho bilo i zakloni :D . E moj KaraManojlo, valjda ti je sada jasno gdje zaradi ono Kara ispred imena, Crni Manojlo.
Jos jednom, nije mrznja, da je mrznja drugacije bi se pisalo, pa zar nevidis da je iz posta u post, hladnokrvna i sistematska nadogradnja imena te vase , kako je zovete, PoliticidnoGenocidneStvorevine. To sto je ja nevolim nemozes pripisati mrznji, to je samo osjecaj pravicnosti i nista vise. Nevolim nacin na koji je nastala, nevolim ko ju je napravio, nevolim ko je omogucio da se napravi, nevolim ono sto danas predstavlja, nevolim ono u sta moze da odvede. Kao sto vidis, ja je ne mrzim, ja je samo nevolim, a to su dva razlicita pojma. Mrznja, e moj KaraManojlo, mrznaj covjeku pomraci um, moj jos uvijek fercera.
nego, KaraManojlo, jesil'ti da mi odigramo jednu hrkljusa? eto, dotebe je, hajd' lupi se sakom u celo i reci "domene" :D :sax:
ma ja, neka je

#471 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko

Post by ma ja, neka je »

Ko puskom stvarao zakone dabogda ga komadali za veceru bijesni psi. Libero, ja sam stvarno jedan od posljednjih koji ce se odluciti na silu, bez foliranja.
Citava stvar oko pominjanja PoliticidnoGenocidneStvorevine je sto se polazi od postavke da je neupitna i da je niko bez dogovora sva tri naroda nemoze ukinuti. Ako se samo sjetis kako je nastala vidjet ces da nije na toj volji tri naroda (bez obzira ko potpisao Dayton, G-din Zubak je odbio isprad Hrvatskog naroda da potpise, Francek se podapisao, aljo, zar ti stvarno mislis da je zastupao Bosnjake?) nego bas na negiranju prava druga dva naroda da zive na svojim ognjistima na kojima su zivjeli sve do stvaranja te PoliticidnoGenocidneStvorevine, i to negiranje prava je izvrseno silom, vojnom, paravojnom, Genocidnom. A danas se to pravo steceno silom brani "demokratijom" i "gradjanskim uredjenjem". Samo je u tome kontekstu i pomenuto, ukidanje PoliticidnoGenocidneStvorevine, o da, itekeko zasluzuje poseban topik.
ma ja, neka je

#472 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko

Post by ma ja, neka je »

Manojlo1 wrote:
-LIBERO- wrote: ... u ovome trenutku kada se bukvalno raspadamo po svim savovima,kao drzava,kao narod i kao puk bosanski,a raspadamo se od korupcije,pljacke,gladi,nedostatka radnih mjesta,ocajne pljacaske privatizacije,duboko sam uvjeren da je prioritet za ovaj narod,koji je na rubu gladi i beznadja,da se pokrene neka realna prica.
Prica koja ce nahraniti narod i ublaziti ovaj sraz izmedju vladajuce oligarhije i njenih sluga i obicnog puka koji bukvalno pati...
Potpuno se slazem .
Libero, uvijek se pitaj jesil li na pravom putu cak i kada pomenes "puk bosanski" a da te neko kao KaraManojlo podrzi. Progutat ce on i to "bosanski" samo kada vidi da navodis vodu na njegovu vodenicu, jer zna da ce one bosanska time da presusi ;-) .
ma ja, neka je

#473 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko

Post by ma ja, neka je »

Petit_Beurre wrote:
-LIBERO- wrote:

:thumbup:
Isuvise se bavimo visokopolitickim pitanjima a zanemarujemo stvari koje su u ovom trenutku bitnije od postojanja RS-a. Kad, ne daj Boze, sutra ne budemo imali sta jesti, nece se piskarati po forumima sto se ne ukinem RS-a nego sto nema hljeba. Manite se demagogije i gluposti, zasucite rukave i uradite nesto. Oktobar ce uskoro pa bujrum, ceka nas sve gradjanska duznost.
O postojanju RS-a kada prosjecna plata bude 800KM pa i vise. A do tada vjerujte harisu i slicnima kako ce ukinut sve genocidne tvorevine i kako cemo svi zajedno jesti supu horo zlatnim kasikama :-)

Simpatizer, clan, glasac :thumbup: Samo nastavi Pedja
Prvo povecano, hajde daj mi jednu partiju, stranku koja ce sa sadasnjom postavkom svih blokada moci te dovesti do tih zeljenih 800KM. Pa ne kontate da vama (kazem vama jer mislim na sve koji zaradjuju za zivot u R BiH) kroz taj sistem blokada nece bas taj PoliticidnoGenocidniStvorutak dozvoliti da dodjete do tih 800KM jer njima neide u priog da bosna kao drzava jaca svoju privredu, Zato i jesu sve te blokada, zato su se i pobrinuli da ti ubace SDA koja za njih u Federaciji odradjuje ono sta njima treba. Rekao sam ranije, SDA pada, vidis da stvaraju novu sa Avazovicem na celu, novi profil igraca za starog pijuna. Pa razmisli ko je sve odbijao one investicije a Pedodik ih docekivao u PoliticidnoGenocidnuStvorevinu. Mislis da je ona svadja izmedju tihica i harisa slucajna? A sta je rezultat toga? Pedodik pokupio investitore! Bas ono sto odgovara velikosrbima, slaba federacija, jaka PoliticidnoGenocidnaStvorevina sto samo pravi slabu drzavu BiH.
Za drugo povecano, ako ti sada kada ti je plata puno manja ne zelis da reagujes kako valja, cisto sumnjam da ces sa 800KM to uraditi, onda imas 800KM razloga da kazes "jesil' lud, sada kad se ovako dobro zivi". Razmisli malo pa ces i sam vidjeti da sam u pravu.
ma ja, neka je

#474 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko

Post by ma ja, neka je »

jeza u ledja wrote:
ahuseino wrote:
Manojlo1 wrote: Hm,koliko vidim, postavio si mi pitanje za ''nagradni ban''...
Mislim da nije.

Ma jez, cinjenice su danas poznate. Da si ovu pricu postavio jos u doba kada "se znalao al' se skrivalo" pa da ti covjek jos i povjeruje, medjutim danas se zna da je zloba prvi izuzeo srbiju iz ustavnog uredjenja sfrj i time prouzrokovao krizu u drzavi koja je vodila u rat koji je srbiji i trebao za stvaranje velike srbije.
A covjek mu je posteno rekao, nema se sta sa njim vise pricati, jasno kao dan. I zasto bi imao zivaca i strpljenja da slusa jos jedno bespotrebno guslanje? Ako ti ga je zao, na pp pa laganice obojica u duetu, onako kako KaraManojlo gudi.
palermo

#475 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

-LIBERO- wrote:

Da ne dužim previše, treba kladionicu ispuniti :D , sve ovo što pričaš je na jednoj teoretskoj osnovi tačno. Ali bojim se da je prava realnost da velikosrpska ideologija oličena u Miloradu Dodiku ima jedan jedini cilj, a to je dokazati da je Bosna i Hercegovina nemoguća. Dakle, ne govorim o ukidanju ili neukidanju Republike Srpske, govorim o tome da postoje jasni politički krugovi koji ne dozvoljavaju da Bosna i Hercegovina profunkcioniše. Ako Naša Stranka nije u stanju da jasno i glasno kaže ko su ti, nego metodom izjednačavanja pokušava održati neku vrstu jednake distance od svih, onda ja imam problem sa njima. Mislim, i ja pripadam onom krugu forumaša ovdje koji sve to što si ti nabrojao (a što je naravno tačno) vidi kao posljedicu nefunkcionalnosti države i sistema koji joj je nametnut.
Dakle, ja hoću od Naše Stranke da čujem jasno i glasno zalaganje za ukidanje ili ograničavanje entiteskog veta, hoću da čujem jasno i glasno zalaganje za jačanje države Bosne i Hercegovine kroz prenošenje neophodnih funkcija na državni nivo, donošenje neophodnih zakona na nivou države i stvaranje mehanizama za njihovu implementaciju itd . Bez toga, rješavanje svega onog što si ti nabrojao nije moguće. realno govoreći
Locked